Pochwalcie się proszę swoimi tortami. Większość wątków to wątki indywidualne. Mnie marzy się zebrać je razem w jednym. Tak, aby można było oko nacieszyć i wybrać coś dla siebie. To moje. Niewiele, bo dopiero się uczę.
Twoje torty są piękne, gdybym nie widziała Twoich przystawek ,to trudno byłoby mi uwierzyć ,że "dopiero się uczysz", a efekty są tak powalające. Wróżka jest bardzo pomysłowa, za to ten okrągły tort to prawdziwe mistrzostwo. Skąd Ty bierzesz, te pomysły na dekoracje w ogóle? I wszystko masz dopracowane w najmniejszym szczególe.... Podziwiam Cię i szczerze zazdroszczę:) Jesteś naprawdę niesamowita, masz ogromny talent
E...nie jest tak super. Zawsze może być lepiej ;) Może jestem bardziej spostrzegawcza:)) Z okrągłym tortem też zaliczyłam pierwszą wpadkę. Koronka na bitej się rozpłynęła. Wprawne oko mistrzyń to zauważy. Muszę jeszcze sporo się nauczyć.
Na szczęscie:po pierwsze: nie każdy ma wprawne oko- ja na ten przykład nie zzawuzażyłam, że coś jest nie ta :)), po drugie, jak to mówią" darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby"- gdyby ktoś dla mnie zrobił taki tort, chyba bym się ze szczęścia popłakała :)))
Ten tort, to była decyzja chwili. Wieczorem upiekłam biszkopt, rano miałam dwie godziny na jego przełożenie i dekorację. Na przyszłość poprawię się;)))) Dziękuję za miły komentarz:))))
Cudne!!! Dużo wody upłynie, kiedy nauczę się tak dekorować masą cukrową. Mój pierwszy tort z tą masą nie był zachwycający. Tyle że nie dodawałam, ani planty ani gliceryny. Miałam inny przepis. Teraz znowu kusi...
Koronka z masy cukrowej. Taka z cukru pudru, soku z cytryny i białka i barwnika. To oczywiste, że się rozpłynęła na śmietanie. Tylko ja ciemna masa nie pomyślałam wcześniej. Następnym razem zrobię na szablonie, wysuszę i dopiero przeniosę na tort, to moze tylko zmięknie?
Ja swoich tortów nie wstawię, bo takowych nie posiadam.. Moje ADHD nie pozwala mi na zrobienie czegoś aż tak cudnego... Nie mam cierpliwości.. :)) Ale popatrzę i popodziwiam Wasze dzieła, z niekłamanym zachwytem...
Cudne te Wasze torty. No, normalnie nie moge sie napatrzeć. Moje to mizerota w porównaniu z Waszymi. Mnie czeka komunia w przyszłym roku i chciałabym taki zrobić mojemu synowi. Nie chcę kupować ozdób, chcę zrobić sama. Już podpatrzyłam na WŻ jak się robi masę cukrową a z niej płatki, listki i na pewno wypróbuję. A, mogę mieć pytanie? Jak się robi takie błyszczące płatki i liście? Dodaje się specjalnego barwnika? Bo przeważnie są matowe ale niektóre (no właśnie) błyszczące. Będę wdzięczna za podpowiedź. Pozdrawiam, Gocha P.S. Fajne są te figlarne.
Ja pozwolę sobie nie wstawiać swoich wszystkich tortów, bo jest tego sporo, ale wstawię ostatni, bo jest dla mnie szczególny, zrobiłam go dla chrześniaczki:-))
E.. no co Ty? Przecież to wątek dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! Ktoś musiał go założyć, a myślałam właśnie o tym, żeby wklejać torty z których jesteśmy dumni! A torcik śliczny!!! Dzisiaj walczę z tortem-motylkiem. Może jutro wieczorkiem coś wkleję;)))
Prawda, że to zaraźliwe? :))))))))))))) Bardzo ładne zestawienie kolorów. Lubię takie delikatne torciki. Niby nic, ale mają w sobie szyk i elegancję. Brawo!
Hej powiedzcie mi prosze jak "wyrównac" tort zeby masa na nim była taka gładziutka?Kilka razy robiłam tort z masą z pianek,masa wychodzi mi dobrze ale chodzbym nie wiem jak sie starala to po nałozeniu jej na tort widac jeszcze góry i doliny:(
Nie mam doświadczenia z masą z pianek. Swoje torty pokrywam masą cukrową.
Pod taką masę kładziemy maślany krem ( taki nie rozpuszcza masy) Trzeba to zrobić bardzo starannie. Tak aby nie było żadnych nierówności. Później tort trzeba mocno schłodzić.
Dziekuje za odpowiedz,za tydzien 4te urodzinki mojego synka wiec musze zaczac myslec o torcie.Wasze torciki to prawdziwe dzieła sztuki,moze cosik od Was zgapię:)
Pochwalcie się proszę swoimi tortami.
