może zrób bajaderki,ja tak robię 0.5kg resztek ciast /bez masy/mogą być pączki 0.5kostki masła 0.5szkl cukru kilka łyżek alkoholu 3łyżki kakao dowolne bakalie Ciasta pokruszyc,dodać miękkie masło i reszte składników. Wyrobić na masę,formować małe kulki i obtaczać je w kakao lub kokosie.
np. 4 stare paczki pokroic w cienkie plastry, poukladac w naczyniu zaroodpornym, posypac rodzynkami, 6 jajek, 500ml mleka, cukier, skorka z cytryny - pomieszac i polac paczki, posypac migdalami i zapiec ok. 30 mnin. w piekarniku na dolnej polce. Posypac cukrem pudrem i podac cieple. :)
Podgrzać chwilę w mikrofali i są dobre. Tylko uważaj byś się nadzieniem nie oparzyła. ! pączek podgrzewam 20 sek. Na wierzchu jest temperatura ok a w środku gorący.
Może zupę ugotuj pączkowo???-Ludzie co się z Wami dzieje czyżby to wina słońca ???-jak można zakładać takie tematy???-a może została mi jedna czerstwa bułeczka ,co można z niej wyczarować,heelp.pomocy?/?
Dziękuję za podpowiedż na pewno wypróbuje każdy sposób. Nie to nie wina słońca tylko nie wolno marnować jedzenia a jak się Andi nie podoba to trudno jego strata. Ciekawe jak kiedyś poprosisz o pomoc czy ją otrzymasz?
Proszę o radę zostało ni trochę pączków nie są pierwszej świeżości co można z nimi zrobić aby zostały spożytkowane.
Słyszałam o użyciu mikrofalówki,tzn.podgrzać je trochę.Nie próbowałam bo nie jadam pączków.
może zrób bajaderki,ja tak robię
0.5kg resztek ciast /bez masy/mogą być pączki
0.5kostki masła
0.5szkl cukru
kilka łyżek alkoholu
3łyżki kakao
dowolne bakalie
Ciasta pokruszyc,dodać miękkie masło i reszte składników.
Wyrobić na masę,formować małe kulki i obtaczać je w kakao lub kokosie.
np.
4 stare paczki pokroic w cienkie plastry, poukladac w naczyniu zaroodpornym, posypac rodzynkami,
6 jajek, 500ml mleka, cukier, skorka z cytryny - pomieszac i polac paczki,
posypac migdalami i zapiec ok. 30 mnin. w piekarniku na dolnej polce.
Posypac cukrem pudrem i podac cieple.
:)
Można zamrozić i potem w mikrofalówce odgrzać. Są bardzo dobre. Ostatnio tak zrobiłam :)
Podgrzać chwilę w mikrofali i są dobre. Tylko uważaj byś się nadzieniem nie oparzyła. ! pączek podgrzewam 20 sek. Na wierzchu jest temperatura ok a w środku gorący.
Może zupę ugotuj pączkowo???-Ludzie co się z Wami dzieje czyżby to wina słońca ???-jak można zakładać takie tematy???-a może została mi jedna czerstwa bułeczka ,co można z niej wyczarować,heelp.pomocy?/?
Dziękuję za podpowiedż na pewno wypróbuje każdy sposób.
Nie to nie wina słońca tylko
nie wolno marnować jedzenia a jak się Andi nie podoba to trudno jego strata. Ciekawe jak kiedyś poprosisz o pomoc czy ją otrzymasz?
wyluzuj
ps. z bułki bułka tarta, obędzie się bez czarów, wystarczy tarka