Przyznam, że zawsze bylem sceptycznie nastawiony do wszystkich cudownych kuracji, bioeneroterapeutow, reikii, etc.
Ale oczyszczanie organizmu z toksyn to jakas plaga ostatno. organizm sam sie oczyszcza znakomicie (co czuć nosem każdego wieczora). wszystko (i więcej) nad czym bym sie chciał produkować znajdziesz w artykułe http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100961,7820781,Oczyszczajace_zabobony.html
Podobno jedzenie jabłek i picie wody mineralnej przez 3 dni dobrze oczyszcza organizm.Sama zamierzam zrobić taką dietę ale przez 1 dzień(też można).Nie pamiętam już na jakiej stronie o tym czytałam ale było to dość przekonywujące.Warunek- nie można jeść ani pić nic poza tym.Fajny wątek bo sama jestem ciekawa jak jeszcze można oczyścić organizm.
Użytkownik Mika K napisał w wiadomości: > Podobno jedzenie jabłek i picie wody mineralnej przez 3 dni dobrze > oczyszcza organizm.
Ja słyszałem, z wiarygodnych źródeł, że skuteczniejsze jest piwo i golonka. Warunek: piwo musi być z naturalnych składników a świnka z ekologicznego howu.
Po mojemu to wywołanie biegunki a w efekcie odwodnienie organizmu. Pamiętam jaj mama zawsze mi mówiła że nie wolno popijać żadnych owoców niegotowaną wodą. To samo powtarzam dzieciom.
Zgadzam się !! Detoks to mit , który jak najszybciej należy obalić ! Nie ma żadnych naukowych dowodów na skuteczność specjalnych diet i preparatów rzekomo odruwających z toksyn . To tylko reklama i matketing , całkowicie pomijające możliwości organizmu ludzkiego , który sam sobie radzi z oczyszczaniem bez specjalnego wspomagania . Wystarczy zdrowa i różnorodna dieta , oraz wypicie na czczo pół litra ciepłej wody - tanie , zupełnie niekłopotliwe i wypróbowane :)))
Jaki sens ma życie od detoksu do detoksu , a w przerwach zatruwanie się różnym badziewiem ? Chyba , że chodzi o zaburzenie pracy przewodu pokarmowego albo pogorszenie perystaltyki jelit ( przez spożywanie gł. płynnych pokarmów ) ...
Jeśli ktoś prowadzi niezdrowy tryb życia , to nie pomoże mu nawet dwutygodniowa dieta oczyszczająca , nie ma co się łudzić .
I jeszcze ku przestrodze :
Dla pewnej Brytyjki , od lat próbującej zrzucić nadwagę , specjalna kuracja oczyszczająca i nawilżająca , którą poleciła jej dietetyczka , zakończyła się uszkodzeniem mózgu . Za radą specjalistki miała pić dużo wody i unikać soli . Kobieta po kilku dniach zaczęła się skarżyć na nudności ... Dietetyczka uspokajała , że to jeden z etapów odtruwania organizmu ze szkodliwych produktów przemiany materii . Po tygodniu kobieta trafiła do szpitala z objawami epilepsji . Diagnoza : uszkodzenie fragmentów lewej półkuli mózgu na skutek niedoboru sodu wywołanego przewodnieniem ogranizmu !!!
Wiem to wszystko po przeczytaniu artykułu " Oczyszczanie z poplątaniem " ( " Twój Styl " Kwiecień 2009 ) , który sobie zachowałam , na wypadek , gdybym wpadła na pomysł przeprowadzenia jakiejś kolejnej , rewelacyjnej i cudownej kuracji ...
Apeluję : wszelkie eksperymenty , które macie zamiar przeprowadzić na sobie konsultujcie z lekarzem !!