Większość wątków to wątki indywidualne. Mnie marzy się zebrać je razem w jednym. Tak, aby można było oko nacieszyć i wybrać coś dla siebie.
To moje. Niewiele, bo dopiero się uczę.
Twoje torty są piękne, gdybym nie widziała Twoich przystawek ,to trudno byłoby mi uwierzyć ,że "dopiero się uczysz", a efekty są tak powalające. Wróżka jest bardzo pomysłowa, za to ten okrągły tort to prawdziwe mistrzostwo. Skąd Ty bierzesz, te pomysły na dekoracje w ogóle? I wszystko masz dopracowane w najmniejszym szczególe.... Podziwiam Cię i szczerze zazdroszczę:) Jesteś naprawdę niesamowita, masz ogromny talent
Jolu, piękne Twoje torty. Napisz proszę jakim kremem dekorowałaś misia puchatka i lokomotywę?
Alll kremem budyniowym.
E...nie jest tak super. Zawsze może być lepiej ;)
Może jestem bardziej spostrzegawcza:)) Z okrągłym tortem też zaliczyłam pierwszą wpadkę. Koronka na bitej się rozpłynęła. Wprawne oko mistrzyń to zauważy.
Muszę jeszcze sporo się nauczyć.
Na szczęscie:po pierwsze: nie każdy ma wprawne oko- ja na ten przykład nie zzawuzażyłam, że coś jest nie ta :)), po drugie, jak to mówią" darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby"- gdyby ktoś dla mnie zrobił taki tort, chyba bym się ze szczęścia popłakała :)))
Cudne są... :)))
Ten tort, to była decyzja chwili. Wieczorem upiekłam biszkopt, rano miałam dwie godziny na jego przełożenie i dekorację. Na przyszłość poprawię się;))))
Dziękuję za miły komentarz:))))
to moje :)))
Cudne!!!
Dużo wody upłynie, kiedy nauczę się tak dekorować masą cukrową. Mój pierwszy tort z tą masą nie był zachwycający. Tyle że nie dodawałam, ani planty ani gliceryny. Miałam inny przepis. Teraz znowu kusi...
All, ta "koronka" z czego jest zrobiona?
Koronka z masy cukrowej. Taka z cukru pudru, soku z cytryny i białka i barwnika. To oczywiste, że się rozpłynęła na śmietanie. Tylko ja ciemna masa nie pomyślałam wcześniej. Następnym razem zrobię na szablonie, wysuszę i dopiero przeniosę na tort, to moze tylko zmięknie?
Ja swoich tortów nie wstawię, bo takowych nie posiadam.. Moje ADHD nie pozwala mi na zrobienie czegoś aż tak cudnego... Nie mam cierpliwości.. :))
Ale popatrzę i popodziwiam Wasze dzieła, z niekłamanym zachwytem...
Bardzo fajne, ale najbardziej spodobał mi się rybak:)))
To niektore z moich wypocin:)
AIII,masz racje.Jakas galeria tortow BARDZO by sie przydala.Sliczniutkie sa te Wasze torty...
oto kilka moich:
Cudne te Wasze torty. No, normalnie nie moge sie napatrzeć. Moje to mizerota w porównaniu z Waszymi. Mnie czeka komunia w przyszłym roku i chciałabym taki zrobić mojemu synowi. Nie chcę kupować ozdób, chcę zrobić sama. Już podpatrzyłam na WŻ jak się robi masę cukrową a z niej płatki, listki i na pewno wypróbuję. A, mogę mieć pytanie? Jak się robi takie błyszczące płatki i liście? Dodaje się specjalnego barwnika? Bo przeważnie są matowe ale niektóre (no właśnie) błyszczące. Będę wdzięczna za podpowiedź.
Pozdrawiam, Gocha
P.S. Fajne są te figlarne.
Ja pozwolę sobie nie wstawiać swoich wszystkich tortów, bo jest tego sporo, ale wstawię ostatni, bo jest dla mnie szczególny, zrobiłam go dla chrześniaczki:-))
No Mariola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cudo!!!
Cudny....a fasolka zapiera dech....
Przecudna jest ta fasolka. Super pomysł. Gratuluję. Mało nie rozpłynęliśmy sie z mężem z zachwytu ....
Sama ulepiłaś tego ślicznego dzidziusia?
Skorzystam z Twojego wątku, Alll i wstawię mój dzisiejszy "wyrób". Tylko aparat mi za bardzo rozjaśnił zieleń i nie do końca widać, że to łąka ;))
E.. no co Ty? Przecież to wątek dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ktoś musiał go założyć, a myślałam właśnie o tym, żeby wklejać torty z których jesteśmy dumni!
A torcik śliczny!!!
