Kochane Żarłoczki pomóżcie, kończę rozbudowę domku i w związku z tym muszę na nowo wyposażyć kuchnię .....No i tu mam problem jaki piekarnik, płytę gazową, to pod zabudowę oraz lodówkę i pralkę wolno stojące,ma być funkcjonalne ,dobre i najlepiej tanie bo z kasą po remoncie coraz bardziej kiepsko.Będę serdecznie wdzięczna za każdą podpowiedź ,pozdrawiam majowo joanka 38
Użytkownik joanka 38 napisał w wiadomości: > Kochane Żarłoczki pomóżcie, kończę rozbudowę domku i w związku z > tym muszę na nowo wyposażyć kuchnię .....No i tu mam problem jaki > piekarnik, płytę gazową, to pod zabudowę oraz lodówkę i pralkę > wolno stojące,ma być funkcjonalne ,dobre i najlepiej tanie bo z kasą po > remoncie coraz bardziej kiepsko.Będę serdecznie wdzięczna za każdą > podpowiedź ,pozdrawiam majowo joanka 38
Witaj. Ja również jestem na etapie urządzania kuchni i kompletowania sprzętu. Szybko kupilismy mieszkanie, mąż ekspresowo załatwił ekipe remontową i nie miałam zbyt wiele czasu na rozmyslania o sprzecie-trzeba było kupic i już. W srode montują mi meble i sprzet misi być... Ja w tym szaleństwie zdecydowałam sie na sprzęt Mastercooka, tylko zmywarkę mam z Boscha. Kuchenkę do tej pory mialam własnie z Mastercooka razem z piekarnikiem-teraz w zabudowie i mam nadzieje że sie również nie zawiode(płyta gazowa z pokrętłami z boku). Zmywarkę miałam Aristona(do dzisiaj ten model kosztuje ok.2000), ale ma juz ponad 6 lat i nigdy mnie nie zawiodła-szkoda że nie mogłam dostac takiej do zabudowy.Pralkę kupiłam 7 miesięcy temu Beko i jak narazie jest wszystko ok.-brat ma kilka lat i tez jest zadowolony, więc na dniach bedę kupowala równiez Beko do nowego "M". Lodówka wolnostojaca Mastercook LCE818NFXW u mnie będzie stała. Okap równiez walnęłam sobie z Mastercooka WTS60X INOX.Zlew dzisiaj kupiłam granitowy-ograniczały mnie wymiary,bo rogowy jest. Myśle jeszcze nad kuchenka mikrofalową bo również ograniczaja mnie rozmiary-musi w szafke wleźć. U mnie to wszystko w takim tempie, że jestem chora jak ktos mówi mi o zakupach.Siedze w sobote cichutko przy kawce żeby tylko mój mąż nie chciał znów na jakies zakupy jechać, a on po kawie mówi-to co, zbieramy się... Nie pomyslałabym, że bedę kiedys miała dość zakupów...heh.
Pozdrawiam cieplutko i życze miłego urządzania-Ewa:)
Ja osobiście polecam piekarnik i płytę z pochowanymi pokrętłami (w piekaniku mam taki wciskany, a płytę ze sterowaniem sensorowym), bo nic mnie tak w starej kuchni nie denerwowało, jak czyszczenie tych pokręteł
Użytkownik anette3 napisał w wiadomości: > Witam :)Ja osobiście polecam piekarnik i płytę z pochowanymi pokrętłami > (w piekaniku mam taki wciskany, a płytę ze sterowaniem sensorowym), bo nic > mnie tak w starej kuchni nie denerwowało, jak czyszczenie tych > pokręteł Witaj. Pewnie masz rację, tylko mój sprzet juz kupiony, może koleżanka skorzysta. W piekarniku tez mam chowane, w płycie na wierzchu.
