Czy wiecie jak sobie z nimi poradzić? Znacie jakieś sprawdzone sposoby?Mam takie doły pod oczami są sine i wygladam z nimi nie ciekawie. Poradzicie mi coś?
Reniu .. wypczynek i sen ..))) Jak na mój nos przemeczona jestes .. !! Co prawda sa kremy które wybielaja te kręgi pod oczyma ... ale trzeba zlikwidowac przyczyne a nie skutek .. prawada ??
Pozdrawiam serdecznie ..
A zanim odnajdziesz i zlikwidujesz przyczyne (tu Ci nie pomoge, nie znam sie :( ) , dla zatuszowania skutkow-wyprobuj korektor- na podklad, pod puder sypki.
Sposób mojej babci- pomaga na zapuchnięte od płączu oczy, kiedy trzeba wyjśc do ludzi i udawać, zę jest ok. Należy zamrozić srebrną łyżeczkę w zamrażalniku. Koniecznie musi być srebrna- jakis inny metal zerwie Ci skórę z powieki. Taką zamrozona łyżeczkę przykałdasz do oczu i opuchlizna znika. Wypróbowane tysiackrotnie. Moze taka Twoja uroda. Mozesz przykłądac sobie torebki z herbaty ( ostudzone), albo z rumianku. Czasem pomagaja maści, albo żele ze świetlikiem.
Ale idx tez koniecznie do doktora. Łyżeczkę, tytki z herbaty, z rumianku, maści ze świetlika mozesz stosować doraźnie.
Jeśli taka Twoja uroda to polecam korektor pod oczy o ton jaśniejszy niż podkład. Ja mam tak od urodzenia do tego na jednej i drugiej dolnej powiece przechodzi mi gruba niebieska żyłka fajnie ha ha juz gorzej byc nie może :)
Reniu, Smakosia dobrze prawi-przede wszystkim zrób badania, Z krwi i profili nerkowych. Sam wygląd dołków to sprawa wtórna. Twój organizm chce Ci coś powiedzieć. Może to tylko odwodnienie. Lub niegroźne perturbacje niewyspaniowo-komputerowo-zapracowane ;) Na oczy te wyczerpane pracą tylko i jedynie, smarowałam żel ze świetlikiem. Chłodziło, pomagało. Aha, i czasami zakładałam taki kompres żelowy, niby "okularki" ;) Nie stosuj jednak takich półśrodków. Najpierw się zbadaj. Bo może się uda od razu rozprawić z tym w przysłowiowe pięć minut ?
Dziękuję wam kochane dziewczyny za porady. Ja chyba rzeczywiscie jestem przemeczona bo co dopiero wrociłam z pracy. Poszłam na 6 rano. Ot taki mój los. Spie nie więcej niż ok 7 godz na dobę. Wydaje mi się że to w zupełności wystarczy, a na więcej i tak nie mogę sobie pozwolić. Ratując się od zmęczenia łykam od jakichś trzech tygodni Bodymax plus. Dołków nigdy przedtem nie miałam. Krew miałam badaną ale niewiem pod jakim katem, chyba sercowym, bo poszłam do lekaża dlatego, ze cierpnie mi lewa reka, szczególnie rano.Ten zbadał mi krew i stwierdził że jest w najlepszym porządku. Ja jednak nie mam zaufania do tutejszych lekarzy. Poczekam do wakacji i zbadam krew w Polsce.Pozdrawiam. Renata
U mojej mamy początki problemów z kregosłupem szyjnym zaczęły sie od cierpniecia ręki (o dziwo też lewej). Obecnie stan jest na tyle poważny ze ma mieć rezonans i najprawdopodobniej operacje (zależy co wyjdzie w badaniu).
Widzę, że nie mieszkasz w Polsce. W Polsce to można prywatnie zrobić morfologię za 7 zł. Jak dostanie się wynik to jest też zakres w jakim powinny się parametry znaleźć i samemu ocenić czy wszystko ok czy coś nie tak i iść do lekarza by sprawdził.
Niestety nic Ci nie poradzę, ale mam pytanie - sprawdzałaś swoje wyniki z krwi?
Reniu .. wypczynek i sen ..))) Jak na mój nos przemeczona jestes .. !! Co prawda sa kremy które wybielaja te kręgi pod oczyma ... ale trzeba zlikwidowac przyczyne a nie skutek .. prawada ?? Pozdrawiam serdecznie ..
A zanim odnajdziesz i zlikwidujesz przyczyne (tu Ci nie pomoge, nie znam sie :( ) , dla zatuszowania skutkow-wyprobuj korektor- na podklad, pod puder sypki.
Sposób mojej babci- pomaga na zapuchnięte od płączu oczy, kiedy trzeba wyjśc do ludzi i udawać, zę jest ok. Należy zamrozić srebrną łyżeczkę w zamrażalniku. Koniecznie musi być srebrna- jakis inny metal zerwie Ci skórę z powieki. Taką zamrozona łyżeczkę przykałdasz do oczu i opuchlizna znika.
Wypróbowane tysiackrotnie.
Moze taka Twoja uroda.
Mozesz przykłądac sobie torebki z herbaty ( ostudzone), albo z rumianku.
Czasem pomagaja maści, albo żele ze świetlikiem.
Ale idx tez koniecznie do doktora. Łyżeczkę, tytki z herbaty, z rumianku, maści ze świetlika mozesz stosować doraźnie.
Jeśli taka Twoja uroda to polecam korektor pod oczy o ton jaśniejszy niż podkład. Ja mam tak od urodzenia do tego na jednej i drugiej dolnej powiece przechodzi mi gruba niebieska żyłka fajnie ha ha juz gorzej byc nie może :)
Reniu, Smakosia dobrze prawi-przede wszystkim zrób badania, Z krwi i profili nerkowych. Sam wygląd dołków to sprawa wtórna. Twój organizm chce Ci coś powiedzieć.
Może to tylko odwodnienie. Lub niegroźne perturbacje niewyspaniowo-komputerowo-zapracowane ;)
Na oczy te wyczerpane pracą tylko i jedynie, smarowałam żel ze świetlikiem. Chłodziło, pomagało.
Aha, i czasami zakładałam taki kompres żelowy, niby "okularki" ;)
Nie stosuj jednak takich półśrodków. Najpierw się zbadaj. Bo może się uda od razu rozprawić z tym w przysłowiowe pięć minut ?
U mojej mamy początki problemów z kregosłupem szyjnym zaczęły sie od cierpniecia ręki (o dziwo też lewej). Obecnie stan jest na tyle poważny ze ma mieć rezonans i najprawdopodobniej operacje (zależy co wyjdzie w badaniu).
Widzę, że nie mieszkasz w Polsce. W Polsce to można prywatnie zrobić morfologię za 7 zł. Jak dostanie się wynik to jest też zakres w jakim powinny się parametry znaleźć i samemu ocenić czy wszystko ok czy coś nie tak i iść do lekarza by sprawdził.