Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Przepowiednia Bahusa...

• Autor: bahus Data: 2010-05-29 02:32:50

Niniejszym przepowiadam, że w roku 2050 Wielkie Żarcie prowadzone przez Panią , której imię będzie zaczynało się na literę "B", zostanie ogłoszone jako najlepsze (w technice i technologii obowiązującej na ten rok) na świecie....Będzie się ukazywało i istniało w języku angielskim i polskim. Będzie posiadało "salę tradycji" gdzie na pierwszej "ścianie" będzie wisiał portret....no zgadnijcie czyj? No oczywiście, że pioniera i wielkiego współzałożyciela (bez prawa własności)...imć Pana BAHUSA. Wycieczki wirtuane będą pytać kto to był tan Bahus?... No właśnie....Wychodząc na przeciw tym przyszłościowym pytaniom, napiszcie proszę już teraz kto to jest (Waszym zdaniem) ten BAHUS i co o nim myślicie i sądzicie. Za 40 lat wielu z nas w dyskusjach na forum WŻ niestety już uczestniczyć nie będzie, a zatem informacje o które proszę, dla biografów i historyków Wielkiego Żarcia będą bezcenne i ułatwią im opracowania, wykorzystane później (być może) do prac magisterskich i doktorskich..
    Bahus

Historii nie wolno fałszować więc gdyby ktoś bardzo Bahusa nie cierpiał niech raczej się nie wypowiada

• Autor: jolka60 Data: 2010-05-29 06:30:17

O,WIELKI BAHUSIE!.Lista Twoich osiagniec jest nieskonczenie dluga,jestes naszym idolem,guru i ...co tam chcialbys jeszcze uslyszec?
    Pamiec o Tobie przetrwa wszelkie nawalnice,Wirtualne wycieczki nie beda musialy pytac,''kto to tam byl Bahus'',bo ta wiedza im splynie wraz z mlekiem matki.Jesli ktos bedzie karmiony odzywkami,uzupelnia mu ja najpozniej w przedszkolu.
    Niestety,Twoja naiwnosc jest rownie wielka jak Twoje dokonania-kto za 50 lat bedzie jeszcze poslugiwal sie Jezykiem Polskim?
    Z naszego coraz ubozszego wsrod mlodziezy slownictwa przetrwa jedynie uniwersalne slowo zaczynajace sie na ''k'',utozsamiane juz z nasza nacja na wszystkich kontynentach.Pozostala czesc zostanie zastapiona przez pseudo-angielsko-komputerowy slang.
    Obym okazala sie gorsza prorokinia niz Ty prorokiem.
    Oby niebiosa nie szczedzily Ci swoich lask.
    (Ha,ha,a te moje ''literowki''to wstep do ulatwiania naszej pisowni,bo po co komu te kreseczki itp?)
    Reszte peanow na Twoja czesc wyspiewa moj zastepca.

• Autor: tineczka Data: 2010-05-29 06:57:00

Byl Wielkim Dziadkiem i znawca wszystkich na swiecie produkowanych rodzajow piwa........

• Autor: dajanka Data: 2010-05-29 09:16:23

Bahus jak zawsze skromny:-) lek na zły humor i brzydką pogodę:-D

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-05-29 09:34:48

O matko kochana jak zwykle boli mnie szczęka.

• Autor: Heniczka Data: 2010-05-30 11:14:54

Użytkownik Mama Rozyczki napisał w wiadomości:
    > O matko kochana jak zwykle boli mnie szczęka.
    Wiec może do lekarza, a nie na forum! Postanowiłam nie wypowiadać się na tym forum, a tylko sobie czytać! Ale gdzie sie tu nie ruszę, to jest Pani i jakieś nie bardzo normalne odpowiedzi, zaczepki, pretensje do wszystkich i o wszystko. Straszne! Co ma Pani szczęka do Bahusa?! Bahus nawet kiedy prowokuje trzyma poziom, Pani nie.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-05-30 11:55:02

Reszta będzie na Pw:)

• Autor: Heniczka Data: 2010-05-30 20:53:00

No niestety, oberwało mi sie od Mamy Różyczki za obronę Bahusa! Zastanawiam się dlaczego nie chciała odpowiedzieć mi na forum? Jestem na tym forum po raz pierwszy, więc może ktoś mi odpowie, czy tutaj jest zwyczaj odpowiadania prywatnie na wpisy na forum? Pozdrawiam wszystkich!