Wielką pomyłką jest płyta typu "gaz" na szkle. Może fajnie to wygląda ale jest niepraktyczne (płyta się brudzi) i bardzo niebezpieczne (ruszty trzymają się tylko na małych ząbkach). Zmywarka - mam boscha i jest cool. Mam 4 osobową rodzinę i zmywarka chodzi codziennie (czasami nawet 2xdziennie). 45 jest za mała nie mieszczą się w niej gary. Kupując okap warto zwrócić uwagę na głośność. Mój potwornie huczy i włączam go ostateczności (a nie oto przecież chodzi).
Witaj, my od ponad 7 lat mamy sprzęt Aristona, oprócz zmywarki, bo ta się niestety nie zmieściła. Jak do tej pory nas nie zawiódł ( jedyna naprawa to wymiana pompy w pralce - koszt ok. 100 zł ). Nie pamiętam już modelu płyty gazowej, jest to taka z palnikiem turbo, ale szczerze mówiąc uważam że jest on mało przydatny akurat u nas, ponieważ nie gotuję aż w tak dużych garnkach, poza tym nie mam potrzeby szybkiego zagotowywania. Przy zakupie nie braliśmy pod uwagę płyt typu palnik gazowy na szkle - bałam się rysowania powierzchni płyty przez ewentualnie przesuwający się palnik. Piekarnik, płytę i lodówkę mamy do zabudowy, pralkę wolnostojącą. Cenowo Ariston to chyba średnia półka. Pozdrawiam Paulina
Jak wymyślisz sobie jakiś model to poczytaj opinie w internecie na temat tego produktu i sprawdź ceny w sklepie internetowym np na ceneo. Potem sprawdź dokładnie ten model ile kosztuje w okolicy. My tak zrobiliśmy z lodówko zamrażarką. Najdrożej wychodziło w hipermarkecie. Kupiliśmy po super cenie 10 km od siebie w sklepie AGD. Jeżeli cena w internecie i w sklepie jest porównywalna to kupić lepiej na miejscu by mieć szybki dostęp do gwarancji.
Kochane Żarłoczki pomóżcie, kończę rozbudowę domku i w związku z tym muszę na nowo wyposażyć kuchnię .....No i tu mam problem jaki piekarnik, płytę gazową, to pod zabudowę oraz lodówkę i pralkę wolno stojące,ma być funkcjonalne ,dobre i najlepiej tanie bo z kasą po remoncie coraz bardziej kiepsko.Będę serdecznie wdzięczna za każdą podpowiedź ,pozdrawiam majowo joanka 38
Rozejrzyj się w sklepach internetowych-jest o wiele taniej.Ja korzystałam i chwalę sobie ten sklep http://www.top12.pl/
sprzęt był dostarczony szybko>
Użytkownik joanka 38 napisał w wiadomości:
> Kochane Żarłoczki pomóżcie, kończę rozbudowę domku i w związku z
> tym muszę na nowo wyposażyć kuchnię .....No i tu mam problem jaki
> piekarnik, płytę gazową, to pod zabudowę oraz lodówkę i pralkę
> wolno stojące,ma być funkcjonalne ,dobre i najlepiej tanie bo z kasą po
> remoncie coraz bardziej kiepsko.Będę serdecznie wdzięczna za każdą
> podpowiedź ,pozdrawiam majowo joanka 38
Witaj.
Ja również jestem na etapie urządzania kuchni i kompletowania sprzętu.
Szybko kupilismy mieszkanie, mąż ekspresowo załatwił ekipe remontową i nie miałam zbyt wiele czasu na rozmyslania o sprzecie-trzeba było kupic i już.
W srode montują mi meble i sprzet misi być...
Ja w tym szaleństwie zdecydowałam sie na sprzęt Mastercooka, tylko zmywarkę mam z Boscha.
Kuchenkę do tej pory mialam własnie z Mastercooka razem z piekarnikiem-teraz w zabudowie i mam nadzieje że sie również nie zawiode(płyta gazowa z pokrętłami z boku).
