Drodzy Forumowicze :-) Kilka dni temu miałam okazję kosztowac rewelacyjne ciasto - "PYCHOTKA" (zakupione w cukierni). Jego sekretem był chyba biszkopt... cimny i taki jakby z kawałkami wafli typu Prince Polo... Czy ktośma może przepis na taki spód? Na tym znajdoała się masa o smkau trudnym do zidentyfikowania, ale o posmaku krówki czymś... No i na wierzchu polewa jak aksamit o lekko lejącej konsystencji... Mniam :-)
Drodzy Forumowicze :-) Kilka dni temu miałam okazję kosztowac rewelacyjne ciasto - "PYCHOTKA" (zakupione w cukierni). Jego sekretem był chyba biszkopt... cimny i taki jakby z kawałkami wafli typu Prince Polo... Czy ktośma może przepis na taki spód? Na tym znajdoała się masa o smkau trudnym do zidentyfikowania, ale o posmaku krówki czymś... No i na wierzchu polewa jak aksamit o lekko lejącej konsystencji... Mniam :-)
czy te kawałki wafli były porozkładane na wierzchu biszkoptu, czy dało się wyczuć że były pomieszane z ciastem przed jego wylaniem do blaszki?
Raczej były wymieszane z ciastem...
w takim razie nie pomoge, w sensie nie znam takiego przepisu
może warto poeksperymentować, upiec ciemny biszkopt z dodatkiem waflii, ewent. czekolady, na to masa itd
:)