Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Sekret uroku gry w piłkę nożną

• Autor: >lubczyk Data: 2010-06-27 19:56:14

Cytuję za prezenterem austriackiego dziennika telewizyjnego (dzisiejsze wieczorne wydanie)

Znany angielski dziennikarz powiedział: piłka nożna jest bardzo prostą grą. Najpierw 22 facetów przez 90 minut ugania sią za jedną piłką, a na koniec zawsze wygrywają Niemcy.

Mój kommentarz - to jest bardzo angielskie i jednocześnie pełne dżentelmenerii. Słowa uznania za opanowanie!

• Autor: Zośka Data: 2010-06-28 15:55:24

Zdarza się, że od czasu do czasu kibicuję jakiejś drużynie i śledzę wyniki mistrzostw. Sędziowskie pomyłki drażnią i wypaczają wyniki, ale.........nie mają oni (sędziowie) wcale takiej łatwej pracy. Zobaczcie video jak Włosi trenują
    http://www.youtube.com/watch?v=roylqFqLrNA

• Autor: >lubczyk Data: 2010-06-28 18:59:00

Ta sentencja to wypadła tylko tak przy okazji tego fatalnego błędu sędziowskiego. Z  historycznego punktu widzenia od 44 lat w ramach MŚ w piłce nożnej Albion nie dał ani razu pokonać Germanów. Stąd ten bardziej sarkazm niż żal - tak mi się wydaje.

• Autor: skopolendra Data: 2010-06-28 20:36:50

Sentenca jest oczywiscie bardzo madra.Gdyby Niemcy wygrali 2:1 milabym wielki niesmak,na szczescie wygrali 4:1 bo byli lepsi.Poprostu zwyciezyl lepszy.Gol Anglikow byl doskonale widoczny,mam nadzieje , ze metody sie zmienia bo takie razace niescislosci zdarzaja sie stosunkowo czesto

Przejdź do pełnej wersji serwisu