Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Z powodu urlopu szukam pracy.

• Autor: bahus Data: 2010-06-26 23:24:40

Chętnie zatrudnię się przy zbiorze truskawek....a oto 3 powody dla których podjąłem tę wyniosłą i wzniosłą decyzję

1.  Z powodu urlopu nudzę się jak mops przy porannej kawie swojego pana
    2.  Nie przepadam za truskawkami, to i nie przysporzę strat plantatorowi
    3. Świeżego powietrza nigdy za dużo.

Jedyny warunek jaki stawiam (z wynagrodzenia rezygnuję) to dostęp do internetu, nieograniczony transfer danych w godzinach po pracy, no i plantacja najlepiej w Australii, USA lub w najgorszym wypadku w Szwecji.(tutaj w grę może wchodzić zamiast plantacji ...nawet nieduży przydomowy ogród). Bardzo proszę o Wasze CV, które wnikliwie rozpatrzę przy wyborze pracodawcy. Jednak zaznaczam, że przy wyborze ofert  będę się kierował tylko jednym ...Dobrem...pod nazwą "Polska"
    Wasz jak zawsze i na zawsze
    Bahus

• Autor: agacia3323 Data: 2010-06-26 23:30:57

Szkoda ,że nie mam plantacji truskawek

• Autor: jareksz Data: 2010-06-26 23:45:32

Założę się, że masz jakieś zielsko, pod które da się truskawki doczepić. Choćby agrafkami:)

• Autor: agacia3323 Data: 2010-06-26 23:48:45

hehehehe ,zielska to u mnie nie brak......i trawka na weekend nie skoszona

• Autor: jareksz Data: 2010-06-26 23:52:12

to do roboty!

• Autor: agacia3323 Data: 2010-06-26 23:53:32

A myślałam,że Ty mi skosisz trawkę

• Autor: jareksz Data: 2010-06-27 00:00:31

No masz! Plantacja truskawek miała być a nie angielski trawnik

• Autor: jolka60 Data: 2010-06-27 06:48:58

No,no,"Słoń a sprawa polska",to znam."Truskawki a sprawa polska to coś nowego'
    Bahus,jesteś niezrównany-altruista,patriota,a przy tym "z głową na karku".Jedyna Twoja wada to pracoholizm.
    Ponieważ posiadam przydomowy ogrodek w granicach Polski,odpadam w przedbiegach

• Autor: ZANTA Data: 2010-06-27 07:35:28

Co prawda truskawek nie mam ,chyba że w sklepie, ale mam parę hektarów pola które codziennie można zwiedzać z buta a i Litwa nie daleko to też można się wybrać.Jezior u mnie też nadmiar,a i spinaczkę górską możesz u mnie potrenować .Proponuje jednak zrezygnowac z zagranicznych wojarzy, kiedy u nas wrażeń w nadmiarze.

Gratis dostaniesz transfer nie ograniczony za zakłócanie mojego dnia codziennego

• Autor: Shanna Data: 2010-06-27 11:48:09

Ja gwarantuje koszenie trawnika i pielenie w kwiatkach w szkockim ogrodku. O podlewaniu nie ma mowy, chyba ze przekonasz mojego upartego czterolatka, ze zrobisz to lepiej od niego;)
    Dostep do internetu - prosze bardzo - nawet dostaniesz swoj komputer do dyspozycji. Gwarantuje tez atrakcje: chwilowe przerwy na laczach (chce zmienic operatora juz od jakiegos czasu ale zabrac sie za to nie moge) halas - od miesiaca mam wykopki na ulicy bo rury z gazem wymieniaja i najciekawsza atrakcja - dwie glowy do ''pomocy''. Jeden wiecznie ciekawy 4-latek, ktory zameczy prosbami o  swoja muzyke; drugi mlodszy, ktory ogolnie zameczy, bo jak widzi kogos siedzacego przy kompie to nie ma zmiluj. Ponadto gwarantuje cisze i spokoj, zasypianie i budzenie przy spiewie ptakow, a przy ladnej pogodzie nawet pozwole ci pomoczyc nogi w basenie.

• Autor: tineczka Data: 2010-06-27 18:40:01

Chrzan pana, przyjezdzaj , powietrze swieze, duzy teren do biegania a moja pani pogra z toba w pilke codziennie, nie mowiac o dobrej walowce w misce bez ograniczenia.
    Zapraszam Amigo.

Ps, tez nie przepadam za truskawkami:))))))

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-27 21:20:23

"... Chrzan pana, przyjezdzaj , powietrze swieze, duzy teren do biegania a moja pani pogra ..."

Uśmiałem się na okragło, aż mi uszy odpadły ...

• Autor: tineczka Data: 2010-06-27 21:30:01

Hehe, to bardzo sie ciesze, szkoda uszu:))) Ale pieski sobie pobiegaja:)))

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-27 21:37:26

........

• Autor: bahus Data: 2010-06-27 21:42:41

Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
    > Chrzan pana, przyjezdzaj , powietrze swieze, duzy teren do biegania a
    > moja pani pogra z toba w pilke codziennie, nie mowiac o dobrej walowce w misce
    > bez ograniczenia.Zapraszam Amigo.Ps, tez nie przepadam za truskawkami:))))))

To proszę o CV....Być może pieska podeślę...choć wiem że będzie to bardzo trudne...bo w tym bardzo "cywilizownym" kraju są takie obostrzenia dotyczące przekraczania granicy przez zwierzęta, że raczej nie mam szans. Pozostaje jednak nadal otwarty problem urlopowej oferty Bahusa....nawet zgodnie z bardzo rygorystycznym prawem szwedzkim, niestety tylko Bahusa człowieka, nie pieska. Wiem, że bardzo "przesiąknęłaś" zwyczajami swojego (???) kraju ale myślę, że pamiętasz z czasów szkolnych (jeszcze w Polsce) , że tutaj jednak różnicujemy człowieka od zwierzęcia. I utożsamianie tych dwóch wartości mimo ostatnio bardzo modnej tolerancji jest bardzo nie na miejscu. Ale wybaczam Szwedce, która już zapomniała gdzie jej korzenie.

• Autor: tineczka Data: 2010-06-27 22:00:28

Bahusie, prosze bardzo:

Powietrze gorskie , nie skazane
    Raj na ziemi dla czworonogow
    Wybieg conajmniej  3000 tysiace metrow kwadratowych
    Wspaniala kucharka, nawet na pieskowe uczty
    Amigo przewaznie bardzo przyjazny, jak potrzeba, to da glos, ale nigdy agresywnie

• Autor: as Data: 2010-06-28 13:58:30

Z cyframi to chyba pomyłka: 3 miliony metrów kwadratowych?

Przejdź do pełnej wersji serwisu