W zwiazku z tym, iz Pampas wyraznie okresil swoje stanowisko, czego dowodem jest przyjecie NR plus zamkniecie mojego watku, w ktorym nie napisalam nic obrazliwego, a jako czlonek WZ mialam prawo zadac pytania, musze Was pozegnac, bezpowrotnie,
Gdybym chciala zyc w systemie policyjnym, nie wyjezdalabym do USA.
Użytkownik erka napisał w wiadomości: > W zwiazku z tym, iz Pampas wyraznie okresil swoje stanowisko, czego > dowodem jest przyjecie NR plus zamkniecie mojego watku, w ktorym nie napisalam > nic obrazliwego, a jako czlonek WZ mialam prawo zadac pytania, musze Was > pozegnac, bezpowrotnie,Gdybym chciala zyc w systemie policyjnym, nie > wyjezdalabym do USA.
bahus, brutalu:) mój wątek był chyba najszybszym w historii:)))) uważam ,że został niesłusznie zamknięty,bo nikogo w nim nie obraziłam, nawet nie zdążyłam:))))))))))))))))))) a tak na poważnie to oczywiste ,że mam stronnicze poglądy, w końcu to moje poglądy. proszę o przywrócenie wątku, bo za cholerę nie złamałam regulaminu:)
Lo matko! To niektorzyy moga wchodzic i wracac jak im sie podoba a inni dostaja za zapytanie po co byl ten caly dramat upomnienia,, Dla mnie to...smutne
Coś czuję, że mi się oberwie za to, co teraz napiszę, ale...ja doskonale rozumiem dlaczego wątki zostały zamknięte. Nie chodzi tu o żadne obraźliwe słowa i Wy też o tym wiecie. Nie trzeba być szczególnie inteligentnym żeby się domyślić jaki byłby dalszy ciąg takich wątków. Kolejne "mielenie" tego, co już kilka razy zostało przemielone. Czy naprawdę zależy Wam na tym żebyśmy teraz tworzyli jeden wątek za drugim i każdy kończył się uszczypliwymi stwierdzeniami lub pytaniami? Po co? Jaki będzie tego cel? Co uzyskamy? Pewnie niewiele. Myślę, że takie pytania powinny być kierowane bezpośrednio do moderatorów (jak np. Bahus) czy do Pampasa. Pojawianie się ich na forum znów ma szanse zakończyć się czyimś odejściem albo pyskówką. Czemu? Bo w ten sposób podsycamy niezdrową atmosferę. Mamy różne charaktery i nie przewidzimy nigdy efektu końcowego. Nie warto ryzykować. Szkoda tej strony, bo wiele dobrego nam daje po co to psuć. Tak więc apeluję aby takie pytania i refleksje kierować do właściwych osób.
Sam bym tego lepiej nie wytłumaczył. Niestety obawiam się że wiele osób tego nie jest w stanie tego pojąć i będzie musiała odejść ponieważ zamierzam od tej chwili tępić wszelki przejawy braku kultury, prowokowania i czepialstwa.
Było miło...gdy sie tu zarejestrowałam.Przyczyna wyłącznie kulinarna i tego oczekiwałam.Dyskusji egzystencjonalnych i wszelkich innych mam na codzień zbyt wiele i w miejscach do tego bardziej odpowiednich.Forum to nie żyje(wbrew opiniom ogólnym)tylko dogorywa od prowokacji i czepialstwa.
Ewo, czy Ty piszesz o mnie? Bo jeśli tak, to faktycznie nazwałam gówniarą na forum- 16-letnią dziewczynę, mojego sąsiasiada, to chyba nie Ty?:) jeśli piszesz o tym, co napisałam do tineczki i jest w tym złośliwość- trudno, będę musiała z tym żyć:) jakoś sobie poradzę:) jeśli piszesz w formie żartu- ok, skumałam choć żabą nie jestem:) jeśli masz jeszcze coś innego na myśli, to jeśli chcesz- sprecyzuj, jeśli nie- też będę musiała z tym żyć i też dam radę:)
Jejku Chilli, cos nam się wszystkim na tym forum ostatnio porobiło. Już nic nie czytamy jak napisane, tylko co może być napisane ( ja też się na tym złapałam). TO BYŁ ŻART, tylko i wyłącznie. Odnośnik do tej gąski. Ja mam 47 lat i niedawno zostałam gówniarą w tramwaju :)) Po pracy, po przejściu kilkudziesięciu chyba kilometrów, klapłam w tramwaju na siedzenie i zostałam nazwana gówniarą, bo ja siedzę a starsza pani stoi. I ta "gówniara" bardzo mnie ucieszyła. od tak dawna nikt do mnie tak nie powiedział :))))
W Twojej rozmowie z Tineczką się nie udzielałam, ale gdybym miała coś do powiedzenia to napisałabym bezpośrednio do Was w tamtym wątku. Buźka.
Ps. W wątku staroświecka czy nie, napisałam do Ciebie "Chilli dziecko" i też był to żart.
Wybacz,Ewo, ale tak jak piszesz- aktualnie nie przeczytałam ,jak napisane ,tylko doszukiwałam się podtekstów, niepotrzebnie. Od rana ktoś posiał ferment i mnie zamroczyło, sorry:) To nic tylko się cieszyć, ja w wieku 26 lat ,zostałam nazwana z pogardą "40-letnią babą":) o to mi chodziło, gdy pisałam do tineczki i myślałam ,że do tego się odniosłaś. mój błąd, dziękuję, że wyjaśniłaś.
