Wczoraj na późne śniadanie jadłem worek ryżu plus parówki z serem z Lidla. Ale wyjątkowo zamiast je gotować zechciało mi się je podsmażyć. Ale to była trochę porażka. Wlałem troszkę oleju, czekałem aż się nagrzeje. Długo się nie nagrzewał. A potem parówki zaczęły pękać i jakaś woda musiała z nich się wydobywać bo olej zaczął "strzelać" i czuć go było więc zmniejszyłem wtedy ogień. Myślę, że przygrzewanie parówek na patelni to niedobry pomysł.
Dlaczego? Chodzi Ci o połączenie pomidora i mleka? Ja tak lubię. Brakowało mi jeszcze do tego gotowane jajko i zielonej sałaty. Mnie po tym nie ściga. Mój mąż też się dziwi jak mogę tak jeść.Jako ciekawostka mlekiem popijam po każdym kęsie bo traktuję je jako jedzenie a nie picie.
Tak chodzi mi o pomidora z cebulą i do tego mleko;)))) podziwiam :)) Nie moge patrzec jak mój syn pije mleko , po wczesniejszym zjedzeniu kiełbasy , ja bym sr...a dalej jak widziała
owsianka ze śliwkami suszonym, rodzynkami i łyzka miodu a na drugie 3 kromki penoziarnistego chleba z białym serem i posmarowane: miodem, dźemem truskawkowym i malinowym;) do popicia 0,5 litra zielonej herbatki ;)
Ja dzisiaj miałam banana chapanego między przygotowywaniem książek do ubytkowania... i tak dotrwałam aż do obiadu o 17, który na szczęście wystarczyło po powrocie do domu tylko podgrzać.
Wczoraj bułka grahamka z serkiem " mój ulubiony ", z miodem i dżemem z truskawek . Do popicia kawa inka z mlekiem. Dziś chlebek żytni z sardynką w oleju i sałatka z pomidora i papryki. Jak zwykle herbatka pół godziny po jedzeniu :)
Popijanie posiłków duża ilością płynów rozrzedza soki żołądkowe przez co wydłuża proces trawienia i może powodować wzdęcia, uczucie balona - napełnienia. Nawyk ten często nabywamy jako dzieci; każdy kęs popijany słodką herbatą lub jakimś innym słodkim napojem (kompot, kakao, napój gazowany sic!) to dla naszej sylwetki prawdziwa zguba. Jedząc w ten sposób idziemy na łatwiznę, nie przeżuwamy dobrze pokarmu - proces trawienia zaczyna się już w naszej buzi gdzie jedzenie powinno być pogryzione i wymieszane z naszą śliną, często popijanie jedzenia idzie w parze z bardzo szybkim pochłanianiem pokarmu w ten sposób możemy "wrzucić w siebie" o wiele więcej pokarmu niż potrzebujemy i zamiast poczuć i zadowolić się samym aktem przeżuwania i docierania do naszych kubków smakowych wszystkich informacji to traktujemy nasz organizm jak rozdrabniacz na śmieci. Dla wielu ludzi jednak nie popijanie pokarmu wiąże się ze strasznymi katuszami, stawaniem w gardle (w skrajnych przypadkach możemy mieć doczynienia z zaburzeniami układu pokarmowego, perystaltyki przełyku), zapchaniem się itd...nie tędy droga. Fakt, trudno zjeść kilka kawałów chleba z żółtym serem lub jajkiem na twardo czy miche pełną ziemniaków i kotleta...ale gdy wielką pajdę zastąpimy kromeczką chleba razowego z serem, pomidorem, rzodkiewką i przegryziemy np papryką, ogórkiem a do obiadu dodamy sporą porcje surówki i warzyw to odkryjemy całkiem nowy świat, świat zdrowego smaku. Picie płynów jest bardzo ważne i nie zapominajmy o nim! Najlepiej jest popijać posiłek min. 30 minut po posiłku.
