Forum

Galeria

Mini spotkanie WZ ;)))))

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-01 22:37:08

Musze sie pochwalic :) ze w Norymberdze odbylo sie mini spotkanie WZ!
    Skoro nie ma duzych spotkan, trzeba ratowac sie malymi..a jakze wspanialymi!
    W zeszlym tygodniu odwiedzili nas, Krysia64 ze swoim polowkiem :)
    Bardzo milo spedzilismy czas.. Staralam sie podjac gosci roznymi smakolykami i mam nadzieje, ze mi sie to udalo..
    Krysia mowi, ze musi schudnac.. pewnie w nocy czekolade podjadala... ;)
    A oto maly fotoreportaz :)

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-01 22:38:36

Na dwoch przedostatnich zdjeciach widac, ze WZ wywodzi sie z Norymbergi..i tam juz stoja pomniki zarlokow ;))) a my jestesmy na najlepszej drodze do tego..aby tez nam pomnik wystawili ;)))

• Autor: agik Data: 2010-06-01 22:47:06

Ale fajnie miałyście....
    Chyba niezła zabawa było, co?

Norymberga wygląda na bardzo ładne miasto :)

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-01 22:56:38

Bylo pierwszorzednie..jak na kazdym spotkaniu WZ.. tylko krotko ... ale z pewnoscia beda poprawiny :D

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-06-01 23:14:28

Super zdjecia:) fajnie ze się udalo spotkanie, Danusiu, ale ty sporo schudlas, figurka pierwsza klasa:)Krysia tez fajnie wyglada. Do tego ciacha się obśliniłam:( tez chcę kawałek.

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-01 23:21:10

Hmmmmmmmm...schudlam ?? jestem ciagle ta sama.. rozmiar 36! ;) a tort.. w moich przepisach jest, mozna go zrobic samemu :) "Ciasto bez jajek i bez maki"

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-06-01 23:28:53

Może w spodniach robisz takie wrażenie:) ale wyglądasz fajnie.Trzeba różyczkę zachęcić , zeby zrobiła Twoje ciacho na czwartek, oczywiście zdjęcie będzie.Właśnie dodałam do ulubionych, zastanawiam się dlaczego u nas jeszcze nie było tego ciacha, w sam raz dla mnie.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-02 01:07:42

Do Szczecinian.
    W niedzielę 6 czerwca ze swoją grupką sportowej młodzieży będę, taką mam nadzieję(!), w Szczecinie na zawodach l.a.( w godz 12-17) ... może tez coś się stanie.
    Może spotkamy się na obiekcie OSiRu przy ul Litewskiej?

• Autor: smakosia Data: 2010-06-02 23:56:28

O joj!!!!!!!!!!!!!! Kazik, widać nie jest nam dane spotkać się teraz, bo już w piątek rano wyjeżdżamy z Połówkiem na krótki urlop. Życzę Ci dużo słońca i bardzo udanego pobytu. Buziole!

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-03 20:04:11

Użytkownik smakosia napisał w wiadomości:
    > O joj!!!!!!!!!!!!!! Kazik, widać nie jest nam dane spotkać się
    > teraz, bo już w piątek rano wyjeżdżamy z Połówkiem na
    > krótki urlop. Życzę Ci dużo słońca i bardzo udanego pobytu.
    > Buziole!

...

Trudno, Szczecinie chyba nie ma więcej Żarłocznych ...

• Autor: makusia Data: 2010-06-02 10:39:52

Ale Wam dobrze:) Spotykacie się dośc często jak widze:)) No ale nie dziwne , w takim doborowym towarzystwie:))

• Autor: Agulek74 Data: 2010-06-02 10:53:05

Chyba Wam troszkę zazdroszczę tego spotkania;) Miło Waz znowu widzieć. Norymberga to bardzo ładne miasto.
    A Krysia to co z kości na ości chce się odchudzić?
    Pozdrawiam Was cieplutko.