O ile pamiętam, to też nie należysz do świętych. Za porządki wziąłem się od wczoraj i nie zamierzam trzepać forum wstecz i dawać bany za przeszłe przewinienia.
No i tu Mała Gruba Babo przyznaję Ci rację. Można by też napisać: na głupie pytania powinno się tak samo odpowiadać. Wirtual-pychol, a jak bedę w (..) to z Andrzejkiem piwo, Tobie pychol-real.
To co napisałaś, może nie było bardzo obraźliwe, ale na pewno niezbyt uprzejme i było swego rodzaju napaścią. Świetny zaczątek kolejnego wątku w którym najdalej w trzecim poście zrobi się nieprzyjemnie. Jeżeli tego nie rozumiesz, to nawet lepiej, że podjęłaś decyzję o odejściu.
ps. te pytania to żywcem wyjęte z systemu policyjnego
To ja poprosze o wytlumaczenie dokladne co nam wolno i nie wolno na tej stronie, zanim cos dosiadlo napisze i tez bede musiala zabrac swoje zabawki z piaskownicy Wz-towej.
Wolno wszystko ale kulturalnie i bez persolnaego czepiania się czy trolingu. W większości przypadków można o pewnych postawach i zachowaniach rozmawiać nie wskazując palcem konkretnej osoby. W ten sposób łatwiej zachować dystans.
Przeżyłam kilka burz na WZ, ale to co się dzieje.......nie będę bawić się w przedszkole i zabierać zabawki. Po poważnych perypetiach zdrowotnych wróciłam na WZ, miejsce gdzie zawsze odpoczywałam i relaksowałam się, ale chyba dla nas nie ma tu miejsca.
Bea! Dorota! Przestańcie, bo zacznę bluźnić a ja tego naprawdę nie robię. Co Wy tu wypisujecie. Spokojnie. Toz to przedszkolne mielenie chorych tematów wreszcie się skończy, nie?!
No ale sama przyznaj, jednym uchodzi a reszta słowa powiedziec nie może. Rozumiem wiek, sama swoja 17-latkę chętnie wysłałabym w kosmos, ale wszysktich powinny obowiązywać te same zasady. Wiesz jak przykro czyta się na gg :'"odeszłam bo to co się dzieje na WZ....."? Zauważ kto się odzywa? Zamilkły osoby które ożywiały WZ, znaczy nie wszystkie :). wiem,że wszystko jak sinusoida wznosi sie i opada, mnie i tak olewator chodzi na okrągło.Nie doszukuję się w odpowiedziach do mnie drugiego dnia, wszystko dobra moneta, ale są pewne granice.One powinny obowiązywac wszystkich a nie resztę.BO ta reszta Tworzy WZ.
Nie wiem,tyle osób odeszło cicho z WZ właśnie przez takie przepychanki. Gdzie te frywolne, gdzie rymowanki?Gdzie Nostra i Zbyh którzy ciagneli za uszy?Strona umiera, powoli ale konsekwentnie....
Nic nie "umiera" a jedynie oczyściła się atmosfera. Jednak najwyższy czas zakończyć rozmowy ciągle o tym samym. Nooo chyba, że komuś nie zależy na powrocie do normalności. Ja jestem przekonana, że jeśli zaczną się pojawiać "zwyczajne" jak zawsze wątki wszystko wróci do normy. Najwyższy czas zakończyć te chore dyskusje a sami się przekonacie, że nawet nie będzie konieczności przypominać o zasadach jakie obowiązują na forum.
Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości: > Użytkownik bahus napisał w wiadomości:> Eeeetam....tak gadasz a mojego > autoaktu to kupić nie chciałaś.......bo retuszu nie zrobiłeś...
Jak w tym starym kawale..."Kali kochać Kali uciąć" Bahus
Acha Smakosiu, to oczyscila sie atmosfera ..............o Kogo sie oczyscila ta atmosfera? I Kto jeszcze ma odejsc, zeby atmosfera stala sie calkiem sterylna i zeby swiety spokuj zapanowal na Wz-towym niebie???????????
? Ja się nie dopisze do tej listy- przynajmniej na razie. Nie zostawię Smakosi, Almiry, Kojonkosky,Duni, Lajana, Nonki, Frotki, Makusi, Doroty zza płota, Dorotaxx, Aloiram, Chili, Foki, Maddaleny, Sanelli, Rzymianki, Aggusi, Aguś, As, Falkora, Bahusa, Mniamtoma, Misiowej, Anny ( zRzymu).... Dlaczego? Mam z powodu jakichś pyskówek przekreślić tyle osób? Tyle mojego czasu poświęconego na budowanie znajomości, relacji, na poznawanie się? Tyle wspólnych chwil śmiechu, chwil kiedy leząłyśmy pod jednym kocykiem, bo nam życie dokopało? Tych chwil kiedy z wypiekami na twarzy póbowąłam przepis osoby, którą poznałam? Mam zapomniec o tych chwilach kiedy wyjąc żebrałam o ogrzanie i natychmiast stawało kilkamaście osób gotowych grzać mnie własnym ciałem i słowami płynącymi prosto z serca? Z własnej woli nigdy tego nie zrobię. To by zaprzeczyło wszelkim wartościom, które wyznaję. To by było po prostu nie fair... Ilez bym czasu musiała spędzac na gg?
