Witam wszystkich. Czy wiektoś jak nazywa sie nóż do smarowania wierzchu torta kremem.by wyszlo równiutko i gładko . wiem mniej więcej jak to wygląda ale nie wiem jak sie nazywa. No i gdzie takie coś kupić. Z góry dziękuję.
Można użyć każdego dużego noża - oczywiście prostego . Ważne, żeby nóż przed użyciem zanurzyć w zimnej wodzie - krem się nie przykleja . W tym przypadku nie liczą się gadżety, a wprawa. Spróbuj . Widziałam cukiernika, który do "wyrównywania" tortu używał grzebienia. Wychodziła całkiem niezła faktura.
Witam wszystkich.
Czy wiektoś jak nazywa sie nóż do smarowania wierzchu torta kremem.by wyszlo równiutko i gładko .
wiem mniej więcej jak to wygląda ale nie wiem jak sie nazywa.
No i gdzie takie coś kupić.
Z góry dziękuję.
Można kupić na Allegro na pewno u sprzedawcy prostozformy u innych nie wiem. Nazywa się to szpatuła.
Można użyć każdego dużego noża - oczywiście prostego . Ważne, żeby nóż przed użyciem zanurzyć w zimnej wodzie - krem się nie przykleja . W tym przypadku nie liczą się gadżety, a wprawa. Spróbuj . Widziałam cukiernika, który do "wyrównywania" tortu używał grzebienia. Wychodziła całkiem niezła faktura.
Dziękuję ślicznie . na pewno sprubuje.