Witam. Od kilku dni intensywnie myślimy z Lubym o nazwie firmy. Działalność opiera się na sprzedaży srebra. Pomóżcie proszę bo wymyślam coraz to bardziej idiotyczne nazwy. O..tylko niech nie kojarzy się ze skarbem, skarbami, skarbeczkami itd. Dziekuję. Maja
Użytkownik Maja R. napisał w wiadomości: > Witam.Od kilku dni intensywnie myślimy z Lubym o nazwie firmy. Działalność > opiera się na sprzedaży srebra. Pomóżcie proszę bo wymyślam coraz > to bardziej idiotyczne nazwy. O..tylko niech nie kojarzy się ze skarbem, > skarbami, skarbeczkami itd. Dziekuję.Maja Wyroby ze srebra od xxxxxxxxxxx Zamiast xxxx wpisz swoje nazwisko
...no tak. Tylko złota kaczka może się skojarzyć z nagroda coroczną. Klienci pomyślą, że jesteście sponsorem ;) Nazwa powinna być "nośna", ale łatwa do zapamiętania i wymówienia. Żeby klient mógł wrócić nie pamiętając adresu- wklepie w google i znajdzie Was ponownie.
Maju, napisz coś więcej na temat asortymentu- jeśli to mają być srebra bardzo gustowne, dogie cacka to też inaczej będziemy mysleć nad nazwą.nazwa powinna sugerować co tu kupię. Żeby nie walnąć np. Srebrna Kąfacela, ale np. "Magnolia" albo "Broszka" - wł. "spilla" klejnot - franc. "bijou" a w wersji chorwackiej powalająco "DRAGULJ"
Użytkownik bahus napisał w wiadomości: > Srebrna Kaczka...Na fali...kaczki bardzo modne, a i przyszły prezydent pewnie > doceni....Bahus Brawo bahus :)
Dziękuję wszystkim za pomoc. Wybraliśmy nazwę LUNA....Jarku....czy w związku z tym liczysz na jakieś udziały w zyskach? hahaha Pozdrawiam z samego rana...co to za nieludzka pora...
Witam.
Od kilku dni intensywnie myślimy z Lubym o nazwie firmy. Działalność opiera się na sprzedaży srebra. Pomóżcie proszę bo wymyślam coraz to bardziej idiotyczne nazwy.
O..tylko niech nie kojarzy się ze skarbem, skarbami, skarbeczkami itd.
Dziekuję.
Maja
Argentum, Silver, Srebrzysty Kącik albo Szlak.....Trochę głupie ale może inni coś podpowiedzą:))
Argentum mi sie podoba :-)
Błysk
Pomysł fajny tylko jak dla mnie to lepsza nazwa dl afirmy sprzątającej.
Użytkownik Maja R. napisał w wiadomości:
> Witam.Od kilku dni intensywnie myślimy z Lubym o nazwie firmy. Działalność
> opiera się na sprzedaży srebra. Pomóżcie proszę bo wymyślam coraz
> to bardziej idiotyczne nazwy. O..tylko niech nie kojarzy się ze skarbem,
> skarbami, skarbeczkami itd. Dziekuję.Maja
Wyroby ze srebra
od xxxxxxxxxxx
Zamiast xxxx wpisz swoje nazwisko
"Biżu-art"
A może "Srebrny Raj"
Jeśli mają być sprzedawane odlewy , proponuję "Srebrny Dzwon" , a jeżeli przewagę stanowić będą wydmuszki , wówczas " Srebrne Jaja" .
Nazwy nie wymyślę ale te Srebrne Jaja powaliły mnie na kolana.
W takim razie "Sreberko" - nazwa adekwatna dla małej firmy , a kiedy firma już rozwinie skrzydła można zmienić na "Srebrzysko" .
Czasem odnoszę nieodparte wrażenie, że "Srebrzysko", to mi by lepiej pasowało:)
heh, nieźle, w gdańsku na srebrzysku jest cmentarz i szpital psychiatryczny...
i o to mi chodziło, a mniamtom zapewne też to wie:)))))))))))))
Jaki to ma związek z nazwą firmą ? Przecież znajduje się tam także hotel "Srebrny Młyn" .......... jak już.
nie popisuj się:) i tak wszyscy wiedzą ,że jesteś z Sopotu,a nie pięknego Gdańska:)))))))
nic z tego , jestem z Małego Kac(k)a , a to juz piękna Gdynia :P
a ja jestem z Pacanowa, a to już inna część Polski w ogóle. I nie wyjeżdżaj tylko z kozami. Oklepany tekst:)
Co mi zrobisz jak wyjadę ? :)
Nie pojadę z Tobą do Indii...albo pojadę i to ja Cię nie obronię:)))))
To biżuteria srebrna... ale te jaja hahahah :)
Może coś z księżycem: Luna, Selena
a tak btw: czym dalej od bezpośrednich skojarzeń, tym lepiej. Tak myślę.
Srebrna Kaczka...Na fali...kaczki bardzo modne, a i przyszły prezydent pewnie doceni....
Bahus
tfu, tfu , odpluj i przydepnij (odczyń urok na ostatnie zdanie)...i na przyszłość- nie strasz z rana:)
ANNEAU -.. franc. obrączka, pierścionek
"Gold duck" ...brzmi bardziej dystyngowanie :D
A ja jestem za polskimi nazwami może "Modne srebra"
...no tak. Tylko złota kaczka może się skojarzyć z nagroda coroczną. Klienci pomyślą, że jesteście sponsorem ;)
Nazwa powinna być "nośna", ale łatwa do zapamiętania i wymówienia. Żeby klient mógł wrócić nie pamiętając adresu- wklepie w google i znajdzie Was ponownie.
Maju, napisz coś więcej na temat asortymentu- jeśli to mają być srebra bardzo gustowne, dogie cacka to też inaczej będziemy mysleć nad nazwą.nazwa powinna sugerować co tu kupię. Żeby nie walnąć np. Srebrna Kąfacela,
ale np. "Magnolia"
albo "Broszka" - wł. "spilla"
klejnot - franc. "bijou" a w wersji chorwackiej powalająco "DRAGULJ"
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> Srebrna Kaczka...Na fali...kaczki bardzo modne, a i przyszły prezydent pewnie
> doceni....Bahus
Brawo bahus :)
A może SREBRNA ŁYŻECZKA?
Na chrzciny często dzieci dostają.
Kaczki na pewno nie w ostatnim czase to się źle kojarzy ........nazwa powinna być krótka łatwa do zapamiętania i dobrze się kojarzyć..
...a może "Srebrny Butik"
Może z kawałków Waszych imion i nazwiska wyszło by coś ciekawego.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Wybraliśmy nazwę LUNA....Jarku....czy w związku z tym liczysz na jakieś udziały w zyskach? hahaha
Pozdrawiam z samego rana...co to za nieludzka pora...
"Luna" brzmi faktycznie bardzo ładnie. Gratuluję wyboru i życzę powodzenia pod nowym szyldem.
Ps. Może jakaś karta rabatowa dla Jarka?
Karta rabatowa...haha...a gdzie bezinteresowność ;) No nic, muszę liczyć się z tym, że Jarek niestety będzie chciał coś.... ;) ;)
Satysfakcja mi wystarczy. Miło mi. Życzę powodzenia.
:) Nie dziękuję ale życzyć można jak najbardziej :)