Możesz użyć rukoli jako dodatku do pizzy, pieczesz pizzę z dodatkiem sera i pomidorów, po czym posypujesz rukolą gorące danie :) albo możesz używać do kanapek
Ja bym proponowala zupe krem. Wywar z warzyw i miesa zabielic slodka smietana, wrzucic rukole (nie gotowac jej) i zmiksowac cala zupe, doprawic. Mozna wrzucic jakies dodatki np. usmazone shrimsy.
Mozna tez ugotowac makaron (paski), polac sosem (cieply balsamiczny lub pomidorowy), wrzucic pomidory koktaliowe, oliwki, rukole..., posypac swiezo ztartym parmezanem i podawac na cieplo.
Aggusiu ,hehehe, napewno nie ze schabowych, majonezowych salatek i codziennych ciast :):):) Moje zachcianki to jak krolika, zielone, czerwone, tylko tulipanow jak narazie nie jadam:))))))
Mozna zrobic pesto, sos do spaghetti z rukoli. Robi sie tak samo jak pesto liguryjskie z bazyli. Wrzucasz do miksera rukole, pol zabka czosnku, starty parmezan, orzeszki pini (moga byc orzechy), sol i oliwe. Miksujesz i gotowe. Zalane oliwa w sloiczku w lodowce trzyma sie dosc dlugo. Pozdrawiam!
Mam pytanie: Czy rukolę można ugotować tak jak szpinak? Kupiłam za dużo niż potrzebowałam do sałatki i nie wiem co z nią zrobić, żeby się nie zepsuła.
Możesz użyć rukoli jako dodatku do pizzy, pieczesz pizzę z dodatkiem sera i pomidorów, po czym posypujesz rukolą gorące danie :) albo możesz używać do kanapek
Ja bym proponowala zupe krem. Wywar z warzyw i miesa zabielic slodka smietana, wrzucic rukole (nie gotowac jej) i zmiksowac cala zupe, doprawic. Mozna wrzucic jakies dodatki np. usmazone shrimsy.
Mozna tez ugotowac makaron (paski), polac sosem (cieply balsamiczny lub pomidorowy), wrzucic pomidory koktaliowe, oliwki, rukole..., posypac swiezo ztartym parmezanem i podawac na cieplo.
U mnie nigdy nie ma za duzo rukoli, zjadam kilogramy zamiast ciast:)))
to ja już wiem skąd u Ciebie ta figura :):):)
Aggusiu ,hehehe, napewno nie ze schabowych, majonezowych salatek i codziennych ciast :):):)
Moje zachcianki to jak krolika, zielone, czerwone, tylko tulipanow jak narazie nie jadam:))))))
Mozna zrobic pesto, sos do spaghetti z rukoli. Robi sie tak samo jak pesto liguryjskie z bazyli. Wrzucasz do miksera rukole, pol zabka czosnku, starty parmezan, orzeszki pini (moga byc orzechy), sol i oliwe. Miksujesz i gotowe. Zalane oliwa w sloiczku w lodowce trzyma sie dosc dlugo. Pozdrawiam!