Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Dofinansowanie UKS

• Autor: ekkore Data: 2010-05-22 18:06:04

Może potraficie powiedzieć gdzie można zdobyć i z jakiego programu dofinansowanie dla uczniowskiego klubu sportowego. Poza gminą - bo na moim terenie to bardzo małe pieniądze, które można otrzymać z lokalnego budżetu. Poszukiwania w necie - takie wstępne i pobieżne pokazują dane sprzed kilku lat. Każda pomoc jest cenna.

Dzisiaj było zebranie rodziców. Po turnieju w Norwegii chłopcy wzięli sie do roboty aż miło, trenują 7 dni w tygodniu - może ciut późno (mają już po 15 lat), ale lepiej teraz niż wcale. Tyle, że bez turniejów i grania z przeciwnikiem to tylko dodatkowe lekcje w-f, bez rywalizacji euforia minie i ponownie wylądują przed komputerami i telewizorami.
     Wyjazdy na turnieje oznaczają koszty, im więcej grania tym drożej. Stąd pomysł UKS-u - aby choć trochę odciążyć rodziców, kupić sprzęt, stroje

• Autor: sanella* Data: 2010-05-22 21:59:33

U nas takie kluby wspieraja rozni sponsorzy. Moze znajda sie i u was jakies zainteresowane miejscowe firmy, ktore zakupia np. stroje w zamian za reklame (logo tejze firmy na strojach)...

• Autor: ekkore Data: 2010-05-24 13:26:19

Z podanego przez Ciebie linku nic nie wynika. Tam są tylko zadania Ministerstwa.
    Ale dzieki temu weszłam na strone Ministerstwa - po wpisaniu UKT w wyszukiwarkę też nie pojawia się nic co mogłoby pomóc. Najprawdopodobniej teraz (na dzień dzisiejszy) nie ma nic dla sportowców.

Ale i tak dzięki

• Autor: Czeslaw Data: 2010-05-24 15:05:05

Google kłaniają się w pas :-)
    http://msport.gov.pl/sport-mlodziezowy

• Autor: ekkore Data: 2010-05-24 18:15:13

Tyle, że zadania ministerstwa niewiele pomogą w praktyce - ja potrzebuję konkretów.

Ale dzięki i za to. I za poświęcony czas, którego mnie samej brakuje ostatnimi czasy

• Autor: Czeslaw Data: 2010-05-25 18:19:24

Sekretariat Ministra Sportu i Turystyki
    tel. (22) 2443 142
    fax. (22) 2443 255

• Autor: mniamtom Data: 2010-05-25 18:21:54

Napisz jeszcze, do której godziny odbierasz te telefony :)

• Autor: Czeslaw Data: 2010-05-25 22:14:52

Od 15:00 do 03:00 :-)
    A serio to trzeba z ministerstwa zciągnąć druczki na granta i wypełnić. My z tamtąd dostajemy kasę na imprezzy kajakowe.

• Autor: ekkore Data: 2010-05-26 17:11:08

a jak się nazywa program.

Ostatnia informacja jak najbardziej przydatna - jeżeli możesz więcej szczegółów - poproszę na priv. Lub tutaj - może ktoś jeszcze skorzysta

• Autor: ekkore Data: 2010-05-28 19:15:38

Zadzwoniłam, po kilkakrotnym podawaniu kolejnego numeru (czyli nowe połączenie) dotarłam chyba do właściwego działu. Ale oni nie dofinansowują samych działań, nawet strojów - a co najwyżej sprzęt...

Lub też imprezy na iwększą, ponadlokalną skalę...

• Autor: mniamtom Data: 2010-05-28 19:26:08

Zadzwoń jeszcze raz i zdecydowanym głosem poproś o połączenie z podsekretarzem stanu Czesławem. Z tego co napisałaś wnioskuję , że chyba nie dotarłaś do właściwego działu lub dzwoniłaś poza wskazanymi godzinami urzędowania. Nie daj się zwieźć zwykłemu referentowi:)

• Autor: bogdzia Data: 2010-05-24 20:13:39

A ja po tytule wątku, sądziłam , że chodzi o dofinansowanie Urzędu Kontroli Skarbowej. Już się zaniepokoiłam. Uffffffffff.

Przejdź do pełnej wersji serwisu