Forum

Rozmowy wolne i frywolne

(Niekoniecznie) mój wątek

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-27 13:22:50

Wyłącznie: dowcipy, piosenki, wiersze, cytaty, złote i inne myśli <<< Jedynym ograniczeniem: nie znam imnnych językow poza polskim i raczej bez tłumaczeń nawet linki sa ...do chrzanu(wg mnie), wioęc proszę teksty obcojezyczne pomijać.

Prośba: wycieczki (osobiste) różnego rodzaju proszę załatwiać poza tym wątkiem.

http://perki3.wrzuta.pl/film/13S9NDqskNV/hej_baby_baby

• Autor: skopolendra Data: 2010-06-27 14:04:00

Boze!!! Czy to my (WZ-towki) za kila lat?????????????

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-27 14:21:13

Coś Ty, to właśnie te co nie umieją gotować, a żywią się w sposób "uprzemysłowiony", zobacz co jedzą.

Kurde, ale fajna reklama dla Wielkiego Żarcia: ... nie jesteś naszym ludziem to tak będziesz wyglądać po innych "szkołach kulinarnych i gotowcach przemysłowych".

• Autor: bahus Data: 2010-06-27 14:32:55

Wąską ścieżką przez ogródek,
    Idzie sobie krasnoludek.
    Czego szukasz tu malutki?
    WÓDKI szukam K***A !!!!!!!!
    WÓDKI !!!!

Ścieżynkami przez ogródki
    Idą sobie krasnoludki....
    Idą, idą i biadolą:
    k***a jak nas nóżki bolą...:(

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-27 14:40:57

Na podworku jest kałuża, 
    A z kałuży się wynurza...
    Hipopotam, powiadacie...
    Nieee, to sąsiad po wypłacie.

• Autor: Paola_r Data: 2010-06-27 14:56:23

Z Misia Uszatka, na zaprzyjaźnionym koncercie zespołu muzyki celtyckiej, swobodna parafraza :
    http://www.youtube.com/watch?v=fPYB8uuyuMQ

Po którymś, zasłużonym, bisie zespołu:

Pora na dobranoc,
    bo stoimy krzywo.
    Dzieci lubią misie,
    misie lubią. piwo...

-------------------------
    Festiwal Będzin (najbliższy VIII 2010)

• Autor: Daneczka69 Data: 2010-06-27 16:44:00

Mnie od jakiegoś czasu towarzyszy ten cytat, nie pamiętam już niestety skąd się wziął ale jest mi bardzo bliski:
    "Należy zwracać uwagę na ludzi, bo nie istnieją przypadkowe spotkania. Zawsze mamy sobie coś nawzajem do przekazania. Tyle, że najczęściej do tej wymiany nie dochodzi, bo jesteśmy na siebie zamknięci. A wystarczy traktować ludzi jak potencjalnych przyjaciół."

• Autor: spajdermen Data: 2010-06-27 18:35:33

Może, Stachura on wszystkich ludzi traktował jak przyjaciół ale dzielił ich na rozpoznanych i nie rozpoznanych.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-27 20:56:52

Mnie bardziej pasuje na któregoś z filozofów starożytnych, Sokratesa, Platona.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-27 21:13:30

Męczył mnie ten cytat i odnalazłem chyba ( jednak cytat nie starożytny, nieźle zantykowałem tą myśl- cytat).

"Epidemia zamkniętych serc", autor Maciej Przepiera.

• Autor: Daneczka69 Data: 2010-06-27 23:04:40

super, to jest to! :)
    często, czytając książki, wypisuję sobie "pasujące do mnie" fragmenty... tylko, że jak do tej pory, nie pisałam ich źródła... a zupełnie nie mam pamięci do autorów i tytułów przeczytanych książek :) czas najwyższy to zmienić :)

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-28 09:57:17

I pomyśleć, ze to już ponad 40 lat temu ...

http://www.youtube.com/watch?v=HZavA2j44XQ&feature=related

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-28 10:01:51

Myśl (jedna z wielu), jednego z moich ulubionych pisarzy:

" Gdyby ludzie mówili tylko mądre rzeczy, wielu zapomniałoby mówić. "

- Karol Bunsch

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-28 21:37:00

"Żelazna kadra też z czasem rdzewieje".
    Tadeusz Gicgier

No i jak sie z tym nie zgodzić .

• Autor: agus2404 Data: 2010-06-28 21:39:49

Cytat jakby na czasie :)))

• Autor: agus2404 Data: 2010-06-28 21:42:05

"Jeśli bardzo kogoś kochasz, szanuj jego wolność..
    Jeśli wróci do ciebie, zostaniecie razem na zawsze, jeżeli nie- widocznie nigdy nie był twój...." To jeden z moich ulubionych cytatow filmowych (Niemoralna propozycja).

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-28 22:25:34

Użytkownik agus2404 napisał w wiadomości:
    > "Jeśli bardzo kogoś kochasz, szanuj jego wolność..Jeśli wróci do
    > ciebie, zostaniecie razem na zawsze, jeżeli nie- widocznie nigdy nie był
    > twój...." To jeden z moich ulubionych cytatow filmowych (Niemoralna
    > propozycja).

Owszem fajny cytat, ale kontekst związany z wydarzeniami tego filmu i podtekst wiążacy trzy postaci, (a łajdackie podejście do miłości dwóch osób) w jakim padły te słowa jest makiawelicznie przewrotny, Dlatego za nim (cytatem) nie przepadam, ponieważ osoba wypowiadająca te słowa bawiła się uczuciami innych osób wykazując, że swiat to samo tylko łajdactwo, zalezne od portfela, sam okazał się jednak  przy tym całkowicie amoralnym spełaniając swoje "psychologiczne" doświadczenie-zabawę ...

