Czy ktos Z Was posiada takie cudo i mogłby się podzielić wrazeniami? Konkretnie interesuje mnie czy można używac takiej smietany do zdobienia tortów, jak długo się utrzymuje taka sztywna i czy do ubijania mozna dodac cukier, w poprzednim watku sprzed 3 lat cyztam ze nie powino sie dodawac zageszczaczy ale czy cukier mozna? troche kosztuje takie urzadzenie wiec wolalabym wiedziec troche wiecej na temat tego cuda zanim je kupię, czy warto?
Moja teściowa ma taki syfon. Jest bardzo zadowolona! Ona zawsze dodaje cukru pudru do tej śmietany. NIe wiem, jak długo się utrzyma na torcie, ale w tym syfonie, to może stać w lodówce nawet 2 tygodnie (podobno).
Mam taki syfon -śmietana wychodzi super ale tylko do lodów,deserów,gofrów czy kawy, czyli do szybkiego spożycia. Po pewnym czasie śmietana po prostu znika:))) Miałam takie zdarzenie z rurkami z bitą śmietaną... po trzech godzinach po śmietanie było już tylko wspomnienie,czyli biały ślad wewnątrz rurki.Oczywiście przed wlaniem słodzę śmietankę cukrem pudrem.
Czy ktos Z Was posiada takie cudo i mogłby się podzielić wrazeniami? Konkretnie interesuje mnie czy można używac takiej smietany do zdobienia tortów, jak długo się utrzymuje taka sztywna i czy do ubijania mozna dodac cukier, w poprzednim watku sprzed 3 lat cyztam ze nie powino sie dodawac zageszczaczy ale czy cukier mozna? troche kosztuje takie urzadzenie wiec wolalabym wiedziec troche wiecej na temat tego cuda zanim je kupię, czy warto?
Przydatne pytanie! Ja mam taki stary syfon do wody sodowej. Czy taki nadaje się również do bitej śmietany?
Czy do śmietany to nie wiem. Kiedyś wlałem do takiego syfonu cocacoli i .... wyszła gaśnica pianowa (szklanka piany i kilka mm coli na dnie)
Pragnienia raczej nie ugasiles;)
Ale jako gaśnica do ogniska spisała się doskonale :-)
Moja teściowa ma taki syfon. Jest bardzo zadowolona! Ona zawsze dodaje cukru pudru do tej śmietany. NIe wiem, jak długo się utrzyma na torcie, ale w tym syfonie, to może stać w lodówce nawet 2 tygodnie (podobno).
Mam taki syfon -śmietana wychodzi super ale tylko do lodów,deserów,gofrów czy kawy, czyli do szybkiego spożycia. Po pewnym czasie śmietana po prostu znika:))) Miałam takie zdarzenie z rurkami z bitą śmietaną... po trzech godzinach po śmietanie było już tylko wspomnienie,czyli biały ślad wewnątrz rurki.Oczywiście przed wlaniem słodzę śmietankę cukrem pudrem.
dziekuje bardzo za informację, czyli do tortów tym bardziej odpada a do samych deserów to troche kosztowny wydatek ;-(