Krokiety - świetny pomysł, popieram. Może pierogi? Choć z dwa dni pewnie byś musiała lepić ;). I jakaś zupka do picia do tego to też dobry pomysł. Albo udka z kurczaka pieczone/smażone/z rożna. albo z 3 pizze wielkości takiej blachy dodawanej do piekarnika, z mnóstwem dodatków, w tym każda z innymi. jak na coś jeszcze wpadnę, to powiem.
Szaszłyki,pizza itp. miałyby wzięcie na pewno. Jeśli chciałabyś jednak ich zaskoczyć to widziałam tu na stronce przepis na "corn-dogi"oraz hoddogi w cieście drożdżowym.Bardziej wyszukane danko to duży indyk(lub dwa mniejsze) faszerowany pikantnym nadzieniem ,upieczony i niech sobie każdy kroi co chce. Można też zrobić faszerowane pulpety,z których część usmażyć ,a część zapiec w sosie.
Bogracz Bigos żurek Pizza wszelkie dania typu strogonow Leczo
Jesli jesteś sama do tej roboty- to odradzam wszelkie dania smażone- w stylu schabowe, frytki, dania z makaronem ( szybko stygnie), podobnie wszelkie obidaki typu "domowe" z ziemniakami itd. Doskonale sprawdzają się dania jednogarnkowe- w stylu własnie bograczu- mozesz zrobić wczesniej, odgrzać w jednym garnku a i wydawanie idzie błyskawicznie. Dlatego- bogracz, leczo, strogonow. Z bigosem- to zalezy z jakiej okazji to impreza. Pizza - bo młodziez zazwyczaj ją lubi.
Grill to tez dobry pomysł- o ile dysponujesz dużym grilem ;)
Ja tez bym poszla w temary meksykanskie. Po pierwsze mlodziez przepada, po drugie szybko, latwo i niedrogo. U nas na dwie osiemnastki bylo chili con carne. Potrzebne tylko mieso wolowe mielone, dwie cebule, pomodori pelati i puszka koncentratu, trosze papryki ostrej, troche slodkiej, ciut, ciut kuminu i jesli masz to odrobina kurkumy. Jedna papryka czerwona i jedna zielona plus kawaleczek czekolady, no i oczywiscie pare puszek czerwonej fasoli. Mozesz zrobic poprzedniego dnia. Nasze dzieci preferuja z ryzem.
Mam wielką prośbę muszę zrobić danie gorące dla 20 osób bedzie to głownie mlodzież i nieiwem co moge ciekawego podać .
Odpada devolay i frytki musze cos innego wymyslić ale brak pomysłu.
Może ktoś ma jakis pomysł .
Może krokiety i barszczyk czerwony? Albo gulasz?
Krokiety - świetny pomysł, popieram.
Może pierogi? Choć z dwa dni pewnie byś musiała lepić ;).
I jakaś zupka do picia do tego to też dobry pomysł.
Albo udka z kurczaka pieczone/smażone/z rożna.
albo z 3 pizze wielkości takiej blachy dodawanej do piekarnika, z mnóstwem dodatków, w tym każda z innymi.
jak na coś jeszcze wpadnę, to powiem.
A może kurczak --> udka, podudzia zapiekane
Szaszłyki
A jeszcze mnie naszło, jak to młodzież to moze grill ikiełbaski lub szaszłyki,do tego micha surówki, jesli tylko macie warunki na grillowanie:))
A może makaron z jakimś sosem mięsno-warzywnym,młodzież lubi takie coś.
Szaszłyki,pizza itp. miałyby wzięcie na pewno. Jeśli chciałabyś jednak ich zaskoczyć to widziałam tu na stronce przepis na "corn-dogi"oraz hoddogi w cieście drożdżowym.Bardziej wyszukane danko to duży indyk(lub dwa mniejsze) faszerowany pikantnym nadzieniem ,upieczony i niech sobie każdy kroi co chce.
Można też zrobić faszerowane pulpety,z których część usmażyć ,a część zapiec w sosie.
Bogracz
Bigos
żurek
Pizza
wszelkie dania typu strogonow
Leczo
Jesli jesteś sama do tej roboty- to odradzam wszelkie dania smażone- w stylu schabowe, frytki, dania z makaronem ( szybko stygnie), podobnie wszelkie obidaki typu "domowe" z ziemniakami itd.
Doskonale sprawdzają się dania jednogarnkowe- w stylu własnie bograczu- mozesz zrobić wczesniej, odgrzać w jednym garnku a i wydawanie idzie błyskawicznie.
Dlatego- bogracz, leczo, strogonow. Z bigosem- to zalezy z jakiej okazji to impreza.
Pizza - bo młodziez zazwyczaj ją lubi.
i pogodą ;)
Impreza to 18 urodziny mojego dziecka.
Grill cięzko jestem sama do przygotowania wszystkiego.
Kombinuje co bym mogła w miare szybkiego przygotowac.
Propozycje podane przez Agik(prócz pizza) możesz zrobic wcześniej i tylko odgrzac , zreszta krokiety też:)
i poczytaj tutaj jeszcze http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=193490&post=193546
Ja proponuję to http://wielkiezarcie.com/recipe5770.html Szybko się robi. Jest smaczne. Łatwo podzielić.
Ja tez bym poszla w temary meksykanskie. Po pierwsze mlodziez przepada, po drugie szybko, latwo i niedrogo.
U nas na dwie osiemnastki bylo chili con carne. Potrzebne tylko mieso wolowe mielone, dwie cebule, pomodori pelati
i puszka koncentratu, trosze papryki ostrej, troche slodkiej, ciut, ciut kuminu i jesli masz to odrobina kurkumy.
Jedna papryka czerwona i jedna zielona plus kawaleczek czekolady, no i oczywiscie pare puszek czerwonej fasoli.
Mozesz zrobic poprzedniego dnia.
Nasze dzieci preferuja z ryzem.
My jemy z bagietką.