Wybory prezydenckie już coraz bliżej......czy wszyscy pójdziemy zagłosować ,czy obojętny jest nam los Polski???Czy macie juz swoich kandydatów czy jeszcze się wahacie??? Ja już wiem na kogo zagłosuje.......
A przepraszam ten sonadaż to dla kogo ??? Tak mi sie śmiesznie nasuneło ... hihiiihhih ! Tylko na litość Kochana nie obrazaj sie ,,,,, ))) Pozdrawiam wiosennie i słonecznie bo taka u mnie pogoda ...
Nie widzę najmniejszego powodu do obrażania , sondaż zapewne jest robiony na potrzeby wszystkich komitetów wyborczych , dla jednego nie opłaciłoby się robić :)
Idę głosować, ale z mieszanymi uczuciami. Mój kandydat, do którego byłam przekonana, zginął w katastrofie, teraz czuję jakbym wybierała "mniejsze zło" i nie jestem specjalnie szczęśliwa z tego powodu.
Mój kandydat zginął w katastrofie, idę zagłosować jako elektorat negatywny. Musze se kartkę do głosowania wziąć, bo nie wiem gdzie będę. Idę koniecznie.
W urzędach oczywiście robią utrudnienia. jedna osoba chciała głosować za granicą. Poszła do urzędu po pozwolenie. Pani się ją pyta czy dać na jedną czy na dwie tury.
Mieszkam za granicą i przez nastepne 5 lat nie wybieram sie do polski więc nie poczuwam sie do obowiązku wybierania prezydenta , dla mieszkających obywateli w kraju, nie mam moralnego prawa do wyborów mimo że konstytucja pozwala mi na głosowanie, niech decydują ludzie którzy mieszkaja w PL. i tam płacą podatki.
widzisz i ja mam tu problem. nie glosowalem od 10 lat. posiadam mieszkanie w polsce. -- niby podatek place :):):):):) jakis tam :) dostalem maila z linkiem https://wybory.msz.gov.pl/ co najlepsze nie mam pojecia ktory z kandydatow jest przeciwny Euro. wg mnie to lepiej jak zostaniemy przy naszej ZL. mimo ze naciski sa aby zmienic bo EURO2012. hmmm mozemy zmienic ale jak to sie pociagnie wg zadluzenia narodowego i przyrostu. aby jaja nie wyszly jak w grecjii albo dolek w hiszpanii. to sa tylko moje spostrzezenia -- nie sledze codziennie polskiej polityki. wiec z drugiej strony po co mam glosowac?? chcialbym aby wygral ten ktory bedzie przy zlotowce i nie da sie wciagnac w wir euro. anglia tego nie zrobila i wyszla calkiem dobrze. z drugiej strony irlandia poszla w euro i wychodzi na dobre. hmmmm decyzje przy glosowaniu sa ..... pozdrawiam :)
No właśnie , który to nie ma znaczenia, bo zaden z nich nie będzie miał nic albo prawie nic do powiedzenia. Konstytucyjna pozycja prezydenta jesli chodzi o gospodarke jest bardzo mała, myslę że dla polski jest potrzebny spokój i dialog, a nie kto ma leciec dzisiaj a lkto jutro i czy spotkaja sie z premierem tu czy tam. Niec będzie taki który będzie mądry a nie przemądżały, który będzie mial dobrą pamięć do imion i prawidłowo wymawiał ludzi nazwiska, który będzie mial szacunek dla ludzi o odmiennych poglądach i nie nazywał ich małpa w czerwonym i spieprzaj dziadu, nie będę głosował , wiec nie mam problemu, na kogo nie wiem głosować natomiast wiem na kogo nie głosowac.
Zagłosować idę, choć jeszcze nie wiem na kogo. Ponieważ moim zdaniem nie ma dobrego kandydata a jest jeden, którego wybitnie nie chciałabym na prezydenta na dzień dzisiejszy idę na wybory po to żeby nie wygrał (czyli ktokolwiek tylko nie on będzie „odhaczony".
Zawzięta jesteś , osobiście uważam , że jest jeszcze czas na zastanowienie, a sami kandydaci mogą przecież sprawić pozytywną niepodziankę w ostatniej fazie kampanii przedwyborczej , nie przekreślałbym już dzisiaj szans Komorowskiego :)
W czasie ostatnich wyborów nie wzięłam karty do głosowania ze swojego stałego miejsca zamieszkania. Myślałam wtedy "Co tam mój głos i tak wiadomo, że wygra Tusk". Kiedy się okazało, że wynik okazał się inny miałam strasznego kaca moralego, że moim grzechem zaniechania przyczyniłam się do tego stanu rzeczy. Teraz oczywiście pójdę do wyborów i bardzo w to wierzę, że jednak moim małym głosem powiem NIE Polsce Kaczyńskiego, Lepera, Giertycha, Radia Maryja.
