Witam! Mam prośbę do osób mieszkających w woj. pomorskim, w okolicach 3miasta, Chojnic, Tczewa, Malborka. Poszukuję cukru pudru marki Srebrna Łyżeczka. Moje miejsca niestety "wyschły", a jest mi on niestety potrzebny. Jeśli ktoś widział gdzieś w sklepie to prosiłbym o cynk. Będę wdzięczny za wiadomości.
Myślełem już o tym, ale nie do końca wiem ile by wyniosły koszty wysyłki jakbym zamawiał powiedzmy od razu 15 kg.... Dlatego najpierw wolałem się spytać tutaj na forum:)
Mysle, ze kazdy szanujacy sie sprzedawca odpowie ci na maila, lub zgloszenie telefoniczne bardzo szybko i chetnie :-) Do tego bedzie przeszczesliwy, ze zamowisz 15kg cukru pudru... o ile tyle ma
Używałem kiedyś Kupca, ale Srebrna łyżeczka jest lepszy (przynajmniej dla mnie....). Ale jeśli nigdzie nie dostanę "mojego" to na pewno usmiechnę się spowrotem do Kupca:)
Jestem z Chojnic, rozejrzę się, ale dawno już mi w oko nie wpadł, kupuję królewski, ale w kauflandzie wczoraj i dziś prawie wykupiłam resztę, zostawiając 4 szt..... Wszędzie pełno diamantu, który jednak jest grubiej mielony,,,
Z ciekawości sprawdziłem sobie w internetowej mapie Polski gdzie leżą Chojnice . Teraz już kojarzę , nie wiem dlaczego, do tej pory myliłem je z Chodzieżą. Co ciekawe na mapie pojawia się legenda "Chojnice , zobacz jeszcze Małe Swornegacie" , więc oglądam , a tu z kolei widać napis "Małe Swornegacie -zobacz jeszcze Pipów" , patrzę na tę maleńką wioskę, a tam znowu "Pipów - zobacz jeszcze Męcikał " , kolejna odsłona to "Męcikał - zobacz jeszcze Swornegacie". Pogańska jakaś ta okolica Chojnic.
Cukru nie było :) Pojechałem więc do Gliwic , w M1 sprzedawali na palety.
Ha ha ha , "pogańska jakaś ta okolica Chojnic"..... ciekawe to stwierdzenie, ale dlaczego właśnie pogańska?! .... a do Charzyków - kolebki polskiego żeglarastwa to nie było odnośnika??? Dziwne, bo ładnie tu .... Pozdrawiam!
No proszę! Z prośby o pomoc w znalezieniu cukru zrobiła się wycieczka krajoznawcza:) Byłem w Charzykowych na terenówkach na studiach. Faktycznie ładnie tam.
A do makro w Bydgoszczy masz daleko???? Tam na pewno znajdziesz...w Toruniu jest, tam też powinien. Dla pewności zawsze można zadzwonić do Działu Obsługi albo bezpośrednio na stoisko i zapytać.
Witam! Mam prośbę do osób mieszkających w woj. pomorskim, w okolicach 3miasta, Chojnic, Tczewa, Malborka. Poszukuję cukru pudru marki Srebrna Łyżeczka. Moje miejsca niestety "wyschły", a jest mi on niestety potrzebny. Jeśli ktoś widział gdzieś w sklepie to prosiłbym o cynk. Będę wdzięczny za
wiadomości.
Przepraszam ja chciałam się tylko zapytać czy jest w nim coś szczególnego że nie można go zastapić innym cukrem??
Pewnie chodzi o zawartość cukru w cukrze. Pozdrawiam
Tu chodzi o stopien zmielenia. Ten cukier puder jest bardzo miałki i nie są wyczuwalne drobinki cukru jak w innych pudrach.
Będę szukać - muszę przyznać, że dawno nie widziałam :(
Ale też nie rozglądałam się ze szczególnym natężeniem.