Agik, Twoja wypowiedź jest jak "plaster miodu". Dla mnie to "złota myśl" , która pozwala wierzyć, że nie jestem w błędzie, że dobrze, iż ważni są dla mnie ludzie na tym forum. Dziękuję.
Bałam sie, ze mi się edycja skończy i nie wymieniłam wszystkich osób dla których wsiąkłam w to miejsce. Bo nic nie napisałam o Toffiku O Spajdermanie o Scooby o Ursuli o Alfie O Bbetty o Kwiatku o Tineczce o Myshy o Aloalo oJareksz o Ekkore O Till O Miauce o Klio o Zbyhu
o osobach, któe już tu się nie udzielają- Laugasel, Daneczce, Tajgerku, Nostrze, Poli
o osobach, które zadeklarowały, ze odchodzą- Bei, Kokliko, Erce, Mariniku
o osobach, które ostatnio odeszły ( robiąc naprawdę wielką wyrwę, brak, którego na razie nie umiem zapełnić)- mówie o osobach, o których cżesto myslałam w ciągu mojego zwykłego dnia. Naprawde często- o Luckystar ;( i o Czosie...
Pewnie znów mi braknie edycji Ale dla mnie WŻ to nie jest zbiór przepisów, to nie jest strona kulinarna. To jest społeczność.
podziwiam, że mnie tak wyczułaś. Jestem bardziej "czytelna" niż mi się wydaje, albo Ty "czytasz" lepiej niż inni. Ja nie wiem, co mam myśleć. Coś mi się nie podoba, coś nie zgadza, przykro mi z powodu tych, którzy odeszli i wymieniła ich agik. Balansuję sobie. Próbuję obśmiać sytuację, ale głupio się czuję , bo każde z nich ma gdzieś rację.
Tineczko, takimi komentarzami bardziej się rozdrapuje rany, niż dąży do tego, by wszystko szło w dobrym kierunku. A chyba tego nie chcesz, prawda? Może warto juz odpuścić i skończyć z ta goryczą. Życie jest zbyt krótkie żeby je marnować na ciągłe "dzielenie włosa na czworo". Inteligentna babka jesteś, to więcej Ci nie muszę tłumaczyć.
Nie denerwuj sie bo szkoda nerwów. NR (tudziez Anullka7) to dziecko pomimo tego co na tym i innych portalach twierdzi i tak sie zachowuje. Zawsze jak cos narozrabia to odchodzi. Jak na innym portalu została złapana na posiadaniu 2 kont to tez zniknęła, a jak sprawa przyschła to wróciła. I o dziwo bana nie dostała chociaz tak jest napisane w regulaminie.
Po drugie nie wiem dlaczego jest taka "gwiazdą". Wzieta w obroty przez uzytkowników innego portalu przyznała się że te przepisy w wiekszości są jej mamy albo babci. Zresztą trzeba być bardzo naiwnym żeby uwierzyć że 15 latka potrafi tak gotować i poswieca tyle czasu na to (i znajduje na to czas pomimo że chodzi do szkoły).
Zastanów się jeszcze raz czy warto z powodu niestabilnego emocjonalnie dzieciaka wszystko rzucac.
Co do zachowania administracji tego portalu to juz dawno zauwazyłam ze sa równi i równiejsi i to mi sie bardzo nie podoba.
całkowicie popieram zdanie Caroline! I w sprawie NR i w sprawie tutejszej moderacji.
Ciągle jednak nurtuje mnie jedno pytanie - po kiego komuś więcej niż jedno konto? Co to `naszaklasa` jest, że chce się kogoś niezauważalnie `podglądać`? Może ktoś mi wytłumaczy, bo jak dla mnie to kompletna dziecinada. Widzę w tym jedynie próbę ucieczki i nie przyznawania się do własnych słów. Tak, brak odpowiedzialności za własne słowa, to główny problem wszelakich forumowiczów, niestety również tutejszych...
Albo skoro jest ktoś tak wielce oburzony, że postanawia 'odejść', to w jakimż celu zmusza cały świat do nabycia tej świadomości, iż jejmość oburzony raczy odejść? A CO TO KOGO OBCHODZI??!! Odchodzisz? Zrób to najlepiej jak najszybciej. Nie odchodzisz - postaraj się wzbudzić zainteresowanie jakimiś bardziej górnolotnymi pomysłami niż próba wymuszenia litości. No chyba, że sięgasz umiejętnością, jedynie tak głębokiego bagna, to wtedy współczuję.
Całość nie jest adresowana do erki - rozumiem jej ironię. Jednak irytują mnie ww. kwestie. Czuję się trochę jak na forum gdzieś już wymienionej NK, na forum podstawówki.
I nie, nie przestanę czytać tego forum. I nie, nie odejdę. Mam lepsze powody do angażowania emocji.
Bo na 1 zamieszczasz przepisy i jestes "och" i "ach" i nie będziesz sobie psuła wizerunku. Z 2 walisz jedynki, niepochlebne komentarze i robisz wszystko inne czego nikt by sie po Tobie nie spodziewał, a przez co inni mogliby Cię znienawidzieć.
Tak przynajmniej to wyglada w przypadku sytuacji mi znanych.
Widzę ,że wy kobitki naprawde nie macie problemów , z tego co czytam to same stwarzacie - pytam sie po co???.Ja juz jestem na WŻ 6 lat ta stronka jest super często kozystam z waszych przepisów ale w takie dyskusje to szkoda zdrowia i czasu . pozdrawiam
Proszę już zejść z takiego tonu i tego tematu. Jeżeli koniecznie musicie o tym dyskutować, to proszę się przenieść na kanały prywatne i tam tą szopkę kontynuować.
Regulamin nie zabrania kasowania konta i zakładania go na nowo.
to usuńcie wszystkie, temu podobne, wątki, co by już nikomu takie (nie)mąrde pomysły do głowy nie przychodziły. Bo znając wybuchowość i czepialstwo Polaków, to nawet wyjazd do Stanów nie rozwinie wyluzowania i nie pozwoli na zignorowanie podobnych zaczepek, co byłoby przecież najlepszą nauczką dlą takich `mądrych`
ale się skończyło. Nie rozumiem takiego traktowania nas. Skoro ktoś zamknął konto to po ch...e je otwiera???? Dla mnie brak honoru a posiadanie podwójnych kont to bardzo chore i dla małolatów. Widocznie nasza gwiazda to jeszcze dziecko..........
Zachowujecie się jak małe dzieci. Ludzie.... jesteście dorośli... Nie potraficie zrozumieć prostych zasad kultury? Bez przesady... Zaraz wszyscy odejdą z WŻ obrażeni z jakiegoś błahego powodu. Strona umiera?! A niby to dlaczego? Bo kilka osób chce skasować swoje konta? Może to i lepiej, że ich nie będzie. Bahus będzie miał mniej do zbanowania ehehe Zamiast przekrzykiwać się i kłócić o byle głupoty dostosujmy się. Wielokrotnie czytałam na forum, że WŻ to jedna wielka rodzina. No i niby gdzie jest teraz ta Wasza wielka miłość?! Normalnie żal...
wypraszam sobie! Ja zaliczam siebie do kotowatych (z racji ubóstwiania ciepła i lenistwa), więc ewetualnie mogę Cię wziąć w moją tygrysią paszczę! Ale wilka to wypraszam sobie! Absolutnie!
jejku , to wyladowalam z paszczy wilka w paszczy tygrysa, ktos pomoze??? Bo juz chyba bym wolala paszcze mrowki, przynajmiej mam jakas szanse,bo paszcza nie duza........chociaz jak jeden milion mrowek wezmie sie w skore , to mnie zjedza na zywca i tak i tak:(((( Buziaczki i smacznego
Mam nadzieję że jednak elu przemyslisz wszystko , poskładasz do kupy i zostaniesz:)Mądra babeczka jestes i wyciagniesz wnioski z rozmów... myslę ze wiesz o czym piszę:)
W zwiazku z tym, iz Pampas wyraznie okresil swoje stanowisko, czego dowodem jest przyjecie NR plus zamkniecie mojego watku, w ktorym nie napisalam nic obrazliwego, a jako czlonek WZ mialam prawo zadac pytania, musze Was pozegnac, bezpowrotnie,
Gdybym chciala zyc w systemie policyjnym, nie wyjezdalabym do USA.
Użytkownik erka napisał w wiadomości:
> W zwiazku z tym, iz Pampas wyraznie okresil swoje stanowisko, czego
> dowodem jest przyjecie NR plus zamkniecie mojego watku, w ktorym nie napisalam
> nic obrazliwego, a jako czlonek WZ mialam prawo zadac pytania, musze Was
> pozegnac, bezpowrotnie,Gdybym chciala zyc w systemie policyjnym, nie
> wyjezdalabym do USA.
Nam też było miło
Bahus
bahus, brutalu:) mój wątek był chyba najszybszym w historii:)))) uważam ,że został niesłusznie zamknięty,bo nikogo w nim nie obraziłam, nawet nie zdążyłam:))))))))))))))))))) a tak na poważnie to oczywiste ,że mam stronnicze poglądy, w końcu to moje poglądy. proszę o przywrócenie wątku, bo za cholerę nie złamałam regulaminu:)
To był oczywiście żart...w ramach "loży szyderców"...za trochę otworzę :D
Bahus
trochę mi się ciągnie....czy to już?:)
Papryczko, mam nadzieje, ze nacisne Ci na odcisk mocno i bolesnie :((((
Daj sobie spokuj, zaspiewamy????
Z Tobą mogę śpiewać- do białego rana, na Twoją odpowiedzialność jednak, bo ja ponoć nie zostałam do śpiewania stworzona:)
Lo matko! To niektorzyy moga wchodzic i wracac jak im sie podoba a inni dostaja za zapytanie po co byl ten caly dramat upomnienia,, Dla mnie to...smutne
Coś czuję, że mi się oberwie za to, co teraz napiszę, ale...ja doskonale rozumiem dlaczego wątki zostały zamknięte. Nie chodzi tu o żadne obraźliwe słowa i Wy też o tym wiecie. Nie trzeba być szczególnie inteligentnym żeby się domyślić jaki byłby dalszy ciąg takich wątków. Kolejne "mielenie" tego, co już kilka razy zostało przemielone. Czy naprawdę zależy Wam na tym żebyśmy teraz tworzyli jeden wątek za drugim i każdy kończył się uszczypliwymi stwierdzeniami lub pytaniami? Po co? Jaki będzie tego cel? Co uzyskamy? Pewnie niewiele. Myślę, że takie pytania powinny być kierowane bezpośrednio do moderatorów (jak np. Bahus) czy do Pampasa. Pojawianie się ich na forum znów ma szanse zakończyć się czyimś odejściem albo pyskówką. Czemu? Bo w ten sposób podsycamy niezdrową atmosferę. Mamy różne charaktery i nie przewidzimy nigdy efektu końcowego. Nie warto ryzykować. Szkoda tej strony, bo wiele dobrego nam daje po co to psuć. Tak więc apeluję aby takie pytania i refleksje kierować do właściwych osób.
