Witaj, Golonko w kiszonej kapuście. W folię aluminową zawijamy kiszoną kapustę z golonkiem, i na grilla. Ja kupuje takie małe golonka już na pół przygotowane takie do odgrzania pycha.Przepis nawet gdzies jest na WŻ ale nie potrafie go teraz znależć.Ponadto bagietkę lub weka smaruje masłem i posypuje czosnkiem składam w całość pakuje w folię aluminiową ii na grila pychotka, przepis też jest gdzieś na WŻ ale jak nazłość nie mogę znależć. Pozdrawiam
Witaj, ja polecam kilbase faszerowana musztarda i suszonymi sliwkami i zawinieta w boczek. bardzo dobre , latwe do zrobienia i cos innego, tylko trzeba pilnowac, zeby boczek nie przypalil sie http://wielkiezarcie.com/recipe46109.html Pozdrawiam
hej ! ja zrobiłam w sobotę boczek na grillu.Plastry surowego boczku zamoczyłam w marynacie ( olej, wiśniówka, sól, pieprz, przyprawa do grilla, papryka słodka) swojej roboty lub możesz kupić gotową i odstawiłam na dobę w lodówce albo szaszłyki boczek surowy (też był zamoczony w marynacie dobę) w kostke cebula papryka i cukinia.Moja mam ostatnio zrobiLa pycha mielone na grillu tylko do mięsa nie dodawałajajka.pozdrawiam
na grila to kaszanka - taka bez przypraw , dodatkowego tluszczu- ot zawinieta w kawałek foli krewetki- wczesniej zamarynowane w oliwie, czosnku i koperku, z odrobina pieprzu i soli(zawiniete w folie) ryba - dorsz np, zawiniety w folie, z sola i pieprzem
Polecam ci moje szaszłyki warzywno-mięsne. Zapraszam do moich przepisów, bo znów nie mogę skopiować linka :/ Do tego sałatkę warstwową lub czerwono-zieloną też z mojej książki.
Ja najbardziej lubię z grilla pieczone w folii ziemniaki z gzikiem, pieczony w folii czosnek w główkach,szaszłyki warzywne z różnymi dipami, wątróbki owinięte w plaster boczku(można włożyć do środka namoczoną uprzednio suszoną sliwkę)w folii, i słodkie pianki. To taki amerykański wymysł, ale dobry.Firmy nie podaję z wiadomych względów.Sałatka dobra jest np. bałkańska.Boczniaki z oliwą też fajne są pieczone na grillu.
Z całym szacunkiem, ale kompletnie nie rozumiem tego sosu. To jakieś sprzątanie lodówki? Zrozumiałabym łaczenie mdłego majonezu z musztardą, lub z ogórkami, a nawet z czosnkiem ( choć mi sie 3 dni odbija po sosie majonezowym z czosnkiem, a jeszcze łączonym z grillowanym mięsem) Ale jaki ma cel łączenie 4 wyrazistych w smaku składników?
Przepis z wz,ale nie mogę go teraz znależć:młode ziemniaczki umyć pezkroić na pól posolić,posmarować masełkiem,zlepić,obłożyć łupinkami cebuli,zawinąć w folię i na grilla,wychodzą pycha!Skrzydełka słodko-ostre:łyżkę miodu rozpuścić(ja mam taki twardawy),dodać ok 5 łyżek ketchupu i kilka kropel tabasco,lub innego sosu chili,może być też ostra papryka w proszk(jak spróbujesz ,,sosiku,,,ma być ostry,póżniej na skrzydełkach będzie ok),skrzydełka posól,posyp przyprawą do grilla,zalej sosikiem i na ruszt:-)
Ja ostatnio na grillu piekłam udka. 2 dnia przed leżały w pojemniku w zalewie ( olej, papryka, vegeta, przyprawa do mięsa ), następnie ok. 1 h piekły się zawinięte w folii na grillu, a kolejne 30 min bez foli. Wyszły naprawdę smaczne.
a ja robie hamburgery , filet wieprzowy owiniety bekonem lub boczkiem ( oczywiscie przed przyprawiony lub zamarynowany ) podstawa do filetu ( jak dla mnie) to rozmaryn, kielbaski przeciete wzdluz a poten wsadzam ser zolty i zawijam boczkiem lub bekonem, piersi w marynaccie shoarma, lub indyjskiej , i czesto uzywam marynaty do poledwicy Tineczki:)
Witam! Razem z teściową chcemy zrobić grilla,macie może jakieś fajne sprawdzone pomysły na tą okazję?Będę bardzo wdzieczna.Pozdrawiam!
