Witam! Piszę prace licencjacką, w napisaniu jednego z rozdziałów pracy pomoże mi ankieta. Byłabym wdzieczna, gdybyście zechnieli mi pomóc poprzez jej wypełnienie na stronie podanej poniżej :) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Jeśli ktoś nie widział reklam, na których temat jest ankieta to zapraszam do obejrzenia:
Być może jestem przewrażliwiona, ale dla mnie tego typu ankiety są conajmniej dwuznaczne. Nie bardzo wyobrażam sobie pracę licencjacką (czy nawet tylko jeden rozdział) dotyczącą reklam wyłącznie jednego banku. Odbieram to raczej jako próba pozyskania dodatkowych osób, które obejrzą reklamy i być może z nich skorzystają. Nawet jeśli taka praca powstaje to raczej niejako na konkretne zamówienie i (przepraszam jeśli nie jest to prawdą, ale dla mnie tak to wygląda) że pisze ją pracownik tegoż banku.
No niestety tylko Ci się wydaje. Temat mojej pracy brzmi: Reklama mBanku a kształtowanie grupy odbiorców. Bank ten wybrał mój promotor. Wahałam się pomiędzy reklamami tego banku, a Millenium. A praca na temat rekalmy banku, ponieważ jest nas 11 osób na seminarium i są już prace o kobietach w reklamie, o reklamie perfum Playboy'a, o reklamie niemiecko-polskiej, o reklamie dziecięcej... nie chciałam się powtarzać, więc wybrałam coś czego inni nie wzieli, a mi w przyszłości może pomóc (jakoże chce studia mgr robić z zarządzania). Ankietę wypełniali studenci, ale potrzebuje zróżnicowania wiekowego, ponieważ mój promotor stwierdził, że reklamy kierowane są raczej do osób ustabilizowanych życiowo. Praca jest moja własna. Ankieta jest wykorzystywana TYLKO i WYŁĄCZNIE do napisania mojej własnej pracy! Nie zamierzam Cię dalej przekonywać, bo jak sama napisałaś jesteś "przewrażliwiona". Niemniej jednak bardzo dziękuję osobom, które mi pomogły. Teraz już będę mogła kontynuować dalsze pisanie :)
Być może nie miałaś wielkiego, a może i żadnego wyboru. Niemniej uważam, że ten wątek spełnia przesłanki darmowej reklamy dla tego banku. Sama ankieta, poza kilkoma pytaniami dotyczącymi reklam, tak naprawdę jest zbieraniem całkiem innych informacji od respondentów. Co do mojego przewrażliwienia to i owszem, reklam żadnych nie znoszę.
Jeśli ma Ci to pomóc znalazłam meila, którego pisałam do mBanku z prośbą o pomoc (brakowało mi materiałów). Niestety olali mnie i musiałam radzić sobie sama. Jeszcze jedno temat nieco uległ zmianie przez mojego promotora.
Pokazywanie reklam na Wielkim Żarciu wymaga zgody Pampasa...nie ważne jaki cel temu przyświeca. Skontaktuj się z Pampasem jeśli wyrazi zgodę sam "zauczestniczę" w ankiecie. (adresy reklam wyiksowałem) Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości: > Pokazywanie reklam na Wielkim Żarciu wymaga zgody Pampasa...nie ważne jaki > cel temu przyświeca. Skontaktuj się z Pampasem jeśli wyrazi zgodę sam > "zauczestniczę" w ankiecie. (adresy reklam wyiksowałem)Bahus
Ok. Nie wiedziałam o tym. Już piszę. Na przyszłość już będę tego świadoma.
Bardzo ciekawe...w swoim profilu piszesz, że jesteś studentką 3 roku filologii polskiej. Jakoś nie przystaje to do pracy licencjackiej na temat banku...no chyba że filologia zmieniła swój profil Bahus
ehh tu trzeba się cały czas tłumaczyć - moja specjalizacja to dyskurs publiczny, a praca ma tematykę językoznawczą i całe seminarium pisze prace z zakresu reklamy (może ankieta nie wiele ma w sobie na temat języka, ale muszę wybadać grupę odbiorczą, czy i jak odbierają reklamę ludzie, którzy mają tam konto i Ci którzy nie mają. Np. już teraz wiem, że na wybór tego, a nie innego banku nie wpłyneła reklama tylko np. znajomi). Chyba nie każdy filolog musi pisać pracę na temat twórczości Adama Mickiewicza??
