Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Fototapeta

• Autor: jaska2503 Data: 2010-05-28 23:56:08

Ostatnio mamy burzliwe debaty w domu:tapeta czy malowanie itp..W planach mamy kupno fototapety na ścianę,ale jakoś nie mam do tego zaufania.Przejrzeliśmy oferty na allegro,mamy zamiar poszperać w sklepach.Fototapeta jaką miałam w poprzednim domu niemile mi się kojarzy -jej jakość pozostawiała wiele do życzenia.Dostępne na allegro nie są złe np TE.

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-05-29 08:55:56

A może fototapety ze zdjęć rodzinnych można taką zrobić na allegro jerst dość sporo ofert nie jest tania sprawa ale myślę że bardzo fajny pomysł na cudną fototapetę. Zresztą nie muszą to być zdjęcia rodzinę tylko ulubione. Jak będę mieć swoje M to zrobię taką ze zdjęciami moich bąbelków. Nie mogę teraz znaleść ale wieczorem zobaczę. Piękne to było. :)

• Autor: jamajka Data: 2010-05-29 08:58:34

Pomaluj i wytapetuj :) Moja koleżanka wpadła na świetny pomysł i remontując mieszkanie jedną ścianę wytapetowała, pozostałe wymalowała i ponaklejała na pomalowaną ściane wycięte kwiaty z tejże tapetyczywiście całych kwiatów nie wycinała, tylko wycieła pare ułożyła z nich wzór na ścianie np w górnym rogu i schodziły te kwiatki ku dołowi, taki mały akcent.. Efekt super. Tapeta oczywiście musiałby być taka laserowa z jakimś super wzorem lub kwiatami.

• Autor: agus2404 Data: 2010-05-29 13:03:28

Ja tam fototapety lubię, czego dowodem jest takowa w mojej kuchni (zdjęcie w moim profilu).
    Dzisiaj można zrobić fototapetę z dowolnego, powierzonego zdjęcia- więc można się nieźle pobawić.. Jakościowo też obiegają od tychz poprzedniej epoki, więc- jak dla mnie- jak najbardziej fototapeta jest ok...

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-05-29 17:26:20

To jest dobry pomysł kupić super tapete z fajnym wzorem i nakleić jako fototapete na całą ścianę do tego reszta w podobnej tonacji. Może być nawet zwykła tapeta ale wtedy może bez akcentu kwiatowego. Albo też naklejki na ściany?

• Autor: agus2404 Data: 2010-05-29 17:39:54

Jak dla mnie, wzór kwiatowy też może być :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Wszystkie ściany fioletowe, jedna -kwiatowa:

• Autor: smakosia Data: 2010-05-29 19:29:59

W tej chwili wybór tapet czy fototapet jest tak ciekawy i bogaty, że jeśli ktoś może sobie pozwolić na wyklejenie np. jednej ściany, to ma duże pole do popisu.Trzeba tylko bardzo uważać przy doborze kolorystyki. Nie można się kierowac wyłącznie samym widokiem czy wzorem. W tych propozycjach z allegro pokazano przykładowe połączenia. Widać wyraźnie, że wszystko jest stonowane i doskonale dopasowane kolorystycznie. Jak juz się zdecydujesz, to podziel się z nami efektem końcowym Powodzenia.

• Autor: as Data: 2010-05-29 19:38:55

Ja mam 1 pokój do remontu. Kiedy to będzie to nie wiem ale na pewno będą to jakieś tapety.

• Autor: jaska2503 Data: 2010-05-29 20:32:43

W dużym pokoju mam ścianę z kominem(od pieca i wentylacyjne).Komin ma 150 cm i nieciekawie wygląda,a fototapeta by to weksponowała i byłoby bardzo ciekawie.Efekt postaram się pokazać,ale to jeszcze nie szybko-na razie plany(dziura ozonowa w budżecie po wykończeniu drugiej łazienki)    :-)))))))

• Autor: as Data: 2010-05-29 21:17:16

Czy fototapeta nie będzie się pod wpływem ciepła odklejać tam gdzie komin/

• Autor: agus2404 Data: 2010-05-29 21:27:31

As, ja mam tapetę nawet w łazience :)) i się nie odkleja :))

Dużo zależy od fachowca, który kładzie tapetę .. i jakiego kleju używa..

Przejdź do pełnej wersji serwisu