• Autor: agus2404 Data: 2010-06-28 22:34:19

ło matulu.....................................
    dla mnie ten cytat ma proste przesłanie...
    tak samo  jak pieknie kończy się ten film- oba dla mnie znacza jedno: prawdziwa miłość zwycięża wszystko....
    może jestem naiwna w swoim myśleniu..ale jednocześnie, z tą naiwnością jestem szczęśliwa...
    amen

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-28 23:24:42

> ło matulu..................................... dla mnie ten cytat ma proste
    > przesłanie...tak samo  jak pieknie kończy się ten film- oba dla mnie
    > znacza jedno: prawdziwa miłość zwycięża wszystko.... może jestem naiwna
    > w swoim myśleniu..ale jednocześnie, z tą naiwnością jestem
    > szczęśliwa... amen

Co do przesłania nie mam nic, oczywiście jako takie jest bardzo głebokie, prawdziwe, ale nawiazałem do treści filmu(moze za daleko poszedłem w rozwazaniach) sorki, jeśli inaczej zrozumiałaś, ze neguję sens tego cytatu.
    Pychol

• Autor: agus2404 Data: 2010-06-29 07:41:10

ależ Ty mnie nie przepraszaj :)))))) Ty oglądałeś film męskim okiem- i głównie zapadło Ci w pamięć, że za pieniądze można wszystko..
    Mnie urzekła Ich miłość.. Ponad wszystko.. Ach.. czasami romantyczna bywam i się wzruszam......
    Film uwielbiam niezmiennie od kilkunastu lat.. i cytat też :))
    A z cytatami- bywa tak, jak z interpretacją wierszy- każdy wyczyta w nich co innego...
    Pychol :))

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-29 13:30:47

> ależ Ty mnie nie przepraszaj :)))))) Ty oglądałeś film męskim okiem-
    > i głównie zapadło Ci w pamięć, że za pieniądze można
    > wszystko..Mnie urzekła Ich miłość.. Ponad wszystko.. Ach.. czasami
    > romantyczna bywam i się wzruszam......Film uwielbiam niezmiennie od
    > kilkunastu lat.. i cytat też :)) A z cytatami- bywa tak, jak z interpretacją
    > wierszy- każdy wyczyta w nich co innego...Pychol :))

Agus, zapadło mi nie to że za pieniądze można wszystko, zapdło mi to że dla pieniedzy i za ponieniądze można się tak upodlić i za pieniadze człowiek upodlić może drugiego czlowieka. A to rożnica.
    To ze ogląda mężczyzna nie oznacza, że mężczyżni generalnie są (wg Ciebie jak z tego wynika) gorszym gatunkiem człowieka, meskie oko wcale nie jest gorsze od kobiecego, to zależy od człowieczeństwa.
    Jeśli chodzi o cytat, jest jaki jest i nie jest mozliwe w jego przypadku inne interpretowanie, tylko wazna jest oson=ba wypowiadającą ta myśl, wcakle nie "czysta" moralnie. Piękne słowa nie szły w tym przypadku z postępowaniem.
    No ale to wszystko jest zależne od rozpatrywania tego fimu: fabuły i tego na co nam pozwolili realizatorzy flmu pod względem obrazu jak i przesłania zawartego w filmie, w jego treści.
    Mnie, jeśli chodzi o cytaty z filmów utkwił jeden w pamięci: "...miłość nie lubi słowa przepraszam..." z pięknego filmu, podczas którego oglądania"męskim okiem" muszę zawsze kilka razy wycierać pot pod oczami. A ten film to "Love story".
    Pychole

• Autor: agus2404 Data: 2010-06-29 14:04:11

Love story- to jeden z ulubionych filmów mojego taty... Pierwszy raz widział go z moją Mamunia, na randce.. :)) I od tego czasu bardzo go lubi... I mam wrażenie, że ogląda go takim samym męskim okiem, jak Ty :)))
    Sama nie widziałam, może kiedyś w końcu obejrzę..
    Mężczyźni absolutnie nie są gorszym gatunkiem..  Może tylko inaczej  (przynajmniej czasami) na niektóre rzeczy patrzą... ;))))
    A a'propos upodlenia- kto Twoim zdaniem upodlił się bardziej..Ona, że się zgodziła czy on -że ją namówił (dał przyzwolenie?? ). Bo tego trzeciego nie bierzmy pod uwagę- to inny gatunek.. :))

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-29 17:11:59

Obaj byli siebie warci: jeden bo zabawiał się w "psychologa" mając kasę i to tylko po to by pokazać, że za pieniądze można kupić wszystko w tym zakochaną kobietę, która notabene w tym przypadku zrobiła to ze ślepej miłości do ukochanego-łachudry anie miała dość samozaparcia spowodawanego uczuciem, by mówiąc dosadnie: dać w mordę za samą tylko propozycję i opuścić go bezpowrotnie. Potraktował ją jak ... nie chce pisać dosadnie, ale stał się w tym momencie zwykłym alfonsem.
     Wysuwający propozycję to dla mnie zwykły degenerat moralny z zasobnym portfelem, który zamiast wziąc sobie zwykłą .... to polował na ( żebyś tylko źle nie zrozumiała) "czystą" kobietę, nie zbrukaną najstarszym zawodem.
     Chciał im pokazać "swoją moc" tzn. siłę pieniądza, że nic nie jest tak drogie by nie można było tego kupić ... tak w skrocie mówiąc.

Tak nawiasem mówiąc, mogę się poszczycić tym, że mnie "... nie da rady kupić ...", jak to zdefiniowano. Były próby,  o ktorych dowiedziałem się po kilku latach, ale to juz inna historia, zawodowa.

• Autor: agus2404 Data: 2010-06-29 19:33:40

hm... no niby to wszystko co piszesz to prawda... Nawet nie niby- to prawda.
    On (mąż) nie był tak do końca przekonany o słuszności swojej decyzji.. To chyba nawet Ona Go do tego namawiała.. Ona zrobiła to niewątpliwie z miłości do Niego. Ale na pewno, nie bez znaczenia jest fakt, że ten "degenerat moralny z zasobnym portfelem" jest całkiem przystojny..
    A mąz to nie całkiem łachudra- młody, początkujący architekt na dorobku.. Chyba nawet zdolny..:)) Starał się.. Ale wiesz przecież, że nie zawsze wszystko wychodzi.....
    Trafił im się łatwy sposób zdobycia pieniędzy, w bardzo cięzkim okresie życia.. Myślę ża każdy by się zastanowił... A przynajmniej dużo z nas...

Dla mnie ten film pozostanie na zawsze historią romantyczną... A scena z hipopotamem, zawsze mnie rozczula..
    Pychole:)))))))))))))))))))))))))
    I gartulacje że jesteś wierny swoim zasadom!!!