Nie musi pisać o A. Mickiewiczu....ale o reklamie banku myślę, że też nie. Ale to nie moja sprawa...w kwestii formalnej podtrzymuję to co napisałem wyżej. Bahus
PS. Nie wiedziałem, że filologie ( w tym polska) są studiami licencjackimi. Ale pewnie mam kiepskie rozeznanie.
Bahusku,filologie i nie tylko są podzielone na dwa etapy.Osoby urodzone w 1988 r idą już dwustopniowym etapem.Chociaż moja córka rocznik 1987 też filologię angielską na UAM-ie ma tak podzieloną.W ubiegłym roku miała licencjat. Co do reszy ,zgadzam się z Tobą.
Użytkownik Beata500 napisał w wiadomości: > Bahusku,filologie i nie tylko są podzielone na dwa etapy.Osoby urodzone w > 1988 r idą już dwustopniowym etapem.Chociaż moja córka rocznik 1987 > też filologię angielską na UAM-ie ma tak podzieloną.W ubiegłym roku > miała licencjat.Co do reszy ,zgadzam się z Tobą.
Dzięki za informację...nie wiedziałem (do czego zresztą na wszelki wypadek się przyznałem) Bahus
Wszystko się zmienia,ja byłam pierwszym rocznikiem kiedy wprowadzono cykl 5 letni,to był 1981 rok,a wcześniej były studia 4 letnie,no oprócz medycyny.Jak się ma dzieci -takie duże,to się wie.Pozdrawiam.
Bahusku teraz się chce być oryginalnym, na czasie. A media+psychologia to tematy bardzo na czasie :) No i teraz już chyba tylko medycyna i prawo zostały 5letnie
Użytkownik monique21 napisał w wiadomości: > Bahusku teraz się chce być oryginalnym, na czasie. A media+psychologia to > tematy bardzo na czasie :)No i teraz już chyba tylko medycyna i prawo > zostały 5letnie
Tak się składa, że w temacie psychologii troszkę się orientuję (dużo czytam).... Bahus
Bahus nie zamierzam Ci nic udowadniać. Pozmieniało się i tyle! Niekoniecznie na naszą korzyść ( bo tak szczerze mówiąc to jest troszkę chore, żeby taki kierunek był rozdzielony na 3+2 ze względu na swój charakter). Teraz każdy kierunek ma z 5 specjalności/specjalizacji. U nas jest 4: nauczycielstwo, dziennikarstwo, edytorstwo i dyskurs publiczny. Ja mam dyskurs, stąd też praca związana z mediami. Reklama banku - tak jak już wczesniej tłumaczyłam - nie chciałam się powtarzać. Zresztą co to ma do rzeczy? Chodziło o to, żeby była to polska reklama i miała długi dialog, ponieważ badamy język występujący w reklamie. Wiem, że niektóre pytania daleko odbiegają od języka, ale pomogą mi zbadać grupę docelową tej właśnie reklamy. Np. mój promotor stwierdził, że są to osoby starsze i guzik prawda, teraz po przeanalizowaniu kilku ankiet wiem, że raczej skierowana jest do ludzi młodych, chociaż może i miał rację...hmm - muszę się nad tym głębiej zastanowić ;))
Bardzo mi się podoba Twoje podejście do mojego "pisania". Jestem raczej (niestety) przyzwyczajony do tego, że gdy komuś powiem , że coś mi się w jego postępowaniu czy zachowaniu nie podoba to najczęściej osoba ta obrzuca mnie lawiną inwektyw. Tutaj spotkałem się z rzeczową i przekonywującą mnie odpowiedzią. Parafrazując: Jeśli Pampas wyrazi swoją zgodę (o czym pisałem wyżej) sam się postaram aby ankietę wypełniło maksymalnie dużo osób. Bahus
Witam! Piszę prace licencjacką, w napisaniu jednego z rozdziałów pracy pomoże mi ankieta. Byłabym wdzieczna, gdybyście zechnieli mi pomóc poprzez jej wypełnienie na stronie podanej poniżej :)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Jeśli ktoś nie widział reklam, na których temat jest ankieta to zapraszam do obejrzenia:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam :)
:) proszę bardzo
Dziękuję Ci bardzo till :)
wypełnilam
wypełniona
Dziękuję Wam! Nawet nie wiecie jak bardzo mi pomagacie :)
Wypełnione - mam nadzieję, że pomoże w badaniach i analizie wyników.