Jesli mogłam w czymś pomóc, to się cieszę ... Muszę przyznać, że stosuję się do tego od dłuższego czasu i dużo kilogramów mi nie przybywa, myślę, że jestem w normie ... no latka robią swoje, figury osiemnastki mieć nie będę ale tragedii też myslę, że nie ma :) Myślę, że to zasługa stosowania się do zasady nie popijania w czasie posiłku.
sałatka (2 jaja, pół pomidora, 3 łyzki kukurydzy, 1/4 czerwonej papryka,garść kiełków z własnej hodowli: brokuł, lucerna, soczewica-> wszystko polane sosem czosnkowym na bazie jogurty naturalnego ), kromka żytniego chleba z masłem i kubek malnowej herbaty z miodem.. uff.. jak biedronka się czuje ;p
Ja nie jadam sniadania tylko pije kawe (i tak dobrze wygladam) , ale od czasu do czasu moj maz ugotuje jajka na miekko to wtedy jem 1 z polowa kromki z masle a druga polowe kromki jem z marmolada lub miodem:)
Ostatnie dwa dni byłam w Zakopanem....Na śniadanie bufet szwedzki.....i przepyszne cieplutkie bułeczki z masłem......!!!!!!! Chcę jutro takie na śniadanie....a tu, w domu suchy chleb....
Przejrzałam te wasze sniadania i na innym watku obiady i powiem, że to dobra i pouczajaca lektura. Można sobie ułożyć niezły jadłospis. Piszcie dalej, bo az slinka leci od wszych dań. Tylko jedna osoba to trochę się tu przechwala, nie bede pisac kto, ale jak przeczytałam wpis tej osoby tu i na watku o obiadach to zaczęłam sie smiać, A w rzeczywistości to jest żenujące.
Ha:) wolała bym świeżego rogalika z gorącym, słodkim kakao...ale nie mogę:) korzystam z rad specjalisty, i najważniejsze że wyniki są coraz lepsze, cała reszta nie ma znaczenia;)
to w takim razie jak najbardziej trzeba trzymać sie diety i postępować w/g wskazówek specjalisty - pozdrawiam i życzę wytrwałości oraz pozytywnych efektów w kuracji !
Dzisiaj to się nie popisałam: kawałek upieczonego w przeddzień wieczorem placka kruchego, z powidłami śliwkowymi, prażonymi jabłkami, kruszonką i płatkami migdałowymi.
Dzisiaj zaspałam, tzn pozwoliłam sobie na dłuższą drzemkę po tym ja zadzwonił budzik. I moje śnaidanie na dzis to drożdżówka kupiona w drodze do pracy.
Zapraszam do nowego wątku, tamten juz za długi;)
U nas dzisiaj była sałatka grecka + grzanki
a u nas wczoraj caprese :), a dziś na śniadanko będzie właśnie grecka :)
ziemniaczki w warzywach z pieczarkami-danie gotowe na patelnię
lub smażone pieczarki z koperkiem i śmietaną do wyboru :)
Jajecznica z grzybami leśnymi .
CHleb z maselkiem i rzodkiewka
kawa, ciastka: 1 korzenne, 1 maślane, 1 otrębowe z rodzynkami
Chleb z masłęm lubczykowym :)
Wczorajszy cynamonowiem z jabłkami :)
Makrela wędzona i bułka z masłem .
Kanapki z pomidorem i micha truskawek heheee
u mnie sałatka z sałaty zielonej pomidorami z gotowanym miesem serem wiejskim i grzankami
pozdrawiam
Jajecznica na masełku ze szczypiorkiem i chlebek
ciasto bananowe (aka banana bread), truskawki, jogurt naturalny, kawa
Jajka po wiedeńsku i grzanki z masłem .
Sałatka z jajek, rzodkiewki, szczypioru i natki pietruszki oraz wędliny (dwa plastry schabu wędzonego), podana na razowym chlebie.
kawa, chleb razowy, biały ser, truskawki
Kanapki z pomidorem i cebulką zieloną .
