Szczerze mówiąc, ja też nie widziałam gęsiokaczki:) chyba że to skrzyżowanie gęsi z kaczką myślę że Bahus będzie wiedział co to jest, z racji swoich 100 lat:)
Wyglądem bardziej przypomina kaczkę. Nazwa jednak taka jaką podałam,pierwszy raz mam je w swojej hodowli przydomowej więc nie wiem czy bardziaej smakują jak kaczki , czy jak gęsi. Sądziłam ze ktoś może już takiego zwierzaka przyprawiał
Nazwa ta wzięła się chyba tylko ze względu na ich wielkość .Jest to kaczka,a dokładniej kaczy brojler,czyli tucznik.Mięso jest smaczne,prawie jak z kaczek "francuskich".Możesz robić wszystko to,co ze zwykłej kaczki-ja piekę,dodaję do rosołu.
No jest to problem bo musisz wiedzieć czy twoja gęsio kaczka jest bardziej gęsio czy bardziej kaczko Jesli bardziej gęsio to zrób jak gęś a jesli kaczko to analogicznie jesli po 50% to ja już nie wiem.
Mam na niedzielny obiad do przygotowania gesiokaczkę, jeszcze nigdy takowej nie robiłam - proszę o radę
A co to jest gesiokaczka? Nie bardzo rozumiem, albo kaczka albo ges?
Szczerze mówiąc, ja też nie widziałam gęsiokaczki:) chyba że to skrzyżowanie gęsi z kaczką
myślę że Bahus będzie wiedział co to jest, z racji swoich 100 lat:)
No wlasnie mam pomysly na kaczke i na ges, ale na jakas krzyzowke gesiokaczki nie mam:)))))))))) Myslisz, ze Bahus wie???????????
a nie o czarnine chodzi autorce?
moja mama ma takie "cos" i z racja tego ja to "cos" mam tez /w zamrazarce .. dla mnie to bardziej jak kaczka ..
Wyglądem bardziej przypomina kaczkę. Nazwa jednak taka jaką podałam,pierwszy raz mam je w swojej hodowli przydomowej więc nie wiem czy bardziaej smakują jak kaczki , czy jak gęsi. Sądziłam ze ktoś może już takiego zwierzaka przyprawiał
ooo a ja myślałam że to nazwa potrawy :):):)
Ty i myślenie ,nie uwłaszczając.....
Jest to kaczka tylko trochę większa rozmiarem od normalnych. Przygotowuje się tak jak zwykle kaczki.
Nazwa ta wzięła się chyba tylko ze względu na ich wielkość .Jest to kaczka,a dokładniej kaczy brojler,czyli tucznik.Mięso jest smaczne,prawie jak z kaczek "francuskich".Możesz robić wszystko to,co ze zwykłej kaczki-ja piekę,dodaję do rosołu.
Dzięki za podopowiedź
No jest to problem bo musisz wiedzieć czy twoja gęsio kaczka jest bardziej gęsio czy bardziej kaczko
Jesli bardziej gęsio to zrób jak gęś a jesli kaczko to analogicznie jesli po 50% to ja już nie wiem.
Nooo,chyba jednak nie moja.