Nie ukrywam: będę głosował na Komorowskiego nawet jako marszałek sejmu pokazuje, że ma swoje zdanie i potrafi być stanowczy, nie pozwala sobie jeździć po głowi, a jednocześnie wie co mowi. Że popełnił małą gafę niedawno, no cóż zaplecze ma do d...y i napewno wyciagnał juz wniosek z tego. Kto wie czy specjalnie ktos z biura nie podłozył mu świni.
A poco niema naprawde na kogo !!! wazniejsze jest TUPOLEW niż POWÓDZ .LUDZIE TRACĄ WSZYSTKO , DOMY , TRZODĘ CHLEWNĄ ALE ONI MAJĄ TO GDZIES WAŻNIEJSZE SPRAWY TO POPROSTU JEST MASKARA ..., DBAJĄ O SWOJE KORYTKA ....
Właśnie dlatego trzeba wybierać po to by potem można było rozliczać.
Zastanówmy się razem: w wyborach bierze udział ok 50% uprawnionych do głosowania, narzeka na wszystko 90% ... a w takim razie: jakim prawem(!!!) te 40% otwiera wogóle jadaczki i krytykuje ...
Przecież im to w dniu wyborów wisiało wszystko i olewali wybory.
Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości: > Właśnie dlatego trzeba wybierać po to by potem można było > rozliczać. Zastanówmy się razem: w wyborach bierze udział ok > 50% uprawnionych do głosowania, narzeka na wszystko 90% ... a w takim > razie: jakim prawem(!!!) te 40% otwiera wogóle jadaczki i > krytykuje ... Przecież im to w dniu wyborów wisiało wszystko i > olewali wybory.
No bo to jest Kaziku właśnie demokracja. Każdy może robić co chce i mówić co chce. Niekoniecznie z sensem i prawidłowo, byle mówić.
Idę na wybory. Zagłosowałabym na Olechowskiego, ale nie ma sznas jednak. Więc żeby nie wygrał mój antykandydat ( przez nadmierne rozproszenie pozostałych głosów) zagłosuję na BK. Choć krakusów mu nie zapomnę :))))))
Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości: > Ewa, a o co chodzi z tymi krakusami ?
Tusk przekazał Komorowskiemu szalik biało-czerwony ( ten sam, który trzymał w rękach po wygranych wyborach w 2007r) ze słowami, że nie przypuszczał że kiedykolwiek odda komuś ten szalik, Komorowski powiedział: dziękuję za tak cenny dar, widać, że nie jesteś z Poznania, ani z Krakowa, ani tym bardziej ze Szkocjii.
Nie pierwszy zresztą już raz podkreśla centusiostwo krakowskie :))))))
Ewuśka, przecież to zwykły zart, z ktorego nawet krakusy smieją sie: Wodecki nawet kilka razy smial się z tego. Pamiętam , gdy w czasack gdy pracowłem jescze, czesto odwiedzałem Kraków to w gronie znajomych, ba nawet już przyjaciół, śp. Piotr Skrzynecki opowiadał niezłe "dykteryjki" awet w Piwnicy. Wiecej uśmiechu bo inczej dojdzie faktycznie do nienawiści z "Warszawką" i innymi.
Tak przy okazji wiem teraz dlaczego Bahus mnie nie bardzo darzy sympatią ... bo w Pyrkowie mieszka, a ja na dzikim zachodzie.
Ja myślę, że Ewa odebrała to jako żart i to ,że napisała ,że mu "krakusów nie zapomni" to też był żart, Ewy z kolei- stąd te uśmiechy, na końcu zdania. Tak mi się wydaje...
Użytkownik 84chili84 napisał w wiadomości: > Ja myślę, że Ewa odebrała to jako żart i to ,że napisała ,że mu > "krakusów nie zapomni" to też był żart, Ewy z kolei- stąd te > uśmiechy, na końcu zdania. Tak mi się wydaje...
Chciałem Ją sprowokować, znam już Jej "styl", dlatego napisalem o podsunieciu mi pomyslu na nowy watek. Pychol ... Marianku
A ja mam gdzieś sondaże ( jako pewnego rodzaju formę nacisku :) , i oddam głos na Olechowskiego . Bo precyzuje swoje poglądy , jest obyty w " wielkim świecie " , medialny ( w przeciwieństwie do BK :) , jest luźny i reprezentacyjny ( w przeciwieństwie do JK :) ... Siary by nie zrobił ...:)) No , i nie przeceniajmy roli prezydenta w naszym państwie ...