• Autor: as Data: 2010-06-28 22:45:40

To jest kawał skopiowany z netu:

Czasopismo "Claudia" opublikowało dla swoich czytelników quiz, pod nazwą: "Czy znamy kobiety?"
    Zwyciężył Tomek B., Radom, 10 lat.
    Pewien starszy, rozżalony czytelnik napisał do redakcji:
    "To doprawdy śmieszne! Mam 65 lat, pierwsze wiadomości o kobietach zdobywałem mając 12 lat! A tu taki smarkacz dostaje pierwszą nagrodę!"
    Odpowiedź z redakcji:

Drogi Czytelniku!
    Pierwsze pytanie naszego quizu brzmiało:
    "Gdzie kobiety mają najbardziej kręcone włosy?" - Tomek odpowiedział prawidłowo - w Centralnej Afryce.
    A co Pan odpowiedział?! I jeszcze narysował?!!!
    Drugie pytanie naszego quizu brzmiało:
    "Kiedy kobieta ma pianę między nogami?" - Tomek odpowiedział bezbłędnie:
    - Kiedy kobieta doi krowę.
    A Pańskie wyjaśnienie? Nie mieszaj Pan w to żony! I ten wulgarny rysunek, fuj!
    I ostatnie, trzecie pytanie quizu:
    "Na co kobiety niecierpliwie czekają każdego miesiąca? - Tomek odpowiedział od razu:
    - Na nowe wydanie "Claudii".
    A co Pan odpowiedział?! Dzięki Bogu, że nie było rysunku!!!!!

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-28 23:29:58

Superowe.
    Tylko smutne, że facetowi tylko takie myśli chodziły po głowie, a pocieszajace: ja mam ten sam wiek, ale nie mam takich zawężeń myslowych, przeciwnie czasem za szerokie.

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2010-06-28 23:05:24

A ja lubie ten cytat,krotki,a tresciwy--"Kto malo mysli-bladzi wiele"-Leonardo da Vinci

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-28 23:38:10

Mnie na dziś ten, jakże aktualny:

"A to się będę śmiał, gdy nie zdążą ze zniszczeniem świata (kraju <>wł.)przed jego końcem".

Stanisław Jerzy Lec (pierw. de Tusch -Letz)

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-29 13:37:28

Moje motto na dziś:

"Chcąc być czyimś przyjacielem, trzeba stać się godnym przyjaźni."
                                                                               (Mikołaj Gogol)

w powiązaniu z:

"Doradzając przyjacielowi, staraj się mu pomóc, a nie sprawić przyjemność."
                                                                                         (Solon)

• Autor: jaska2503 Data: 2010-06-29 21:01:52

Jeśli potrafisz śmiać się z samego siebie, to najlepszy dowód, że masz poczucie humoru. Molier

Jeśli chcesz żyć szczęśliwie, nie przejmuj się tym, że uważają cię za głupca. — Seneka Młodszy

To moje ulubione aforyzmy...

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-30 10:17:39

Może zaskoczę Cię, ale mam je też w swoich ulubionych.

Ostatnio mniej śmieję się z siebie, raczej częściej uśmiecham się do siebie.

Tak przy okazji , to czasem zastanawiam się czy najszczęśliwsi to nie ci właśnie, których medycyna zakwalifikowała do tej grupy. A przynajmniej są prawdziwi(!) w okazywaniu wszystkiego; wszelkich uczuć i może dlatego szczęsliwi.

Pychol

• Autor: góralka Data: 2010-06-29 21:37:57

To ja dowcip zapodam :)

Zjazd absolwentów
    W czasie zjazdu absolwentów liceum były nauczyciel pyta dawnego ucznia:
    -A ty Kaziu masz dzieci?
    -Ośmioro - odpowiada dumny ojciec.
    -Zawsze taki sam - mruczy staruszek - W klasie też nigdy nie uważałeś...

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-30 10:10:45

Martulka, aniołami w młodości to Kaziuki nie byli nigdy, dlatego staram się wszyskie "możliwe" istoty ludzkie z tamtego okresu zrodzone, traktować opiekuńczo bo nic nie wiadomo.
    Ale w klasie to uważałem, szczególnie na biologii (rozmnażanie) i polskim i historii ( zyciorysy, w tym błędy życiowe wielkich ludzi), a na matmie by nauczyć się liczyć ... zawsze na siebie.

Pychol

• Autor: Kazik45 Data: 2010-06-30 20:41:26

Mówią, że tzw. wyspiarze nie są dowcipni. Może i tak ale ...

Pewnego wieczoru lord John od wielu lat doprawiający rogi gospodarzowi wpada na herbatkę do lorda Toma. Siedzą i piją w milczeniu, aż John pyta:
    - A gdzie lady Mary?
    - Lady Mary leży na górze - odpowiada lord Tom.
    - W takim razie wpadnę do niej na chwilę - mówi, wstajac lord John.
     Wchodzi po schodach i znika w jednym z pokoi. Po dłuższej chwili wraca, dyskretnie poprawia garderobę i siada w milczeniu naprzeciw lorda Toma.
    Rozmowa nie klei się, więc unosi filiżankę do ust i łyka odrobinę herbaty, po czym, wykrzywiając się z niesmakiem, mówi:
    - Zimna jakaś!
    Na to lord Tom odpowiada z flegmą:
    - No cóż, nic dziwnego, już trzy dni jak nie żyje...

• Autor: ewka63 Data: 2010-06-30 20:56:20

Hrabia postanowił pofiglować z hrabiną wieczorem. 

- Janie ! Trzymaj świece, a ja zadowolę hrabinę.

Kilkanaście minut trwało, hrabia pyta hrabiny: i jak?

-nijak - odpowiada hrabina.

I tak sytuacja powtarza sie kilka razy. Hrabia sie zdenerwował i mówi do służącego - Janie ja będę świece trzymał, a ty zadowolisz hrabinę.

Hrabina z Janem pofolgowali sobie ile wlezie. Na koniec hrabia pyta hrabiny : i jak?   - Świetnie - odpowiada hrabina.

Na to hrabia do Jana ; Widzisz chamie jak trzeba świece trzymać ?!

• Autor: as Data: 2010-07-01 11:41:24

- Jak mężczyźni definiują podział obowiązków "pół na pół"?
    - Ona gotuje - on je, ona sprząta - on brudzi, ona prasuje - on gniecie...

• Autor: as Data: 2010-07-01 11:46:26

W warsztacie klient siedzi w fotelu i czyta gazetę, a na kanale stoi samochód. Przychodzi mechanik i zabiera się za auto. Po chwili mówi do klienta:
    - Przydałoby się wymienić świece.
    - To wymieniaj pan, tylko szybko.
    Mechanik czuje, że złapał frajera i nawija dalej:
    - Pasek rozrządu też do wymiany. Klocki i tarcze też. I płyn hamulcowy, i w chłodnicy, i wycieraczki...
    - Wymieniaj pan, tylko szybciej, bo nie mam czasu.
    Mechanik skończył, odstawił samochód i mówi:
    - No, gotowe.
    - No to teraz- mówi klient pokazując palcem samochód przed warsztatem- bierz się pan za mój!