Mnie to nie grozi ,bo rozsadek u mnie jest zawsze na pierwszym miejscu. Wyprubuję picie wody. Dziękuję. Czuję się jak po wizycie u lekarza. Pozdrawiam!
pamiętaj że najlepiej pić wodę niskozmineralizowaną . Codzienne picie 1,5 l wody popraiw cerę i ogólnie cały wygląd skóry. po dwóoch tygodniach zauważysz że Twój cellulit ( jeśli go masz) jest mniejszy. Na początku mogą być problemy z częstym bieganiem do toalety ale dośc szybko to się normuje. :)
Od dłuższego czasu piję wodę mineralną w ilości ok. litra dziennie, w czsie upałów nawet więcej. Woda jest niestety gazowana , ale ja tylko taką lubię. Pije zawsze jedną i tę samą. Kupuję w Lidlu w zielonej półtoralitrowej butelce. Czy to wystarczy do oczyszczenia organizmu od środka?Jeśli tak, to napewno mam juz wyczyszczony...:)
Tak. Specjaliści z dziedziny żywienia zalecają picie 1,5 l dziennie najmniej. Zaleca się picie 2,3 l. Taka ilość + zupa + kawa itd to za duzo dla mnie, musiała bym sobie zamieszkać w WC. :):) Jako ciekawostke Ci powiem, że zdarza mi się chorować na nerki. Kiedyś byłam hospitalizowana z tego powodu, Lekarz dodatkowo oprócz lekarstw zalecał wszystkim pacjętom picie 2 l wody. Gdy wyszłam miałam przyjść jeszcze na konsultacje po jakimś czasie. Spytałam lekarza co moge zrobić jako pacjętka aby nie chorować na barkteryjne choroby nerek, pęcherza, ( mnie się przydarza piasek i kamienie jeszcze na moje szczęście takie które się same rozbijają ). Lekarz zalecił picie 2 l wody. Obojętnie jest jakiej gaz czy nie gaz. Chodzi własśnie o wypłukanie organizmu ( oczyszczenie). Ze względu na nerki należy wybierać wodę niskozmineralizowaną ( nie wiem jaka jest ta w lidlu) Od tamtego czasu mam spokój ( odpukać w niemalowane) a nawet jak mnie coś dopada to pije, biorę jaieś lekkie tabletki typu urosept i przechodzi. W tym roku przeszłam na diete protal. Dieta niestety nie dla mnie, zaleca się w niej picie wody również 1,5 l ( najmniej), niskozmineralizowanej. Wtedy pierwszy raz piłam tyle tak długo po 2 tygodniach zauważyłam tak jak Ci pisałam, poprawę cery, zmarszczki sie jakby wyprostowały i celulitit jest nie zauważalny. Z ziołami bym bardzo uważała to nie jest tak że są one nie szkodliwe. w skład tych ziołowych herbatek wchodzi wiele ziól po których np nie możesz wystawiać się na słońce. Czasem wystarczy zwykły spacer i można nabawić się przebarwień skóry. Do tego picie w dużych ilościach może szkodzić na inne narządy wewnętrzne. Także z ziołaki too z umiarem :)
Współczuję Ci . Ja na szczęście nie miałam nigdy kłopotów z nerkami.Ta woda z lidla niewiem jak jest mineralizowana bo nie pisze, ale jest tabela z wartościami.Nie znam się na tym, więc jak możesz to mnie oświeć. Na 13.8 mg/l Mg 2.9 mg/l Ca 28.0 mg/l Cl 33.0 mg/l SO 40.8 mg/l NO <0.5 mg/l Ziól nie pije , jedynie tylko ta herbatkę raz dziennie. W pracy piję tylko zieloną a w domu wodę mineralną. Na słońcu nie lubie przebywać bo zawsze boli mnie głowa.Miłego dnia.
Ta jest nisko mineralizowaną. Najlepsza mineralizacja dla człowieka jest to przedział pomiędzy 150 a 600 mg/l Wszystkie wody w UE które mają mineralizacje do 600 to wody źródlane a powyżej 600 wody mineralne. Polska norma za wode mineralną uznaje tą w ktorej łączna suma składników mineralnych przekracza 1500 mg/l. Liczy to się sumując wszystkie wymienione składniki mineralne ( kationy i aniony)/ Jeśli tak bardzo chcesz oczyszczać organizm to domowy fachowiec w dziedzinie wód mi podpowiada. Poczytaj o wodzie Słotwinka, Jan, Zuber i odpowiednim ich zastosowaniu ( w odpowiednich proporcjach najllepiej konsultując to z dietetykiem). Oczyszczają one organizm z toksyn,leczą wiele chorób.