• Autor: Olek Data: 2010-06-02 11:23:51

Co to za cmentarz na zdjęciu nr 10? Pozdrawiam;)

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-02 12:01:32

Na zdjeciu nr 10 widzimy Johannisfriedhof.
    To takie norymberskie Powázki. Pochowanych jest tam duzo waznych osobistisci. Miedzy innymi Wit Stwosz (Veit Stss) , Albrecht Dürer i wielu innych, zasluzonych dla miasta.
    Inna nazwa tego cmentarza to "Rosenfriedhof" poniewaz rosnie tam niezliczona ilosc drzewek rozanych.

• Autor: Olek Data: 2010-06-02 13:36:39

Dzięki, chyba coś ze mną nie tak, ale uwielbiam takie klimaty. A tak wogóle to Norymberga jest mi o tyle bliska, że mieszkała w niej moja chrzestna z mężem, która po jego śmierci wróciła do Polski;)

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-06-03 21:00:28

Cmentarz rzeczywiście godny uwagi...

• Autor: Kluko Data: 2010-06-03 21:08:27

Na tym cmentarzu też byłem:) Faktycznie bardzo kwieciście tam było. Zresztą nie mogłem sobie odpuścić zrobienia zdjęcia przy grobie Wita Stworza:) Albrechta durera nie pamiętam żebym gdzies widział, ale za to znalezłem jego dom na starówce.

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-03 22:56:53

Na moim trzecim zdjeciu widac dom Dürera.
    A oto jego grob. Zdjecie z zeszlego lata.

• Autor: jaska2503 Data: 2010-06-02 15:28:25

Zazdroszczę takich spotkań....
    ja zadawalam się tymi z WŻ lub GG
    Chroniczny brak czasu...

• Autor: megi65 Data: 2010-06-02 18:11:13

Fajnie dziewczątka ... ciesze sie razem z Wami ... super foty Danusiu ... Pozdrawiam Was obie .... nieustajaco ... !!!

• Autor: sanella* Data: 2010-06-02 20:12:28

Super!
    Fajne babeczki z was:)
    Miasto bardzo mi sie podoba...a to ciasto bym od razu pozarla:)

Krysia mieszka w poblizu?

• Autor: Agulek74 Data: 2010-06-02 20:48:00

Krysieńka mieszka w Koszalinie.. ale tym dwóm kobietom nic nie stanie na przeszkodzie żeby się spotkać ;)

• Autor: krysia64 Data: 2010-06-02 22:04:18

Aga ..tak ,dokładnie ..dla takich spotkań warto jechać nawet prawie 800 km .
    Aaaaa co tam, raz się żyje ...a to co zobaczymy i przeżyjemy nie odbierze nam nikt :-))))
    Pozdrawiam cieplutko :-)

• Autor: krysia64 Data: 2010-06-02 21:55:16

Oj ....udało Ci się kochana UDAŁO !!!!!
    Ugościłaś nas po królewsku :-)))
    Wszystko było tak pyszne ze faktycznie ...muszę sie zabrać za dietkę jaka bo jak dalej tak pójdzie to fiu fiu fiu .......

Jedzonko było pyszniaste ..widoki przepiękne ,towarzystwo z najwyższej półki
    Spędziliśmy naprawdę miłe niezapomniane chwile ....mimo ze tyle km. od domku :-))))))

Dorzucę i ja parę fotek na dowód moich słow :-)

Ale żal ogromny ze nie mamy fotek z Palm Beach ...z basenów (kąpiele mineralne...termalne ..sztuczna fala itp. itd )...to była atrakcja nie do opowiedzenia ...to trzeba zobaczyc ;-))))

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-02 22:00:41

To fajnie, ze jestescie zadowoleni :)))) Wyobraz sobie, ze dokladnie taka sama odleglosc jest miedzy naszymi domami.. jak my jestesmy w Koszalinie ;))))))

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-06-03 20:55:43

Sympatyczne obrazki,tylko słońce i uśmiech.
    Mam dwa pytania-co to za pyszności na stole i jaka muzyka w kolekcji płytowej ???