Użytkownik smakosia napisał w wiadomości:
"pytania powinny być kierowane bezpośrednio (......) do Pampasa"
napisałam zapytanie - odpowiedzi brak
A dałas czas na napisanie odpowiedzi? Czasami trzeba przemysleć odpowiedź a czasami zwyczajnie brak czasu. Poczekaj.
masz rację, poczekam
Sam bym tego lepiej nie wytłumaczył. Niestety obawiam się że wiele osób tego nie jest w stanie tego pojąć i będzie musiała odejść ponieważ zamierzam od tej chwili tępić wszelki przejawy braku kultury, prowokowania i czepialstwa.
Było miło...gdy sie tu zarejestrowałam.Przyczyna wyłącznie kulinarna i tego oczekiwałam.Dyskusji egzystencjonalnych i wszelkich innych mam na codzień zbyt wiele i w miejscach do tego bardziej odpowiednich.Forum to nie żyje(wbrew opiniom ogólnym)tylko dogorywa od prowokacji i czepialstwa.
A Ciebie to już w ogóle nie kumam:)
no i ok, przecież nie jesteś żabą :)
wielbłądem też nie jestem:)
dzisiaj zostałam nazwana "gąską":))))))
:)))))
A mnie bardzo kiedyś ( nie tak dawno) ucieszyło niezmiernie, jak jedna starsza pani nazwała mnie gówniarą :))))
Ewo, czy Ty piszesz o mnie? Bo jeśli tak, to faktycznie nazwałam gówniarą na forum- 16-letnią dziewczynę, mojego sąsiasiada, to chyba nie Ty?:)
jeśli piszesz o tym, co napisałam do tineczki i jest w tym złośliwość- trudno, będę musiała z tym żyć:) jakoś sobie poradzę:)
jeśli piszesz w formie żartu- ok, skumałam choć żabą nie jestem:)
jeśli masz jeszcze coś innego na myśli, to jeśli chcesz- sprecyzuj, jeśli nie- też będę musiała z tym żyć i też dam radę:)
Nie bądź taka pewna ;)a nusz ( jak to się pisze?) okaże się, że tym razem nie dasz rady i co?
Jejku Chilli, cos nam się wszystkim na tym forum ostatnio porobiło. Już nic nie czytamy jak napisane, tylko co może być napisane ( ja też się na tym złapałam). TO BYŁ ŻART, tylko i wyłącznie. Odnośnik do tej gąski. Ja mam 47 lat i niedawno zostałam gówniarą w tramwaju :)) Po pracy, po przejściu kilkudziesięciu chyba kilometrów, klapłam w tramwaju na siedzenie i zostałam nazwana gówniarą, bo ja siedzę a starsza pani stoi.
I ta "gówniara" bardzo mnie ucieszyła. od tak dawna nikt do mnie tak nie powiedział :))))
W Twojej rozmowie z Tineczką się nie udzielałam, ale gdybym miała coś do powiedzenia to napisałabym bezpośrednio do Was w tamtym wątku. Buźka.
Ps. W wątku staroświecka czy nie, napisałam do Ciebie "Chilli dziecko" i też był to żart.
UFFFFFFFFF
Wybacz,Ewo, ale tak jak piszesz- aktualnie nie przeczytałam ,jak napisane ,tylko doszukiwałam się podtekstów, niepotrzebnie. Od rana ktoś posiał ferment i mnie zamroczyło, sorry:)
To nic tylko się cieszyć, ja w wieku 26 lat ,zostałam nazwana z pogardą "40-letnią babą":) o to mi chodziło, gdy pisałam do tineczki i myślałam ,że do tego się odniosłaś.
mój błąd, dziękuję, że wyjaśniłaś.
:)
Pozwalałeś żeby obrażano mnie gorszymi epitetami...........jak mam to rozumieć?
.
O ile pamiętam, to też nie należysz do świętych.
Za porządki wziąłem się od wczoraj i nie zamierzam trzepać forum wstecz i dawać bany za przeszłe przewinienia.
Zartujesz, ja mało co się odzywam
więc gdzie złamałam regulamin strony? O ile pamiętam na PW brałęś moją stronę.
Nie liczy się ilość tylko jakość wypowiedzi. Po za tym proszę nie prowokuj. Powtarzam "porządki" trwają od wczoraj.
"wątki" ,smakosiu napisałaś, czy mój też miałaś na myśli?
No i tu Mała Gruba Babo przyznaję Ci rację.
Można by też napisać: na głupie pytania powinno się tak samo odpowiadać.