• Autor: as Data: 2010-07-01 11:49:04

Skąd wiadomo, że mężczyzna robi plany na przyszłość?
    - Bo kupuje dwie skrzynki piwa zamiast jednej.

• Autor: as Data: 2010-07-01 11:51:22

Skąd wiadomo, że mężczyzna jest szczęśliwy?
    - A kogo to obchodzi?

• Autor: as Data: 2010-07-01 11:51:56

Ilu mężczyzn potrzeba, aby zmienić rolkę papieru?
    - A kto to wie? Czy to kiedykolwiek się zdarzyło?

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-01 16:13:22

Mężczyzna około 40-tki pomykał szosą w swoim nowiutkim Porsche. Kiedy już dwukrotnie przekroczył dozwoloną prędkość, we wstecznym lusterku zobaczył charakterystyczne czerwono-niebieskie migające światełka.
    Pewien mocy swojego samochodu ostro przyspieszył, ale wóz policyjny nie dawał za wygraną. Po chwili zdał sobie jednak sprawę, że w ten sposób może przysporzyć sobie wielu kłopotów i zjechał na pobocze.
      Policjant podszedł do niego, bez słowa sprawdził prawo jazdy i powiedział:
    - To był dla mnie długi dzień, zbliża się koniec mojej zmiany, na dodatek jest piątek trzynastego. Mam dość papierkowej roboty, więc jeśli znajdzie pan jakieś dobre wytłumaczenie to może Pan odjechać bez mandatu.
    Mężczyzna pomyślał chwilkę i powiedział:
    - W zeszłym tygodniu moja żona zostawiła mnie dla jakiegoś policjanta. Bałem się, że to pan i chciał mi ją pan oddać.
    - Życzę miłego weekendu - powiedział policjant.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-01 16:17:20

Myśl na dziś:

" Najłatwiej przyjmują nowe obyczaje ci, którzy nie mają żadnych."
                                                                                            (Karol Bunsch)

To taka luźna refleksja nawiązująca do wczorajszej debaty naszych przyszłych "władyków".
     Chyba lepiej byłoby gdyby Jan Pietrzak startował, " ... może lepiej by nie było ale za to śmieszniej ...", tyle że zdrowym śmiechem.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-02 22:37:33

Dzisiejsze myśli, a wypowiedział te słowa Mahomet:

"Cały świat i wszystko na nim jest piękne, ale napiękniejsza jest kochająca kobieta".

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-02 22:42:56

Taaaak ... ale uśmiechu nigdy za wiele ...
     **
    Żona leży na łożu śmierci, mąż podchodzi do niej i szeptem pyta:
    - Kochanie, co mogę jeszcze dla ciebie uczynić przed twoim odejściem?
    - Chciałabym abyś mnie ostatni raz "przeleciał"
    - Ależ kochana, przecież ty tego nie wytrzymasz!
    - Nie martw się jakoś sobie poradzimy.
    Pokochali się, a potem mąż poszedł spać do swego pokoju. Rano idzie do jej pokoju, patrzy: żony nie ma.... Idzie do kuchni, a żonka krząta się cała w skowronkach.
    Ani śladu choroby!
    Jak to się stało? - dziwi się małżonek.
    - Kochany, seks z tobą tak mnie uzdrowił, czuję się wspaniale, jak nowo narodzona.
    Mąż wrócił do swego pokoju i gorzko zapłakał. Żona podchodzi do niego i pyta:
    - No co ty, kochanie! Smucisz się, że wyzdrowiałam?
    Na to mąż, łkając:
    - Nie, to nie to. Pomyślałem sobie ilu ludzi mogłem uratować: babcia, ciocia, wujek Henryk ...

**

• Autor: Regina Florczak Data: 2010-07-02 23:10:32

Mąz leży  bardzo chory, noc , daleko do miasta, nie ma jak księdza sprowadzić, a jemu chce się do spowiedzi.
    Prosi żonę- ty znajdź jakąs szatę podobną do stuły i wyspowiadaj mnie.
    Kobietka pomyślała , złapała świeżo wyprane kalesony męza , zarzuciła na plecy, nogawki ułozyła na piersiach, usiadła koło męża i spowiada.

Na koniec mąz pyta czy moze powiedziec mu czy córka jest jego żona odpowiada ze nie, jest od sąsiada
    facet zacisnął zęby ale pyta dalej, a syn to na pewno mój - żona zaprzecza i mówi ze listonosza.
    Facetem zatrzesło, ale pyta dalej - ten trzeci to już na pewno mój - żona i teraz zaprzeczła.
    Facet zrywa się z łóżka i krzyczy  - gdyby nie te swięte szaty to bym ci przyp......ił aż byś gwiazdy zobaczyła.
    Morał  ; można męża spowiadac , ale nie opowiadać o niektórych sprawach :-))))))))))

• Autor: ewka63 Data: 2010-07-04 13:11:47

Leży dziadzio na łozu śmierci, w około rodzina: dzieci, wnuki. Konający mówi:
    - gdy byłem młody miałem pieniądze, dziewczynki, super auta. Wszyscy mi mówili: "ożeń się, bo samemu źle na świecie". Ale ja byłem sam i było mi dobrze. Rodzina mnie przekonywała, znajomi: "ożeń się, bo jak będziesz umierał to przynajmniej będzie ci miał kto szklankę wody podać".
    Przekonali mnie. Ożeniłem się, pieniądze poszły na dom, na szkołę dla dzieci, na zajecie dodatkowe dzieci, na fryzjera i kosmetyczke dla żony.
    Straciłem kolegów, wesołe towarzystwo i panienki. Teraz umieram i do cholery NIE CHCE MI SIE PIĆ!!!

• Autor: tineczka Data: 2010-07-05 01:33:54

Hehe, moj brat mi dzisiaj podal kawal: "masz pszczoly, to masz miod, masz dzieci, to masz smrod"............;))))))))))) Oczywiscie nie zgadzam sie z tym:)

• Autor: jaska2503 Data: 2010-07-04 21:38:47

Nigdy nie będzie szczęśliwy ten, którego dręczy myśl, że ktoś jest szczęśliwszy od niego. - Seneka Młodszy.

Ludzie w ogóle nie myślą. Oni tylko myślą, że myślą.- Mark Twain

• Autor: agus2404 Data: 2010-07-04 21:39:51

bardzo mądre słowa....
    nie znoszę zazdrośników...

• Autor: jaska2503 Data: 2010-07-04 21:41:18

ja też!