Ja jestem sceptycznie nastawiona do wszelkich diet i katowania się głodowkami.Natomiast głęboko wierzę w naturalną moc ziół. Nos mam chyba jakiś nie sprawny bo nie czuję oczyszczania co wieczór. Fakt jednaj jest taki, że tylko właściciel nie czuje własnego ciała. Może Ty czujesz zapach kogoś innego? nie swój?...... A tak całkiem serio to dzięki za link i za odpowiedz. No i jeszcze jedno.......Retep piszesz w osobie męskiej a w profilu widniejesz jako kobieta. Kim jesteś naprawdę? Pozdrawiam. Renata
Słyszałam o nich jakis czas temu w TV. Chętnie bym je nabyła ale niewiem jak bo nie mieszkam w Polsce. Poczekam do urlopu, a może znajde gdzieś tu? Fajna rzecz....Dziękuję:)
Z tego co się doczytałem, to to coś (60 zł kuracja) robi dokładnie to co onuce, czy nowocześniejsze skarpetki: pochłania to co się wydzieliło. Nie licząc środków podrażniających wywołujących wrażenie gorąca. Jakiś odczuwalny efekt wszak być musi:)
No, zwrociłaś mi uwagę ....więc "objaśniam": podałem dużą literą pogrubionym tekstem właściwe (wg mnie!) tematycznie miejsce na założenie tego typu watka. Gdybyś przeczytała uważnie i zastanowiła się to ... nasunęło by się samo> dlaczego z dużej litery i pogrubione Po to są działy na WŻ by trzymać się pewnych reguł.
Nie chciałem tak dosadnie zwracać Ci uwagi ale zmusiłaś mnie do tego. Pychol, pozdrawiam
Użytkownik reniapos napisał w wiadomości: > Czytaj uważnie ... ja nie lubię i nie stosuję żadnych diet. > Głodówka dobra przy biegunce
Odniosę się do treści tego co napisałaś. Pisząc, że nie stosujesz żadnych diet, po prostu ... mijasz się z prawdą: przecież jesz (odsyłam do definicji) czyli stosujesz JAKĄŚ dietę w skrócie: sposób odzywiania się : np normalna, wątrobowa, nerkowa, żołądkowa itd.itd. Co do głodowki to też napisalaś ... mhmhm ... nieprawdę (delikatnie mówiąc) ... nie każ mi się więc stukać (gifek)młotkiem w głowę, nie jest to grzeczne zbytnio.
Jem normalnie, nie trzymam się ścisłych reguł odżywiania schematycznego.Nie wiem i nie interesuje się rodzajami diet typu watrobowa,itp......To nie dla mnie. Lubie wszystko, i jem kiedy chcę, a nie kiedy muszę lub powinnam. Upsss..... z tym młotkiem to chyba lekko przesadziłam. Miałam raczej na myśli stukanie w stół a nie w głowę. Sorki.
Przeczytałem kilka postów i od razu wątek Tineczki o "lekarzach doradcach" mi stanął przed oczyma. Mozna taki zabieg wykonać ale wyłącznie pod okiem lekarza i po zasiegnieciu jego porady. Każde inne działanie na podstawie mądrości i-netowych nazywam dosadnie: skrajną głupotą, bo jak inaczej nazwać igranie z własnym zdrowiem, życiem. Niektore sposoby samooczyszczania organizmu już podczas czytania powodują stawanie włosów dęba. Nie będę podawał linkow, ale wystarczy wpisać odpowiednie tematycznie hasło w google i ... można dostać świra od wielu mądrości.
.Niektore sposoby samooczyszczania organizmu już podczas czytania > powodują stawanie włosów dęba. Nie będę podawał linkow, ale > wystarczy wpisać odpowiednie tematycznie hasło w google i ... można dostać
> świra od wielu mądrości.
Dlatego też szukam sprawdzonych sposobów i prawdziwych mądrości, które tutaj mogę otrzymać od życzliwych Wuzetowiczów.
Użytkownik reniapos napisał w wiadomości: > .Niektore sposoby samooczyszczania organizmu już podczas czytania > > powodują stawanie włosów dęba. Nie będę podawał linkow, ale > > wystarczy wpisać odpowiednie tematycznie hasło w google i ... można > dostać > > świra od wielu mądrości. Dlatego też szukam sprawdzonych > sposobów i prawdziwych mądrości, które tutaj mogę otrzymać > od życzliwych Wuzetowiczów.
