Hallo moja najmilsza encyklopedio! Mam pytanie, czy moge w PL uzywac navigacji, ktora melduje mi, ze gdzies tam stoi radar?? i chce mnie pstryknac?? Taka funkcje mam w mojej navigacji ale pisze, ze w niektorych krajach nie wolno jej uzywac.... tylkow ktorych??? Wiecie cos na ten temat??
Z pewnoscia, ktos po to wymyslil takie funkcje aby byly przydatne... i jakby nie bylo kierowca wtedy zawsze reaguje.."Uwaga Kontrola Radarowa" ..no to noga z gazu... :) tak sobie mysle..
My jadac do Polski wlaczylismy ta funkcje ale jakos sie nie spisala. Radary byly i pewnie jakis nas zlapal a nawigacja milczala.Ostatecznie zastanawialismy sie czy w Pl ona dziala bo wszedzie indziej nie ma problemu.
Tu sie nie zgodze. Mieszkam w GB i tu niemal kazdy, kto wybiera sie w dluzsza podroz korzysta z nawigacji, ktora okresla dokladne polozenie radarow. Korzystanie z takich ''dobrodziejstw''GPS jest na wyspie dozwolone. Do tego chyba raz w roku policja publikuje w lokalnej prasie miejsca gdzie bedzie radar np. nowy staly lub gdzie przewidziane sa kontrole policyjne.
Hallo moja najmilsza encyklopedio!
Mam pytanie, czy moge w PL uzywac navigacji, ktora melduje mi, ze gdzies tam stoi radar?? i chce mnie pstryknac??
Taka funkcje mam w mojej navigacji ale pisze, ze w niektorych krajach nie wolno jej uzywac.... tylkow ktorych??? Wiecie cos na ten temat??
Hej.Mytez mamy taka nawigacje ale uzywamy wszystkiego,chociaz tak naprawde jak sie przepisowo jedzie to nie jest ona wogole potrzebna
Wlasnie, chodzi mi o to, ze bede jechac przepisowo..a jak mnie zatrzymaja do kontroli i stwierdza, ze mam to wlaczone..zeby sie nie czepili....
:)
Sprawdzają tylko auto mapę innych nawigacji jeszcze nie kontroluja. Za to moga sprawdzić licencję.
mamy z mezem taka opcje w nawigacji i jej uzywamy. nie slyszalam zeby byl zakaz uzywania w PL tej funkcji. jest bardzo przydatna
Z pewnoscia, ktos po to wymyslil takie funkcje aby byly przydatne... i jakby nie bylo kierowca wtedy zawsze reaguje.."Uwaga Kontrola Radarowa" ..no to noga z gazu... :) tak sobie mysle..
My jadac do Polski wlaczylismy ta funkcje ale jakos sie nie spisala. Radary byly i pewnie jakis nas zlapal a nawigacja milczala.Ostatecznie zastanawialismy sie czy w Pl ona dziala bo wszedzie indziej nie ma problemu.
Glumando, w Polsce nie wolno stosować antyradarów. Ale nie wiem jak sie ma to do nawigacji z antyradarem, pewnie trzeba go wyłączyć.
W Europie jest to zakazane jedynie GB.
Tu sie nie zgodze. Mieszkam w GB i tu niemal kazdy, kto wybiera sie w dluzsza podroz korzysta z nawigacji, ktora okresla dokladne polozenie radarow. Korzystanie z takich ''dobrodziejstw''GPS jest na wyspie dozwolone. Do tego chyba raz w roku policja publikuje w lokalnej prasie miejsca gdzie bedzie radar np. nowy staly lub gdzie przewidziane sa kontrole policyjne.
Użytkownik aggusia35 napisał w wiadomości:
> W Europie jest to zakazane jedynie GB.
Antyradar nie jest zakazany jak wynika z ostatniego wpisu informacyjnego:
http://antyradar.com/
Danuśka, zobacz
http://antyradar.com/
jak wynika z wpisu, jeśli masz nawigację legalną z opcją ostrzegania o radarach, jest wszystko w porządku, możesz używać.