Witam! Kręcił może ktoś włosy prostownicą?, dzisiaj się poszłam zapisać na kręcenie prostownicą, ale fryzjerka mówi, że nie kręci bo ,,loki'' są nietrwałe,hmm - ale ładniejsze niż kręcone lokówką, takie ,,łamane''loki a nie babcine
witaj! ja miałam już dwa razy kręcone loki na prostownicy( na wesele),loki wychodzą piękne,a nie wiem skąd stwierdzenie że są nietrwałe? mi się trzymały aż nie umyłam włosów :)) może fryzjerka poprostu nie umie kręcić na prostownicy? więc zapytaj inną
zobacz sobie ja You Tube masz dużo filmików jak się kręci włosy na prostownicy :)
Własnie zamierzam zrobic w ten sposób loki córce na niedziele, bo ma komunię. Zdecydowanie wybrałam prostownice, bo loki są bardziej naturalne niż te kręcone na papiloty czy lokówkę. A tutaj masz jeden z lepszych jakościowo i instruktażowo filmów dotyczacych sposobu kręcenia loków prostownicą: http://www.youtube.com/watch?v=ohf_4Wv6O6Q&feature=related
ja kreciłam juz dwa razy, wiekszą prostownicą wychodza bardziej kwadratowe jednak mi przypadły do gustu te kręcone węższą, były takie słodkie polecam:) wstawiłabym zdjecie porównania ale akurat nie mam teraz czasu. W moim przypadku były bardzo trwałe, zależy też jakich lakierów używają fryzjerki :)
Ja kręcę włosy prostownicą od lat.....Kręcę, kręcę, kręcę i ciągle siwe....cholera może to jednak nie prostownicą kręcić? Może trzeba by zastosować prostownik? "Faceci" są zawsze w takich sprawach bardziej wiarygodni. Bahus
Witam! Kręcił może ktoś włosy prostownicą?, dzisiaj się poszłam zapisać na kręcenie prostownicą, ale fryzjerka mówi, że nie kręci bo ,,loki'' są nietrwałe,hmm - ale ładniejsze niż kręcone lokówką
, takie ,,łamane''loki a nie babcine
witaj! ja miałam już dwa razy kręcone loki na prostownicy( na wesele),loki wychodzą piękne,a nie wiem skąd stwierdzenie że są nietrwałe? mi się trzymały aż nie umyłam włosów :)) może fryzjerka poprostu nie umie kręcić na prostownicy? więc zapytaj inną
zobacz sobie ja You Tube masz dużo filmików jak się kręci włosy na prostownicy :)
Dużo zależy od rodzaju wlosów - na moich nawet trwała ondulacja się nie trzyma ale jak włosy tzw podatne to będą się trzymać!!!!
Własnie zamierzam zrobic w ten sposób loki córce na niedziele, bo ma komunię. Zdecydowanie wybrałam prostownice, bo loki są bardziej naturalne niż te kręcone na papiloty czy lokówkę. A tutaj masz jeden z lepszych jakościowo i instruktażowo filmów dotyczacych sposobu kręcenia loków prostownicą: http://www.youtube.com/watch?v=ohf_4Wv6O6Q&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ohf_4Wv6O6Q&feature=related
Dzięki dziewczyny za porady, zapytam jeszcze innej, zresztą włosy mam kręcone to powinno być OK
,dzieki.
ehh, ja to na komunię miałam włosy kręcone na papiloty. Całą noc w nich spałam... Ale to były inne czasy
Ja też miałam kręcone na papiloty. Spałam w nich całą noc a rano jeszcze poprawiane lokówką dodatkowo. Byłam strasznie śpiąca.
ja kreciłam juz dwa razy, wiekszą prostownicą wychodza bardziej kwadratowe jednak mi przypadły do gustu te kręcone węższą, były takie słodkie polecam:) wstawiłabym zdjecie porównania ale akurat nie mam teraz czasu. W moim przypadku były bardzo trwałe, zależy też jakich lakierów używają fryzjerki :)
Na prośbę dodaje zdjecia, mam nadzieje, że się przydadzą. Na pierszym zdjeciu loki były robione szerszą prostownica, na drugim bardzo wąską.
dzięki kaiqqq włoski sliczne, te po prawej bardziej przypadly mi do gustu, bo sa bardziej zakrecone i podniesione
Ja kręcę włosy prostownicą od lat.....Kręcę, kręcę, kręcę i ciągle siwe....cholera może to jednak nie prostownicą kręcić? Może trzeba by zastosować prostownik? "Faceci" są zawsze w takich sprawach bardziej wiarygodni.
Bahus
Bahus, bo prostownica kręci włosy, na siwe nie pomaga, hihihhi
A moze podnosnik???