Wirtual-pychol, a jak bedę w (..) to z Andrzejkiem piwo, Tobie pychol-real.
To co napisałaś, może nie było bardzo obraźliwe, ale na pewno niezbyt uprzejme i było swego rodzaju napaścią. Świetny zaczątek kolejnego wątku w którym najdalej w trzecim poście zrobi się nieprzyjemnie. Jeżeli tego nie rozumiesz, to nawet lepiej, że podjęłaś decyzję o odejściu.
ps. te pytania to żywcem wyjęte z systemu policyjnego
To ja poprosze o wytlumaczenie dokladne co nam wolno i nie wolno na tej stronie, zanim cos dosiadlo napisze i tez bede musiala zabrac swoje zabawki z piaskownicy Wz-towej.
Wolno wszystko ale kulturalnie i bez persolnaego czepiania się czy trolingu. W większości przypadków można o pewnych postawach i zachowaniach rozmawiać nie wskazując palcem konkretnej osoby. W ten sposób łatwiej zachować dystans.
Dziekuje za odpowiedz. Nadal nie jestem pewna tej wolnosci, no ale pojde na dalszy kurs , tylko do kogo???
twoja wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiej osoby ;]
Ela, Ty sobie nawet takich jaj nie rób
Przeżyłam kilka burz na WZ, ale to co się dzieje.......nie będę bawić się w przedszkole i zabierać zabawki. Po poważnych perypetiach zdrowotnych wróciłam na WZ, miejsce gdzie zawsze odpoczywałam i relaksowałam się, ale chyba dla nas nie ma tu miejsca.
bea nie siedz mi w glowie i nie kradnij mysli. ...
Bea! Dorota! Przestańcie, bo zacznę bluźnić a ja tego naprawdę nie robię. Co Wy tu wypisujecie. Spokojnie. Toz to przedszkolne mielenie chorych tematów wreszcie się skończy, nie?!
No ale sama przyznaj, jednym uchodzi a reszta słowa powiedziec nie może. Rozumiem wiek, sama swoja 17-latkę chętnie wysłałabym w kosmos, ale wszysktich powinny obowiązywać te same zasady. Wiesz jak przykro czyta się na gg :'"odeszłam bo to co się dzieje na WZ....."? Zauważ kto się odzywa? Zamilkły osoby które ożywiały WZ, znaczy nie wszystkie :). wiem,że wszystko jak sinusoida wznosi sie i opada, mnie i tak olewator chodzi na okrągło.Nie doszukuję się w odpowiedziach do mnie drugiego dnia, wszystko dobra moneta, ale są pewne granice.One powinny obowiązywac wszystkich a nie resztę.BO ta reszta Tworzy WZ.
Beatko chyba ciasno sie zrobilo.
Nie wiem,tyle osób odeszło cicho z WZ właśnie przez takie przepychanki. Gdzie te frywolne, gdzie rymowanki?Gdzie Nostra i Zbyh którzy ciagneli za uszy?Strona umiera, powoli ale konsekwentnie....
Nic nie "umiera" a jedynie oczyściła się atmosfera. Jednak najwyższy czas zakończyć rozmowy ciągle o tym samym. Nooo chyba, że komuś nie zależy na powrocie do normalności. Ja jestem przekonana, że jeśli zaczną się pojawiać "zwyczajne" jak zawsze wątki wszystko wróci do normy. Najwyższy czas zakończyć te chore dyskusje a sami się przekonacie, że nawet nie będzie konieczności przypominać o zasadach jakie obowiązują na forum.
bez komentarza:)
Eeeetam....tak gadasz a mojego autoaktu to kupić nie chciałaś....
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> Eeeetam....tak gadasz a mojego autoaktu to kupić nie chciałaś....
...bo retuszu nie zrobiłeś...
Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości:
> Użytkownik bahus napisał w wiadomości:> Eeeetam....tak gadasz a mojego
> autoaktu to kupić nie chciałaś.......bo retuszu nie zrobiłeś...
Jak w tym starym kawale..."Kali kochać Kali uciąć"
Bahus
Popieram
Acha Smakosiu, to oczyscila sie atmosfera ..............o Kogo sie oczyscila ta atmosfera? I Kto jeszcze ma odejsc, zeby atmosfera stala sie calkiem sterylna i zeby swiety spokuj zapanowal na Wz-towym niebie???????????
No policzmy... ;(
Luckystar
Erka
Bea
Kokliko
Marinik
Pytam Właścicieli- warto????
ooo, dodaj jeszcze
tineczka
84chili84, bo nie wytrzyma
Almira , ze wzgledu na slabe serce
dopisac sie wolno:)
?
Ja się nie dopisze do tej listy- przynajmniej na razie.
Nie zostawię Smakosi, Almiry, Kojonkosky,Duni, Lajana, Nonki, Frotki, Makusi, Doroty zza płota, Dorotaxx, Aloiram, Chili, Foki, Maddaleny, Sanelli, Rzymianki, Aggusi, Aguś, As, Falkora, Bahusa, Mniamtoma, Misiowej, Anny ( zRzymu)....
Dlaczego?
Mam z powodu jakichś pyskówek przekreślić tyle osób? Tyle mojego czasu poświęconego na budowanie znajomości, relacji, na poznawanie się?