Reniu, wszystkie sposoby sa dobre i wszystkie moga okazać się fatalne w skutkach, cechy indywidualne licż się też w tym przypadku. Jakiegholwiek schorzenia wewnetrzne mogą być przeciwwskazaniem do czegoś., dlatego napisałem: współptraca z lekarzem zasięgmniecie opini, nawet gastrologa, czy dietetyka ale ...prawdziwego DZIETETYKA(!) i potem szukanie opinii w i-necie. To jest tak jak i z kosmetykami, czy zwykla tabletką przeciwbólową, a nawet aspiryną.
podobno działa, ale ja nie wiem ile razy dnia należy ją pić albo o jakiej porze. Liczę na wasze sugestie. Renata.
Renato!
oszczędź pieniądze i zdrowie.
Przyznam, że zawsze bylem sceptycznie nastawiony do wszystkich cudownych kuracji, bioeneroterapeutow, reikii, etc.
Ale oczyszczanie organizmu z toksyn to jakas plaga ostatno. organizm sam sie oczyszcza znakomicie (co czuć nosem każdego wieczora). wszystko (i więcej) nad czym bym sie chciał produkować znajdziesz w artykułe http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100961,7820781,Oczyszczajace_zabobony.html
Użytkownik Mika K napisał w wiadomości:
> Podobno jedzenie jabłek i picie wody mineralnej przez 3 dni dobrze
> oczyszcza organizm.
Ja słyszałem, z wiarygodnych źródeł, że skuteczniejsze jest piwo i golonka. Warunek: piwo musi być z naturalnych składników a świnka z ekologicznego howu.
Potwierdzam kiedyś znajoma zrobiła mi z papierówek i wody mineralnej pyszny koktajlowy musik ledwo doszłam do domu
ichyba o takie przeczyszczenie chodzi :)
Zgadzam się !!
Detoks to mit , który jak najszybciej należy obalić !
Nie ma żadnych naukowych dowodów na skuteczność specjalnych diet i preparatów rzekomo odruwających z toksyn .
To tylko reklama i matketing , całkowicie pomijające możliwości organizmu ludzkiego , który sam sobie radzi z oczyszczaniem bez specjalnego wspomagania .
Wystarczy zdrowa i różnorodna dieta , oraz wypicie na czczo pół litra ciepłej wody - tanie , zupełnie niekłopotliwe i wypróbowane :)))
Jaki sens ma życie od detoksu do detoksu , a w przerwach zatruwanie się różnym badziewiem ?
Chyba , że chodzi o zaburzenie pracy przewodu pokarmowego albo pogorszenie perystaltyki jelit ( przez spożywanie gł. płynnych pokarmów ) ...
Jeśli ktoś prowadzi niezdrowy tryb życia , to nie pomoże mu nawet dwutygodniowa dieta oczyszczająca , nie ma co się łudzić .
I jeszcze ku przestrodze :
Dla pewnej Brytyjki , od lat próbującej zrzucić nadwagę , specjalna kuracja oczyszczająca i nawilżająca , którą poleciła jej dietetyczka , zakończyła się uszkodzeniem mózgu .
Za radą specjalistki miała pić dużo wody i unikać soli .
Kobieta po kilku dniach zaczęła się skarżyć na nudności ... Dietetyczka uspokajała , że to jeden z etapów odtruwania organizmu ze szkodliwych produktów przemiany materii .
Po tygodniu kobieta trafiła do szpitala z objawami epilepsji .
Diagnoza : uszkodzenie fragmentów lewej półkuli mózgu na skutek niedoboru sodu wywołanego przewodnieniem ogranizmu !!!
Wiem to wszystko po przeczytaniu artykułu " Oczyszczanie z poplątaniem " ( " Twój Styl " Kwiecień 2009 ) , który sobie zachowałam , na wypadek , gdybym wpadła na pomysł przeprowadzenia jakiejś kolejnej , rewelacyjnej i cudownej kuracji ...
Apeluję : wszelkie eksperymenty , które macie zamiar przeprowadzić na sobie konsultujcie z lekarzem !!
Mnie to nie grozi ,bo rozsadek u mnie jest zawsze na pierwszym miejscu. Wyprubuję picie wody.
