Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Własna strona internetowa za darmo-czy to możliwe.?

• Autor: beata1 Data: 2010-05-16 15:55:35

Witajcie .Pragnę założyć mężowi stronę internetową ,który prowadzi własną działalność ,i znalazłam w internecie wiele stron które niby oferują to za darmo.Mam jednak pewne obawy czy to możliwe aby założenie takiej strony było na pewnych stronach całkowicie bezpłatne?Czy macie doświadczenie w tej kwestii i być może godne polecenia strony.?Bardzo proszę o radę.

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-05-16 16:01:46

Tak,jest to możliwe.
    Sama mam taką stronę.

Mozesz założyć darmową stronę z tym,że w adresie będzie ich nazwa.Dodatkowy człon nazwy wybierasz sama.
    Moge polecic ci tą stronę tylko uważaj gdzie klikasz bo płatne opcje też są tam dostępne.
    W razie pytań pisz śmiało

http://www.yola.com/

• Autor: beata1 Data: 2010-05-16 16:14:30

Rozumię że nie zapłaciłaś ani grosika.?

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-05-16 16:25:04

Użytkownik beata1 napisał w wiadomości:
    > Rozumię że nie zapłaciłaś ani grosika.?

ani grosza nie zapłaciłam.

• Autor: beata1 Data: 2010-05-16 16:23:10

http://www.yola.com/ -szkoda że ta stronka nie jest po polsku.

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-05-16 16:24:38

Użytkownik beata1 napisał w wiadomości:
    > http://www.yola.com/ -szkoda że ta stronka nie jest po polsku.

zerknij

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.yola.com/&ei=9__vS8OXC4KYOLP4kYwI&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CC0Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dyola%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DG

• Autor: beata1 Data: 2010-05-16 16:36:01

O wielkie dzięki korzystałam już kiedyś z tego translatora ale zupełnie o nim zapomniałam.

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-05-16 16:40:33

Teraz sprawdzałam tą przetłumaczoną stronę.
    Klikam na ,,zacznij juz teraz,, i nic się nie dzieje.
    Ja stronę zakładałam po angielsku i problemów nie było ale widzę,że z tłumaczoną stroną nie będzie tak łatwo

• Autor: as Data: 2010-05-16 19:31:40

Tylko nie wiem czy można założyć za darmo stronę jako działalność gospodarczą czyli na zarobek. Osoba prywatna może na pewno.

• Autor: agik Data: 2010-05-16 23:56:00

Jak najbardziej może. Osoby prowadzące działalość gospodarczą są w wielu dziedzinach dyskryminowane, ale akurat  w tej nie.
    Tylko, zę jak na wizytówkę firmy - to trochę obciachowe jest. Każdemu jednemu kontrahentowi pokazujesz w ten sposób, ze albo jesteś liczykrupą, albo nie stać Ci na koszty w sumie rocznie bardzo niewielkie.

Dlatego, choć jest taka formalna możliwość- lepiej wykupić sobie ten kawałek miejsca w sieci. Bo to naprawdę niewielkie pieniądze są. Jeśli umiesz sama zrobić stronę- to oszczędzasz od 400- do 2 tys zł za zrobienie strony. Jednak w nazwie strony lepiej, jak nie ma tych dodatków, które swiadczą o darmowej stronie.

• Autor: till Data: 2010-05-17 14:49:14

Cóż... życie uczy, ile warte są rzeczy otrzymywane za darmo.
    Mnie właśnie od dwóch tygodni mnie trafia i trzęsie, ponieważ nie mogę korzystać z mojego konta pocztowego, które założyłam na darmowym właśnie serwerze.
    Przez pięć lat było jakoś, a teraz już jest poniżej wszelkiej krytyki... a ja właśnie ten adres- o ja nierozumna- podawałam jako kontkakt dla wielu ważnych dla mnie instytucji czy osób. I o ile z osobami prywatnymi to porozumiem się bez problemu z innego konta, to już większym problemem staje się dla mnie fakt, gdy konkretna instytucja o czymś mnie powiadamia, a ja o tym nie mam bladego pojęcia.
    Dlatego nieco mądrzejsza po szkodzie stronę mojej firmy założyłam płatną- Znajomy polecił mi home.pl i wszystko działa jak trzeba.
    To, co zainwestowałam dawno już się zwróciło, zresztą nie była to żadna zawrotna kwota- mniej więcej 1/5 tego, ile kosztowało zrobienie strony przez specjalistę. 
    Schemat proponowany przez home jest łatwy w obsłudze nawet dla takiego lajkonika informatycznego jak ja :) wszystko od A do Z napisałam sama i z końcowego efektu jestem zadowolona :)

• Autor: as Data: 2010-05-17 15:36:45

Na jakim serwerze masz to konto pocztowe? Ja mam darmowe konto na wp i na o2 i nie mam problemów.

• Autor: till Data: 2010-05-17 18:03:07

op.pl... masakra :(

• Autor: Czeslaw Data: 2010-05-17 19:55:36

polecam z własnego doświadczenia na yahoo.com

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-05-17 21:47:02

Ja mam już bardzo długo na op.pl i (odpukać) nie mam żadnych problemów

• Autor: till Data: 2010-05-17 21:56:35

Zazdroszczę!
    Ja właśnie wysłałam kolejnego maila z prośbą o pomoc.
    I czekam....

• Autor: dana39 Data: 2010-05-16 19:27:05

Ja mam swoja stronę na yoyo.pl, za darmo:)

• Autor: smakosia Data: 2010-05-17 09:19:05

Dana, weszłam na podaną przez Ciebie stronę i już myślałam (o naiwności!), że udało mi się przejść wszystkie "kroki" a tu niespodzianka wynikająca z mojej niewiedzy. Zaznaczyłam pozycję, że chcę założyć domenę prostą. W związku z tym mam podać adres URL. Tutaj mam problem. Nie wiem jaki adres. Własnej strony nie posiadam.

Potem dla odmiany zaznaczyłam, że chcę założyć domenę IP. Wpisałam swój nr IP i dalej nic. Hm...konfigurowanie serwera, to chyba już wyzsza szkoła jazdy, co? A może jest jakiś prostszy sposób zakładania strony? Ja wiem, że brzmi to dość "prymitywnie", ale może jednak?

• Autor: beata1 Data: 2010-05-17 12:05:39

Właśnie też od wczoraj mozolę się na tej stronce.

• Autor: smakosia Data: 2010-05-17 12:24:26

Ja juz zrezygnowałam, bo to nie na moja głowę. myslalam, że bedzie prościej ale jak sie okazało, że trzeba "gmerać" w serwerze, to odpadłam :-(

Przejdź do pełnej wersji serwisu