Buła z serkiem topionym i kubek chudego mleka.
u mnie była kawa, batonik zbożowy i kilka truskawek
kawa, kilka truskawek, kilka orzechów i rodzynek
Kanapki z żółtym serem i herbata z cytryną.
mieso w galararecie z warzywami , kanapki z pasztetem warzywnym i herbata
kawa, 2 ciastka lniano-owsiane
Buła ze ślicznymi ziarenkami, twarożek z rzodkiewką, koperkiem i szczypiorkiem, sałatka z pomidora i młodej cebulki.
Jajecznica + grzanki z masłem .
kawa, ciastko lniano-owsiane, kilka rodzynek, orzechów nerkowca, kilka truskawek
Jednego mentosa i kawę. Czasu dziś nie mialam za wiele :):)
To pojadlas ;)
U mnie chleb z zółtym serem i herbata
a widzisz ja mialam taki zestaw na kolacę :)
Chleb z serkiem biszkoptowym, herbata
kawa, 2 batoniki zbożowe z czekoladą
kawa, owsianka lniana
Chleb z biszkoptowym serkiem i herbata
kawa, wafelek z karmelem w środku, który stawia się na kubku kawy
Jajecznica, chleb z maselkiem i herbata
kawa, pieczywo chrupkie, jogurt naturalny, truskawki
kawa, 2 batoniki zbożowe z królikiem ;)
Wczoraj na późne śniadanie jadłem worek ryżu plus parówki z serem z Lidla. Ale wyjątkowo zamiast je gotować zechciało mi się je podsmażyć. Ale to była trochę porażka. Wlałem troszkę oleju, czekałem aż się nagrzeje. Długo się nie nagrzewał. A potem parówki zaczęły pękać i jakaś woda musiała z nich się wydobywać bo olej zaczął "strzelać" i czuć go było więc zmniejszyłem wtedy ogień. Myślę, że przygrzewanie parówek na patelni to niedobry pomysł.
kawa, chleb razowy z nutellą, płatki fitnes z mlekiem, czekolada z rodzynkami i orzechami
kawa, jogurt naturalny, orzechy nerkowca, rodzynki, chleb razowy z nutellą
Chleb razowy ( własny wypiek) z masłem i pomidorem.
kawa, chleb z nutellą, płatki fitnes z mlekiem +rodzynki, 3 kulki rafaello
kawa, własny chleb z masłem i miodem, czekolada mleczna z migdałami
kawa, jogurt ananasowy + mrożone truskawki, chleb razowy z masłem, batonik zbożowy czekoladowy
kawa, batoniki zbożowe i ciastka zbożowe kakaowe
Dwie kawy i porcja pigół :-))
U mnie dziś 2 kromki z salami i musztardą do tego szklanka herbaty bez cukru
kawa, mrożone truskawki +jogurt naturalny, owsianka z miodem
upiekłam sobie bagietki i takie ciepłe popijałam zimnym mlekiem
kawa, jogurt + truskawki mrożone, omlet z białek jajek i otrębów
kawa, zimny budyń czekoladowy, mrożone truskawki
Kawa czarna , na drugie grzanka z serkiem topionym .
Bulka arabska (czyli bez drozdzy) z powidlami, kawa z mlekiem
kawa, serek waniliowy, truskawki, batonik zbożowy
Chleb z zielona sałata, wedlina i rzodkiewka, herbata
kawa z mlekiem i zytnie platki
kawa, placuszki kukurydziane, jogurt naturalny
Syn zazyczyl sobie chlebek z miodzikiem i herbatka owocowa. Ja jajecznica na maselku z chlebem
kawa, płatki fitnes z jogurtem, brzoskwinia
kawa, kaszka kukurydziana, truskawki
Chleb z pasta tunczykowa i herbata
kawa zmlekiem i platki zytnie
kawa, 2 batoniki zbożowe, 2 ciastka owsiane, 2 ciastka kakaowe
kawa z mlekiem, kromka ciemnego chleba z ziarnami z powidlami
kawa, chleb litewski ze śliwką z białym serem, jogurt z czarnymi porzeczkami
kawa, kromka chleba razowego z masłem i ogórkiem małosolnym, banan, kilka migdałów
Chlebek z twarozkiem szczypiorkiem i rzodkiewka
kawa, owsianka z czerwonymi porzeczkami
Chlebek z szyneczka i herbata
Jajecznica na boczku. Mąż zrobił:)
Tosty z pomidorem i bazylia + herbata z cytryna, a corcia parowke z tostem.
kawa, jogurt naturalny z otrębami owsianymi i czerwonymi porzeczkami + banan
Makrela wędzona.