Dwóch głównych pretendentów , to zdecydowanie moi antykandydaci , więc w drugiej turze będę musiała stoczyć ostrą walkę ze sobą ;))))
A ja tak z innej beczki, bo choćbym chciała pójść zagłosowac to chyba przewaliłam, mówiąc brzydko, sprawę. Studiuje w Bydgoszczy, zameldowana jestem zupełnie, zupełnie gdzie indziej, nie zabrałam z mojego miejsca zamieszkania jakiegoś tam zaświadczenia, czy czegoś co uprawnia mnie do głosowania w innym miejscu. Czy jest jakaś możliwość, którą Wy być może znacie, abym mogła głosować w Bdg, bo do domu już nie jadę. Czy mogę się spisać na straty?
Dziś, najpóźniej jutro musisz zarejestrować się w urzędzie gminy, gdzie jesteś tymczasowo zameldowana. Wystarczy dowód i na miejscu wypełniasz stronę formularza.
Od wielu lat słucham w radiu i w TV jak to nasi rodacy narzekają, że rząd (kolejne rządy!) nie dbają wcale o Polonię, o rodaków za granicą i inne zwiazane z rodakami zarzuty. W tym wątku, a i nie tylko, bo słuchając Polaków zagranicznych, zastanowiła mnie jedna rzecz: padają wypowiedzi w stylu: nie mieszkam w kraju, więc moralnie nie poczuwam się ... itp...etc,etc ...
P.S. Nie powiem , wypowiedzi w stylu: nie ma na kogo głosować, są dla mnie rownież mało logiczne :jesli mamy głosoweać na przedstawiciel partii jakiejś to faktycznie cięzko, jesli na człowieka ...to raczej nie ma zbytniego problemu.
Nie będę uzasadniał dlaczego np. na pewną personę nie oddałbym nigdy głosu.
Rozumiem ,że jesteś zawiedziony, ale w tym roku jestem nie w formie. Mało opalona, włosy średnio się błyszczą-kiepsko bym się prezentowała na billboardach. W przyszłych wyborach bardziej się postaram:)
Użytkownik 84chili84 napisał w wiadomości: > Rozumiem ,że jesteś zawiedziony, ale w tym roku jestem nie w formie. Mało > opalona, włosy średnio się błyszczą-kiepsko bym się prezentowała na > billboardach. W przyszłych wyborach bardziej się postaram:)
No ale byłabyś naturalna (nie mylić z naturystami) ;)) .
Użytkownik 84chili84 napisał w wiadomości: > Rozumiem ,że jesteś zawiedziony, ale w tym roku jestem nie w formie. Mało > opalona, włosy średnio się błyszczą-kiepsko bym się prezentowała na > billboardach. W przyszłych wyborach bardziej się postaram:)
Szkoda. Specjaliści zrobililby z Ciebie nie tylko męża ale i dziadka stanu:)
Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości: > Katolicy świeccy nie mają dylematu , ponieważ wyboru dokonują pomiędzy > siostrą a bratem. Na liście kandydatów nie ma żadnej siostry:)
To już lepszy samogwałt, a na deser kaczka pieczona z farszem z pewnych grzybów. Przynajmniej nic i nikomu nie zaszkodzi. Tylko nie zapijać winem z Gdańska.
Kaziu idź się prześpij . Zmęczony jesteś czuwaniem przy kompie. Winko czy z Gdańska , czy z Poznania , czy z Katowic lub Zielonej Góry jeden ma smak :)
Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości: > Kaziu idź się prześpij . Zmęczony jesteś czuwaniem przy kompie. Winko czy > z Gdańska , czy z Poznania , czy z Katowic lub Zielonej Góry jeden ma > smak :)
Może i smak ma jednakowy, ale to zależne jest od firmującego-etykiety na butelce , czasem jest niestrawne, ale poza tym udał Ci się dowcip(!?) z tym czuwaniem ;))
Siostra podpowiada mi ,że facet , który maszerował do Lednicy wczesnym rankiem , w dniu 5 czerwca br. i niósł komp owinięty w karimatę, był bardzo podobny :) . Jechaliśmy akurat w kierunku firmującego , ba na czas mszy skorzystałem nawet z parkingu znajdującego się tuż przy obiekcie i jak zwykle wstąpiłem by zasilić dobrowolną darowizną , podobnie postąpiłem w Św. Katarzyny odbudowywanej po pożarze. W lipcu zrobię dokładnie to samo. :)
Użytkownik andi napisał w wiadomości:
> Może chcecie wirtualnie zagłosować na Waszego ulubieńca?