• Autor: boroweczka25 Data: 2010-05-30 21:10:17

Mama Różyczki dobrze zrobiła odpowiedając Ci prywatnie. Twoja uwaga była trochę nie na miejscu a po co tu zaogniać sprawę. Pozdrawiam.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-05-30 21:26:45

O przepraszam,  odpowiedziałam Ci tylko na zarzuty, a Bahusa nie musisz bronić Heniaczko, Myślę że Bahus zrozumiał mój żart i umie się bronić sam! Ponieważ nie czuję żebym cię obraziła, wkleję co ci napisałam  na pw i proszę nie robić ze mnie zołzy, bo nią nie jestem.

To mój tekst do Ciebie.
    Skoro nie chcesz się wypowidać nas forum, po co to robisz i mnie krytykujesz? pokazałaś właśnie jaki masz poziom, pisząc do mnie.Jeżeli nie wiesz dlaczego mnie szczęka boli to może Ci wytłumacze skoro nie pojmujesz żartów:) boli mnie ze śmiechu, ponieważ lubię Bahusa i rozśmieszają mnie jego wątki.Nie rozumiem czemu mnie oceniasz, nawet nie znając.
    Pozdrawiam i zyczę dużo dystansu do samej siebie.

• Autor: mahika Data: 2010-05-30 21:39:39

żenujące to wszystko...

• Autor: tineczka Data: 2010-05-30 22:29:07

:)))

• Autor: tineczka Data: 2010-05-30 22:59:53

Nie Skarbie, tu nie ma zwyczaju na odpodowania prywatnie na wpisy na forum.Pozdrawiam!

• Autor: jannaj Data: 2010-05-30 15:51:32

O rany jedna wypowiedź na forum i jedna za dużo. Jak mówi stare przysłowie lepiej się nie odzywać i wydawać się mądrym niż się odezwać i rozwiać wszystkie wątpliwości.
    Moja szczęka po prostu opadła.

• Autor: tineczka Data: 2010-05-30 23:14:03

Nooo i w ten sposob zamknelas niewatbliwie w bardzo kulturalny sposob buzie .............naszej nowej wz- towej kolezanki :(((

• Autor: bbetty Data: 2010-05-30 22:01:55

Odnoszę wrażenie Heniczko, że jesteś uprzedzona do MR....Czy mogę wiedzieć dlaczego? MR boli szczeka ze śmiechu..tylko i wyłącznie (ja tak zrozumiałam)......Zanim zaczniesz jątrzyć na WŻ...to zapoznaj się z jego specyfiką.

• Autor: tineczka Data: 2010-05-30 23:05:49

Heniczka dokladnie wytlumaczyla.Ja tez zrozumialam zart o szcece. Reszta jestTwoja insynuacja :( Jaka specyfika???

• Autor: bbetty Data: 2010-05-31 03:35:09

Tineczkaaaaa....no chyba ja ci nie muszę tłumaczyć jakie jest forum WZ....Wiele wątków i postów jest pisanych "z przymrużeniem oka" - szczególnie te bahusaWypowiedź MR była, dla mnie przynajmniej, jasna - zastanawiam się dlaczego Heniczka jej nie zrozumiała. Ja odniosłam, się tylko do jej pierwszej wypowiedzi. To co dzieje się między paniami na pw - wybacz, ale mnie nie interesuje. Kto, jak kto ale bahus to akurat nie potrzebuje adwokatów....zresztą MR też...zatem kończę....
    Całuski.

• Autor: tineczka Data: 2010-05-31 10:09:12

Caluski:)

• Autor: jolka60 Data: 2010-05-31 21:03:10

Jestem w WŻ właściwie niezbyt długo,ale poznałam już nieco część forumowiczów.Zgadzam się z Tobą,Bahus trzyma poziom ,ale to nie była prowokacja,tylko żart,sonda odnośnie naszej pomysłowości,poczucia humoru,elokwencji itp (może i częściowo stosunku do jego osoby).Więcej niż ja mogą dodać osoby znające Go dłużej .Sądzę,że szczęka Mamy Różyczki wprawiła Go również w dobry humor,ja też się uśmiałam.Pozdrawiam.

