Pokroiłam niecałe pół kilo łopatki w kostkę, teraz sobie leży ta łopatka w lodówce w przyprawach i wymyśliłam sobię, że upieke ją w piekarniku w worku, w takim co jest w tych gotowych mieszankach z knorra no i tu zaczyna sie problem, w jakiej temperaturze i jak długo mam to piec w tym worku i czy na termoobiegu czy nie? błagam, pomóżcie szybko, bo za pół godziny muszę tę łopatkę do piekarnika wstawić
Jeśli nie ma, to ja standardowo wsadziłabym do 180 st. Chcesz mieć szybciej to z termoobiegiem. Jak miałam porządny piekarmk to prawie wszystko robiłam w 180 st. Teraz mam gazowego grata, który milczy na temat temp. i nie reaguje na pokrętlo więc piekę w "jakiejś" temp. i też wychodzi.
Myślę że 180-200 stopni z termoobiegiem i jak to mówią do miękkości ok.40 min powinno wystarczyć ale zawsze możesz sprawdzić.Worek ponakłuwaj ,na koniec rozciąć możesz troszkę się przyrumieni i spróbuj czy mięciutka,od 40min do 1 godzinki napewno wystarczy.Smacznego!
To nie jest te gotowe danie, tylko kupiłam takie worki i chciałam sama po swojemu cos takiego zrobić dzięki za podpowiedzi, mam nadzieję, że nie zchajcuję tego mięska
Napierw piecz w wyższej temperatyże 190- 200 ok 20 min póżniej zmniejsz do 180-170. Pod koniec jak otworzysz worek znów na trochę wyższą aby ładnie się zarumieniła skórka.
Pokroiłam niecałe pół kilo łopatki w kostkę, teraz sobie leży ta łopatka w lodówce w przyprawach i wymyśliłam sobię, że upieke ją w piekarniku w worku, w takim co jest w tych gotowych mieszankach z knorra no i tu zaczyna sie problem, w jakiej temperaturze i jak długo mam to piec w tym worku i czy na termoobiegu czy nie? błagam, pomóżcie szybko, bo za pół godziny muszę tę łopatkę do piekarnika wstawić
A na opakowaniu nie ma instrukcji?
Jeśli nie ma, to ja standardowo wsadziłabym do 180 st. Chcesz mieć szybciej to z termoobiegiem. Jak miałam porządny piekarmk to prawie wszystko robiłam w 180 st.
Teraz mam gazowego grata, który milczy na temat temp. i nie reaguje na pokrętlo więc piekę w "jakiejś" temp. i też wychodzi.
Nie panikuj, na pewno się uda. Smacznego :)
Myślę że 180-200 stopni z termoobiegiem i jak to mówią do miękkości ok.40 min powinno wystarczyć ale zawsze możesz sprawdzić.Worek ponakłuwaj ,na koniec rozciąć możesz troszkę się przyrumieni i spróbuj czy mięciutka,od 40min do 1 godzinki napewno wystarczy.Smacznego!
To nie jest te gotowe danie, tylko kupiłam takie worki i chciałam sama po swojemu cos takiego zrobić
dzięki za podpowiedzi, mam nadzieję, że nie zchajcuję tego mięska
Napierw piecz w wyższej temperatyże 190- 200 ok 20 min póżniej zmniejsz do 180-170. Pod koniec jak otworzysz worek znów na trochę wyższą aby ładnie się zarumieniła skórka.
A co to jest "temperatyże"- czy ty agusiu wiesz do czego służy edycja???
Czepiasz się, aggusia35 zrobiła błąd i co z tego, Tobie się nie zdarza?
odszczep się :):):)
Odszczep czy odczep się ?ps.może bym i się nie czepiał ale wszędzie pełno tej kobiety....uuuuuuuuuuuuuuuu
noooo ja też mam jej dość może ją tak ukatrupić :P
Andi niedługo odpoczniesz gwarantuje, zadowolony ?
Dobrze przeczytałeś ma być - "Odszczep" :):)