Dzisiaj walczę z tortem-motylkiem. Może jutro wieczorkiem coś wkleję;)))
Użytkownik Alll napisał w wiadomości:
> a myślałam właśnie o tym, żeby wklejać torty z
> których jesteśmy dumni
No właśnie, patrząc na to, jakie były moje początki z tortami z każdego teraz jestem dumna hihi
Moje ostatnie.
Agato, prześlicznie. Najbardziej przypadły mi do gustu torty bliźniaki Łukasz i Mateusz:))))
Pozdrawiam:)
A to moje dzisiejsze dzieło na wieczór panienski...
Bardzo fajne :)
Bardzo dziękuje za miłe słowa Pozdrawaim
To może ja się pochwalę moim skromnym tortem na 3 urodziny synka:o)
To się napracowałaś:) Ja nie miała bym tyle cierpliwości by tak ładnie i tak dokładnie to zrobić.
I ja się chwalę swoim pierwszym w życiu tortem. Jestem z siebie dumna : )
I jest z czego, bo sliczny:)
Zaczarowałam się robieniem tortów. Uwielbiam to i mam problem, bo nie ma komu tego zjeść. Mój dzisiejszy wyrób : )
Prawda, że to zaraźliwe? :)))))))))))))
Bardzo ładne zestawienie kolorów. Lubię takie delikatne torciki. Niby nic, ale mają w sobie szyk i elegancję. Brawo!
Dziękuję za miłe słowa. Do następnego tortu. : )
A oto kolejne dzieło
Hej :) Jak to sie robi, zeby po przekrojeniu uzyskac takie ladne serduszko???Slicznie wyglada
Jest specjalna forma do takiego ciasta. Dzięki
I moje najnowsze dzieło.
No to wklejam moje ostatnie. A niech przeciwnicy pomstują! Co tam!
i ostatni zamówiony dla wielbicielki straży pożarnej...
śliczne....
piekne i smaczne
Fajnie,że można zobaczyć różne torty w jednym miejscu. To ja też coś wkleję,bo wpadłam na dobre w te torty! Oto moje pieerwszedzieła.
To i ja wstawię parę swoich,z których jestem naprawdę dumna :)
Są prześliczne, a ten na 30 rocznicę ślubu najbardziej przypadł mi do gustu..gratuluję talentu:)
Są prześliczne!!!
Z tych jestem dumna.
O rety, opad szczeny po prostu.
Niesamowite :)
Dzięki Ewuniu :)
Ja.....pierdziu!!!!!!!!!!! Wcale się niedziwię że jesteś dumna, kapitalne;))
:))) Dziękuję Makusiu :)
Cudowne ! Wprost nie można od nich oderwać oczu. Już sobie wyobrażam jakie są wspaniałe w smaku. Podziwiam Cię za tak niezwykły kunszt artystyczny. :)
Dziękuję Leo :)))
All, niektórych z nich nie widziałam, są świetne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ten na roczek Jacusia - cudny!!!!!!!!!!!!!!!!11
Hej powiedzcie mi prosze jak "wyrównac" tort zeby masa na nim była taka gładziutka?Kilka razy robiłam tort z masą z pianek,masa wychodzi mi dobrze ale chodzbym nie wiem jak sie starala to po nałozeniu jej na tort widac jeszcze góry i doliny:(
Nie mam doświadczenia z masą z pianek. Swoje torty pokrywam masą cukrową.
Pod taką masę kładziemy maślany krem ( taki nie rozpuszcza masy) Trzeba to zrobić bardzo starannie. Tak aby nie było żadnych nierówności. Później tort trzeba mocno schłodzić.
Dalej tak jak tutaj
http://www.youtube.com/watch?v=w1Q-aGuho_w&feature=mfu_in_order&list=UL
Dziekuje za odpowiedz,za tydzien 4te urodzinki mojego synka wiec musze zaczac myslec o torcie.Wasze torciki to prawdziwe dzieła sztuki,moze cosik od Was zgapię:)
Oto kilka moich ostatnich torcików:
Jejku jakie śliczne!!! A ten z krówką po prostu cuuudo!!!!
Super!!!!!!!!!!!!! A z tego z głową konia to moja teściowa by Cię ozłociła:))
w tej dziedzinie raczej nie mam wielkiego doświadczenia, przeważnie bardzo prosto dekoruje.
Tutaj tort dla męża dwa lata temu na urodziny
A to tort, któy robiłąm na chrzest córci:
A To mój na 35 urodziny mojego lubego w styczniu bez rewelacji porównując z Waszymi :P
Bardzo ładny, tradycyjny :)
a to tak moich pare :)
Śliczne~, najbardziej te kwiaty mi się podobają.
Nieeeeeeee, no czapki z głów.... ależ Wam zazdroszczę talentu:)
Fajne:-)) Bardzo podoba mi się ten z butelką:-))
To mój na 3 latka :)
Piękny - kolorowo i owocowo :) i tak naturalnie wygląda