Kochani! Syn jedzie na wycieczkę szkolną i planują wypad na cały dzień do Pragi. Bardzo Was proszę o sugestię ile kupić mu koron czeskich na drobne wydatki. Mają jeszcze ewentualnie zawitać do Skalnego Miasteczka. Chodzi o to że nie mam pojęcia o cenach w Czechach. POzdrawiam kasia
Użytkownik kasia40 napisał w wiadomości: > Kochani!Syn jedzie na wycieczkę szkolną i planują wypad na cały dzień do > Pragi.Bardzo Was proszę o sugestię ile kupić mu koron czeskich na drobne > wydatki.Mają jeszcze ewentualnie zawitać do Skalnego Miasteczka.Chodzi o to > że nie mam pojęcia o cenach w Czechach.POzdrawiam kasia
Myślę, że niewiele...piwo w Czechach nadal tanie.. Bahus
Użytkownik kasia40 napisał w wiadomości: > No cóż... On pewnie by chciał, ale wychowawczyni jest w/g niego > nadopiekuńcza i nie spuszcza gagatków z oka ;)))
100 kC = ok 1,6zł i tak np sławna czekolada studencka kosztuje bodajże 350kC (przynajmniej rok temu tak było ;) ) frytki też ok 300 kC czyli po przeliczeniu wychodzi podobnie jak na polskie więcej nie potrafię pomóc
Cos nie tak - za 1 zl jest 6.75 korony wiec 100 zl to 675 koron. Czekolada studencka /studentská pečet'/ kosztuje 30-35 koron wiec okolo 5 zl. Podobnie frytki u McDonalds. Cale menu w tejze firmie jest za 80-150 koron. Drogie sa bilety wstepu wstepu, np, na Pražský Hrad wejsciowka kosztuje 350 koron, znizkowy dla mlodziezy do 16 lat /trzeba miec dokument/ "tylko" 175. Kc. Bilet na metro kosztuje 26 koron.
Kochani!
Syn jedzie na wycieczkę szkolną i planują wypad na cały dzień do Pragi.
Bardzo Was proszę o sugestię ile kupić mu koron czeskich na drobne wydatki.
Mają jeszcze ewentualnie zawitać do Skalnego Miasteczka.
Chodzi o to że nie mam pojęcia o cenach w Czechach.
POzdrawiam kasia
Użytkownik kasia40 napisał w wiadomości:

> Kochani!Syn jedzie na wycieczkę szkolną i planują wypad na cały dzień do
> Pragi.Bardzo Was proszę o sugestię ile kupić mu koron czeskich na drobne
> wydatki.Mają jeszcze ewentualnie zawitać do Skalnego Miasteczka.Chodzi o to
> że nie mam pojęcia o cenach w Czechach.POzdrawiam kasia
Myślę, że niewiele...piwo w Czechach nadal tanie..
Bahus
No cóż... On pewnie by chciał, ale wychowawczyni jest w/g niego nadopiekuńcza i nie spuszcza gagatków z oka ;)))
Użytkownik kasia40 napisał w wiadomości:

> No cóż... On pewnie by chciał, ale wychowawczyni jest w/g niego
> nadopiekuńcza i nie spuszcza gagatków z oka ;)))
Wredna baba jedna
Bahus
Jakbym słyszała mojego syna ;)))
To ile Ty Bahusie masz w końcu lat ;)))
15 czy 100???
100 kC = ok 1,6zł
i tak np sławna czekolada studencka kosztuje bodajże 350kC (przynajmniej rok temu tak było ;) )
frytki też ok 300 kC
czyli po przeliczeniu wychodzi podobnie jak na polskie
więcej nie potrafię pomóc
Cos nie tak - za 1 zl jest 6.75 korony wiec 100 zl to 675 koron. Czekolada studencka /studentská pečet'/ kosztuje 30-35 koron wiec okolo 5 zl.
Podobnie frytki u McDonalds. Cale menu w tejze firmie jest za 80-150 koron.
Drogie sa bilety wstepu wstepu, np, na Pražský Hrad wejsciowka kosztuje 350 koron, znizkowy dla mlodziezy do 16 lat /trzeba miec dokument/ "tylko" 175. Kc.
Bilet na metro kosztuje 26 koron.
Dzisiaj byłam w Czechach ,ceny podobne jak w Polsce.
100 kc to ponad 16zł.
Pozdrawiam Zosia
oj tak, źle wpisałam, a potem już nie zwróciłam uwagi! Faktycznie, 100kc to ok 16zł
jeszcze raz sorrki
Dzięki Wam!!! Czujemy się w domu przy tym przeliczaniu jak w czasach denominacji:)))