• Autor: agus2404 Data: 2010-07-04 21:45:17

:)))

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-05 01:18:24

Niektórzy twierdzą, że odrobina zazdrości jest wskazana.
     Własnie, tylko co to znaczy "odrobina" dla mnie to o tą odrobinę za dużo byłoby.
    Kiedyś był taki wątek o zazdrosci, gdzie napisałem (chyba zbyt szczerze ;)) ): zazdrość w każdym stopniu jest głupotą, a już w miłości to jest kres uczuć: jeśli kocha się to i wierzy się, a jesli brak jest wiary to po co męczyć się, lepiej się rozstać.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-05 13:40:03

Otrzymane pocztą ...

" Sytuacja, która wydarzyła się w autobusie linii numer 32 w Gliwicach.
    Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby). Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada:
    "Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."
    No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani:
    "Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe pi**y zjada się na kolację".
    Ponoć reakcja autobusu była nie do opisania."

• Autor: tineczka Data: 2010-07-06 01:03:22

Co za glupia opowiesc, to ma byc dowcip? Po pierwsze dlaczego murzyn? Przeciez tak samo powinien zachowac sie kazdy czlowiek, obojetnie jaki kolor skory ma. Babcia miala absolutnie prawo usiasc z racji wieku i moze bolacych nog? Dawno temu pisalam, ze ciaza,, nawet bardzo zaawansowana nie jest choroba i inwalidztwem.
    Reszta opowiesci , dowcip jest ponad granice kultury, slowa "czarny" sie bardzo zirytowal...........i zjadal na kolacje staruszki ??????????????...wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, chyba juz dawno cos tak glupiego nie czytalam:((((((((((((((((
    Reakcja autobusu???? Autobus zareagowal, jak ???????????? Wydzielil gazy, spaliny??????????

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-06 22:14:22

Prawda to znana od pradziejow zarania,
    Niektorym z trudem przychodzi nauka czytania
    I chociaż myślą oni, że (logicznie) czytają,
    Z wypowiedzi wynika że literki ... dalej oglądają.
    Szczególnie przez niektorych na forum teksty wstawione,
    Budzą w takowych ... "tyranżonach", geny uśpione.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-06 00:13:51

"Niektórzy ludzie wydają się wielcy, bo mierzy się także piedestał".
                                                                                   (Seneka Młodszy)

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-07 09:37:26

Na dziś...
    do przemyślania:

"Na oburzenie moralne w większości przypadków składa się dwa procent moralności, 48 procent oburzenia, 50 procent zawiści."
    ( Vittorio De Sica)

i do posłuchania, chociaż nie tylko ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=Zv1pvn_u6zs&feature=related

Miłego dnia życzę Wszystkim.
    Kazik

• Autor: jaska2503 Data: 2010-07-07 11:51:06

Dzisiaj przygotowując obiad nuciłam sobie pod nosem,aż synek zapytał"co to za muza...?
    Śpiewak ze mnie marny,ale lubię sobie ponucić jak mam dobry humor,a jest ku temu okazja...
    Słowa lecą tak:
    "Szeroki świat czeka jak przyjaciel
    Za dalą dal bez przerwy woła nas
    I z każdym dniem cudowniej i bogaciej
    Otwiera się niepowtarzalny czas ..."

• Autor: ewka63 Data: 2010-07-07 13:51:07

"jak blasku i ognia oddzielić nie można
    ni barwy od lisci zielonych,
    tak nas nie odłączysz od marzeń gorących
    i dłoni przyjaznej od dłoni"

:)))

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-07 21:08:15

A tak chyba brzmi początek....

"Rośniemy dla śpiewu
     jak ptaki jak drzewa
     i w słońce patrzymy tak samo.
     Rzucają nam czerwce
     bukiety na serce
     i skrzydła nam rosną u ramion."

• Autor: alidab Data: 2010-07-07 21:41:32

Szeroki świat czeka...

Od brzasku do brzasku
    Przez wioski i miasta
    Prowadzi nas serca potrzeba
    A w harcerskich mundurach
    Chodzimy po chmurach
    I kocha nas niebo i ziemia

Szeroki świat czeka...

Jak ja lubię takie przypomnienia...:)

• Autor: jaska2503 Data: 2010-07-07 22:30:49

Właśnie i ja lubię...nucę to na okrągło ,a pamiętam tylko te słowa co napisałam.Po wpisaniu w google przypomniałam sobie całość.Jedak i tak ten refren ciąglę mruczę(bo nuceniem tego nie da się nazwać:D:D:D)

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-09 22:24:50

" Zawsze można liczyć na trzech wiernych przyjaciół: starą żonę, starego psa i na pieniądze do wydania ".

i do posłuchania

http://www.youtube.com/watch?v=mQYeinXyZsg

• Autor: Netka Anetka Data: 2010-07-10 01:38:02

http://www.youtube.com/watch?v=KUaufVfuwLw

• Autor: Netka Anetka Data: 2010-07-10 01:44:32

http://www.youtube.com/watch?v=VKh1iWpmvc4&feature=related

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-10 11:49:20

No, ma kobita repertuar, chyba ją nieźle wnusio wkręcił.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-10 11:37:52

Szczerze mowiąc nie bawią mnie takie dowcipy, szczególnie wobec starszych osób. Trzeba zastanowić się jaki mogą wywołać skutek.

• Autor: as Data: 2010-07-10 09:47:55

Wczoraj rodzinnie zdobyliśmy Połonine Wetlińską w Bieszczadach. Cały czas toważyszył mi fragment piosenki religijnej "Ja jestem. Ja żyję. Moje serce bije"

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-10 11:30:39

Bardzo dawno temu byłem w Bieszczadach, gdzieś za Baligrodem  wioska, a własciwie osada, chyba na "D" mało brakowało pozostałbym tam na zawsze, tylko śp. Mama nie chciała jechać " w głuszę". Chociaż namawiała mnie bym tam zamieszkał, nie mogłem Jej pozostawić jednak samej. Może gdyby przyczyną było serce do płci pięknej to tak stało by się.

• Autor: as Data: 2010-07-10 15:12:55

:) Ja w  Bieszczady mam blisko. jakieś 2 -3 godz autem.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-11 01:48:12

Mieć wygląd rasowego konia, to żadna sztuka. Sztuką jest mieć mądrość osła, ale nie być mułem.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-11 02:01:28

Mieć wygląd rasowego konia, to żadna sztuka. Sztuką jest mieć mądrość osła, ale nie być mułem.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-14 01:12:24

Coś dla oczu i ducha ...
    " Prawda kole w aureolę"
    (J.I.Sztaudynger).