> http://www.wybory.xaa.pl/
> ja zagłosowałem na Grzesia.
Bez obrazy( jak mawia piosenkarz(?) M.W.) ale to chyba strona człowieka z przerostem wszyskiego poza szarymi komorkami.
Bzdury programowe, łącznie z możliwoscią ich realizacji, jakie on opowiada sa gorsze/głupsze od naszych pseudopolitycznych dysput nad kuflem piwa.
No to Kaziu zbiłeś mnie z tropu ,nie wiem teraz na kogo głosować,no bo chyba nie powiesz ,że na pana na literkę K lub drugiego pana na tę samą literkę???
Użytkownik andi napisał w wiadomości: > No to Kaziu zbiłeś mnie z tropu ,nie wiem teraz na kogo głosować,no > bo chyba nie powiesz ,że na pana na literkę K lub drugiego pana na tę samą > literkę???
Ja od początku mam swojego kandydata: B.Komorowskiego. Popełnia tak małe blędy, że mozna mu wybaczyć, w końcu jak za bardzo zaufał pracownikom biura to jego kolejna lekcja właśnie przed objęciem "posady". Jak na razie nie przyłapałem go na obłudzie i kłamstwie, jak i nie wali farmazonów i pustych obietnic, nierealnych do spełnienia, szczególnie przy naszym polskim "liberum veto" gdy się komuś cos nie pasuje po jego linii partyjnej. Na razie sam pragnę byśmu nie bronili granic Polski w Afganistanie czy innym kraju.
Kaczki lubię ale po obróbce kulinarnej albo jako okazy w ptaszarniach.
Oczywiście, należy iść głosować na mądrego człowieka, wolnego od różnych fobii i lęków, takiego co wie co to jest rodzina, żyjącego w realnym świecie - ja zagłosuję na B. Komorowskiego.
Wybory prezydenckie już coraz bliżej......czy wszyscy pójdziemy zagłosować ,czy obojętny jest nam los Polski???Czy macie juz swoich kandydatów czy jeszcze się wahacie??? Ja już wiem na kogo zagłosuje.......
Nie widzę powodu żeby nie iść, jednk mój kandydat się zmienił:) już wiem na 100% na kogo mam zagłosować.
Odkąd mogę, zawsze chodzę na wybory.. Moje preferencje wyborcze się nie zmieniły od 17 lat :)
Też wiem na kogo będę głosować :)
Ja idę głosować. Na kogo będę chyba już wiem. Nie jestem jednak z wyboru zadowolona ale kogoś trzeba wybrać.
A przepraszam ten sonadaż to dla kogo ??? Tak mi sie śmiesznie nasuneło ... hihiiihhih ! Tylko na litość Kochana nie obrazaj sie ,,,,, )))
Pozdrawiam wiosennie i słonecznie bo taka u mnie pogoda ...
Nie widzę najmniejszego powodu do obrażania , sondaż zapewne jest robiony na potrzeby wszystkich komitetów wyborczych , dla jednego nie opłaciłoby się robić :)
Sama mi Megi zleciłaś ten sondaż,a teraz już nie pamiętasz?
"Pozdrawiam wiosennie i słonecznie bo taka u mnie pogoda ..."
Że też u Ciebie zawsze panuje taka pogoda , niezależnie od wszystkiego :)
Oczywiście ze idziemy głosowac, to nasz obowiazek:)
Idę głosować, ale z mieszanymi uczuciami. Mój kandydat, do którego byłam przekonana, zginął w katastrofie, teraz czuję jakbym wybierała "mniejsze zło" i nie jestem specjalnie szczęśliwa z tego powodu.
nie dość, że podpięłam się pod makusię ,to jeszcze zdublowałam:)
Mój kandydat zginął w katastrofie, idę zagłosować jako elektorat negatywny. Musze se kartkę do głosowania wziąć, bo nie wiem gdzie będę. Idę koniecznie.
W urzędach oczywiście robią utrudnienia. jedna osoba chciała głosować za granicą. Poszła do urzędu po pozwolenie. Pani się ją pyta czy dać na jedną czy na dwie tury.
Mój urząd nie robi trudności, wystawia kartki na żądanie.
no i dobrze że się zapytała. Ludzi zazyczaj nie myślą o takich rzeczach a trzeba brać taką ewentualność pod uwagę.
