Moi drodzy w niedziele na przyjęciu komunijnym jadłam pyszny placek (przepis nie do zdobycia). Szukam teraz w necie czegoś podobnego i niestety klapa. Mam nadzieję, że może ktoś z Was ma podobny przepis, albo podpowie mi jak to ciasto zrobić. Teraz opis wizyalny i smakowy Biszkopt ciemnobrązowy (mocno kakaowy lub jakieś ciasto biszkoptowo - czekoladowe) Na to żółta pianka z posmakiem cytrynowym (coś jak ptasie mleczko) W tej piance zanurzone ciasto (w przekroju owalne) o smaku bananowym, mięciutkie i wilgotne.
Pomocy kochani, bo od niedzieli to ciasto nie daje mi spokoju. Pozdrawiam Monika
Może spróbuj sama: ta pianka z posmakiem cytrynowym to może być śmietana 30 (lub 36) ubita z galaretką cytynową, a ciasto w piance - biszkopty nasączone galaretką bananową.Cisato spodnie - biszkopt z odrobiną oleju (tyle łyżek oleju ile jajek). Ale pomysł mi się podoba i spóbuję zrobić coś takiego w najbliższym czasie.....
Chmurki !! Po nitce do kłebka .....dotrzyj .. skad to ciacho .. kto piekł . ! Jak z cukiernii .. sprawa łatwa ...mozna tam dotrzec .. kupic i '' rozłorzyc na czynniki pierwsze '' Jesli tworzyła to ..pani kucharka na zamówienie .. mozesz zamółwic to ciacho .. i postepuj jak wyzej .. !! Mam.. juz takie doswiadczenia .. jak cos mi smakowo odpowiada '' drąze '' temat ... !! Często na imprezach dyskretnie odwiedzam kuchnie i ... dziekuje i chwale za pyszne danko czy ciacho Panie kuchenne lub panowie sa bardzo zaskoczeni i ...docenieni dlatego chetnie wymieniaja sie doswaidczeniem .. ..a przy okazji wychodze z nowym przepisikiem !!
Pozdrawiam .. i zachecam do takiej kraetywnosci .. efekt murowany !!
Dzięki dziewczyny za porady. Ciasto jest z cukierni. Tę piankę i biszkopt spróbuję zrobić ale nie mam koncepcji co to było to bananowe w środku. Wygladało jak mała rolada i miało smak bananów. Może jest do kupienia jakaś rolada biszkoptowa z bananami? Pozdrawiam
Moi drodzy w niedziele na przyjęciu komunijnym jadłam pyszny placek (przepis nie do zdobycia). Szukam teraz w necie czegoś podobnego i niestety klapa. Mam nadzieję, że może ktoś z Was ma podobny przepis, albo podpowie mi jak to ciasto zrobić. Teraz opis wizyalny i smakowy
Biszkopt ciemnobrązowy (mocno kakaowy lub jakieś ciasto biszkoptowo - czekoladowe)
Na to żółta pianka z posmakiem cytrynowym (coś jak ptasie mleczko)
W tej piance zanurzone ciasto (w przekroju owalne) o smaku bananowym, mięciutkie i wilgotne.
Pomocy kochani, bo od niedzieli to ciasto nie daje mi spokoju. Pozdrawiam
Monika
Może spróbuj sama: ta pianka z posmakiem cytrynowym to może być śmietana 30 (lub 36) ubita z galaretką cytynową, a ciasto w piance - biszkopty nasączone galaretką bananową.Cisato spodnie - biszkopt z odrobiną oleju (tyle łyżek oleju ile jajek).
Ale pomysł mi się podoba i spóbuję zrobić coś takiego w najbliższym czasie.....
Hm... nigdy w życiu nie widziałam galaretki bananowej. Jaka firma taką produkuje ? Fajna by była ;).
Chmurki !! Po nitce do kłebka .....dotrzyj .. skad to ciacho .. kto piekł . !
Jak z cukiernii .. sprawa łatwa ...mozna tam dotrzec .. kupic i '' rozłorzyc na czynniki pierwsze ''
Jesli tworzyła to ..pani kucharka na zamówienie .. mozesz zamółwic to ciacho .. i postepuj jak wyzej .. !!
Mam.. juz takie doswiadczenia .. jak cos mi smakowo odpowiada '' drąze '' temat ... !!
Często na imprezach dyskretnie odwiedzam kuchnie i ... dziekuje i chwale za pyszne danko czy ciacho
Panie kuchenne lub panowie sa bardzo zaskoczeni i ...docenieni dlatego chetnie wymieniaja sie doswaidczeniem ..
..a przy okazji wychodze z nowym przepisikiem !!
Pozdrawiam .. i zachecam do takiej kraetywnosci .. efekt murowany !!
Dzięki dziewczyny za porady. Ciasto jest z cukierni. Tę piankę i biszkopt spróbuję zrobić ale nie mam koncepcji co to było to bananowe w środku. Wygladało jak mała rolada i miało smak bananów. Może jest do kupienia jakaś rolada biszkoptowa z bananami?
Pozdrawiam