A moze warto zamowic np. przez Internet z dostawa do domu?
Najtaniej znalazlam za 1,99zl/500g, ale mozna jeszcze poszukac:
http://www.hipernet24.pl/nowy/katalog.php?kat_id=1816
Myślełem już o tym, ale nie do końca wiem ile by wyniosły koszty wysyłki jakbym zamawiał powiedzmy od razu 15 kg.... Dlatego najpierw wolałem się spytać tutaj na forum:)
Mysle, ze kazdy szanujacy sie sprzedawca odpowie ci na maila, lub zgloszenie telefoniczne bardzo szybko i chetnie :-) Do tego bedzie przeszczesliwy, ze zamowisz 15kg cukru pudru... o ile tyle ma
A ja polecam Kupiec - Cukier puder. Jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam
Kupiec ma właściwie wszystkie produkty dobrej jakości,przynajmniej te,które dotychczas kupowałam sa bez zarzutu.
Używałem kiedyś Kupca, ale Srebrna łyżeczka jest lepszy (przynajmniej dla mnie....). Ale jeśli nigdzie nie dostanę "mojego" to na pewno usmiechnę się spowrotem do Kupca:)
Jestem z Chojnic, rozejrzę się, ale dawno już mi w oko nie wpadł, kupuję królewski, ale w kauflandzie wczoraj i dziś prawie wykupiłam resztę, zostawiając 4 szt..... Wszędzie pełno diamantu, który jednak jest grubiej mielony,,,
Witaj! ja mieszkam dość blisko Chojnic w okolicy też nie widziałam tego cukru.
Z ciekawości sprawdziłem sobie w internetowej mapie Polski gdzie leżą Chojnice . Teraz już kojarzę , nie wiem dlaczego, do tej pory myliłem je z Chodzieżą. Co ciekawe na mapie pojawia się legenda "Chojnice , zobacz jeszcze Małe Swornegacie" , więc oglądam , a tu z kolei widać napis "Małe Swornegacie -zobacz jeszcze Pipów" , patrzę na tę maleńką wioskę, a tam znowu "Pipów - zobacz jeszcze Męcikał " , kolejna odsłona to "Męcikał - zobacz jeszcze Swornegacie". Pogańska jakaś ta okolica Chojnic.
Cukru nie było :) Pojechałem więc do Gliwic , w M1 sprzedawali na palety.
Cyganisz!!!! a diobeł Ci skacze po ramieniu!!!
W Gliwicach nie ma tego cukru!!! ( no chyba, ze wszystko wykupiłeś)
Taaak? :) A to ciekawostka dopiero. Tak się błyszczy na zapleczu M1 , ze aż oślepia kierowców na trasie , może dlatego nie widziałaś .
1 nie zaglądam na zaplecze bez wyraźnego zaproszenia
2... zapomniałam...
:)
Ha ha ha , "pogańska jakaś ta okolica Chojnic".....
ciekawe to stwierdzenie, ale dlaczego właśnie pogańska?! .... a do Charzyków - kolebki polskiego żeglarastwa to nie było odnośnika??? Dziwne, bo ładnie tu ....
Pozdrawiam!
No proszę! Z prośby o pomoc w znalezieniu cukru zrobiła się wycieczka krajoznawcza:) Byłem w Charzykowych na terenówkach na studiach. Faktycznie ładnie tam.
Dostali trochę pieniędzy z Gdańska od wojewody i w końcu po 50 latach zrobili porządek :)
W najgorszym przypadku masz tutaj http://www.hipernet24.pl/nowy/katalog.php?kat_id=1816
spojrz na nr 6.
Przepraszam. Nie zauważyłam.
nic sie przeciez nie stalo. po prostu dubel :-)
A do makro w Bydgoszczy masz daleko???? Tam na pewno znajdziesz...w Toruniu jest, tam też powinien. Dla pewności zawsze można zadzwonić do Działu Obsługi albo bezpośrednio na stoisko i zapytać.