To nie można od razu dać na dwie tury tylko tracić czas na nie potrzebne pytania.
te Panie z okienek tak mają :):)
Mieszkam za granicą i przez nastepne 5 lat nie wybieram sie do polski więc nie poczuwam sie do obowiązku wybierania prezydenta , dla mieszkających obywateli w kraju, nie mam moralnego prawa do wyborów mimo że konstytucja pozwala mi na głosowanie, niech decydują ludzie którzy mieszkaja w PL. i tam płacą podatki.
widzisz i ja mam tu problem.
nie glosowalem od 10 lat.
posiadam mieszkanie w polsce. -- niby podatek place :):):):):) jakis tam :)
dostalem maila z linkiem https://wybory.msz.gov.pl/
co najlepsze nie mam pojecia ktory z kandydatow jest przeciwny Euro. wg mnie to lepiej jak zostaniemy przy naszej ZL. mimo ze naciski sa aby zmienic bo EURO2012. hmmm mozemy zmienic ale jak to sie pociagnie wg zadluzenia narodowego i przyrostu. aby jaja nie wyszly jak w grecjii albo dolek w hiszpanii.
to sa tylko moje spostrzezenia -- nie sledze codziennie polskiej polityki.
wiec z drugiej strony po co mam glosowac??
chcialbym aby wygral ten ktory bedzie przy zlotowce i nie da sie wciagnac w wir euro.
anglia tego nie zrobila i wyszla calkiem dobrze.
z drugiej strony irlandia poszla w euro i wychodzi na dobre.
hmmmm
decyzje przy glosowaniu sa .....
pozdrawiam :)
No właśnie , który to nie ma znaczenia, bo zaden z nich nie będzie miał nic albo prawie nic do powiedzenia. Konstytucyjna pozycja prezydenta jesli chodzi o gospodarke jest bardzo mała, myslę że dla polski jest potrzebny spokój i dialog, a nie kto ma leciec dzisiaj a lkto jutro i czy spotkaja sie z premierem tu czy tam.
Niec będzie taki który będzie mądry a nie przemądżały, który będzie mial dobrą pamięć do imion i prawidłowo wymawiał ludzi nazwiska, który będzie mial szacunek dla ludzi o odmiennych poglądach i nie nazywał ich małpa w czerwonym i spieprzaj dziadu, nie będę głosował , wiec nie mam problemu, na kogo nie wiem głosować natomiast wiem na kogo nie głosowac.
Zagłosować idę, choć jeszcze nie wiem na kogo. Ponieważ moim zdaniem nie ma dobrego kandydata a jest jeden, którego wybitnie nie chciałabym na prezydenta na dzień dzisiejszy idę na wybory po to żeby nie wygrał (czyli ktokolwiek tylko nie on będzie „odhaczony".
Zawzięta jesteś , osobiście uważam , że jest jeszcze czas na zastanowienie, a sami kandydaci mogą przecież sprawić pozytywną niepodziankę w ostatniej fazie kampanii przedwyborczej , nie przekreślałbym już dzisiaj szans Komorowskiego :)
Penie, ze idę. Zawsze głosuję na tego samego, lub jeśli nie startuje to skreślam wszystkich.
Gdybym ja nie poszła to ślubny by mnie na hol wziął i nie ma wyjścia...
Kandydata swego mam od dawna,ale wątpię czy wygra,bo nie zbyt dużego poparcia.Zagłosujemy-zobaczymy...
Moj kandydat zginął w katastrofie, na wybory ide to nasz obywatelski obowiązek!
Śp. Kandydat Jerzy był dobrym człowiekiem , nawet gdyby nie był , to przecież żal każdego zycia .
O rany Mniamton miałam napisać dokładnie to samo. Buziaki.
Jannaj , ja po prostu znam Twoje zamiary :)
W czasie ostatnich wyborów nie wzięłam karty do głosowania ze swojego stałego miejsca zamieszkania. Myślałam wtedy "Co tam mój głos i tak wiadomo, że wygra Tusk". Kiedy się okazało, że wynik okazał się inny miałam strasznego kaca moralego, że moim grzechem zaniechania przyczyniłam się do tego stanu rzeczy.
Teraz oczywiście pójdę do wyborów i bardzo w to wierzę, że jednak moim małym głosem powiem NIE Polsce Kaczyńskiego, Lepera, Giertycha, Radia Maryja.
Ja też mam inne zameldowanie niż "pobyt". I nie wiem na kogo głosować. No nie wiem..... waham się ;)
Trzeba zaczekać na jakieś konkretne wskazówki od autorki wątku :)
Oj nie mniamtomie kazdy ma swoj rozum i swoją wolę....ja zadnych wskazówek udzielać nie będę .....
Dzisiaj jeden z kandydatów przysłal list , na kopercie podał adres zwrotny , dlatego jutro zamierzam wysłać odpowiedź :)
Całe szczęście ,że Pan Pawlak trzyma poziom no i jest realna szansa na uzyskanie dobrego wyniku .