Tyle wspólnych chwil śmiechu, chwil kiedy leząłyśmy pod jednym kocykiem, bo nam życie dokopało? Tych chwil kiedy z wypiekami na twarzy póbowąłam przepis osoby, którą poznałam? Mam zapomniec o tych chwilach kiedy wyjąc żebrałam o ogrzanie i natychmiast stawało kilkamaście osób gotowych grzać mnie własnym ciałem i słowami płynącymi prosto z serca? Z własnej woli nigdy tego nie zrobię. To by zaprzeczyło wszelkim wartościom, które wyznaję. To by było po prostu nie fair...
Ilez bym czasu musiała spędzac na gg?
Ładnie a o mnie zapomniała
a ja???
a ja???
Agik, Twoja wypowiedź jest jak "plaster miodu". Dla mnie to "złota myśl" , która pozwala wierzyć, że nie jestem w błędzie, że dobrze, iż ważni są dla mnie ludzie na tym forum. Dziękuję.
WIesz co Agik..
Kocham Cie!!
masz buziaka:)
Bałam sie, ze mi się edycja skończy i nie wymieniłam wszystkich osób dla których wsiąkłam w to miejsce.
Bo nic nie napisałam o Toffiku
O Spajdermanie
o Scooby
o Ursuli
o Alfie
O Bbetty
o Kwiatku
o Tineczce
o Myshy
o Aloalo
oJareksz
o Ekkore
O Till
O Miauce
o Klio
o Zbyhu
o osobach, któe już tu się nie udzielają- Laugasel, Daneczce, Tajgerku, Nostrze, Poli
o osobach, które zadeklarowały, ze odchodzą- Bei, Kokliko, Erce, Mariniku
o osobach, które ostatnio odeszły ( robiąc naprawdę wielką wyrwę, brak, którego na razie nie umiem zapełnić)- mówie o osobach, o których cżesto myslałam w ciągu mojego zwykłego dnia. Naprawde często- o Luckystar ;( i o Czosie...
Pewnie znów mi braknie edycji
Ale dla mnie WŻ to nie jest zbiór przepisów, to nie jest strona kulinarna. To jest społeczność.
Miło mi
podziwiam, że mnie tak wyczułaś. Jestem bardziej "czytelna" niż mi się wydaje, albo Ty "czytasz" lepiej niż inni. Ja nie wiem, co mam myśleć. Coś mi się nie podoba, coś nie zgadza, przykro mi z powodu tych, którzy odeszli i wymieniła ich agik. Balansuję sobie. Próbuję obśmiać sytuację, ale głupio się czuję , bo każde z nich ma gdzieś rację.
Tineczko, takimi komentarzami bardziej się rozdrapuje rany, niż dąży do tego, by wszystko szło w dobrym kierunku. A chyba tego nie chcesz, prawda? Może warto juz odpuścić i skończyć z ta goryczą. Życie jest zbyt krótkie żeby je marnować na ciągłe "dzielenie włosa na czworo". Inteligentna babka jesteś, to więcej Ci nie muszę tłumaczyć.
Ostatnio często o Tobie myślałam
Zastanawiałam się dlaczego zniknęłaś
Zdrowia życzę
Wszystkiego najlepszego. Pozdrawiam Stany
Nie denerwuj sie bo szkoda nerwów. NR (tudziez Anullka7) to dziecko pomimo tego co na tym i innych portalach twierdzi i tak sie zachowuje. Zawsze jak cos narozrabia to odchodzi. Jak na innym portalu została złapana na posiadaniu 2 kont to tez zniknęła, a jak sprawa przyschła to wróciła. I o dziwo bana nie dostała chociaz tak jest napisane w regulaminie.
Po drugie nie wiem dlaczego jest taka "gwiazdą". Wzieta w obroty przez uzytkowników innego portalu przyznała się że te przepisy w wiekszości są jej mamy albo babci. Zresztą trzeba być bardzo naiwnym żeby uwierzyć że 15 latka potrafi tak gotować i poswieca tyle czasu na to (i znajduje na to czas pomimo że chodzi do szkoły).
Zastanów się jeszcze raz czy warto z powodu niestabilnego emocjonalnie dzieciaka wszystko rzucac.
Co do zachowania administracji tego portalu to juz dawno zauwazyłam ze sa równi i równiejsi i to mi sie bardzo nie podoba.
całkowicie popieram zdanie Caroline! I w sprawie NR i w sprawie tutejszej moderacji.
Ciągle jednak nurtuje mnie jedno pytanie - po kiego komuś więcej niż jedno konto? Co to `naszaklasa` jest, że chce się kogoś niezauważalnie `podglądać`? Może ktoś mi wytłumaczy, bo jak dla mnie to kompletna dziecinada.
Widzę w tym jedynie próbę ucieczki i nie przyznawania się do własnych słów. Tak, brak odpowiedzialności za własne słowa, to główny problem wszelakich forumowiczów, niestety również tutejszych...
Albo skoro jest ktoś tak wielce oburzony, że postanawia 'odejść', to w jakimż celu zmusza cały świat do nabycia tej świadomości, iż jejmość oburzony raczy odejść? A CO TO KOGO OBCHODZI??!!
Odchodzisz? Zrób to najlepiej jak najszybciej. Nie odchodzisz - postaraj się wzbudzić zainteresowanie jakimiś bardziej górnolotnymi pomysłami niż próba wymuszenia litości. No chyba, że sięgasz umiejętnością, jedynie tak głębokiego bagna, to wtedy współczuję.