Pozdrawiam serdecznie. P.
byte szyn :)
Wypełnione :)
Poszło.
Proszę wypełniłam
Zrobione, wypełnione.
pozdrawiam i życzę powodzenia;)
Być może jestem przewrażliwiona, ale dla mnie tego typu ankiety są conajmniej dwuznaczne. Nie bardzo wyobrażam sobie pracę licencjacką (czy nawet tylko jeden rozdział) dotyczącą reklam wyłącznie jednego banku. Odbieram to raczej jako próba pozyskania dodatkowych osób, które obejrzą reklamy i być może z nich skorzystają. Nawet jeśli taka praca powstaje to raczej niejako na konkretne zamówienie i (przepraszam jeśli nie jest to prawdą, ale dla mnie tak to wygląda) że pisze ją pracownik tegoż banku.
No niestety tylko Ci się wydaje. Temat mojej pracy brzmi: Reklama mBanku a kształtowanie grupy odbiorców.
Bank ten wybrał mój promotor. Wahałam się pomiędzy reklamami tego banku, a Millenium. A praca na temat rekalmy banku, ponieważ jest nas 11 osób na seminarium i są już prace o kobietach w reklamie, o reklamie perfum Playboy'a, o reklamie niemiecko-polskiej, o reklamie dziecięcej... nie chciałam się powtarzać, więc wybrałam coś czego inni nie wzieli, a mi w przyszłości może pomóc (jakoże chce studia mgr robić z zarządzania). Ankietę wypełniali studenci, ale potrzebuje zróżnicowania wiekowego, ponieważ mój promotor stwierdził, że reklamy kierowane są raczej do osób ustabilizowanych życiowo. Praca jest moja własna. Ankieta jest wykorzystywana TYLKO i WYŁĄCZNIE do napisania mojej własnej pracy! Nie zamierzam Cię dalej przekonywać, bo jak sama napisałaś jesteś "przewrażliwiona". Niemniej jednak bardzo dziękuję osobom, które mi pomogły. Teraz już będę mogła kontynuować dalsze pisanie :)
Być może nie miałaś wielkiego, a może i żadnego wyboru. Niemniej uważam, że ten wątek spełnia przesłanki darmowej reklamy dla tego banku. Sama ankieta, poza kilkoma pytaniami dotyczącymi reklam, tak naprawdę jest zbieraniem całkiem innych informacji od respondentów. Co do mojego przewrażliwienia to i owszem, reklam żadnych nie znoszę.
Mąż wypełnił ale zaznaczam nie znosi reklam tego banku
Ja też wypełnilam. A swoją drogą mam konto osobiste w MBanku i gorąco polecam. Bezpłatnie, bez kolejek i bez problemów:)
Ja również posiadam i nie narzekam, aczkolwiek wolę korzystać z PKO BP (chyba kwestia przyzwyczajenia - mam je już pare lat) :))
Pokazywanie reklam na Wielkim Żarciu wymaga zgody Pampasa...nie ważne jaki cel temu przyświeca. Skontaktuj się z Pampasem jeśli wyrazi zgodę sam "zauczestniczę" w ankiecie. (adresy reklam wyiksowałem)
Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> Pokazywanie reklam na Wielkim Żarciu wymaga zgody Pampasa...nie ważne jaki
> cel temu przyświeca. Skontaktuj się z Pampasem jeśli wyrazi zgodę sam
> "zauczestniczę" w ankiecie. (adresy reklam wyiksowałem)Bahus
Ok. Nie wiedziałam o tym. Już piszę. Na przyszłość już będę tego świadoma.
Bardzo ciekawe...w swoim profilu piszesz, że jesteś studentką 3 roku filologii polskiej. Jakoś nie przystaje to do pracy licencjackiej na temat banku...no chyba że filologia zmieniła swój profil
Bahus
ehh tu trzeba się cały czas tłumaczyć - moja specjalizacja to dyskurs publiczny, a praca ma tematykę językoznawczą i całe seminarium pisze prace z zakresu reklamy (może ankieta nie wiele ma w sobie na temat języka, ale muszę wybadać grupę odbiorczą, czy i jak odbierają reklamę ludzie, którzy mają tam konto i Ci którzy nie mają. Np. już teraz wiem, że na wybór tego, a nie innego banku nie wpłyneła reklama tylko np. znajomi). Chyba nie każdy filolog musi pisać pracę na temat twórczości Adama Mickiewicza??