Nie ukrywam: będę głosował na Komorowskiego nawet jako marszałek sejmu pokazuje, że ma swoje zdanie i potrafi być stanowczy, nie pozwala sobie jeździć po głowi, a jednocześnie wie co mowi. Że popełnił małą gafę niedawno, no cóż zaplecze ma do d...y i napewno wyciagnał juz wniosek z tego. Kto wie czy specjalnie ktos z biura nie podłozył mu świni.
Ja idę, rodzina nie będzie mnie zmuszać ani zachęcać. Ale coś mi mówi, że myślimy podobnie wśród najbliższych :)
Oczywiście ze pojdę,ale na kogo zagłosuję...? jeszcze się waham.
A poco niema naprawde na kogo !!! wazniejsze jest TUPOLEW niż POWÓDZ .LUDZIE TRACĄ WSZYSTKO , DOMY , TRZODĘ CHLEWNĄ ALE ONI MAJĄ TO GDZIES WAŻNIEJSZE SPRAWY TO POPROSTU JEST MASKARA ..., DBAJĄ O SWOJE KORYTKA ....
Właśnie dlatego trzeba wybierać po to by potem można było rozliczać.
Zastanówmy się razem: w wyborach bierze udział ok 50% uprawnionych do głosowania, narzeka na wszystko 90% ... a w takim razie: jakim prawem(!!!) te 40% otwiera wogóle jadaczki i krytykuje ...
Przecież im to w dniu wyborów wisiało wszystko i olewali wybory.
Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości:
> Właśnie dlatego trzeba wybierać po to by potem można było
> rozliczać. Zastanówmy się razem: w wyborach bierze udział ok
> 50% uprawnionych do głosowania, narzeka na wszystko 90% ... a w takim
> razie: jakim prawem(!!!) te 40% otwiera wogóle jadaczki i
> krytykuje ... Przecież im to w dniu wyborów wisiało wszystko i
> olewali wybory.
dokładnie ...
No bo to jest Kaziku właśnie demokracja. Każdy może robić co chce i mówić co chce. Niekoniecznie z sensem i prawidłowo, byle mówić.
Idę na wybory. Zagłosowałabym na Olechowskiego, ale nie ma sznas jednak. Więc żeby nie wygrał mój antykandydat ( przez nadmierne rozproszenie pozostałych głosów) zagłosuję na BK. Choć krakusów mu nie zapomnę :))))))
Ewa, a o co chodzi z tymi krakusami ?
Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości:
> Ewa, a o co chodzi z tymi krakusami ?
Tusk przekazał Komorowskiemu szalik biało-czerwony ( ten sam, który trzymał w rękach po wygranych wyborach w 2007r) ze słowami, że nie przypuszczał że kiedykolwiek odda komuś ten szalik, Komorowski powiedział:
dziękuję za tak cenny dar, widać, że nie jesteś z Poznania, ani z Krakowa, ani tym bardziej ze Szkocjii.
Nie pierwszy zresztą już raz podkreśla centusiostwo krakowskie :))))))
Ewuśka, przecież to zwykły zart, z ktorego nawet krakusy smieją sie: Wodecki nawet kilka razy smial się z tego. Pamiętam , gdy w czasack gdy pracowłem jescze, czesto odwiedzałem Kraków to w gronie znajomych, ba nawet już przyjaciół, śp. Piotr Skrzynecki opowiadał niezłe "dykteryjki" awet w Piwnicy.
... bo w Pyrkowie mieszka, a ja na dzikim zachodzie.
Wiecej uśmiechu bo inczej dojdzie faktycznie do nienawiści z "Warszawką" i innymi.
Tak przy okazji wiem teraz dlaczego Bahus mnie nie bardzo darzy sympatią
Podsunęłaś mi myśl na nowy wątek...
Ja myślę, że Ewa odebrała to jako żart i to ,że napisała ,że mu "krakusów nie zapomni" to też był żart, Ewy z kolei- stąd te uśmiechy, na końcu zdania. Tak mi się wydaje...
Użytkownik 84chili84 napisał w wiadomości:
> Ja myślę, że Ewa odebrała to jako żart i to ,że napisała ,że mu
> "krakusów nie zapomni" to też był żart, Ewy z kolei- stąd te
> uśmiechy, na końcu zdania. Tak mi się wydaje...
Chciałem Ją sprowokować, znam już Jej "styl", dlatego napisalem o podsunieciu mi pomyslu na nowy watek.
Pychol ... Marianku
Och Kaziku< nie było mnie dwa dni, a Ty na odpowiedź czekasz !
Wiesz kto wynalazł drut ? Dwóch krakusów wyrywających sobie 50 groszy.
