Forum

Zdrowie i uroda

Nawilzanie wlosow

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-27 17:25:27

Czym najlepiej i najnaturalniej nawilzyc wlosy? Mysle, ze wiadro wody..to nie jest wlasciwe myslenie.. ;)) ale czym?????????

• Autor: Anovi Data: 2010-06-27 17:35:48

A włosy naturalne, farbowane, rozjaśniane, po trwałej?

• Autor: Glumanda Data: 2010-06-27 17:44:05

Naturalne, ale bardzo delikatne..jak jedwab.. :) Proste jak szczypiorek :)

• Autor: aggusia35 Data: 2010-06-27 18:40:11

Stosuj szampony nawilżające. Do kupienia w sklepie Jak masz delikatne włosy możesz też stossowac specjalne szamony do włosów cieńkich. Sprawiają że włosy stają sie troszkę grubsze. Ja sobie kupiłam teraz na lato odżywkę nawilżającą i szampon u fryzjera. Nie z serii wysokiej półki. jak chcesz podam Ci nazwę na PW.

• Autor: emeska1974 Data: 2010-06-27 18:47:20

jeśli mogę to też poproszę nazwę - jesli skuteczne bo mam bardzo cieniutkie wlosy. - dziękuję

• Autor: aggusia35 Data: 2010-06-27 19:53:26

To i ja napisze jak dziewczyny podają nazwy. Tak elseve jest dobry, polecam ten z mleczkiem królewskim, czerwona seria wypełniająca jest dobra i fioletaowa nadająca włosom obiętości. Ta ostatnia nie uczyni z włosów bujnej czupryny ale po umyciu tym szamponem wyraźnie widac że włosy są grubsze.
    Co do kosmetyków u fryzjera to polecam szampony Gold wella ( to co innego niz wella).  Bardzo dobre nawilżające to z serii na słońce. Saune u fryzjera też polecam.

• Autor: monique21 Data: 2010-06-27 23:04:37

ja też mam cienkie włosy i używałam ten elseve z mleczkiem królewskim (odżywkę) i włosy wcale nie były fajne, szybciej się przetłyszczały. Używam teraz i jestem bardzo zadowolona z schwarzkopf seria biała z fioletowym korkiem ;) - dla włosów cienkich, dodająca obiętości. Jestem zadowolona to i polecam :).
    ale każde włosy inaczej reagują, także jeśli nie trafiłaś jeszcze na te właściwe kosmetyki, to życzę żebyś nie musiała za długo szukać :)
    pozdrówki :)

• Autor: aggusia35 Data: 2010-06-28 07:12:24

ten z mleczkiem królewskim  jest do zniszczonych włosów. Jeśli masz zdrowe włosy to mogło tak być. Choć moja córka ma cieńkie, naturalne włosy i jej ten szampon odpowiada więc racja każdy musi wypróbować na sobie. Ja akurat po szwarzkopie dostaję uczulenia.

• Autor: pralina Data: 2010-06-27 19:16:19

O naturalnych metodach niewiele wiem... Ale mam zmasakrowane farbowaniem i rozjaśnianiem, przesuszone na końcach i tłuste u nasady włosy. W salonach fryzjerskich można wykonać saunę. Wsadzają Cię na 15-20 minut pod parę, nakładają maseczkę i to super nawilża włosy. Wiem bo sprawdziłam - po 5 cyklach w odstępie ok. 5-7 dni moje końcówki wyglądają zdrowo!!! A sauna kosztuje u mnie 18 zł.  z myciem, masażem skóry głowy i niewielkim modelowaniem! Naprawdę polecam.
    Co do odżywek polecam środki firmy Elseve z mleczkiem królewskim. Super nawilżają i ekstra się po niej rozczesują włosy. Fryzjerka mi mówiła że należy stosować odżywki do spłukiwania a nie bez - te nakładane na włosy lepią łuski i włos nie ma jak oddychać - w efekcie się wysusza.
    No i obowiązkowo jedwab. On co prawda nie naprawia w żaden sposób włosów ale poprawia ich wygląd.
    Sorry, że tak może nie do końca na temat, ale w niszczeniu i poprawianiu włosów mam spore doświadczenie. Może ktoś skorzysta z moich rad bo kilka koleżanek z pracy skorzystało i są zadowolone!!!
    Pozdrawiam.

• Autor: aleczka Data: 2010-06-28 17:17:15

ja polecam z całego serca indyjski olejek -Amla z jaśminem lub kokosowy Parachute,do tego szampon jajeczny Dabur Vatika...włosy jak lustro (juz po pierwszym zastosowaniu,moje włosy do pasa, po olejowaniu (na całą noc) i umyciu szamponem(Dabur Vatika cytryna) nie wymagają odzywki!!poleciłam już kilku osobom i sa zachwycone:-)

• Autor: beata1 Data: 2010-06-29 06:58:27

Gdzie te kosmetyki można kupić czy w drogeriach czy tylko przez internet?

• Autor: aleczka Data: 2010-06-29 10:29:37

ja kupuje na allegro,ale jest jeszcze sklep Helfy.pl z wielkim wyborem kosmetyków.

• Autor: majolika Data: 2010-06-29 13:25:40

Ja też polecam olejek "Amla". to indyjskie cudko. Pewnie m inn. dlatego hinduski maja takie wspaniałe włosy.Kupiłam go na Allegro.Niestety nadaje się wyłącznie do ciemnych włosów. Mnie- brunetce pasuje akurat, ale nie polecem blondynkom- przyciemnia. Dobry jest też olejek kokosowy, palmowy itp.
    Stosuje się podobnie jak tę słynną odżywkę polecna przez fryzjerów(olejek rycynowy+ sok z cytryny+ witaminę A) podgrzana i na 2 godziny kompres- potem zmyć.
    Stosuję Amle od jakiegoś czasu i (bez kryptoreklamy- w końcu sprzedają go różne firmy) włosy mam mocne, zdrowe, mimo(niestety już ) konieczności farbowania, ale na swój rodzony kolor)))

• Autor: *agnieszka* Data: 2010-06-29 09:18:58

Bardzo często powodem przesuszania się włosów są sztuczne farby, ondulacja. Również używane przez nas na codzień szampony, niby nawilżające, zawierają bardzo dużą ilość sztucznych detergentów (między innymi agresywne wszechobecne w kosmetykach myjących SLSy), które wysuszają włosy. Dobrą alternatywą do codziennej pielęgnacji włosów są szampony dla dzieci, ale takie które nie będą miały w składzie sodium laureth sulfate (nie mają go np. Babydream z Rossmana, Hipp, Johnson's). Jako odżywkę polecam olej kokosowy nałożony na pół godziny przed umyciem włosów albo maseczkę z zółtka, oliwy z oliwek i cytryny.

• Autor: 84chili84 Data: 2010-06-29 09:55:31

Glumando,ja polecam szampon Dove. Swego czasu zauważyłam ,że moje włosy stały się suche i łamliwe. Już po kilku myciach tym szamponem wszystko wróciło do normy, włosy są miękkie i nawilżone. Jeśli chodzi zaś o odżywki, to ja włosy po trwałej przywróciłam do ładu maseczką do włosów (do kupienia w aptece) WAX. Zerknęłam na Twój profil- dla Ciebie WAX dla blondynek, bo specyfik podzielony jest ze względu na kolor włosów:) Zerknij tutaj, jeśli jesteś zainteresowana:
    http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=9730

• Autor: aggusia35 Data: 2010-06-29 14:20:16

Dla mnie WAX był do niczego włody po nim to była sucha wiącha siana. Mam blond farbowane

Przejdź do pełnej wersji serwisu