Forum

Rozmowy wolne i frywolne

program do zdjęć ACDSee

• Autor: ekkore Data: 2010-06-23 20:09:43

Nie wiem co mi się stało z moim programem do oglądania zdjęć.
    Było dobrze i wszystko zniknęło - tzn nie mogę oglądać zdjęć, program ich nie widzi.

Myślałam, że to wina programu - sciągnęłam nową wersję - która dopiero w trakcie instalacji okazała się trialem (jak ściągałąm nigdzie tego nie było). Ona oglądała zdjęcia - ale jako że trial była wersją obsługową - przy każdym uruchomieniu trzeba było ręcznie popchnąć dalej - po informacji o tym, że ma ograniczoną wersję to odinstalowałam.

Odinstalowałam też mojego, zainstalowałam na nowo (z płyty).
    I kicha - nie działa.

Na moje mało wprawne oko nie czyta jpg - ale co zrobić, żeby mu ta ślepota przeszła?

To stało sie nagle (tzn dzisiaj koło 18-19) - i na obu komputerach - bo na męża też nie działa

Posiadam wersję 3.1, a teraz nowa jest 8

Dodam, że nie chcę żadnego innego programu, lubię acdsee
    Ale na nową ósemkę wywalić prawie 70 dołków jakoś nie bardzo mi sie uśmiecha

• Autor: as Data: 2010-06-23 20:19:47

Przywróć system kiedy jeszcze na pewno było dobre a po tym czasie nie robiłaś nic ważnego na komputerze.

• Autor: ekkore Data: 2010-06-23 20:34:37

A bardziej łopatologicznie? Bo ja mało kumata jestem...Nie wiem czy mogę przywrócić poprzedni system - bo komputer kilkakrotnie restartowałam (jako pierwsze lekarstwo na wszelkie bóle komputerowe) - program zbiesił mi się, gdy tifa zmieniłam na jpg w totalcomanderze. Ewentualnie skanowanie i zapisywanie na innym dysku (komputerze) jest winne - bo prosto ze skanera u męża zapisywałam u siebie.

Mojemu acdsee nie pasują jakieś plug-in (cokolwiek miałoby to znaczyć w praktyce), wykazują error.
    Jak usunęłam je - to program bez nich nie chce współpracowac - tak przynajmniej program jest, tylko zdjęć nie widzi - jakby dla mnie to zmieniało.

• Autor: as Data: 2010-06-24 09:33:36

Mam Windows Xp i u mnie jest to tak: start- programy-akcesoria-narzędzia systemowe-przywracanie systemu-przywróć mój komputer do wcześniejszego stanu . Potem klikasz dalej i wybierasz datę z kiedy ma przywrócić. Musisz pamiętać że programy jakie zainstalowałaś po czasie z kiedy chcesz przywrócić punkt systemu będą nieobecne. Mój mąż czasem tak robi. 

• Autor: ekkore Data: 2010-06-24 18:34:45

Nie podziałało - tzn ja nie mam żadnych dat - jak nacisnęłam przywróć system to nic sie stało

• Autor: krysia64 Data: 2010-06-23 21:18:09

Ekkore, u mnie też coś podobnego sie stało jakis czas temu , też uzywam tego programu tyle ze wersję 5.0 i przy tym coś mi się porobiło ze nie otwiera mi Picassa które było pięknie zgrane z ACDSee , po otworzeniu pokazuje mi się komunikat że dysk lub połączenie sieciowe ,do którego odnosi się skrót Picasa2.Ink jest niedostępny.Sprawdż czy dysk jest włożony prawidłowo i czy sieci są dostępne i ponów próbę ......Dla mnie to czarna magia ...mam tam sporo fotek i nie mogę się dostać .
    Nie wiem czy to jakiś podobny problem czy cuś :-)
    Ale będę śledzic temat ...mozę czegoś się nauczę .
    pozdrawiam

• Autor: ZANTA Data: 2010-06-24 07:08:45

Napiszcie do Pompasa jeżeli wyczuje problem i bedzie miał chwilkę to pomoże W każdym bądż razie mi kiedyś pomógł za co jestem mu wdzięczna

• Autor: Shanna Data: 2010-06-24 16:02:50

Sprawdz na stronie www.dobreprogramy.pl/ Oni tam bardzo czesto maja pelne wersje free, albo darmowe update'y.

• Autor: ekkore Data: 2010-06-24 18:33:53

Tam jest tylko wersja trialowa - czyli przestanie działać. Jest update gratis - ale wersji wczesniejszej niż moja z płyty
    Tego programu w wersji pełnej chyba nie ma gratis.
    A co z tego, że mam wersję płytową, skoro pogniewała się z moim komputerem...

• Autor: Czeslaw Data: 2010-06-29 15:04:11

1. Nie znam się na M$. Mam Ubuntu, ale ...
    2. Miałem podobny problem z programem Kino (zamiana filmu na klatki.jpg). Wystartował normalnie po wejściu <Nowy> i ustawieniu wartości  w <Preferencjach> od początku.

Przejdź do pełnej wersji serwisu