Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Oprawka na identyfikator

• Autor: ekkore Data: 2010-06-12 19:07:14

Nie wiecie gdzie można kupić oprawkę na identyfikator - taka do powieszenia na smyczy lub przypięcia klipsem.
    Na allegro są - ale za małe (a jedne co  pasowałyby wymiarem to są za wiotkie). Albo 50 sztuk - a ja potrzebuję jedną.
    Niestety wojewoda mazowiecki jest dosyć oszczędny - kartonik beznadziejnie zalaminowany, do tego w ogromnym rozmiarze, który wygląda na łatwy do podrobienia - z tego powodu boję się go przycinać nożyczkami (a gilotyny nie posiadam).

Potrzeby wymiar to 105x75 mm po przycięciu laminatu- lub większy (aby wszedł bez przycinania), z uchwytem poziomym (na dłuższym boku).
    Ten musi mi wytrzymać jeszcze ponad rok - a już wstyd zakładać go na szyję - bo taki zdezelowany.

A moze ktoś posiada coś takiego i nie jest mu potrzebne? Chodzi mi o taki z plexi (a przynajmniej wyglądajacy na wykonany z tego)

• Autor: Anovi Data: 2010-06-12 19:31:33

Ekkore, ja dostałam taką na smyczy, za niewielkie pieniądze, dawno temu w jakimś sklepie z artykułami papierniczymi. Miałam podobny kłopot, bo moja pierwsza legitymacja prasowa też była w niestandardowym rozmiarze. Poszukam, jak znajdę, zmierzę  i będzie dobra to napisze na pw ok?

• Autor: ekkore Data: 2010-06-12 19:42:12

Będe niezmiernie wdzięczna.

• Autor: ekkore Data: 2010-06-12 19:46:14

Znalazłam coś takiego jak holdery samolaminujące. Tylko co to znaczy?
    Nie jest to najtańsze - a instrukcji działania nie ma. Czy może ktoś miał z tym kontakt - czy jak włożę dokument zalaminowany, z odstającymi rogami (mój laminat się rozwarstwił na trzy części na każdym rogu), dochodzącymi do dokumentu, z dokumentem już lekko pozginanym to zostanie on choć trochę reanimowany/

• Autor: Agapis Data: 2010-06-13 15:27:38

U nas są karty miejskie i mozna na nie kupić takie okładki twarde, które można zapiąć na smycz. Nie wiem czy pasowały by ci, bo nie wiem jaki wymiar ci potrzeby.

• Autor: Agapis Data: 2010-06-13 15:40:41

Moja ma taki wymiar, ze wchodzi w nią karta bankomatowa. Jak ci będzie pasowała to daj znać, mogę ci kupić. Kosztuje ok. 5 zł. 

• Autor: ekkore Data: 2010-06-13 16:37:50

za mała - mój identyfikator jest wielkości legitymacji szkolnej różnice są milimetrowe na długości i szerokości - ale powierzchnia byłaby ta sama.
    Tyle, że uchwyt jest w pionie.

• Autor: Agapis Data: 2010-06-13 20:07:43

No to nie pomogę :(

• Autor: caroline1983 Data: 2010-06-13 19:44:02

Popytaj w sklepach z artykułami papierniczymi lub biurowymi. Mozesz też dać do laminowania - zalaminuj troszke dłuzszy kawałek niz potrzeba i zrób dziurke dziurkaczem.

• Autor: ekkore Data: 2010-06-13 20:39:47

Ja to mam zalaminowane - i nie wiem czy laminat z roztrojonymi końcówkami da sie powtórnie laminować. Poza tym powierzchu jest porysowany od używania (noszenia na szyi) i nie wiem jak kolejny laminat wpłynąłby na czytelność.
    Usuwać starego laminatu się nie odważę - to dokument państwowy, z określonym terminem ważności.

Przejdź do pełnej wersji serwisu