Forum

Kuchenne porady

ciasta, które mogą długo leżeć

  • Autor: kate501 Data: 2010-05-09 16:10:55

    Kochani chciałam teściowej upiec ciasto na imieniny, ale akurat wyjeżdżam 3 dni przed imprezą i nie wiem co upiec, żeby było świeże jeszcze po 3 dniach. A może po prostu zamrozić?

  • Autor: Czeslaw Data: 2010-05-09 16:37:21

    Piernik. Tylko sprawdź przepis bo niektóre są dobre dopiero po 2 tygodniach

  • Autor: Rzymianka Data: 2010-05-09 16:39:28

    Tort Sachera.

  • Autor: asiek32 Data: 2010-05-09 16:41:08

    Polecam takie ciasta:
    http://wielkiezarcie.com/recipe56187.html
    http://wielkiezarcie.com/recipe58501.html
    Piekłam je i im dłużej leżą - tym smaczniejsze..

  • Autor: smakosia Data: 2010-05-09 18:42:32

    http://wielkiezarcie.com/recipe12375.html

    Nie wymaga pieczenia, ale za to po trzech dniach z pewnością będzie bardzo dobre.

  • Autor: jaska2503 Data: 2010-05-09 18:49:25

    Z takich długo leżących" ciast to proponuję marcinka lub  w wersji łatwiejszej z moich przepisów marcinka brązowego

  • Autor: anneau Data: 2010-05-09 19:43:53

    Ja polecam grysikowiec- taki miodownik z kremem z kaszy manny. To ciasto im dłużej leży tym jest lepsze- mięknie i kruszeje
    http://wielkiezarcie.com/recipe45125.html

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-05-09 20:37:41

    Ja też polecam wszelkiego rodzaju miodowniki. Im starsze tym lepsze. Ewentualnie upiekłabym sernik i zamroziła.

  • Autor: kate501 Data: 2010-05-09 20:40:58

    Bardzo wam wszystkim dziękuję za wskazówki. Myślę, że zrobię grysikowca i zamrożę sernika.

  • Autor: kate501 Data: 2010-05-09 20:40:59

    Bardzo wam wszystkim dziękuję za wskazówki. Myślę, że zrobię grysikowca i zamrożę sernika.

  • Autor: Alaewa Data: 2010-05-10 22:28:19

    Bardzo polecam moje ciasto daktylowo-orzechowe. Jest niebanalne w smaku, bardzo delikatne i puszyste i nawet po tygodniu smakuje tak jakby wyjęło się go przed momentem z piekarnka. To ciasto jest hitem wśród moich znajomych i rodzinki. Gorąco polecam, mimo że patrząc na użyte składniki nawet nikt się nie domyśla, że po upieczeniu, to prawdziwy rarytas.

Przejdź do pełnej wersji serwisu