Ostatnio wybrałem sie na północ Norwegii do miasta Bodø
Bodø słynie z bielików i nigdzie na świecie nie ma większego skupiska tych majestatycznych ptaków niż tutaj. Codziennie widać jak te ogromne ptaki wznoszą się wysoko nad miatem i siedzą na skałach na wyspach niedaleko Bodø.
Bodø, leżące na 67°17’ szerokości geograficznej północnej, jest centrum administracyjnym
Wszyscy zajęci odchodzącymi, bądź zamierzającymi odejść, a tu takie piękne krajobrazy, które uspakajają. Fajne zdjęcia, kiedyś też tam pojadę. Pozdrawiam
W Norwegii byłam, widziałam i osobiście doświadczałam: powietrza, widoków, ludzi.... Zachwycać sie będe zawsze. Mam mnóstwo własnych i Połówka zdjęć :) On tam spędził prawie 2 lata :)
Fajne fotki Spajdermen. Jedna z nich najbardziej przypadła mi do gustu. Ta z pięknym kolorem wody i białymi chmurkami na niebie. :) Ach... można sie rozmarzyć... :)
Cudo, cudo - tym bardziej, że jestem pod wrażeniem zdjęć Młodego z trochę niższej części Norwegii.
Stwierdzam, że to byłoby coś dla mojej rodziny - i góry i morze. Trójka jest górolubna (nie koniecznie do deptania, ale do podziwiania na pewno), a jedna syrena, która cały czas twierdzi, że ma nienormalną rodzinę, bo nie jeździ nad morze. A tu dwa w jednym.
Szkoda tylko, że tak drogo na wypad turystyczny. Ale przynajmniej mam o czym marzyć...
Czy można dostać od Ciebie kilka zdjęć w większej rozdzielczości? Dla "kontem plucia" w wersji papierowej
Jeśli poasz mi maila to wyslę ci trochę wiecej zdjeć, i moim zdaniem ciekawszych. to co widziz to mój jednodniowy wyjazd do BODØ na rozmowe w sprawie pracy jak si€ wczoraj okazao zagoszczę tam na stałe. Dzisiaj moge przesłac zdjecia z MØRE OG ROMSDAL.
A nie potrzebujecie do pracy inżyniera elektryka - bez znajomości norweskiego co prawda, ale podobno płynnie posługującego się angielskim ( u niech w pracy, globalnej korporacji) to język niejako urzędowy).Niech jedzie, nawet sam, a ja będę przyjeżdżała podziwiać widoki.
Mam tylko pytanie odnośnie "krajobrazów" - dziecię płci męskiej mówiło, że widoki na przyszłość są niezłe - a krajobrazy górzysto- dolinne (jemu się podobało), czyżby ładniejsze od naszych polskich, bo ze szkoły taki podekscytowany nie przychodzi? -tylko za bardzo nie umieli zagadać. Żebym miała po co jechać w odwiedziny
Za chwileczkę wysylam ci kilka zdjęć i sama wyrobisz sobie opinię czy jest ładniej niz w PL. jesli chodzi o inne widoki na przyszłość to jest to moim zdaniem prawda ze zyje się tu o wiele łatwiej niz w polsce, język norweski to podstawa dobrze jeśli znasz do tego angielski, praca - to nie szkodzi że twoj małżowinek jest inz. i tak zacznie od pracy jako zwykly elektryk tak tu wygląda szczeel kariery, o ile wiem. Pozdrawiam.
Nie o takich widokach na przyszłość mówiło moje dziecię.. Ja tu już się przymierzałam do roli babci - może nie tak od razu, ale... Ja już za duża jestem na zaczynanie wszystkiego od zera - w obcym kraju, z nieznanym językiem - mogę pojechać co najwyżej w gości.
Zdjęcia przepiękne - przynajmniej w tej części co zdążyłam obejrzeć. Moje klimaty. Przypomina częściowo Szwajcarię, Austrię - ale przy tej ilości na trochę mi starczy i pewnie znajdę też zupelnie inne, nie dajace sie porównać do znanych mi rzeczy (to co mam od syna z Trondheim nie da się porównać z niczym znajomym, może trochę z jeziorem Bodeńskim - ale nie ta ilość wody)
jestem pod ogromnym wrażeniem, oglądają te piękne zdjęcia. Zawsze marzyłam aby pozwiedzać Norwegię. Finanse nie pozwalają, to chociaż pooglądam sobie Twoje zdjęcia. Mam prośbę do Ciebie. Gdybyś tam mógł wszystkie zdjęcia wrzucić w picasaweb.google i do tego jeszcze udostępnić, to zapewne nie tylko ja byłabym Ci ogromnie wdzięczna
Ostatnio wybrałem sie na północ Norwegii do miasta Bodø
Bodø słynie z bielików i nigdzie na świecie nie ma większego skupiska tych majestatycznych ptaków niż tutaj. Codziennie widać jak te ogromne ptaki wznoszą się wysoko nad miatem i siedzą na skałach na wyspach niedaleko Bodø.