Dziękuję. Czuję się jak po wizycie u lekarza. Pozdrawiam!
pamiętaj że najlepiej pić wodę niskozmineralizowaną . Codzienne picie 1,5 l wody popraiw cerę i ogólnie cały wygląd skóry. po dwóoch tygodniach zauważysz że Twój cellulit ( jeśli go masz) jest mniejszy. Na początku mogą być problemy z częstym bieganiem do toalety ale dośc szybko to się normuje. :)
Tak. Specjaliści z dziedziny żywienia zalecają picie 1,5 l dziennie najmniej. Zaleca się picie 2,3 l. Taka ilość + zupa + kawa itd to za duzo dla mnie, musiała bym sobie zamieszkać w WC. :):) Jako ciekawostke Ci powiem, że zdarza mi się chorować na nerki. Kiedyś byłam hospitalizowana z tego powodu, Lekarz dodatkowo oprócz lekarstw zalecał wszystkim pacjętom picie 2 l wody. Gdy wyszłam miałam przyjść jeszcze na konsultacje po jakimś czasie. Spytałam lekarza co moge zrobić jako pacjętka aby nie chorować na barkteryjne choroby nerek, pęcherza, ( mnie się przydarza piasek i kamienie jeszcze na moje szczęście takie które się same rozbijają ). Lekarz zalecił picie 2 l wody. Obojętnie jest jakiej gaz czy nie gaz. Chodzi własśnie o wypłukanie organizmu ( oczyszczenie). Ze względu na nerki należy wybierać wodę niskozmineralizowaną ( nie wiem jaka jest ta w lidlu) Od tamtego czasu mam spokój ( odpukać w niemalowane) a nawet jak mnie coś dopada to pije, biorę jaieś lekkie tabletki typu urosept i przechodzi. W tym roku przeszłam na diete protal. Dieta niestety nie dla mnie, zaleca się w niej picie wody również 1,5 l ( najmniej), niskozmineralizowanej. Wtedy pierwszy raz piłam tyle tak długo po 2 tygodniach zauważyłam tak jak Ci pisałam, poprawę cery, zmarszczki sie jakby wyprostowały i celulitit jest nie zauważalny.
Z ziołami bym bardzo uważała to nie jest tak że są one nie szkodliwe. w skład tych ziołowych herbatek wchodzi wiele ziól po których np nie możesz wystawiać się na słońce. Czasem wystarczy zwykły spacer i można nabawić się przebarwień skóry. Do tego picie w dużych ilościach może szkodzić na inne narządy wewnętrzne. Także z ziołaki too z umiarem :)
Mg 2.9 mg/l
Ca 28.0 mg/l
Cl 33.0 mg/l
SO 40.8 mg/l
NO <0.5 mg/l
Ziól nie pije , jedynie tylko ta herbatkę raz dziennie. W pracy piję tylko zieloną a w domu wodę mineralną. Na słońcu nie lubie przebywać bo zawsze boli mnie głowa.Miłego dnia.
Ta jest nisko mineralizowaną. Najlepsza mineralizacja dla człowieka jest to przedział pomiędzy 150 a 600 mg/l Wszystkie wody w UE które mają mineralizacje do 600 to wody źródlane a powyżej 600 wody mineralne. Polska norma za wode mineralną uznaje tą w ktorej łączna suma składników mineralnych przekracza 1500 mg/l. Liczy to się sumując wszystkie wymienione składniki mineralne ( kationy i aniony)/
Jeśli tak bardzo chcesz oczyszczać organizm to domowy fachowiec w dziedzinie wód mi podpowiada. Poczytaj o wodzie Słotwinka, Jan, Zuber i odpowiednim ich zastosowaniu ( w odpowiednich proporcjach najllepiej konsultując to z dietetykiem). Oczyszczają one organizm z toksyn,leczą wiele chorób.
Dziękuję i pozdrawiam.
Nic dodac nic ujac!
A tak całkiem serio to dzięki za link i za odpowiedz. No i jeszcze jedno.......Retep piszesz w osobie męskiej a w profilu widniejesz jako kobieta. Kim jesteś naprawdę?
Pozdrawiam. Renata
http://www.golddetox.pl/ a może takie plastry byłyby lepsze, ostatnio bardzo głośno o nich, sama się zastanawiam nad kupnem.
No nie wiem ...
Może lepiej byłoby po prostu tradycyjnie umyć nogi ? ;)))))
Na pewno taniej :)
Matko Marto, naprawde ludzie daja sie naciagac na takie bzdury???
A pewnie ...