• Autor: jolka60 Data: 2010-05-31 21:17:16

No,może taka malutka prowokacja,z przymrużeniem oka.

• Autor: bahus Data: 2010-05-31 22:06:18

Użytkownik jolka60 napisał w wiadomości:
    > Jestem w WŻ właściwie niezbyt długo,ale poznałam już nieco część
    > forumowiczów.Zgadzam się z Tobą,Bahus trzyma poziom ,ale to nie była
    > prowokacja,tylko żart,sonda odnośnie naszej pomysłowości,poczucia
    > humoru,elokwencji itp (może i częściowo stosunku do jego osoby).Więcej
    > niż ja mogą dodać osoby znające Go dłużej .Sądzę,że szczęka Mamy
    > Różyczki wprawiła Go również w dobry humor,ja też się
    > uśmiałam.Pozdrawiam.

Kim jesteś o nieznajomo?....Znasz mnie niewiele, a jednak tak sporo. Trafiasz w sedno słowami celując jak (nie przymierzając) marksita w dzieła Lenina. Czujesz to co Bahus czuje mimo, że nie znamy się wcale. W moim stuletnim życiu rozsiałem po całej Europie sporo swoich genów. Czyżby Twoja mama też kiedyś dużo podróżowała?
    Bahus

• Autor: jolka60 Data: 2010-05-31 22:21:41

Oj,Bahus,jak na stuletniego staruszka,trzymasz sie calkiem,calkiem.Moze i mamy wspolne geny odnosnie widzenia swiata i poczucia humoru.Co do mamy...chyba,z racji wieku,moglaby byc i Twoja.Pozdrawiaaam.

• Autor: jolka60 Data: 2010-06-01 09:38:56

Użytkownik jolka60 napisał w wiadomości:
    > Oj,Bahus,jak na stuletniego staruszka,trzymasz sie calkiem,calkiem.Moze i mamy
    > wspolne geny odnosnie widzenia swiata i poczucia humoru.Co do mamy...chyba,z
    > racji wieku,moglaby byc i Twoja.Pozdrawiaaam.
    Chodziło oczywiście o moją-Twoją,ach,te znaczki,muszę zmienić jedną z klawiarur.

• Autor: tineczka Data: 2010-05-29 15:31:56

Hehe, jak narazie to niewiele osob Cie cierpi

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2010-05-29 17:47:14

Bahusku ja ciebie lubię:) szkoda że to imię nie zaczyna się na A:) .

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-05-29 17:55:01

Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    > Historii nie wolno fałszować więc gdyby
    > ktoś bardzo Bahusa nie cierpiał niech raczej się nie wypowiada

I juz wiesz dlaczego ten wątek jest pusty :-)

• Autor: bahus Data: 2010-05-29 18:07:14

Użytkownik Dorotaxx napisał w wiadomości:
    > Użytkownik bahus napisał w wiadomości: > Historii nie wolno fałszować
    > więc gdyby > ktoś bardzo Bahusa nie cierpiał niech raczej się nie
    > wypowiada I juz wiesz dlaczego ten wątek jest pusty :-)

Czyli i tak osiągnąłem swój cel....tych których uwielbiały miliony (niech przykładem będzie Neron, Hitler, Stalin) po latach popadli w niebyt pozytywnych konotacji. Biorąc pod uwagę tę historyczną prawidłowość i historyczne uwarunkowania, mogę się z pustki na tym wątku tylko cieszyć.
    Bahus

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-05-29 18:22:05

A ja myślę,że już zawsze będzie tak jak teraz  :-).
    Musisz pogodzić się z tym,że nie pociągniesz za sobą milionów.

• Autor: bahus Data: 2010-05-29 19:55:27

Użytkownik Dorotaxx napisał w wiadomości:
    > A ja myślę,że już zawsze będzie tak jak teraz  :-).Musisz pogodzić
    > się z tym,że nie pociągniesz za sobą milionów.