Mocha i kanapka z maslem orzechowym+dzemik, corcia platki na mleku.
Chleb z pasta z tuńczyka i herbata
kawa, 3 batoniki musli czekoladowe
ciemny chlebek ze słonecznikiem z serkiem wiejskim i miodem, do tego zielona herbatka z miodem
Dzisiaj zjedliśmy bułki razowe z masłem i szynką.
kawa, owsianka, mafinka z otrębami i rodzynkami, kawałek mlecznej czekolady
kawa z mlekim, kawałek ciasta brownie + jogurt naturalny obok
Reszta drożdżowego i czarna kawa.
Kromeczka razowca z maslem orzechowym + dzem wieloowocowy & mocha.
Przed chwilą upieczony chleb, jeszcze ciepły z masłem i żółtym serem
Kanapki z szynką i ogórkiem kiszonym.
kawa z mlekiem, po małej porcji zimnego budyniu czekoladowego i śmietankowego
kawa mlekiem, jagodzianka
Twarożek z ananasem na bułce z masłem.
kawa z mlekiem, bułka żytnia z masłem i ogórkiem małosolnym, 2 kostki gorzkiej czekolady
Płatki kukurydziane z jogurtem owocowym..pyszotka;))
kawa, duży jogurt naturalny z mielonymi nasionami lnu, banan
chleb z margaryna, białym serem, pomidorami nie kupionymi tylko wiejskimi i cebula , a do tego mleko
Użytkownik as napisał w wiadomości:
> chleb z margaryna, białym serem, pomidorami nie kupionymi tylko wiejskimi i
> cebula , a do tego mleko
podziwiam :)) Ja bym po takim połączeniu cały dzień spędziła w WC
Dlaczego? Chodzi Ci o połączenie pomidora i mleka? Ja tak lubię. Brakowało mi jeszcze do tego gotowane jajko i zielonej sałaty. Mnie po tym nie ściga. Mój mąż też się dziwi jak mogę tak jeść.Jako ciekawostka mlekiem popijam po każdym kęsie bo traktuję je jako jedzenie a nie picie.
Tak chodzi mi o pomidora z cebulą i do tego mleko;)))) podziwiam :)) Nie moge patrzec jak mój syn pije mleko , po wczesniejszym zjedzeniu kiełbasy , ja bym sr...a dalej jak widziała
Ja kiełbasy i mleka też nie jem.
Makrela + kubek herbaty z cytryną :)
Paroweczki koktajlowe, ogorek kiszony i chleb
Mężuś zaserwował dzisiaj , pyszna jajecznicę na maśle ..mniammmm , do tego chlebek z ziarenkami i pomidory ( dla mnie)
Chleb z szynka, pomidorami z grubym szczypiorem
Kanaki z sałatą i wedliną , brzoskwinia i czarna kawa.
Grzanki posmarowane białym serkiem i do tego odrobina miodku. A do pićku moja ulubiona ostatnio herbatka Dilmah ginger and honey :)
kanapki z margaryna, białym serem i tuńczykiem.
Jajko po wiedeńsku i chlebek razowy z masłem .
Chleb z bakusiem truskawkowym i herbata
Bułeczka z pysznymi powidłami , które wczoraj zrobiłam... pycha leniwce heheeee
Pasta z tunczyka z chlebem
Sałatka z pomidorami w roli głównej , do tego grzanki z masłem .
u mnie dzis leniwie- jogurt jakies mieszane płatk oraz i starte dwa jabkła
jajecznica na maśle ,z grzybkami lesnymi...mniammm
Chleb z bakusiem i herbata a syn kakao
jajecznica z chlebem
Chleb z zółtym serem, herbata
Kanapki z serem i pomidorem , kawa czarna.