A może to chodziło o drut miedziany i oni wyrywali sobie grosika??????????????
Ja słyszałem, że to o innych chodziło
, ..... ale, ale, czy wiesz kto taki : Szkot skazany na banicję za rozrzutność? ;))
??????????????????????
Użytkownik ewka63 napisał w wiadomości:
>
Szkoci skazani na banicję tam mieszkają,
gdzie koziolki na ratuszu się trykają.
A ja mam gdzieś sondaże ( jako pewnego rodzaju formę nacisku :) , i oddam głos na Olechowskiego .
Bo precyzuje swoje poglądy , jest obyty w " wielkim świecie " , medialny ( w przeciwieństwie do BK :) , jest luźny i reprezentacyjny ( w przeciwieństwie do JK :) ...
Siary by nie zrobił ...:))
No , i nie przeceniajmy roli prezydenta w naszym państwie ...
Dwóch głównych pretendentów , to zdecydowanie moi antykandydaci , więc w drugiej turze będę musiała stoczyć ostrą walkę ze sobą ;))))
Oj malutko,malutko pójdzie nas do głosowania......
A ja tak z innej beczki, bo choćbym chciała pójść zagłosowac to chyba przewaliłam, mówiąc brzydko, sprawę. Studiuje w Bydgoszczy, zameldowana jestem zupełnie, zupełnie gdzie indziej, nie zabrałam z mojego miejsca zamieszkania jakiegoś tam zaświadczenia, czy czegoś co uprawnia mnie do głosowania w innym miejscu.
Czy jest jakaś możliwość, którą Wy być może znacie, abym mogła głosować w Bdg, bo do domu już nie jadę. Czy mogę się spisać na straty?
Dziś, najpóźniej jutro musisz zarejestrować się w urzędzie gminy, gdzie jesteś tymczasowo zameldowana. Wystarczy dowód i na miejscu wypełniasz stronę formularza.
Poprawka: tymczasowy meldunek nie jest potrzebny. Wpisujesz tylko adres zamieszkania.
Tak pójdę i zagłosuje na Grzegorza Napieralskiego jedyny kandydat godny uwagi.
Ło matko, ale się uśmiałam:))
http://www.youtube.com/watch?v=wKopdsSDAD8&feature=related
A może test przed wyborami? Zadziwiające rezultaty :)
www.test-wyborczy.pl
link aktywny www.test-wyborczy.pl
Nie spodziewałam się takich wyników. Wypełniłam i wyszło mi to:
Wybory prezydenckie 2010
Kwestionariusz preferencji wyborczych
Zgodność Twoich odpowiedzi:
Janusz Korwin-Mikke 67,31%
Andrzej Lepper 63,46%
Waldemar Pawlak 55,77%
Kornel Morawiecki 51,92%
Marek Jurek 48,08%
Bogusław Ziętek 44,23%
Bronisław Komorowski 44,23%
Jarosław Kaczyński 40,38%
Grzegorz Napieralski 40,38%
Andrzej Olechowski 34,62%
U mnie :
Bronisław Komorowski 65,69%
Waldemar Pawlak 63,23%
Kornel Morawiecki 61,38%
Andrzej Olechowski 62%
Grzegorz Napieralski 61,54%
Bogusław Ziętek 58,54%
Andrzej Lepper 52,54%
Marek Jurek 50%
Jarosław Kaczyński 46,15%
Janusz Korwin-Mikke 42,31%
no, no,no ... nawet ciekawie mi wyszło.
Od wielu lat słucham w radiu i w TV jak to nasi rodacy narzekają, że rząd (kolejne rządy!) nie dbają wcale o Polonię, o rodaków za granicą i inne zwiazane z rodakami zarzuty.
W tym wątku, a i nie tylko, bo słuchając Polaków zagranicznych, zastanowiła mnie jedna rzecz: padają wypowiedzi w stylu: nie mieszkam w kraju, więc moralnie nie poczuwam się ... itp...etc,etc ...
P.S.
Nie powiem , wypowiedzi w stylu: nie ma na kogo głosować, są dla mnie rownież mało logiczne :jesli mamy głosoweać na przedstawiciel partii jakiejś to faktycznie cięzko, jesli na człowieka ...to raczej nie ma zbytniego problemu.
Nie będę uzasadniał dlaczego np. na pewną personę nie oddałbym nigdy głosu.