I coś dla ducha, i ucha ...
    http://www.youtube.com/watch?v=X0BzjZ1LepQ&feature=related

• Autor: as Data: 2010-07-14 10:06:10

Wczoraj zrywałam wiśnie stojąc na drabinie i prześladował mnie cytat " lecę bo chcę, lecę bo życie jest złe" 

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-14 11:56:24

Użytkownik as napisał w wiadomości:
    > Wczoraj zrywałam wiśnie stojąc na drabinie i prześladował mnie cytat "
    > lecę bo chcę, lecę bo życie jest złe" 

Tekst cały jest przyjemny i lekko refleksyjny , jak chyba wszystkie piosenki Wilków" i Gawlińskiego.

Od tego trzeba zacząć rzecz
    Lecę bo zgubiłem się
    Niewiele pamiętam
    Tarariruriraj
    Czuję w sobie chuć i wiatr
    Dobrze jest bawimy się
    Myślom nie ma końca
    Śnieg, zawierucha w nas

Lecę, bo chcę
    Lecę, bo życie jest złe
    Czy są pieniądze czy nie
    Lecę, bo wolność to zew
    Lecę, bo wciąż kocham ciebie
    Kocham cię

Bohema ostro bawi się
    Płyną noce przemijają dnie
    Niewiele pamiętam
    Upadam byle gdzie
    Boisz się, więc będzie tak
    Słabe życie słaba śmierć
    Wszystko w twoich rękach
    Obudź się

Lecę, bo chcę
    Lecę, bo życie jest złe
    Czy są pieniądze czy nie
    Lecę, bo wolność to zew
    Lecę, bo wciąż kocham ciebie
    Kocham cię

P.S.
    Czasem i mnie, ale chyba nie tylko  ;) "dopadają " różne urywki z literatury wszelakiej.

• Autor: as Data: 2010-07-14 14:33:12

Dzięki za tekst. Nie zastanawiałam się z jakiej piosenki to cytat. Wpadł mi akurat w głowę i ciężko było wczoraj o nim zapomnieć.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-14 15:42:26

Użytkownik as napisał w wiadomości:
    > Dzięki za tekst. Nie zastanawiałam się z jakiej piosenki to cytat. Wpadł
    > mi akurat w głowę i ciężko było wczoraj o nim zapomnieć.

Gdy męczy mnie jakiś tekst to te kilka słów wrzucam w google, tak samo zrobiłem z Twoim cytatem, chociaż skojarzyłem od razu z wykonawcą i melodią. Tytułów piosenek jest tyle, że nie "wklejam" ich  w pamięć ;))
     Znacznie trudniej odnaleźć starsze teksty, a już z wierszami jest tragicznie.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-18 12:08:32

"Madio tutissimus ibis".
    Owidiusz
    ( Najbezpieczniej jest chodzić środkiem).
    (Środkiem pójdziesz najbezpieczniej).

http://www.youtube.com/watch?v=RASKaZFZtS8&translated=1

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-24 11:41:31

Na dziś:

"Pisanie jest najlepszym nauczycielem wymowy."
    ( Cyceron)
    i orzeźwiajaca piosenka:
    http://www.youtube.com/watch?v=rmCpOKtN8ME&feature=related

Miłego popołudnia wszystkim życzę.
    Kazik

• Autor: jaska2503 Data: 2010-07-24 11:45:53

Tyle dostajesz od życia,ile życiu dajesz od siebie.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-24 13:43:52

Tak, tylko nie zawsze zglębiamy ta mysl, a bierzemy ją powierzchownie:
    bardzo bliskie jest temu:
    "Tyle dostaniesz od przyjaciół ile dasz swoim wrogom"
    czy
    "Ile włozysz w życie teraz, tyle póżniej dostaniesz".... no właśnie, tylko tak nie jest z funduszem emerytalnym.

• Autor: alman Data: 2010-07-25 14:53:19

Skoro zamknięto wątek " Na zakończenie" to ja może tu?
    Kazik, co Cię znowu ugryzło? nie byłeś tu chyba tylko po to, by "dyskutować" z wybranymi osobami?
    A co z resztą? co z tymi, którzy cenili Twoją bogatą wiedzę w różnych tematach, jak choćby w dz. Działkomania??? i nie tylko!!!
    A nie możesz wziąć urlopu na trochę,wyluzować, pomilczeć, przemilczeć czasem lub nawet omijać niektóre tematy a nawet działy?
    Możesz!!! więc zrób to i nie zawracaj głowy z jakimś odchodzeniem!!!

• Autor: Ala06 Data: 2010-07-25 14:57:44

O ile pamietam to Kaziu juz raz bral urlop od Wz
    widocznie nie do konca wypoczal

• Autor: ewka63 Data: 2010-07-24 14:29:14

Czego się Jasio nauczy

to i Małgosia potrafi.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-30 14:44:20

Myśli nie zawsze są złote. Tak samo milczenie nie zawsze jest złotem.
    Przeważnie jest oznaką wygodnictwa lub nie mamy nic do powiedzenia.

Kto jeszcze pamięta, te urządzenia i te przeboje;
    http://www.youtube.com/watch?v=VNbLYrJ1JDA&feature=related
    Urządzenia wracają, nawet w sprzedaży, chociaż dużo doskonalsze.

• Autor: alman Data: 2010-07-30 15:33:25

No, tak już lepiej........
    Urządzenie pamiętam, a jakże, miałam je, po przyjściu z pracy "chodził' niemal bez przerwy /oczywiście kiedy siedziałam w domu/...
    A pamiętacie piosenki nagrane na kartkach/widokówkach? a na takich płytach po dwie piosenki na każdej?
    Ale się rozmarzyłam....a jako, że mam doła, to chyba niezbyt dobre na mój stan....
    i po co ja otworzyłam ten wątek?
    ale dziś idę na koncert Cierniewskiego, albo mnie jeszcze bardziej zdołuje, albo wydrapię się na powierzchnię......
    ostatnio na jego koncercie tak szalałam, że córka powiedziała, że już więcej ze mną nie pójdzie nigdy, ale dziś chce iść, więc może nie było aż tak źle??????
    pozdrówka!

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-30 16:18:56

"... to były piękne dni, po prostu ...", eeeech ... http://www.youtube.com/watch?v=_PLS88TloiQ&feature=related

• Autor: Kazik45 Data: 2010-08-01 13:34:28

Planowany wyjazd do Szwecji zaczyna przybierać realne kształty, tylko powstał mały problem: sierpień czy wrzesień i kiedy lepiej biorą tam ryby?