Sałatka warstwowa( jajka, ananas, kurczak, pora, kukurydza.).i kawa.
Chleb z bakusiem biszkoptowym i herbata z miodem
Grzybki duszone na maśle + grzanki .
Jogurt, musli, brzoskwinia
Pieczona wołowina z chlebem i jedna kanapka z smalcem i smażona cebulką.
Pomidory, ogórki małosolne i cebula, z dodatkiem majonezu,do tego chleb razowy i herbata cytrynowa.
Parówki drobiowe na ciepło z chlebem, herbata z miodem i cytryna
Parówki drobiowe, pomidory, sałata zielona i pieczywo chrupkie.
Pomidory z sosem czosnkowym i fetą + pieczywo chrupkie z polędwicą drobiową.
Kanapki z zielonej sałaty z szynka drobiową, pomidorem i ogórkiem zielonym.
Twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo chrupkie i pomidory.
Jogurt naturalny z mieszanką płatków, rodzynkami i płatkami migdałowymi :)
u mnie najlepsze śniadanko pod słońce :> owsianka na mleku z rodzynkami i ślwkami suszonymi oraz miodem <pyszotta>
Musli z otrębami z suszoną śliwką + chude mleko.
Chleb z kiełbasą, pomidorem i kakao byyyyło.
Chleb z sałata zielona, schabem wedzonym, sosem hamburgerowym i cebulka prazona, herbata z cytryna
Chlebek żytni z serkiem włoskim, dżemem truskawkowo- poziomkowym a do picia kakao :)
Grzanki z mikrofali z wędliną, żółtym serem i keczupem
Szynka z indyka, pomidor i serek wiejski.
Jajka po wiedeńsku i pieczywo chrupkie.
Muslli własnym sposobem skomponowane i jogurt owocowy :)
Bułeczki sniadaniowe i jogurt biszkoptowy
Jajecznica na kiełbasie i cebuli + chleb
Pasta z łososia + pieczywo chrupkie.
2 jaja na miękko z odrobiną oliwy z oliwek i kromka pełnoziarnistego chleba z wedliną i pomidorem, do popicia zielona herbata
Szynka drobiowa, twarożek ze szczypiorkiem + herbata z grejpfruta.
Sandacz w galarecie majonezowo śmietanowym z czerwonym i czarnym kawiorem (dekoracja)
owsianka ze śliwkami suszonym, rodzynkami i łyzka miodu a na drugie 3 kromki penoziarnistego chleba z białym serem i posmarowane: miodem, dźemem truskawkowym i malinowym;) do popicia 0,5 litra zielonej herbatki ;)
Sałatka meksykańska+ pieczywo chrupkie i zielona herbata.
kanapka z chlebka żytniego z makrelą, sałatka z pomidora i papryki - pół godz. po śniadaniu popijam czarną herbatą
Kromka żytniego chleba z grubą warstwą domowej konfitury z żurawiny kanadyjskiej.
jajka gotowane na półmiękko tzw. mollets, chlebek żytni z masełkiem
Serek wiejski, pomidory i pieczywo chrupkie.
kromka chleba z pasztetem,dwa ogórki kiszone,woda z miodem.
2 kajzerki z masłem i konfiturą malinową + malionowa herbata
u mnie brioche, cappuccino i sok ze swiezej pomaranczy jak kazdego ranka :D
Jajecznica na masełku z chlebem i herbata
U mnie też jajecznica, tylko że z cebulką;)
U mnie w planach jutro jajecznica na boczku oczywiście z cebulką a dziś bułeczka fittnes z twarożkiem " Mój ulubiony " i kofitura truskawkowa
Jajka w sosie musztardowym i zielona herbata.
Ja dzisiaj miałam banana chapanego między przygotowywaniem książek do ubytkowania... i tak dotrwałam aż do obiadu o 17, który na szczęście wystarczyło po powrocie do domu tylko podgrzać.
Wczoraj bułka grahamka z serkiem " mój ulubiony ", z miodem i dżemem z truskawek . Do popicia kawa inka z mlekiem.