Pogodziłem się z tym oczywistym faktem , ale cieszę się że pozyskałem Ciebie...mistrzynię tortów na WŻ.
    Bahus

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-05-29 22:33:24

Dobrze,że się z tym pogodziłeś.
    Teraz będzie ci lżej na sercu.

A ja bardzo sie cieszę,że moja skromna osoba sprawiła ci radość.

• Autor: makusia Data: 2010-05-29 19:37:56

Bardzo chcę coś napisac o Bahusie:)) ale muszę się zastanowic .. w końcu historii nie wolno fałszowac :)))

• Autor: Rzymianka Data: 2010-05-29 19:40:06

Czasami jesteś złośliwiec, czasami udajesz, że nie wiesz o co chodzi, jesteś narwaniec, ale bez Ciebie byłoby nudno na WŻ.  Zauważ to "czasami" . Pozdrawiam !

• Autor: basiulka Data: 2010-05-29 19:41:17

nie wypowiadam sie...........................:P

• Autor: jaska2503 Data: 2010-05-29 20:41:23

heheheh...dalej przepowiem...
    Pewnikiem moje pociechy odwiedzą muzeum rekwizytów Bahusa w którym będą rekwizyty do gotowania i skrzętnie notowane przepisy na wymyślne dania...może jakaś naleweczka się zachowa do dekustacji lepszym gościom..(chociaż wątpię,bo czytałam jak Bahus się o sobie wypowiadał,że nick wybrał bahus żeby nie kojarzyć z ..x..x..x.x............Bachusem-nie wtajemniczam reszty a kto wie ten wie

Ciekawe czy w zapiskach zapewne w tym czasie archiwalnych wspomną coś o mnie...?
    A może nam teczki pozakładają jak IPN...?
    Toć my takie ważniaki...szychy,że hej!

• Autor: mniamtom Data: 2010-05-29 23:36:38

Mam pytanie dotyczące sali tradycji. Czy znajdzie się w niej miejsce na kącik "osobliwości" , w którym wspominać sie będzie o wyjątkowych przepisach lub wyjątkowych kucharzach , chodzi mi np. o istniejący kiedyś na WŻ przepis pod nazwą "dupa biskupa" oraz kucharza o nicku "kurwalepiejniepytaj". To tylko niektóre propozycje do kącika. :)

• Autor: agik Data: 2010-05-29 23:42:36

A ta "dupa biskupa"- to mięcho, czy tort- słodko -tłusty? Interesujące...

• Autor: mniamtom Data: 2010-05-29 23:54:16

Użytkownik agik napisał w wiadomości:

> A ta "dupa biskupa"- to mięcho, czy tort- słodko -tłusty? Interesujące...

Trzeba zapytać kronikarza , który mam nadzieję rejestruje i archiwizuje co "ciekawsze" pozycje na stronie z myślą o przyszłej sali tradycji :)

• Autor: agik Data: 2010-05-30 00:00:39

No :)
    Tak by było najprosciej :)
    ale kronikarz zajęty pisaniem własnej hagiografii.

• Autor: mniamtom Data: 2010-05-30 00:04:09

Co nie oznacza , że nie zarchiwizował , jak się domyślam:)

• Autor: agik Data: 2010-05-30 00:05:16

Pokaż ścieżkę;)
    Moze to ja bładzę...

• Autor: mniamtom Data: 2010-05-30 00:29:19

Odsyłam do kronikarza lub autora , być może na wieść o przepowiedni udostępni resztę "osobliwości" kucharskich :) . 

• Autor: dankarz Data: 2010-05-30 22:03:08

Skoro współzałożyciel to dlaczego bez prawa własności imć Panie Bahusie????
    WŻ bez Ciebie nie miałoby takiej popularności, jesteś co prawda sędziwym ale filarem Wżetu. Historyk Wżetu na pewno napisze o tym , że nasz Bahus nigdy sie nie starzeje , co rok ma 100 lat, ma full ciakawych przepisów itd.. Ja tam wchodzę na form żeby poczytać co ten Bahus znowu nawywijał, zawsze cos znajdę i szczerze się uśmieje.

