witam, wczoraj zrobilam golabki dla dwoch osob, zostala mi spora ilosc ugotowanej kapusty a nie chcialabym jej zmarnowac, moze ktos podrzuci dobry pomysl? z gory dzieki
Ja bym ją pokroiła, dodała trochę podsmażonej w kostkę kiełbasy z cebulą,kopru, soli i cukru do smaku, zalała niewielką ilością wody i ugotowała. Następnie dodała łyżkę koncentratu i jeszcze pogotowała. Na końcu zrobiła zasmażkę z masła i łyżki mąki, taka kapustka to poezja.
witam, wczoraj zrobilam golabki dla dwoch osob, zostala mi spora ilosc ugotowanej kapusty a nie chcialabym jej zmarnowac, moze ktos podrzuci dobry pomysl? z gory dzieki
Dodać kiszonej i zrobić bigos. Albo następna porcja gołąbków i do zamrażarki.
Albo zrób kapustę na krótko, zasmażaną na maśle z koperkiem. Możesz zrobić kapusniak ze słodkiej kapusty.
może coś takiego? http://wielkiezarcie.com/recipe45709.html
polecam!
Ja po prostu składam jeden liśc na drugi roluję i zamrażam - na następne gołąbki .
Można zrobić kapustę z kiełbasą. Kiełbaskę przesmażasz z cebulką, dodajesz do tego poszatkowaną kapustę i przyprawiasz na ostro.
Dodać do tego ugotowane łazanki i zapiec 20 min w piekarniku też można :))
jeśli mi zostają to zamrażam
Ja bym ją pokroiła, dodała trochę podsmażonej w kostkę kiełbasy z cebulą,kopru, soli i cukru do smaku, zalała niewielką ilością wody i ugotowała. Następnie dodała łyżkę koncentratu i jeszcze pogotowała. Na końcu zrobiła zasmażkę z masła i łyżki mąki, taka kapustka to poezja.
Łazanki z kapustą i kiełbasą....
dziekuje za wszystkie dobre rady, dzis kapustka wg mamy rozyczki :) a inne przepisy wyprobuje po nastepnej porcji golabkow :)