Forum

Kuchenne porady

Witam i prosze o porade

• Autor: Archeo Data: 2010-06-21 15:02:47

Witam! Odwiedzam te strone juz od dluzszego czasu i mysle, ze mozecie mi pomoc w rozwiazaniu malego problemu. Jestem (chwilowo) w Stanach i znajomy prosil mnie o .. pierogi :) Ruskie. I tu moja prosba - nie znam produktow sprzedawanych tu w sklepach i dlatego nie wiem, jaka make i twarog nalezaloby kupic. Jesli macie jakies doswiadczenia i porady w tym wzgledzie, bede wdzieczna! Milego dnia!

• Autor: ursula Data: 2010-06-22 04:36:44

witaj Archeo,
    maka to: all-purpose flour,
    z serem to gorzej, mozesz uzyc ricotta, quark, cream cheese, albo szukac farmer's cheese (czasami nazywany baker's cheese), 
    ja najczesciej uzywam cream cheese, czasami mieszam ricotta z cottage cheese (ten jest taki granulkowaty) w proporcji 2:1, 
    powodzenia,
    pozdrawiam serdecznie

• Autor: as Data: 2010-06-22 09:04:13

Chyba, że masz gdzieś polski sklep to będzie łatwiej. Za granicą często takie bywają.

• Autor: gosiekb Data: 2010-06-22 15:41:44

Witam, ja ser kupuje w polskim sklepie bo na szczescie taki mam niedaleko a make uzywam "FIVE ROSES" to maka kanadyjska u mnie do kupienia np w Wal-Mart, tej maki uzywam praktycznie do wszystkiego. Pozdrawiam!

• Autor: Archeo Data: 2010-06-23 05:19:44

Witam! Dziekuje wam za wskazowki - niestety tutaj nie ma w okolicy zadnego sklepu z polskim jedzeniem. Make all-purpose juz mam, zastanawiam sie jeszcze nad serem, ale chyba sobie jakos poradze. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!

• Autor: olenka_chicago Data: 2010-06-23 05:58:28

Hej nie wiem gdzei dokladnie mieszkasz w chwili obecnej, ale online mozesz zrobic zakupy polskie jak narazie przychodzi mi na mysl ta firma;

Przejdź do pełnej wersji serwisu