Całość nie jest adresowana do erki - rozumiem jej ironię. Jednak irytują mnie ww. kwestie. Czuję się trochę jak na forum gdzieś już wymienionej NK, na forum podstawówki.
I nie, nie przestanę czytać tego forum. I nie, nie odejdę. Mam lepsze powody do angażowania emocji.
Bo na 1 zamieszczasz przepisy i jestes "och" i "ach" i nie będziesz sobie psuła wizerunku. Z 2 walisz jedynki, niepochlebne komentarze i robisz wszystko inne czego nikt by sie po Tobie nie spodziewał, a przez co inni mogliby Cię znienawidzieć.
Tak przynajmniej to wyglada w przypadku sytuacji mi znanych.
Widzę ,że wy kobitki naprawde nie macie problemów , z tego co czytam to same stwarzacie - pytam sie po co???.Ja juz jestem na WŻ 6 lat ta stronka jest super często kozystam z waszych przepisów ale w takie dyskusje to szkoda zdrowia i czasu . pozdrawiam
Proszę już zejść z takiego tonu i tego tematu.
Jeżeli koniecznie musicie o tym dyskutować, to proszę się przenieść na kanały prywatne i tam tą szopkę kontynuować.
Regulamin nie zabrania kasowania konta i zakładania go na nowo.
to usuńcie wszystkie, temu podobne, wątki, co by już nikomu takie (nie)mąrde pomysły do głowy nie przychodziły. Bo znając wybuchowość i czepialstwo Polaków, to nawet wyjazd do Stanów nie rozwinie wyluzowania i nie pozwoli na zignorowanie podobnych zaczepek, co byłoby przecież najlepszą nauczką dlą takich `mądrych`
ale się skończyło. Nie rozumiem takiego traktowania nas. Skoro ktoś zamknął konto to po ch...e je otwiera???? Dla mnie brak honoru a posiadanie podwójnych kont to bardzo chore i dla małolatów. Widocznie nasza gwiazda to jeszcze dziecko..........
Już prosiłem o porzucenie tego tematu.
Zachowujecie się jak małe dzieci. Ludzie.... jesteście dorośli... Nie potraficie zrozumieć prostych zasad kultury? Bez przesady... Zaraz wszyscy odejdą z WŻ obrażeni z jakiegoś błahego powodu. Strona umiera?! A niby to dlaczego? Bo kilka osób chce skasować swoje konta? Może to i lepiej, że ich nie będzie. Bahus będzie miał mniej do zbanowania ehehe
Zamiast przekrzykiwać się i kłócić o byle głupoty dostosujmy się. Wielokrotnie czytałam na forum, że WŻ to jedna wielka rodzina. No i niby gdzie jest teraz ta Wasza wielka miłość?! Normalnie żal...
kochana, toć z rodziną zawsze ma się 'na pieńku'
Z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciu:))))
To też prawda :D
Ale trzeba stac w srodku - zeby cie czasem ze zdjecia nie obcieli... :-D
.......przemyślałam,skasowałam no i bana nie dostałam.....
Ela, no i zostawilas mnie sama w paszczy wilkow, kurcze moge tak napisac??????
Szkoda, wielka szkoda!!!!!!!!!!
Oki, kto teraz bedzie dbal o demokracje.........tutaj............
Sciskam Cie najmocniej jak moge, dziekuje za przyjazn i wesole rozmowy......do uslyszenia Kochana!
wypraszam sobie!
Ja zaliczam siebie do kotowatych (z racji ubóstwiania ciepła i lenistwa), więc ewetualnie mogę Cię wziąć w moją tygrysią paszczę! Ale wilka to wypraszam sobie! Absolutnie!
pozdrówki
jejku , to wyladowalam z paszczy wilka w paszczy tygrysa, ktos pomoze??? Bo juz chyba bym wolala paszcze mrowki, przynajmiej mam jakas szanse,bo paszcza nie duza........chociaz jak jeden milion mrowek wezmie sie w skore , to mnie zjedza na zywca i tak i tak:((((
Buziaczki i smacznego
Będzie mi Ciebie brakować ...:(
Było mi bardzo miło poznać Cię , pokłócić się z Tobą i bardzo Cię polubić :)))
Najlepszego Erka !
Erka
:(
szkoda, ale fajnie, że mogłam Cie poznać...
Mam nadzieję, że to nie koniec naszych kontaktów. Tylko ja nie wiem, jak Cię znaleźć...
Mam nadzieję, że żegnam się z Tobą do "zaś".
Posłałam Ci Erko wiadomość na PW. Dunia
lepiej unikaj witryn internetowych innych niz te z usa w nich tez czyha policyjna tonfa
Następny szok...Żegnaj :(((((((((((((
Szkoda...wielka szkoda...
Taka fajna i mądra babeczka z Ciebie...silna osobowość i wogóle...szacuneczek...
Źle się dzieje na WZ...
Mam nadzieję że jednak elu przemyslisz wszystko , poskładasz do kupy i zostaniesz:)Mądra babeczka jestes i wyciagniesz wnioski z rozmów... myslę ze wiesz o czym piszę:)
Elu,przemyśl to jeszcze raz...szkoda by było....
O kurcze blade, a coz sie tu porobilo?????