Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Jak zapakowac prezent?

• Autor: skopolendra Data: 2010-05-15 18:05:05

Kochani potrzebuje pomocy.Nasz najstarszy syn obchodzi w srode 18 urodziny.Mlodsza corka i syn kupili mu w prezencie odlotowy Tshirt z dowcipnym nadrukiem( Give me a shot- I am18 and hot).Chcieliby go jakos fajnie i smiesznie zapakowac.Macie moze jakies pomysly?

• Autor: aggusia35 Data: 2010-05-15 18:24:09

może w kilka pudełek od największego do wielkości T-shirta każde poudełko wypełnione jakimiś siankiem

• Autor: Czeslaw Data: 2010-05-15 18:24:38

Przygotuj sobie większą ilość kartonów takich, aby jeden wchodził w drugi. Koszulkę zapakować w najmniejszy, owinąć papierem ozdonym, kokarda, do trochę większego, owinąć, kokarda, do trochę większego ... do wyczerpania kartonów.

• Autor: aggusia35 Data: 2010-05-15 18:26:05

Mamy takie same myśli i to w tym samym czase :)

• Autor: Czeslaw Data: 2010-05-15 18:33:07

Tylko cicho, sza.. z tymi myślami. Bo jeszcze się wyda ... :-)

• Autor: skrzydełko_czy_nóżka Data: 2010-05-15 19:14:54

Otrzymałam tak zapakowany prezent składał się z 23 Pudełek, prezent był w najmniejszym wielkości pudełka od zapałek ale za to najpiękniejszy na świecie, musze przyznać że frajda z otwierania była niesamowita bo w kazdym pudełku był bilecik z jakąś wskazówką  co spotkam w nastęnym pudełku:)

• Autor: skopolendra Data: 2010-05-16 10:02:05

Bardzo Wam dziekuje za rady.Zycze milego dnia:)

• Autor: lenka075 Data: 2010-05-16 15:12:45

Pudełka to bardzo fajny pomysł ( ja tak zapakowałam córce kolczyki na komunię, musiało dziecko poćwiczyć cierpliwość zanim dostało się do kolejnego prezentu ).
    Można jeszcze pomyśleć nad jakimś opakowaniem "zastępczym". Np. zapakować koszulkę do typowego kartonika ( tuby ) na wino lub inny alkohol. Człowiek już po opakowaniu wie czego może się spodziewać, a w środku - niespodzianka.
    Ja kiedyś zapakowałam dla mamy perfumy w kolorowy papier, na przeźroczystym celofanie położyłam czekoladę i trochę innych słodyczy, na to perfumy i obłożyłam je resztą różnych cukierków. Zawinęłam celofan tak, że perfum nie było widać, przyozdobiłam kwiatkiem i dałam mamie, która nie przepada za słodkościami. Rozpakowała prezent żeby poczęstować gości i dopiero wtedy miała miłą niespodziankę. Do dzisiaj wspomina ten prezent ;-)
    A wyglądało to tak.

Przejdź do pełnej wersji serwisu