• Autor: Kazik45 Data: 2010-08-03 13:09:01

Łamię zasadę tego wątka by powiedzieć (oglądam TV INFO) by powiedzieć, że pierwszy raz w życiu wstydzę się ... i zastanawiam się czy naprawdę to bezmózgowie, czy skrajny fanatyzm religijny.

• Autor: Ala06 Data: 2010-08-03 13:15:45

A ja ogladam TV 24 :))

• Autor: Kazik45 Data: 2010-08-03 13:53:19

też przerzuciłem na TVN24... ;))

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-08-03 13:48:27

A oglądaj, kto ci broni ! a wstydzić się za nikogo nie musisz , niech się każdy wstydzi za siebie. Nie Ty jesteś od tego żeby pisać czy ktoś jest bezmózgowy  czy nie ! Moja rada, lepiej na temat religii się nie wypowiadać, bo to do niczego dobrego nie prowadzi.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-08-03 13:51:33

Użytkownik Mama Rozyczki napisał w wiadomości:
    > A ogladaj, kto ci broni ! a wstydzić się za nikogo nie musisz , niech się
    > każdy wstydzi za siebie. Nie Ty jesteś od tego żeby pisać czy ktoś jest
    > bezmózgowy  czy nie !

bk

• Autor: Ala06 Data: 2010-08-03 15:01:32

Takim zachowaniem szczegolnie modlacych sie modlitwami
    nieodpowiednimi dla tego miejsca napewno nie kierowal rozum tylko
    fanatyzm religijny i to w najgorszym wydaniu, a szczegolnie kilka osob
    to juz mozna powiedziec ze odprawialo egzorcyzmy nad ksiezmi
    to nie sa prawdziwi obroncy krzyza

Dlaczego uwazasz ze temat religii ma byc tematem tabu :?

• Autor: ewka63 Data: 2010-08-03 16:33:58

uważam, że państwo poniosło porażkę, rząd również. Sytuacja ta pokazała, że w Polsce nie ma prawa, kościół nie ma również wiele do powiedzenia a każdy fanatyk może robić co chce. Wstyd.

• Autor: alman Data: 2010-08-03 18:57:12

Też oglądałam, byłam zażenowana tą całą sytuacją, było mi tak strasznie wstyd......i tak przykro - co ci ludzie wyrabiają z krzyżem/krzyżami....?
    ale tu nie chodzi o krzyż przecież, to jest gra krzyżem, czy tak zachowują się katolicy?
    jestem osobą wierzącą, ale nie jestem fanatykiem, używam czasem swojej mózgownicy i staram się postepować rozumnie......i dla mnie miejscem dla  krzyża nie jest plac, ulica, ba, nawet nie urząd czy inne tego typu placówki, dla mnie powinno to być miejsce godne, dające możliwość skupienia, modlitwy, miejsce intymne w jakimś sensie....
    ci "obrońcy krzyża" to wg mnie nie prawdziwi katolicy, oni chyba sami nie za bardzo wiedzą w czyim imieniu i o co występują.....
    i jeszcze jedno mnie zdziwiło - czyżby ci wszyscy zgromadzeni ludzie nie mieli zajęcia, jakichś obowiązków, mogą tak "dyżurować" w dzień i w nocy? przecież tam byli całkiem młodzi też....o, nawet J. Szczepińska urwała się z Sejmu....
    i też myślę, że to porażka.....

• Autor: Kazik45 Data: 2010-08-03 19:43:36

Jeśli chodzi o porazke to chyba wszyscy poniesli ją, a największą jednak harcerze, młodzi ludzie, którzy jeszcze raz w historii zostali wmanipulowani w politykę.
     66. lat temu na ciałach harcerzy i młodzieży politykierzy ubijali swoje interesy, wysyłając świadomie na śmierć, a dziś tak samo banda(!!!) politykierów wykorzystuje zew serca młodych ludzi każąc im bronić(?!?) Ojczyzny.
     W kwietniu Krzyż był stawiany jako symbol TYMCZASOWY, dziś ( sierpień !!!) wykorzystuje się ten zew serca młodych ludzi do celów wyłącznie partykularnych.

• Autor: ewka63 Data: 2010-08-03 20:45:52

Kaziku, w naszym państwie obowiązuje PRAWO. I nikt nie moze postawic sobie niczego bez zgody odpowiednich służb. Harcerze sa tutaj równie winni jak inni.
    Ale jednak sie okazało, że w naszym kraju jest bezprawie.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-08-03 19:34:08

Po pierwsze: przeczytaj w kóńcu CHOCIAŻ RAZ do (pipipipipipipi<autozenzura>pipipi) treść, a nie wyrywaj słów z tekstu by tylko dalej z perfidią iście bezmyslną prowokować awantury !!!!!!!!!!!!!!
     (Kiedyś ktoś na naszym forum zadał komuś pytanie "...czy ty masz mózg..." wowczas siedziałaś cicho!!!!!)

Rad udzielaj sama sobie, tzn stosuj się sama do zaleceń kierowanych wszem i wobec, w tym mnie kilka razy

I zgodnie ze swoimi obietnicami: omijaj najlepiej tematy/wątki/posty wstawiane przeze mnie, nie bedziesz miała wowczas powodów do oszczerstw pod moim adresem że "naruszam Twoją godność".
     I najważniejsze: pisz na temat i nieco logiki w nich jesli juz zabierasz głos, a nie fanatyzmu.Powtorze po raz kolejny: wypowiadaj się jak osoba dorosła, bo jak na razie to nie widac dorosłości i rzeczowej wypowiedzi, a tylko prowokacje na poziomie nastolatki.

Tym razem to ja proszę oficjalnie Moderatorow o zwrócenie uwagi Adresatce niniejszego posta.

• Autor: toffik Data: 2010-08-03 19:42:39

Nikt nie naruszył regulaminu, więc nie ma kogo upominać, a poza tym to co niektórzy już stąd odeszli, a przynajmniej oznajmili o tym wszystkim na forum.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-08-03 19:51:36

Użytkownik toffik napisał w wiadomości:
    > Nikt nie naruszył regulaminu, więc nie ma kogo upominać, a poza tym to co
    > niektórzy już stąd odeszli, a przynajmniej oznajmili o tym wszystkim
    > na forum.

Niektorzy odeszli ale powrocili na czyjąś prośbe, ja uczyniłem to samo. (mozna sprawdzić na moim PW, niestety GG nie udostepnię)
    Popełniłem coś nie tak?
    Może przez to jestem "wyjęty  spod prawa"?

