Nie wiecie gdzie można kupić oprawkę na identyfikator - taka do powieszenia na smyczy lub przypięcia klipsem. Na allegro są - ale za małe (a jedne co pasowałyby wymiarem to są za wiotkie). Albo 50 sztuk - a ja potrzebuję jedną. Niestety wojewoda mazowiecki jest dosyć oszczędny - kartonik beznadziejnie zalaminowany, do tego w ogromnym rozmiarze, który wygląda na łatwy do podrobienia - z tego powodu boję się go przycinać nożyczkami (a gilotyny nie posiadam).
Potrzeby wymiar to 105x75 mm po przycięciu laminatu- lub większy (aby wszedł bez przycinania), z uchwytem poziomym (na dłuższym boku). Ten musi mi wytrzymać jeszcze ponad rok - a już wstyd zakładać go na szyję - bo taki zdezelowany.
A moze ktoś posiada coś takiego i nie jest mu potrzebne? Chodzi mi o taki z plexi (a przynajmniej wyglądajacy na wykonany z tego)
Ekkore, ja dostałam taką na smyczy, za niewielkie pieniądze, dawno temu w jakimś sklepie z artykułami papierniczymi. Miałam podobny kłopot, bo moja pierwsza legitymacja prasowa też była w niestandardowym rozmiarze. Poszukam, jak znajdę, zmierzę i będzie dobra to napisze na pw ok?
Znalazłam coś takiego jak holdery samolaminujące. Tylko co to znaczy? Nie jest to najtańsze - a instrukcji działania nie ma. Czy może ktoś miał z tym kontakt - czy jak włożę dokument zalaminowany, z odstającymi rogami (mój laminat się rozwarstwił na trzy części na każdym rogu), dochodzącymi do dokumentu, z dokumentem już lekko pozginanym to zostanie on choć trochę reanimowany/
U nas są karty miejskie i mozna na nie kupić takie okładki twarde, które można zapiąć na smycz. Nie wiem czy pasowały by ci, bo nie wiem jaki wymiar ci potrzeby.
za mała - mój identyfikator jest wielkości legitymacji szkolnej różnice są milimetrowe na długości i szerokości - ale powierzchnia byłaby ta sama. Tyle, że uchwyt jest w pionie.
Popytaj w sklepach z artykułami papierniczymi lub biurowymi. Mozesz też dać do laminowania - zalaminuj troszke dłuzszy kawałek niz potrzeba i zrób dziurke dziurkaczem.
Ja to mam zalaminowane - i nie wiem czy laminat z roztrojonymi końcówkami da sie powtórnie laminować. Poza tym powierzchu jest porysowany od używania (noszenia na szyi) i nie wiem jak kolejny laminat wpłynąłby na czytelność. Usuwać starego laminatu się nie odważę - to dokument państwowy, z określonym terminem ważności.
Nie wiecie gdzie można kupić oprawkę na identyfikator - taka do powieszenia na smyczy lub przypięcia klipsem.
Na allegro są - ale za małe (a jedne co pasowałyby wymiarem to są za wiotkie). Albo 50 sztuk - a ja potrzebuję jedną.
Niestety wojewoda mazowiecki jest dosyć oszczędny - kartonik beznadziejnie zalaminowany, do tego w ogromnym rozmiarze, który wygląda na łatwy do podrobienia - z tego powodu boję się go przycinać nożyczkami (a gilotyny nie posiadam).
Potrzeby wymiar to 105x75 mm po przycięciu laminatu- lub większy (aby wszedł bez przycinania), z uchwytem poziomym (na dłuższym boku).
Ten musi mi wytrzymać jeszcze ponad rok - a już wstyd zakładać go na szyję - bo taki zdezelowany.
A moze ktoś posiada coś takiego i nie jest mu potrzebne? Chodzi mi o taki z plexi (a przynajmniej wyglądajacy na wykonany z tego)
Ekkore, ja dostałam taką na smyczy, za niewielkie pieniądze, dawno temu w jakimś sklepie z artykułami papierniczymi. Miałam podobny kłopot, bo moja pierwsza legitymacja prasowa też była w niestandardowym rozmiarze. Poszukam, jak znajdę, zmierzę i będzie dobra to napisze na pw ok?
Będe niezmiernie wdzięczna.
Znalazłam coś takiego jak holdery samolaminujące. Tylko co to znaczy?
Nie jest to najtańsze - a instrukcji działania nie ma. Czy może ktoś miał z tym kontakt - czy jak włożę dokument zalaminowany, z odstającymi rogami (mój laminat się rozwarstwił na trzy części na każdym rogu), dochodzącymi do dokumentu, z dokumentem już lekko pozginanym to zostanie on choć trochę reanimowany/
U nas są karty miejskie i mozna na nie kupić takie okładki twarde, które można zapiąć na smycz. Nie wiem czy pasowały by ci, bo nie wiem jaki wymiar ci potrzeby.
Moja ma taki wymiar, ze wchodzi w nią karta bankomatowa. Jak ci będzie pasowała to daj znać, mogę ci kupić. Kosztuje ok. 5 zł.
za mała - mój identyfikator jest wielkości legitymacji szkolnej różnice są milimetrowe na długości i szerokości - ale powierzchnia byłaby ta sama.
Tyle, że uchwyt jest w pionie.
No to nie pomogę :(
Popytaj w sklepach z artykułami papierniczymi lub biurowymi. Mozesz też dać do laminowania - zalaminuj troszke dłuzszy kawałek niz potrzeba i zrób dziurke dziurkaczem.
Ja to mam zalaminowane - i nie wiem czy laminat z roztrojonymi końcówkami da sie powtórnie laminować. Poza tym powierzchu jest porysowany od używania (noszenia na szyi) i nie wiem jak kolejny laminat wpłynąłby na czytelność.
Usuwać starego laminatu się nie odważę - to dokument państwowy, z określonym terminem ważności.