Zmywarkę miałam Aristona(do dzisiaj ten model kosztuje ok.2000), ale ma juz ponad 6 lat i nigdy mnie nie zawiodła-szkoda że nie mogłam dostac takiej do zabudowy.Pralkę kupiłam 7 miesięcy temu Beko i jak narazie jest wszystko ok.-brat ma kilka lat i tez jest zadowolony, więc na dniach bedę kupowala równiez Beko do nowego "M". Lodówka wolnostojaca Mastercook LCE818NFXW u mnie będzie stała. Okap równiez walnęłam sobie z Mastercooka WTS60X INOX.Zlew dzisiaj kupiłam granitowy-ograniczały mnie wymiary,bo rogowy jest. Myśle jeszcze nad kuchenka mikrofalową bo również ograniczaja mnie rozmiary-musi w szafke wleźć.
U mnie to wszystko w takim tempie, że jestem chora jak ktos mówi mi o zakupach.Siedze w sobote cichutko przy kawce żeby tylko mój mąż nie chciał znów na jakies zakupy jechać, a on po kawie mówi-to co, zbieramy się...
Nie pomyslałabym, że bedę kiedys miała dość zakupów...heh.
Pozdrawiam cieplutko i życze miłego urządzania-Ewa:)
Witam :)
Ja osobiście polecam piekarnik i płytę z pochowanymi pokrętłami (w piekaniku mam taki wciskany, a płytę ze sterowaniem sensorowym), bo nic mnie tak w starej kuchni nie denerwowało, jak czyszczenie tych pokręteł
Użytkownik anette3 napisał w wiadomości:
> Witam :)Ja osobiście polecam piekarnik i płytę z pochowanymi pokrętłami
> (w piekaniku mam taki wciskany, a płytę ze sterowaniem sensorowym), bo nic
> mnie tak w starej kuchni nie denerwowało, jak czyszczenie tych
> pokręteł
Witaj.
Pewnie masz rację, tylko mój sprzet juz kupiony, może koleżanka skorzysta.
W piekarniku tez mam chowane, w płycie na wierzchu.
Oj i dla mnie ta czynność zjada nerwy...
Wielką pomyłką jest płyta typu "gaz" na szkle. Może fajnie to wygląda ale jest niepraktyczne (płyta się brudzi) i bardzo niebezpieczne (ruszty trzymają się tylko na małych ząbkach).
Zmywarka - mam boscha i jest cool. Mam 4 osobową rodzinę i zmywarka chodzi codziennie (czasami nawet 2xdziennie). 45 jest za mała nie mieszczą się w niej gary.
Kupując okap warto zwrócić uwagę na głośność. Mój potwornie huczy i włączam go ostateczności (a nie oto przecież chodzi).
Witaj,
my od ponad 7 lat mamy sprzęt Aristona, oprócz zmywarki, bo ta się niestety nie zmieściła. Jak do tej pory nas nie zawiódł ( jedyna naprawa to wymiana pompy w pralce - koszt ok. 100 zł ). Nie pamiętam już modelu płyty gazowej, jest to taka z palnikiem turbo, ale szczerze mówiąc uważam że jest on mało przydatny akurat u nas, ponieważ nie gotuję aż w tak dużych garnkach, poza tym nie mam potrzeby szybkiego zagotowywania. Przy zakupie nie braliśmy pod uwagę płyt typu palnik gazowy na szkle - bałam się rysowania powierzchni płyty przez ewentualnie przesuwający się palnik. Piekarnik, płytę i lodówkę mamy do zabudowy, pralkę wolnostojącą. Cenowo Ariston to chyba średnia półka.
Pozdrawiam
Paulina
Jak wymyślisz sobie jakiś model to poczytaj opinie w internecie na temat tego produktu i sprawdź ceny w sklepie internetowym np na ceneo. Potem sprawdź dokładnie ten model ile kosztuje w okolicy. My tak zrobiliśmy z lodówko zamrażarką. Najdrożej wychodziło w hipermarkecie. Kupiliśmy po super cenie 10 km od siebie w sklepie AGD. Jeżeli cena w internecie i w sklepie jest porównywalna to kupić lepiej na miejscu by mieć szybki dostęp do gwarancji.
Serdecznie dziękuję za wszystkie rady ,jesteście kochani