Ja teraz jestem taka mądra , bo kiedyś ( dawno temu :) kupiłam krem " Wielkie cycki " ;))))
No i niestety , " porost " nie nastąpił :)))
Hahaha, dobrze, ze "porost"........wlosow nie nastapil :))))))))))))))
Nogi trzeba myc, ale akurat w tym miejscu gdzie się przykleja plaster, nogi sie tak nie brudzą ......... chyba że ma się platfusa:)
Z tego co się doczytałem, to to coś (60 zł kuracja) robi dokładnie to co onuce, czy nowocześniejsze skarpetki: pochłania to co się wydzieliło. Nie licząc środków podrażniających wywołujących wrażenie gorąca. Jakiś odczuwalny efekt wszak być musi:)
Dla Zdrowia i urody należy stosować właściwą Dietę i ..., nie jeść Wolnie i frywolnie
No, zwrociłaś mi uwagę ....więc "objaśniam": podałem dużą literą pogrubionym tekstem właściwe (wg mnie!) tematycznie miejsce na założenie tego typu watka.
Gdybyś przeczytała uważnie i zastanowiła się to ... nasunęło by się samo> dlaczego z dużej litery i pogrubione
Po to są działy na WŻ by trzymać się pewnych reguł.
Nie chciałem tak dosadnie zwracać Ci uwagi ale zmusiłaś mnie do tego.
Pychol, pozdrawiam
Użytkownik reniapos napisał w wiadomości:
> Czytaj uważnie ... ja nie lubię i nie stosuję żadnych diet.
> Głodówka dobra przy biegunce
Odniosę się do treści tego co napisałaś.
Pisząc, że nie stosujesz żadnych diet, po prostu ... mijasz się z prawdą: przecież jesz (odsyłam do definicji) czyli stosujesz JAKĄŚ dietę w skrócie: sposób odzywiania się : np normalna, wątrobowa, nerkowa, żołądkowa itd.itd.
Co do głodowki to też napisalaś ... mhmhm ... nieprawdę (delikatnie mówiąc) ... nie każ mi się więc stukać (gifek)młotkiem w głowę, nie jest to grzeczne zbytnio.
Upsss..... z tym młotkiem to chyba lekko przesadziłam. Miałam raczej na myśli stukanie w stół a nie w głowę. Sorki.
Nie ma problema, ślę pychola ...dwa na dokładkę
Przeczytałem kilka postów i od razu wątek Tineczki o "lekarzach doradcach" mi stanął przed oczyma.
Mozna taki zabieg wykonać ale wyłącznie pod okiem lekarza i po zasiegnieciu jego porady. Każde inne działanie na podstawie mądrości i-netowych nazywam dosadnie: skrajną głupotą, bo jak inaczej nazwać igranie z własnym zdrowiem, życiem.
Niektore sposoby samooczyszczania organizmu już podczas czytania powodują stawanie włosów dęba. Nie będę podawał linkow, ale wystarczy wpisać odpowiednie tematycznie hasło w google i ... można dostać świra od wielu mądrości.
.Niektore sposoby samooczyszczania organizmu już podczas czytania
> powodują stawanie włosów dęba. Nie będę podawał linkow, ale
> wystarczy wpisać odpowiednie tematycznie hasło w google i ... można dostać
Dlatego też szukam sprawdzonych sposobów i prawdziwych mądrości, które tutaj mogę otrzymać od życzliwych Wuzetowiczów.
Użytkownik reniapos napisał w wiadomości:
> .Niektore sposoby samooczyszczania organizmu już podczas czytania >
> powodują stawanie włosów dęba. Nie będę podawał linkow, ale >
> wystarczy wpisać odpowiednie tematycznie hasło w google i ... można
> dostać
> > świra od wielu mądrości. Dlatego też szukam sprawdzonych
> sposobów i prawdziwych mądrości, które tutaj mogę otrzymać
> od życzliwych Wuzetowiczów.
Reniu, wszystkie sposoby sa dobre i wszystkie moga okazać się fatalne w skutkach, cechy indywidualne licż się też w tym przypadku. Jakiegholwiek schorzenia wewnetrzne mogą być przeciwwskazaniem do czegoś., dlatego napisałem: współptraca z lekarzem zasięgmniecie opini, nawet gastrologa, czy dietetyka ale ...prawdziwego DZIETETYKA(!) i potem szukanie opinii w i-necie.
To jest tak jak i z kosmetykami, czy zwykla tabletką przeciwbólową, a nawet aspiryną.