...nie nie. To nie to co myślicie ;) Chodzi mi o gafy. Takie słowne. Moja mama kiedyś prowadziła działalność gospodarczą i miała teczkę "księga przychodów i rozchodów". No i raz ktoś coś przekręcił...nie powiem kto :P Albo..."stwardnienie owsiane", "płyty kontaktowe", ...i ksiądz, który udzielał ślubu <para młoda to Maria Jedlig i Jan Chrzan". A Ksiądz rzekł "Maria z Janem Jedligówna z Chrzanem"... A to chyba zna każdy "Mądra Jola- Jądra Mola" :P
a oto kilka przykładów z mojej pracy (pracuję w banku ): -dzień dobry, chciałam założyć KONTO OSOBOWE -kasjerka do klienta : chwileczkę, tylko sie rozłożę ;-) -kasjerka do klienta : dać Panu z przodu czy od tyłu? ( chodzi o to czy przy kasie czy w tzw. dużej kasie zamkniętej ) - interesuje mnie kredyt HIPOTETYCZNY to takie nagminnie pojawiające się ;-)
Byłem świadkiem. Do sklepu wchodzi klient, taki bardziej czerstwy niż świeży i do kasjerki: - Zięć dobry!? Kasjerka - Nie! NIE dobry! Klient ze spokojem, udając się między regały - Zastrzelić...
Mała przygoda mojego Połówka: przechodził przez bramę do pewnego zakładu pracy w celu odbycia rozmowy na temat zlecenia. W plecaku notebook zwany również laptopem. Strażnik: a co tam panie w tym plecaku masz? Laptoka tak?
...nie nie. To nie to co myślicie ;)
Chodzi mi o gafy. Takie słowne. Moja mama kiedyś prowadziła działalność gospodarczą i miała teczkę "księga przychodów i rozchodów". No i raz ktoś coś przekręcił...nie powiem kto :P
Albo..."stwardnienie owsiane", "płyty kontaktowe", ...i ksiądz, który udzielał ślubu <para młoda to Maria Jedlig i Jan Chrzan". A Ksiądz rzekł "Maria z Janem Jedligówna z Chrzanem"...
A to chyba zna każdy "Mądra Jola- Jądra Mola" :P
Do jednego zakładu fryzjerskiego wszedł mężczyzna. Był to znajomy fryzjejrek i zapytał czy to zakład frajerski.
a oto kilka przykładów z mojej pracy (pracuję w banku ):
-dzień dobry, chciałam założyć KONTO OSOBOWE
-kasjerka do klienta : chwileczkę, tylko sie rozłożę ;-)
-kasjerka do klienta : dać Panu z przodu czy od tyłu? ( chodzi o to czy przy kasie czy w tzw. dużej kasie zamkniętej )
- interesuje mnie kredyt HIPOTETYCZNY
to takie nagminnie pojawiające się ;-)
"z przodu czy od tyłu" rozkłada :)))))))))))))))))))))))))))))
u nas często z maski gazowej wychodzi " Gaska mazowa"
Byłem świadkiem. Do sklepu wchodzi klient, taki bardziej czerstwy niż świeży i do kasjerki:
- Zięć dobry!?
Kasjerka - Nie! NIE dobry!
Klient ze spokojem, udając się między regały - Zastrzelić...
Ja kiedyś, do pani na dziale z wędlinami, powiedziałam:
- 100g tego zboczka wędzonego poproszę.
A ja lubie papier recznikowy mojej Kolezanki :)))
klasyka gatunku: srak naptał
Mała przygoda mojego Połówka: przechodził przez bramę do pewnego zakładu pracy w celu odbycia rozmowy na temat zlecenia. W plecaku notebook zwany również laptopem. Strażnik: a co tam panie w tym plecaku masz? Laptoka tak?