Dziś chlebek żytni z sardynką w oleju i sałatka z pomidora i papryki. Jak zwykle herbatka pół godziny po jedzeniu :)
a taki sposób picia ma jakis dobroczynny wplyw na organizm??
Popijanie posiłków duża ilością płynów rozrzedza soki żołądkowe przez co wydłuża proces trawienia i może powodować wzdęcia, uczucie balona - napełnienia. Nawyk ten często nabywamy jako dzieci; każdy kęs popijany słodką herbatą lub jakimś innym słodkim napojem (kompot, kakao, napój gazowany sic!) to dla naszej sylwetki prawdziwa zguba. Jedząc w ten sposób idziemy na łatwiznę, nie przeżuwamy dobrze pokarmu - proces trawienia zaczyna się już w naszej buzi gdzie jedzenie powinno być pogryzione i wymieszane z naszą śliną, często popijanie jedzenia idzie w parze z bardzo szybkim pochłanianiem pokarmu w ten sposób możemy "wrzucić w siebie" o wiele więcej pokarmu niż potrzebujemy i zamiast poczuć i zadowolić się samym aktem przeżuwania i docierania do naszych kubków smakowych wszystkich informacji to traktujemy nasz organizm jak rozdrabniacz na śmieci. Dla wielu ludzi jednak nie popijanie pokarmu wiąże się ze strasznymi katuszami, stawaniem w gardle (w skrajnych przypadkach możemy mieć doczynienia z zaburzeniami układu pokarmowego, perystaltyki przełyku), zapchaniem się itd...nie tędy droga. Fakt, trudno zjeść kilka kawałów chleba z żółtym serem lub jajkiem na twardo czy miche pełną ziemniaków i kotleta...ale gdy wielką pajdę zastąpimy kromeczką chleba razowego z serem, pomidorem, rzodkiewką i przegryziemy np papryką, ogórkiem a do obiadu dodamy sporą porcje surówki i warzyw to odkryjemy całkiem nowy świat, świat zdrowego smaku. Picie płynów jest bardzo ważne i nie zapominajmy o nim! Najlepiej jest popijać posiłek min. 30 minut po posiłku.
To ja już wiem skąd moje ciagłe dolegliwości, zmieniłam dietę a nic nie pomogło... teraz wiem gdzie tkwi błąd, dziękuję za wyjasnienie;)
Jesli mogłam w czymś pomóc, to się cieszę ... Muszę przyznać, że stosuję się do tego od dłuższego czasu i dużo kilogramów mi nie przybywa, myślę, że jestem w normie ... no latka robią swoje, figury osiemnastki mieć nie będę ale tragedii też myslę, że nie ma :) Myślę, że to zasługa stosowania się do zasady nie popijania w czasie posiłku.
Galareta z kurczaka i herbata zielona z cytryną.
jajka przepiorcze w sosiku grzanki herbata z cytryna
A ja dzisiaj jogurt naturalny z rodzynkami, płatkami migdałów i płatkami 6 zbóż - ostatnio bardzo mi takie coś smakuje.
sałatka (2 jaja, pół pomidora, 3 łyzki kukurydzy, 1/4 czerwonej papryka,garść kiełków z własnej hodowli: brokuł, lucerna, soczewica-> wszystko polane sosem czosnkowym na bazie jogurty naturalnego ), kromka żytniego chleba z masłem i kubek malnowej herbaty z miodem.. uff.. jak biedronka się czuje ;p
Mnaim mniam:)) u mnie pomidory z fetą i sosem czosnkowym, herbata pomarańczowa.
kaszanka z cebulką przesmażona na patelni, pół godziny po herbatka czarna z cytryną
Jajka z groszkiem, w sosie jogurtowo-majonezowo-musztardowym.
surówka piękności : ttp://wielkiezarcie.com/recipe63000.html
Użytkownik promyczek71 napisał w wiadomości:
> surówka piękności :
> ttp://wielkiezarcie.com/recipe63000.html
mam nadzieję, że teraz będzie link aktywny : http://wielkiezarcie.com/recipe63000.html
bułki z pasztetem i musztardą
Zielona sałata, serek wiejski, szynka drobiowa i pomidory.