Polecam moją sałatkę można ją dowolnie modyfikować http://wielkiezarcie.com/recipe46133.html
Witaj,
Golonko w kiszonej kapuście. W folię aluminową zawijamy kiszoną kapustę z golonkiem, i na grilla. Ja kupuje takie małe golonka już na pół przygotowane takie do odgrzania pycha.Przepis nawet gdzies jest na WŻ ale nie potrafie go teraz znależć.Ponadto bagietkę lub weka smaruje masłem i posypuje czosnkiem składam w całość pakuje w folię aluminiową ii na grila pychotka, przepis też jest gdzieś na WŻ ale jak nazłość nie mogę znależć.
Pozdrawiam
Fajny pomysł na kaszankę:
http://wielkiezarcie.com/recipe25956.html
Potwierdzam,pychotka,robiłam już wiele razy:)
Witaj, ja polecam kilbase faszerowana musztarda i suszonymi sliwkami i zawinieta w boczek. bardzo dobre , latwe do zrobienia i cos innego, tylko trzeba pilnowac, zeby boczek nie przypalil sie http://wielkiezarcie.com/recipe46109.html Pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/recipe60753.html polecam :) wśród moich gości robi niezmiennie furorę
hej ! ja zrobiłam w sobotę boczek na grillu.Plastry surowego boczku zamoczyłam w marynacie ( olej, wiśniówka, sól, pieprz, przyprawa do grilla, papryka słodka) swojej roboty lub możesz kupić gotową i odstawiłam na dobę w lodówce albo szaszłyki boczek surowy (też był zamoczony w marynacie dobę) w kostke cebula papryka i cukinia.Moja mam ostatnio zrobiLa pycha mielone na grillu tylko do mięsa nie dodawałajajka.pozdrawiam
na grila to kaszanka - taka bez przypraw , dodatkowego tluszczu- ot zawinieta w kawałek foli
krewetki- wczesniej zamarynowane w oliwie, czosnku i koperku, z odrobina pieprzu i soli(zawiniete w folie)
ryba - dorsz np, zawiniety w folie, z sola i pieprzem
pozdrawiam
mozna tez kartofle w foli aluminiowej zrobic do tego quark:) lub zaziki
Polecam ci moje szaszłyki warzywno-mięsne. Zapraszam do moich przepisów, bo znów nie mogę skopiować linka :/ Do tego sałatkę warstwową lub czerwono-zieloną też z mojej książki.
Ja najbardziej lubię z grilla pieczone w folii ziemniaki z gzikiem, pieczony w folii czosnek w główkach,szaszłyki warzywne z różnymi dipami, wątróbki owinięte w plaster boczku(można włożyć do środka namoczoną uprzednio suszoną sliwkę)w folii, i słodkie pianki. To taki amerykański wymysł, ale dobry.Firmy nie podaję z wiadomych względów.Sałatka dobra jest np. bałkańska.Boczniaki z oliwą też fajne są pieczone na grillu.
Do grila dobra jest ta sałatka:
http://wielkiezarcie.com/recipe68314.html
może dip do grilla? Fajnie pasuje do mięska:)
http://wielkiezarcie.com/recipe60085.html
Z całym szacunkiem, ale kompletnie nie rozumiem tego sosu. To jakieś sprzątanie lodówki?
Zrozumiałabym łaczenie mdłego majonezu z musztardą, lub z ogórkami, a nawet z czosnkiem ( choć mi sie 3 dni odbija po sosie majonezowym z czosnkiem, a jeszcze łączonym z grillowanym mięsem)
Ale jaki ma cel łączenie 4 wyrazistych w smaku składników?
Jak smakuje taki sos?
Opisz, proszę smak.
Przepis z wz,ale nie mogę go teraz znależć:młode ziemniaczki umyć pezkroić na pól posolić,posmarować masełkiem,zlepić,obłożyć łupinkami cebuli,zawinąć w folię i na grilla,wychodzą pycha!Skrzydełka słodko-ostre:łyżkę miodu rozpuścić(ja mam taki twardawy),dodać ok 5 łyżek ketchupu i kilka kropel tabasco,lub innego sosu chili,może być też ostra papryka w proszk(jak spróbujesz ,,sosiku,,,ma być ostry,póżniej na skrzydełkach będzie ok),skrzydełka posól,posyp przyprawą do grilla,zalej sosikiem i na ruszt:-)
Interesujace te ziemniaczki,wyprobuje.Skrzydelka robilam kiedys podobnie.
Ja ostatnio na grillu piekłam udka. 2 dnia przed leżały w pojemniku w zalewie ( olej, papryka, vegeta, przyprawa do mięsa ), następnie ok. 1 h piekły się zawinięte w folii na grillu, a kolejne 30 min bez foli. Wyszły naprawdę smaczne.
a ja robie hamburgery , filet wieprzowy owiniety bekonem lub boczkiem ( oczywiscie przed przyprawiony lub zamarynowany ) podstawa do filetu ( jak dla mnie) to rozmaryn, kielbaski przeciete wzdluz a poten wsadzam ser zolty i zawijam boczkiem lub bekonem, piersi w marynaccie shoarma, lub indyjskiej , i czesto uzywam marynaty do poledwicy Tineczki:)