Nie musi pisać o A. Mickiewiczu....ale o reklamie banku myślę, że też nie. Ale to nie moja sprawa...w kwestii formalnej podtrzymuję to co napisałem wyżej.
Bahus
PS. Nie wiedziałem, że filologie ( w tym polska) są studiami licencjackimi. Ale pewnie mam kiepskie rozeznanie.
Bahusku,filologie i nie tylko są podzielone na dwa etapy.Osoby urodzone w 1988 r idą już dwustopniowym etapem.Chociaż moja córka rocznik 1987 też filologię angielską na UAM-ie ma tak podzieloną.W ubiegłym roku miała licencjat.
Co do reszy ,zgadzam się z Tobą.
Użytkownik Beata500 napisał w wiadomości:
> Bahusku,filologie i nie tylko są podzielone na dwa etapy.Osoby urodzone w
> 1988 r idą już dwustopniowym etapem.Chociaż moja córka rocznik 1987
> też filologię angielską na UAM-ie ma tak podzieloną.W ubiegłym roku
> miała licencjat.Co do reszy ,zgadzam się z Tobą.
Dzięki za informację...nie wiedziałem (do czego zresztą na wszelki wypadek się przyznałem)
Bahus
Wszystko się zmienia,ja byłam pierwszym rocznikiem kiedy wprowadzono cykl 5 letni,to był 1981 rok,a wcześniej były studia 4 letnie,no oprócz medycyny.Jak się ma dzieci -takie duże,to się wie.Pozdrawiam.
Bahusku teraz się chce być oryginalnym, na czasie. A media+psychologia to tematy bardzo na czasie :)
No i teraz już chyba tylko medycyna i prawo zostały 5letnie
Użytkownik monique21 napisał w wiadomości:

> Bahusku teraz się chce być oryginalnym, na czasie. A media+psychologia to
> tematy bardzo na czasie :)No i teraz już chyba tylko medycyna i prawo
> zostały 5letnie
Tak się składa, że w temacie psychologii troszkę się orientuję (dużo czytam)....
Bahus
no to za czymś tam czasu idziesz ;) (zawsze byłam słaba w przysłowiach
)
Z duchem czasu :) tak mysle ; )))
zapewne masz rację ;)
dzięki :)
tak na sto procent to pewna nie jestem :)))))))
Ale zawsze do uslug :))
Bahus nie zamierzam Ci nic udowadniać. Pozmieniało się i tyle! Niekoniecznie na naszą korzyść ( bo tak szczerze mówiąc to jest troszkę chore, żeby taki kierunek był rozdzielony na 3+2 ze względu na swój charakter). Teraz każdy kierunek ma z 5 specjalności/specjalizacji. U nas jest 4: nauczycielstwo, dziennikarstwo, edytorstwo i dyskurs publiczny. Ja mam dyskurs, stąd też praca związana z mediami. Reklama banku - tak jak już wczesniej tłumaczyłam - nie chciałam się powtarzać. Zresztą co to ma do rzeczy? Chodziło o to, żeby była to polska reklama i miała długi dialog, ponieważ badamy język występujący w reklamie. Wiem, że niektóre pytania daleko odbiegają od języka, ale pomogą mi zbadać grupę docelową tej właśnie reklamy. Np. mój promotor stwierdził, że są to osoby starsze i guzik prawda, teraz po przeanalizowaniu kilku ankiet wiem, że raczej skierowana jest do ludzi młodych, chociaż może i miał rację...hmm - muszę się nad tym głębiej zastanowić ;))
Bardzo mi się podoba Twoje podejście do mojego "pisania". Jestem raczej (niestety) przyzwyczajony do tego, że gdy komuś powiem , że coś mi się w jego postępowaniu czy zachowaniu nie podoba to najczęściej osoba ta obrzuca mnie lawiną inwektyw. Tutaj spotkałem się z rzeczową i przekonywującą mnie odpowiedzią.
Parafrazując:
Jeśli Pampas wyrazi swoją zgodę (o czym pisałem wyżej) sam się postaram aby ankietę wypełniło maksymalnie dużo osób.
Bahus
He he dzięki za komplement ;) Pisałam do Pampasa, ale chyba jest niedostępny :( W każdym razie dużo osób już mi pomogło i myślę, że dam radę :)
Pozdrawiam
Podeślij link do ankiety w pw