Forum

Pomysł czy Problem?

Upomnienie dla moderatora oraz info dla Żarłoków

• Autor: Wkn Data: 2010-05-11 11:13:30

Bez figur ozdobnych, czysto informacyjnie.

Ponieważ administratorzy strony nie zgadzają się ze stanowiskiem Bahusa - a dokładniej sformułowaniami, jakich użył w swoich wypowiedziach w wątku "Podziękowanie" zostaje mu udzielone oficjalne upomnienie oraz ostrzeżenie - moderator też człowiek, ale niestety o mniejszych prawach. Przypominam o konieczności szczególnej rozwagi podczas formułowania sądów i opinii.
    Podejmuję decyzję o zawieszeniu Bahusa w funkcji moderatora na czas niezbędny do przywrócenia spokoju na stronie. Jednocześnie przypominam, że niepełnienie tej funkcji nie zwalnia od dyskusji wolnej od wzajemnego obrażania się - zarówno w sposób pośredni jak i bezpośredni.

Osoby wchodzące w ton prowokacyjny i niegrzeczny będą upominane, a zachowania szczególnie rażącego banowane.
    Restrykcyjny regulamin określający zasady udzielania upomnień i banów nie powinien zostać stworzony, ponieważ nikt nie jest maszyną działającą według algorytmów.
    Ogólne zasady zabierania głosu określone są w regulaminie Wielkiego Żarcia i wystarczające dla każdego średnio rozsądnego człowieka.

Żądania stworzenia jakiegoś nowego jasnego i szczegółowego regulaminu uważam za nieszczególnie uzasadnione nawoływanie do napisania jakiegoś dekalogu złośliwych cenzorów (na który w krótkim czasie zacznie się narzekać, że po co on komu i dlaczego taki restrycyjny). Nie chodzi o to, żeby mnożyć zasady, lecz aby umieć fukcjonować bez ich nadmiaru.
    Na miarę czasu i możliwości postaramy się przygotować wizualizację przykładowych zachowań, które mogą pociągnąć za sobą upomnienie/ostrzeżenie/bana.

A teraz proszę mieć litość dla mnie, ponieważ mój blue connect ma wstrętną czkawkę, a ja drugą, spowodowaną ciągłym zanikaniem połączenia internetowego - forum ładuje mi się dość paskudnie i gryzę paznokcie ze strachu, co tam znowu wymyślicie :)

• Autor: tineczka Data: 2010-05-11 11:30:43

Bardzo rozsadna decyzja, dziekuje.
    Dorotko, teraz bedzie spokojnie, nic sie nie martw:)

• Autor: Ala06 Data: 2010-05-11 11:34:28

Oby znow bylo "normalnie" i nie wrogo bo inaczej strach sie bac

• Autor: makusia Data: 2010-05-11 11:38:55

Nie zdąrzyłam wypowiedziec sie w tamtym wątku.. ,może i dobrze , z Bahusem pogadam na gg.
    Moim zdaniem podjęłaś słuszną decyzje ,  przyda  Mu się mały urlop( każdy ma gorsze dni)
    Wierzę że się uspokoi i wszystko wróci do normy:)

• Autor: kojonkosky Data: 2010-05-11 11:49:58

To znaczy , że wszystko po staremu ?
    Nic się nie stało i wracamy do " normalności " ...
    Żadnej terapii ?
    Nie , żebym wymagała , oceniała , czy krytykowała ;) , ale chętnie jakąś terapię bym zaliczyła :)))
    Bo jednak straty ludzkie bardzo dotkliwe dla mnie są ...

• Autor: BlackOnion Data: 2010-05-11 11:57:26

Brawo. Dziękuję.

• Autor: as Data: 2010-05-11 12:26:16

Przyjęłam do wiadomości i dziękuję, że zareagowałaś.

• Autor: alman Data: 2010-05-12 10:17:19

a dlaczego ten temat w "Problemach technicznych" ?

• Autor: as Data: 2010-05-12 11:07:59

Pewnie dlatego, że jest to upomnienie moderatora i jest to jakiś utrudnienie dla funkcjonowanie forum. Tak myślę. Nigdy nie patrze w jakim dziale ktoś wstawia.

• Autor: ZANTA Data: 2010-05-12 22:15:09

'Kowal zawinił Cygana powiesili' bahusie trzymaj się czasami przysłowia się sprawdzają

Przejdź do pełnej wersji serwisu