• Autor: Czeslaw Data: 2010-06-01 00:21:36

> Historii nie wolno fałszować więc gdyby
    > ktoś bardzo Bahusa nie cierpiał niech raczej się nie wypowiada
    No to ja będe cicho :-)
    Czeslaw

• Autor: bahus Data: 2010-06-01 00:50:17

Użytkownik Czeslaw napisał w wiadomości:
    > Użytkownik bahus napisał w wiadomości: > Historii nie wolno fałszować
    > więc gdyby > ktoś bardzo Bahusa nie cierpiał niech raczej się nie
    > wypowiada No to ja będe cicho :-)Czeslaw

I bardzo dobrze, bo obok Lecha (śp) i Rusa, Czech; nawet jak na wrodzoną ogromną tolerancję Bahusa, nie brzmi zachęcająco do prowadzenia jakichkolwiek wzniosłych dyskusji. A co dopiero do sympatii i miłowania. Ale to kwestia wyboru i poszanowania pewnych zasad. Ja tam się nie smucę z tego powodu....ja żyję nadal, nawet w cieniu milczania Czesława... I nie narzekam. HISTORIA OSĄDZI ....
    Bahus

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-01 10:23:13

> Użytkownik Czeslaw napisał w wiadomości: > Użytkownik bahus napisał w
    > wiadomości: > Historii nie wolno fałszować > więc gdyby > ktoś
    > bardzo Bahusa nie cierpiał niech raczej się nie > wypowiada No to ja
    > będe cicho :-)CzeslawI bardzo dobrze, bo obok Lecha (śp) i Rusa, Czech;
    > nawet jak na wrodzoną ogromną tolerancję Bahusa, nie
    > brzmi zachęcająco do prowadzenia jakichkolwiek wzniosłych dyskusji. A
    > co dopiero do sympatii i miłowania. Ale to kwestia wyboru i poszanowania
    > pewnych zasad. Ja tam się nie smucę z tego powodu....ja żyję nadal, nawet
    > w cieniu milczania Czesława... I nie narzekam.
    > HISTORIA OSĄDZI ....Bahus

Najlepszy dowcip dnia dzisiejszego:
    Bahus, matuzalem WŻetowy, wierzy w prawdę historyczną... ... i to jeszcze może polskich historyków??!!!
    Ludzie, pokulam się ze śmiechu aż na działkę

• Autor: bahus Data: 2010-06-01 18:48:15

Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości:
    ...Najlepszy
    > dowcip dnia dzisiejszego: Bahus, matuzalem WŻetowy, wierzy w prawdę
    > historyczną... ... i to jeszcze może polskich
    > historyków??!!!Ludzie, pokulam się ze śmiechu aż na działkę

A kto tu mówi o prawdzie historycznej? Napomknąłem skromnie tylko o osądzie....
    Bahus

P.S. Ja zresztą wcale nie chcę prawdy. Zdecydowanie wolę "pozytywną" interpretację historyczną mojej osoby. Nawet przez chwilę nie pomyślałem o prawdzie....

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-01 21:43:49

> Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości: ...Najlepszy > dowcip
    > dnia dzisiejszego: Bahus, matuzalem WŻetowy, wierzy w prawdę >
    > historyczną... ... i to jeszcze może polskich >
    > historyków??!!!Ludzie, pokulam się ze śmiechu aż na działkęA kto
    > tu mówi o prawdzie historycznej? Napomknąłem skromnie tylko o
    > osądzie....BahusP.S. Ja zresztą wcale nie chcę prawdy.
    > Zdecydowanie wolę "pozytywną" interpretację historyczną mojej osoby. Nawet
    > przez chwilę nie pomyślałem o prawdzie....
    Chciałeś osąd historyczny, ... faktycznie biorąc pod uwage dotychczasowe interpretacje historii to juz cholera wie czy wywodzimy się od Piasta Kołodzieja, to skłonny jestem przynajmniej jakąś część na innym drzewie genealogicznym powiesić.
    Tobie przeznaczyłbym legowisko na szyszkach chmielowych ... i tu szukać prawdy historycznej jako wkładu w kronikę genealogiczną pod Twoim pomnikiem.

Przejdź do pełnej wersji serwisu