Bodø, leżące na 67°17’ szerokości geograficznej północnej, jest centrum administracyjnym
Wszyscy zajęci odchodzącymi, bądź zamierzającymi odejść, a tu takie piękne krajobrazy, które uspakajają. Fajne zdjęcia, kiedyś też tam pojadę. Pozdrawiam
W Norwegii byłam, widziałam i osobiście doświadczałam: powietrza, widoków, ludzi.... Zachwycać sie będe zawsze. Mam mnóstwo własnych i Połówka zdjęć :) On tam spędził prawie 2 lata :)
Fajne fotki Spajdermen. Jedna z nich najbardziej przypadła mi do gustu. Ta z pięknym kolorem wody i białymi chmurkami na niebie. :) Ach... można sie rozmarzyć... :)
Cudo, cudo - tym bardziej, że jestem pod wrażeniem zdjęć Młodego z trochę niższej części Norwegii.
Stwierdzam, że to byłoby coś dla mojej rodziny - i góry i morze. Trójka jest górolubna (nie koniecznie do deptania, ale do podziwiania na pewno), a jedna syrena, która cały czas twierdzi, że ma nienormalną rodzinę, bo nie jeździ nad morze. A tu dwa w jednym.
Szkoda tylko, że tak drogo na wypad turystyczny. Ale przynajmniej mam o czym marzyć...
Czy można dostać od Ciebie kilka zdjęć w większej rozdzielczości? Dla "kontem plucia" w wersji papierowej
Jeśli poasz mi maila to wyslę ci trochę wiecej zdjeć, i moim zdaniem ciekawszych. to co widziz to mój jednodniowy wyjazd do BODØ na rozmowe w sprawie pracy jak si€ wczoraj okazao zagoszczę tam na stałe. Dzisiaj moge przesłac zdjecia z MØRE OG ROMSDAL.
POZDRAWIAM.
Dzieki wielkie.Mój adres ekkore@wp.pl.
A nie potrzebujecie do pracy inżyniera elektryka - bez znajomości norweskiego co prawda, ale podobno płynnie posługującego się angielskim ( u niech w pracy, globalnej korporacji) to język niejako urzędowy).Niech jedzie, nawet sam, a ja będę przyjeżdżała podziwiać widoki.
Mam tylko pytanie odnośnie "krajobrazów" - dziecię płci męskiej mówiło, że widoki na przyszłość są niezłe - a krajobrazy górzysto- dolinne (jemu się podobało), czyżby ładniejsze od naszych polskich, bo ze szkoły taki podekscytowany nie przychodzi? -tylko za bardzo nie umieli zagadać. Żebym miała po co jechać w odwiedziny
Za chwileczkę wysylam ci kilka zdjęć i sama wyrobisz sobie opinię czy jest ładniej niz w PL.
jesli chodzi o inne widoki na przyszłość to jest to moim zdaniem prawda ze zyje się tu o wiele łatwiej niz w polsce, język norweski to podstawa dobrze jeśli znasz do tego angielski, praca - to nie szkodzi że twoj małżowinek jest inz. i tak zacznie od pracy jako zwykly elektryk tak tu wygląda szczeel kariery, o ile wiem.
Pozdrawiam.
Nie o takich widokach na przyszłość mówiło moje dziecię..
Ja tu już się przymierzałam do roli babci - może nie tak od razu, ale...
Ja już za duża jestem na zaczynanie wszystkiego od zera - w obcym kraju, z nieznanym językiem - mogę pojechać co najwyżej w gości.
Zdjęcia przepiękne - przynajmniej w tej części co zdążyłam obejrzeć.
Moje klimaty. Przypomina częściowo Szwajcarię, Austrię - ale przy tej ilości na trochę mi starczy i pewnie znajdę też zupelnie inne, nie dajace sie porównać do znanych mi rzeczy (to co mam od syna z Trondheim nie da się porównać z niczym znajomym, może trochę z jeziorem Bodeńskim - ale nie ta ilość wody)
jestem pod ogromnym wrażeniem, oglądają te piękne zdjęcia. Zawsze marzyłam aby pozwiedzać Norwegię. Finanse nie pozwalają, to chociaż pooglądam sobie Twoje zdjęcia.
Mam prośbę do Ciebie. Gdybyś tam mógł wszystkie zdjęcia wrzucić w picasaweb.google i do tego jeszcze udostępnić, to zapewne nie tylko ja byłabym Ci ogromnie wdzięczna
Pozdrawiam jak zwykle serdecznie - Krystyna
Ja juz jestem wdzięczna. Mam ogromny katalog z ponad dwusetką zdjęć.
Są cudne. Zapas tapet na cały rok - zważywszy wyjazdy - codziennie inna.
Jeszcze raz - i tym razem całkiem wprost DZIĘKUJĘ!!!!!
Cieszę się że sie podobały, w przyszłym tygodniu wyjeżdzam właśnie do Bodø dostaem bardzo kożystną ofertę pracy, więc będą nowe zdjęcia.
Powodzenia w nowej pracy!
Skandynawski wątek zdjęciowy-jestem na tak.
Będę marzyć ;) ...
Zazdroszczę!
Marzę o podróży właśnie do Norwegii,ale póki co odpowiedniej ilości drobnych brak...
Pozdrowienia!
Ja mam drobne - dwa.
Z dziurkami...Naszyjnik można zrobic
Jak tylko czas pozwoli i moze dzisiaj jeszcze tam zamieszczę