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-03 23:04:07

Pysznosci na stole to:
    Baklazan, cukinia i papryki nadziewane farszem z miesa i ryzu. Duszone w pomidorach, z cebula - podawane z zimnym sosem jogurtowym z czosnkiem i mieta.
    Kolekcja CD............ tam jest wszystko...... A czego chcialyby Twoje uszy posluchac?? :)))

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-06-04 11:04:35

Bakłażan robi wrażenie!
    Kocham muzykę,a tak pokaźna kolekcja kojarzy mi się wyłącznie z klasycznym rockiem typu BLACK SABBATH,LED ZEPPELIN,DEEP PURPLE,PINK FLOYD etc.
    Pozdrawiam!

• Autor: mniamtom Data: 2010-06-02 22:13:33

Prawda wyszła na jaw , kółka adoracyjne i kumoterstwo są przykrą codziennością WŻ ;)).    Nie jeden raz i co gorzej , też nie dwa razy przejeżdżałem pod Nurnberg w kierunku na Hilbron i dalej , dalej , dalej . Przestałem wogóle Cię lubić, o ;) .

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-02 23:06:12

Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości:
    > Prawda wyszła na jaw , kółka adoracyjne i kumoterstwo są przykrą
    > codziennością WŻ ;)).    Nie jeden raz i co gorzej , też nie dwa
    > razy przejeżdżałem pod Nurnberg w kierunku na Hilbron i dalej , dalej ,
    > dalej . Przestałem wogóle Cię lubić, o ;) .

To już normalka ... jadą przez Kołbaskowo jakby to sprawialo im różnicę by jechać przez Słubice i po drodze "zahaczyć " o Gorzów. Moze nie chcą takiego zgreda jak ja odwiedzić.:)))

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-03 00:21:32

No nie no... jak ja tam przyjade .. jak ja "zahacze" to koniec swiata.. strzepy beda w powietrzu fruwaly.. ;))))
    Nie rob sie starszym niz jestes.. daleko Ci do setki ;))) Jeszcze przyjedziemy.. i trza nas bedzie sila wyrzucac.. ;)))) nie boj zaby... :)))

• Autor: krysia64 Data: 2010-06-03 20:32:20

Danusia .....weżmiemy Go w dwa ognie ...Ty od jednej strony ...ja od drugiej ...to się nam Kaziu zdziwi ;-)

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-03 22:47:52

Koniecznie tak zrobimy..tylko nie z zasadzki..bo sie chlopina nadwyrezy sercowo i bedziemy go mialy na sumieniu :) :)

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-03 23:56:29

Znacie bajkę: Po zachodzie słońca?
    ... picu, picu mój księżycu ...

Raz dwie mrówki wielce obiecywały,
    Ze słoniowi d... skopać chciały.
    Rozbieg obie rozpoczęły, wcale niemały...
    I do pięt mu nawet swymi nóżkami nie dostały.
    Z tej to przypowiastki wyciągnąć morał można:
    W obiecankach maleństwo ... bądź ostrożna
    .......................................................

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-03 00:16:59

O masz.. tom-siem-dowiedzialam... zes mnie lubil!! :O
    Kurcza piczona..  a co z tego jak za pozno?? :/ Ale uwazam gorzej jak..jezdza za domem i wcale nie mowia, ze beda jechali.. to i jeszcze do Heilbronn.. jakby blizej nie mozna bylo sie zatrzymac.. ;))

• Autor: smakosia Data: 2010-06-02 23:58:55

Ależ fajnie było znów Was zobaczyć! Świetnie, że chcieliście podzielić się z nami swoim spotkaniem. Życzę więcej takich chwil. Pozdrawiam serdecznie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu