Proszę o pomoc już trzeci raz i mam nadziję,że wkońcu moja prośba zostanie pozytywnie załatwiona. A mianowicie chodzi mi o to,że nie mogę wstawić ikonek ani zdjęć do przepisów które chciłabym zamieścić.Cały czas jest wyświetlona informacja w pasku 'błąd na stronie',proszę o pomoc.
W tym przypadku pomóc może tylko Pampas. Na raz następny proszę precyzować o co chodzi w wątku. Tytuł Pomocy!!! oznacza nagły wypadek, a problem ze wstawianiem ikonek i zdjęć nim nie jest. Zmieniam tytuł, bo ten jest nieodpowiedni.
Nie bądź taka wybredna ;))))) I podaj nazwę tej przeglądarki , bo bez tego ani rusz :) Ja jestem informatyczną analfabetką i znam tylko 3 : Internet Explorer , Mozilla Firefox i Opera ... Może używasz którejś z nich ?
Wstawianie zdjęć do tekstu odbywa się za pośrednictwem "biblioteki obrazów". Zdjęcia znajdujące się w "biliotece" można wielokrotnie używać w różnych tekstach. Dodawać można obrazy
w formacie JPEG o maksymalnej rodzielczości 800x600 punktów lub w formacie GIF o maksylnej rozdzielczości 200x200 punktów. Obrazy w formacie JPEG o rodzielczości większej niż 200x200 punktów są dodawane w postaci miniaturek powiększanych po kliknięciu na nich myszką.
Aby dodać zdjęcie należy wejść do "biblioteki obrazów" poprzez kliknięcie na ikonce znajdującej się w pasku narzędziowym edytora. Następnie należy wprowadzić nazę obrazka w polu "nazwa" oraz wskazać plik z obrazkiem (guzik "przeglądaj") i dodać obraz do biblioteki przy pomocy guzika "Dodaj". Teraz wystraczy już tylko wybrać z listy dodany obraz, i kliknąć na guzik "Wstaw".
Proszę o pomoc już trzeci raz i mam nadziję,że wkońcu moja prośba zostanie pozytywnie załatwiona. A mianowicie chodzi mi o to,że nie mogę wstawić ikonek ani zdjęć do przepisów które chciłabym zamieścić.Cały czas jest wyświetlona informacja w pasku 'błąd na stronie',proszę o pomoc.
W tym przypadku pomóc może tylko Pampas. Na raz następny proszę precyzować o co chodzi w wątku. Tytuł Pomocy!!! oznacza nagły wypadek, a problem ze wstawianiem ikonek i zdjęć nim nie jest. Zmieniam tytuł, bo ten jest nieodpowiedni.
Może to pomoże: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=298625&post=298635
Warunek: zdjęcie musi być zapisane na Twoim dysku, reszta jak w ilustrowanej instrukcji :)
Użytkownik Anovi napisał w wiadomości:
> Warunek: zdjęcie musi być zapisane na Twoim dysku,
Nie musi. Aniołka dla Almiry wklejałem na kompie bez dysku. (płyta Ubuntu - Live)
No napisz jaka przeglądarka.
Korzystam zprzeglądarki google.
Czy masz namyśli chome? Bo nie ma takiej przeglądarki jak goole. Google to wyszukiwarka.
Przeglądarka onet przepraszm,że ciężko się ze mną porozumieć ale komputer to jest moja najsłabsza strona.
Panie Sulku! Najlepiej zapytaj Pani Elizy.. ona bedzie wiedziala ;););)
Pani Glumando jestem kobietą i proszę mówić mi po imieniu,a mam na imię Beata.
Przeglądarka to jest ten znaczek , na który klikasz , żeby ( po połączeniu z internetem ) wejść na jakąkolwiek stronę .
Przeczytaj jego nazwę :)
Pani Eliza powiedziałaby :
" Kocham Pana , panie Sułku jedyny " ;)))))
Dzięki za podpowiedź kojonkosky, a jeśli chodzi o panią Elizę to mimo wszystko musiałby być męszczyzna przy takim wyznaniu:)))
Nie bądź taka wybredna ;)))))
I podaj nazwę tej przeglądarki , bo bez tego ani rusz :)
Ja jestem informatyczną analfabetką i znam tylko 3 :
Internet Explorer , Mozilla Firefox i Opera ...
Może używasz którejś z nich ?
Dodam jeszcze Galeon, Lynx i Konqueror :-)))
Z FAQ na samym dole strony, na końcu FAQ.
Jak zamieścić zdjęcie?
Wstawianie zdjęć do tekstu odbywa się za pośrednictwem "biblioteki obrazów". Zdjęcia znajdujące się w "biliotece" można wielokrotnie używać w różnych tekstach.
Dodawać można obrazy w formacie JPEG o maksymalnej rodzielczości 800x600 punktów lub w formacie GIF o maksylnej rozdzielczości 200x200 punktów. Obrazy w formacie JPEG o rodzielczości większej niż 200x200 punktów są dodawane w postaci miniaturek powiększanych po kliknięciu na nich myszką.
Aby dodać zdjęcie należy wejść do "biblioteki obrazów" poprzez kliknięcie na ikonce znajdującej się w pasku narzędziowym edytora. Następnie należy wprowadzić nazę obrazka w polu "nazwa" oraz wskazać plik z obrazkiem (guzik "przeglądaj") i dodać obraz do biblioteki przy pomocy guzika "Dodaj". Teraz wystraczy już tylko wybrać z listy dodany obraz, i kliknąć na guzik "Wstaw".