Witam!!! Przed chwilką uszkodzłam zlew emaliowany w kuchni,po prostu coś mi spadło i farba odprysła.Czy jest na to jakas rada lub można to czymś posmarować?Pozdrawiam!!!
Epoxy ;) Taki srodek w sprayu do renowacji uszkodzonych powierzchni emaliowanych. Zmatow drobniusieńkim papierem ściernym brzegi odprysku, wytrzyj z drobinek, powierzchnie wysusz i psiknij epoxy. Kosztuje kilkanaście złotych ( kiedyś kosztował). Kupisz w sklepie z farbami.
ja robię też taka emalią w małym opakowaniu /rodzaj buteleczki z pędzelkiem/, z tym, że po pewnym czasie to moje się zmywa /ściera/.... Agik, czy to o czym piszesz jest trwałe?
Ja niedawno uszkodziłam sobie w ten sam sposób wannę emaliowaną. Kolega polecił mi emalie do zaprawek. (Znalazłam ją na allegro ale nie mogę wstawić linka). Polecam, kupiłam, maleńka tubka i do tego pędzelek taki jak w lakierze do paznokci. Opis dokładnego użycia i wszystko OK. Nawet mnie udało się zamalować i jestem z siebie (i efektów) zadowolona. Polecam i pozdrówka
Witam!!! Przed chwilką uszkodzłam zlew emaliowany w kuchni,po prostu coś mi spadło i farba odprysła.Czy jest na to jakas rada lub można to czymś posmarować?Pozdrawiam!!!
Epoxy ;)
Taki srodek w sprayu do renowacji uszkodzonych powierzchni emaliowanych. Zmatow drobniusieńkim papierem ściernym brzegi odprysku, wytrzyj z drobinek, powierzchnie wysusz i psiknij epoxy. Kosztuje kilkanaście złotych ( kiedyś kosztował). Kupisz w sklepie z farbami.
dziękuję za szybką odpowiedz.
ja robię też taka emalią w małym opakowaniu /rodzaj buteleczki z pędzelkiem/, z tym, że po pewnym czasie to moje się zmywa /ściera/....
Agik, czy to o czym piszesz jest trwałe?
Na kilkanaście miesięcy.
Teraz myslę, ze moze takie małe naczynko by było lepsze- bo na jedno psikniecie to trochę szkoda ( później wychodzi termin)
dzięki za info, to długo w porównaniu z moim, muszę zatem poszukać w sklepach
Ja niedawno uszkodziłam sobie w ten sam sposób wannę emaliowaną. Kolega polecił mi emalie do zaprawek. (Znalazłam ją na allegro ale nie mogę wstawić linka). Polecam, kupiłam, maleńka tubka i do tego pędzelek taki jak w lakierze do paznokci. Opis dokładnego użycia i wszystko OK. Nawet mnie udało się zamalować i jestem z siebie (i efektów) zadowolona. Polecam i pozdrówka
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.Pozdrawiam!!!Miłego wypoczynku dla wszystkich!!!
A może ktoś wie jak "zamalować" uszkodzenie na umywalce. Siostrze coś upadło na umywalkę i zrobił się pajączek.