Katolicy świeccy nie mają dylematu , ponieważ wyboru dokonują pomiędzy siostrą a bratem. Na liście kandydatów nie ma żadnej siostry:)
Rozumiem ,że jesteś zawiedziony, ale w tym roku jestem nie w formie. Mało opalona, włosy średnio się błyszczą-kiepsko bym się prezentowała na billboardach. W przyszłych wyborach bardziej się postaram:)
> Rozumiem ,że jesteś zawiedziony, ale w tym roku jestem nie w formie. Mało
> opalona, włosy średnio się błyszczą-kiepsko bym się prezentowała na
> billboardach. W przyszłych wyborach bardziej się postaram:)
No ale byłabyś naturalna (nie mylić z naturystami) ;)) .
> Rozumiem ,że jesteś zawiedziony, ale w tym roku jestem nie w formie. Mało
> opalona, włosy średnio się błyszczą-kiepsko bym się prezentowała na
> billboardach. W przyszłych wyborach bardziej się postaram:)
Szkoda. Specjaliści zrobililby z Ciebie nie tylko męża ale i dziadka stanu:)
Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości:
> Katolicy świeccy nie mają dylematu , ponieważ wyboru dokonują pomiędzy
> siostrą a bratem. Na liście kandydatów nie ma żadnej siostry:)
To już lepszy samogwałt, a na deser kaczka pieczona z farszem z pewnych grzybów. Przynajmniej nic i nikomu nie zaszkodzi. Tylko nie zapijać winem z Gdańska.
Kaziu idź się prześpij . Zmęczony jesteś czuwaniem przy kompie. Winko czy z Gdańska , czy z Poznania , czy z Katowic lub Zielonej Góry jeden ma smak :)
Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości:
> Kaziu idź się prześpij . Zmęczony jesteś czuwaniem przy kompie. Winko czy
> z Gdańska , czy z Poznania , czy z Katowic lub Zielonej Góry jeden ma
> smak :)
Może i smak ma jednakowy, ale to zależne jest od firmującego-etykiety na butelce , czasem jest niestrawne, ale poza tym udał Ci się dowcip(!?) z tym czuwaniem ;))
Siostra podpowiada mi ,że facet , który maszerował do Lednicy wczesnym rankiem , w dniu 5 czerwca br. i niósł komp owinięty w karimatę, był bardzo podobny :) . Jechaliśmy akurat w kierunku firmującego , ba na czas mszy skorzystałem nawet z parkingu znajdującego się tuż przy obiekcie i jak zwykle wstąpiłem by zasilić dobrowolną darowizną , podobnie postąpiłem w Św. Katarzyny odbudowywanej po pożarze. W lipcu zrobię dokładnie to samo. :)
na P.W. wolę odpowiedzieć.
Może chcecie wirtualnie zagłosować na Waszego ulubieńca? http://www.wybory.xaa.pl/ ja zagłosowałem na Grzesia.
> Może chcecie wirtualnie zagłosować na Waszego ulubieńca?
> http://www.wybory.xaa.pl/
> ja zagłosowałem na Grzesia.
Bez obrazy( jak mawia piosenkarz(?) M.W.) ale to chyba strona człowieka z przerostem wszyskiego poza szarymi komorkami. Bzdury programowe, łącznie z możliwoscią ich realizacji, jakie on opowiada sa gorsze/głupsze od naszych pseudopolitycznych dysput nad kuflem piwa.
No to Kaziu zbiłeś mnie z tropu ,nie wiem teraz na kogo głosować,no bo chyba nie powiesz ,że na pana na literkę K lub drugiego pana na tę samą literkę???
> No to Kaziu zbiłeś mnie z tropu ,nie wiem teraz na kogo głosować,no
> bo chyba nie powiesz ,że na pana na literkę K lub drugiego pana na tę samą
> literkę???
Ja od początku mam swojego kandydata: B.Komorowskiego. Popełnia tak małe blędy, że mozna mu wybaczyć, w końcu jak za bardzo zaufał pracownikom biura to jego kolejna lekcja właśnie przed objęciem "posady".
Jak na razie nie przyłapałem go na obłudzie i kłamstwie, jak i nie wali farmazonów i pustych obietnic, nierealnych do spełnienia, szczególnie przy naszym polskim "liberum veto" gdy się komuś cos nie pasuje po jego linii partyjnej.
Na razie sam pragnę byśmu nie bronili granic Polski w Afganistanie czy innym kraju.
Kaczki lubię ale po obróbce kulinarnej albo jako okazy w ptaszarniach.
Zagłosuję na człowieka. Na Bronka. Specjalnie zrobię wycieczkę do miejsca mojego zameldowania106km:)
Oczywiście, należy iść głosować na mądrego człowieka, wolnego od różnych fobii i lęków, takiego co wie co to jest rodzina, żyjącego w realnym świecie - ja zagłosuję na B. Komorowskiego.
Uprzejmie przypominam , że takiego prezydenta już mieliśmy :)