owsianka na mleku z rodzynkami, suszonymi sliwkami i miodem ;)do tego 1 litr zielonej herbaty ;p
chlebek żytni z masełkiem, serkiem ziarnistym, dżemem truskawkowym , do picia kakao
Micha sałaty, z pomidora, pory i ogórka,z octem balsamicznym i jogurtem, pieczywo chrupkie z zieloną sałatą.
jajecznica na boczku wędzonym , chlebek z masełkiem
Ja nie jadam sniadania tylko pije kawe (i tak dobrze wygladam) , ale od czasu do czasu moj maz ugotuje jajka na miekko to wtedy jem 1 z polowa kromki z masle a druga polowe kromki jem z marmolada lub miodem:)
Twarożek, z filetem śledziowym w pomidorach.
3 kromki chleba żytniego z masłem i dżemem borówkowym do wypicia czeka 0.5 litra zielonej herbaty Dilmah
ja jak zwykle tylko kawa :) i papieros
Ostatnie dwa dni byłam w Zakopanem....Na śniadanie bufet szwedzki.....i przepyszne cieplutkie bułeczki z masłem......!!!!!!! Chcę jutro takie na śniadanie....a tu, w domu suchy chleb....
Filety śledziowe w pomidorach i serek wiejski.
Jajko na miękko, grahamka z masłem i kiszonym ogórkiem, sok pomidorowy.
Przejrzałam te wasze sniadania i na innym watku obiady i powiem, że to dobra i pouczajaca lektura. Można sobie ułożyć niezły jadłospis.
Piszcie dalej, bo az slinka leci od wszych dań.
Tylko jedna osoba to trochę się tu przechwala, nie bede pisac kto, ale jak przeczytałam wpis tej osoby tu i na watku o obiadach to zaczęłam sie smiać, A w rzeczywistości to jest żenujące.
a mnie jakoś śledzie na śniadanie nie pasują i nie podchodzą ...
Dziś u mnie był chlebek z masełkiem i serek włoski , do popicia kakao :)
Ha:) wolała bym świeżego rogalika z gorącym, słodkim kakao...ale nie mogę:) korzystam z rad specjalisty, i najważniejsze że wyniki są coraz lepsze, cała reszta nie ma znaczenia;)
to w takim razie jak najbardziej trzeba trzymać sie diety i postępować w/g wskazówek specjalisty - pozdrawiam i życzę wytrwałości oraz pozytywnych efektów w kuracji !
Dziękuję
Makusiu, gratuluję postępów :) i trzymam kciuki za Ciebie, aby było jeszcze lepiej
(te placki z makiem drożdżowe poczekają ;) )
Poczekają nie ma wyjścia;)) dziękuję :)
Dzisiaj to się nie popisałam: kawałek upieczonego w przeddzień wieczorem placka kruchego, z powidłami śliwkowymi, prażonymi jabłkami, kruszonką i płatkami migdałowymi.
Dzisiaj zaspałam, tzn pozwoliłam sobie na dłuższą drzemkę po tym ja zadzwonił budzik. I moje śnaidanie na dzis to drożdżówka kupiona w drodze do pracy.
Pieczywo chrupkie, i sałatka z pomidorów, ogórków i czerwonej cebuli.
ja zjadalm sałatke z kapusty pekinskiej pomidorek ogorek papryczka chrupkie pieczywo kawa zbozowa:)
drożdżówka z kruszonką i 0,5 litra herbaty czarnej z cytryną + 2 manadrynki :p
Jajka w sosie jogurtowo-majonezowym, i pomidory.
u mnie jak zwykle kawa i papierosek:))
mniam ;p szczególnie ten papierosek
1 kromka razowego chleba z twarozkiem ze śmietaną i cebulą + 0.5 litra kawy zbożowej z mlekiem
U mnie dzisiaj na śniadanko była sałatka z pomidorów i szynka drobiowa.
Wątek zamykam, zapraszam do nowego:) http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=393597&post=393597