Wypowiedź Twoja ( w czesci) iście godna Moderatora.
    pzdr

P.S.
     Jak mam teraz zrozumieć  słowa:

"Oj Kazik Kazik. A jednak mnie nie posłuchałeś."

• Autor: toffik Data: 2010-08-03 19:59:08

Napisałam wszystko zgodnie z prawdą. Co do wyjęcia spod prawa nic mi o tym nie wiadomo. Twoje gg jest mi niepotrzebne:) do skontaktowania się z Tobą wystarczy mi PW.

• Autor: tineczka Data: 2010-08-03 20:30:21

Przypominam tytul watku : "niekoniecznie moj watek" :)

"Prośba: wycieczki (osobiste) różnego rodzaju proszę załatwiać poza tym wątkiem"-------------Twoje slowa:))))))))))

Niestety zawsze wyjdzie z ciebie jakis diabel, ciekawa jestem dlaczego? Co tak strasznie ciebie boli, ze zawsze twoje "zarty" i dobre checi koncza sie awantura????????????

Osobiscie nie uwazam, ze MR napisala cos strasznego, a ja Jej tak nie lubie............hihihi , ze jestem ostatnia osoba do obrony MR!!!!!!!!!

Ps, marudzisz jak zwykle z ta "nastolatka" :( Wiec zdecyduj sie wreszcie, w twoich postach tylko ty masz prawo sie wypowiadac, czy jak to sobie wyobrazasz????

• Autor: agik Data: 2010-08-03 20:45:57

Dobry wieczór, Tineczko
    Chcesz kawałek arbuza? Nie jest bardzo zdrowy, bo jak twierdzi Pani doktor Cukiernica, to "yno woda ze cukrem", ale za to jaki pyszny :)

Ja tylko chciałam się odnieść do tego diabła :)
    ... bo ze mnie tez czasem wychodzi taki diabeł :) I z Ciebie też :) i z Mamy Różyczki też :) ( i nie pisze tego dlatego, ze Mamy Rózyczki nie lubię, bo ostatnio nawet polubiłam i sobie myślę, ze MR pisze bardzo skrótowo i niezbyt skora jest do wyjasniania, co się za tymi skrótami kryje i większość tych "afer" o jest zwykłe niezrozumienie. Tak przy okazji- o ile to nie jest top secret- Mamo- ja masz na imię? Magda?)
    Co tu kryć- mamy swoje za uszami...

Jeszcze tylko tak cichutko chciałam powiedzieć, ze dziękuję za przysługujące mi niezbywalne prawo do nieczytania :)

No i arbuza rozdaję :)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-08-03 20:47:44

Mam  na imię Daria :))

• Autor: agik Data: 2010-08-03 20:51:46

Chcesz arbuza, Daria :) ?

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-08-03 21:10:03

Zjedz na zdrówko Agik, właśnie rozkroiłam swojego:)

• Autor: agik Data: 2010-08-03 21:11:35

Pękne, jak zjem całego :) a na to się zanosi :D

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-08-03 21:17:25

Zjedz, co sobie będziesz żałować, najwyżej parę razy w nocy, do kibelka polecisz:))

• Autor: tineczka Data: 2010-08-03 21:06:03

Piekne imie:)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-08-03 21:18:49

Tineczko, każde imię ładne, jak się ładnie wymawia:)

• Autor: tineczka Data: 2010-08-03 22:27:20

Nie masz racji, sa imiona i imiona a Daria dla mnie brzmi jakos tak eksluzywnie:)))) Lo matulu, jak  ja teraz bede sie wyzywac na Tobie???? Ech, bede pisac MR i nie pamietac tego pieknego imienia:))))))))))))

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-08-03 22:50:56

• Autor: tineczka Data: 2010-08-03 21:05:12

Dobry wieczor Agik:)

Arbuz pyszny, dziekuje!

Ja nie diabel ja lucyfer jestem!!!! Nieporozumienia i niezrozumienia mozna powoli wyjasnic, ale ciagle pouczanie doroslych osob do uwaznego czytania tekstow, to juz nie. To nudne, to jest normalne marudzenie:))))))

• Autor: agik Data: 2010-08-03 21:07:01

:)
    Dlatego fajnie jest mieć prawo do nieczytania :)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-08-03 20:44:49

Witaj Kazik, cieszę że znów jesteś:))) i po co były te rozstania, zakładanie wątku pożegalnego, wiedziałam że wrócisz:)) zawsze wracasz

• Autor: bahus Data: 2010-08-04 00:36:39

Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości:
    > Po pierwsze: przeczytaj w kóńcu CHOCIAŻ RAZ
    > do (pipipipipipipipipipi) treść, a nie wyrywaj
    > słów z tekstu by tylko dalej z perfidią iście bezmyslną prowokować
    > awantury !!!!!!!!!!!!!! (Kiedyś ktoś na naszym forum zadał komuś
    > pytanie "...czy ty masz mózg..." wowczas siedziałaś cicho!!!!!)
    > Rad udzielaj sama sobie, tzn stosuj się sama do zaleceń kierowanych wszem i
    > wobec, w tym mnie kilka razy
    > I zgodnie ze swoimi obietnicami: omijaj najlepiej tematy/wątki/posty
    > wstawiane przeze mnie, nie bedziesz miała wowczas powodów do
    > oszczerstw pod moim adresem że "naruszam Twoją godność". I
    > najważniejsze: pisz na temat i nieco logiki w nich jesli juz zabierasz głos,
    > a nie fanatyzmu.Powtorze po raz kolejny: wypowiadaj się jak osoba dorosła,
    > bo jak na razie to nie widac dorosłości i rzeczowej wypowiedzi, a tylko
    > prowokacje na poziomie nastolatki.
    > Tym razem to ja proszę oficjalnie Moderatorow o zwrócenie uwagi
    > Adresatce niniejszego posta.

Cholera...a obiecałeś parę dni temu, że odchodzisz i że nie będziesz się więcej odzywał.....Jesteś facetem bez honoru ....Jeszcze trochę a zostaniesz zbanowany bez prawa powrotu. Sam tego dopilnuję. Nie znałem jeszcze nikogo kto by okazał się aż takim indywiduum "bez jaj", o honorze to w Twoim przypadku nawet żal mówić. (Bo nie ma o czym) Póki co zamykam ten "Twój" wątek abyś nie miał dalszych możliwości siać zamęt. Nie chcemy tu troli. Zrozum to wreszcie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu