Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Czym myślą niektórzy faceci? bo chyba nie głową!

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-12 22:05:10

Jak to przeczytałam, skoczyło mi cisnienie i bym go .
    http://www.tvn24.pl/12690,1664619,0,1,ugotowal-psa-w-samochodzie,wiadomosc.html

• Autor: liliana43 Data: 2010-07-12 22:11:13

Ci niektórzy mają ją chyba tylko do noszenia czapki , dla mnie tez facet do

• Autor: pralina Data: 2010-07-12 22:11:24

To skur... No popatrz, zostawił mu miskę z wodą.
    A On napewno martwi się tylko jak teraz sie pozbyć smrodu z samochodu!!!

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-07-12 22:13:37

NO niestety ale to nie tylko faceci. Już jakiś czas temu czytałam że pewna amerykańska nauczycielka zapomniała żę ma maleńkie dziecko w samochodzie zostawiła je przypięte pasami i sama poszła uczyć. No bo Pani zaspała i zapomniała odwieść dziecka do opiekunki. No i czym te kobiety myślą???

Niestety takie rzeczy dzieją się głupota ludzka i bezmyśłność dotyka również nas kobiety. Niestety.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-12 22:25:10

Masz rację , ale chyba jednak tych kobiet jest mniej niż facetów ! jakby myslał głową, nie zrobiłby coś takiego.

• Autor: falkor Data: 2010-07-12 22:34:32

Czyżbyś prowadziła jakieś badania w tym kierunku i właśnie opracowałaś wyniki? Piszesz tak, jakby bycie facetem przesądzało o niemyśleniu, czy też braku uczuc. To smutne. A czy Ty lubisz teksty typu: Wiadomo, kobieta za kierownicą?

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-12 22:48:02

Czyżbyś zaliczał się do facetów myslących kategorią tego pana?  napisałam w temacie wyraźnie, niektórzy faceci, a nie że wszyscy faceci ! a to jest różnica.(nie wiem co Ciebie tak poruszyło?) bo chyba nie ugotowany piesek w samochodzie.Co do prowadzenia samochodów przez kobiety, sama też mam prawo jazdy i jeżdżę dużo lepiej, niż niektórzy faceci.Kobiety są bardzo dobrymi kierowcami, nie ujmując facetom.

• Autor: falkor Data: 2010-07-12 23:31:10

Pytasz, co mnie poruszyło?

Mój post był odpowiedzią na Twoje słowa: Masz rację , ale chyba jednak tych kobiet jest mniej niż facetów ! jakby myslał głową, nie zrobiłby coś takiego.
    Odniosłem wrażenie, że próbujesz w nich (tych słowach) porównywac mężczyzn i kobiety (bezmyśnych mężczyzn jest więcej niż kobiet). I chyba to poruszyło mnie najbardziej.
    Po drugie, tytuł wątku sugeruje, że istotna w tej smutnej historii jest właśnie płec (męska) człowieka, który zabił swojego psa. Zwrot niektórzy niewiele tu pomaga. A tak z trzeciej strony, dlaczego nie napisałaś w ostatnim swoim zdaniu, że niektóre kobiety są bardzo dobrymi kierowcami? :p
    I wreszcie po trzecie, razi mnie takie święte oburzenie: Jak on mógł? Ano właśnie tak, jak napisali w komentowanym artykule. Czy Tobie nigdy nie zdarzyło się zrobic czegoś nieprzemyślanego, co doprowadziło do sytuacji bolesnych? Może nie aż tak drastycznych, ale zawsze... Moje doświadczenia nauczyły mnie pokory w tej materii i może też dlatego właśnie tak reaguję.

PS
    Przepraszam za brak kreski nad c. Coś dziwnego dzieje się z moją klawiaturą.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-12 23:54:37

Mam to samo z tym c:) każdy w życiu popełnia błędy, ja też ! ale na pewno nie zostawiłabym psa w samochodzie, żeby oglądac facetów przez 5 godzin w gaciach na plaży.(nikt mądry nie siedzi na plaży przez 5 godzin w upał) Ja rozumiem ze męska solidarnośc istnieje, ale bez przesady !  :) a na bezmyślnych chłopów, miałam się okazję napatrzec:) i to nie tak dawno.

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 00:24:36

Falkor, dziwna reakcja wlasciciela psa/psow.........nie potepiasz zostawienia psa przez 5 godzin w samochodzie w upalny dzien ??????? Reszta nie ma zadnego znaczenia, czy "facet" czy kobieta, wedlug mnie.

Mama Rozyczki podjela bardzo wazny problem, bo glupota ludzka nie ma granic i o tym powinno sie rozmawiac w tym watku!

• Autor: agik Data: 2010-07-13 00:30:52

Joł :)
    Tylko takie zdania, że mężczyźni częściej popełniaja takie głupoty ( według Mamy Rózyczki, post nr 5) sprowadzają dyskusję za zupełnie odrębny tor. Bzdurny.

Dowód proszę, ale nie w postaci "głebokiego przekonania całego osiedla".

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 00:54:58

Oki, Mama Rozyczki dostala amoku , bo kto by nie dostal w tym upale i w takim temacie??? I co bede pisala o jakichs porownaniach z zenskimi kierowcami vice versa zagotowania psa na smierc w samochodzie??? Obojetnie jakiej plci ten winny jest! Tym razem, po przeczytaniu nastepnych okropnosci w stosunku do psow na polskim internecie, jestem w stanie powiedziec to samo, ze mezczyzni w ogromnym procencie sa bardziej brutalni od kobiet w stosunku do zwierzat.

• Autor: agik Data: 2010-07-13 08:48:31

Zaraz, zaraz...
    To o czym jest ten temat?
    O głupocie, bezmyślności, która przynosi takie okrutne żniwo?
    Czy o brutalności?

A po drugie- sprowadzanie takich zachowań do zdeterminowanych płcią, jest okropnym spłycaniem.

Ja niedawno słyszałam w radio, ze kobieta ( Czeszka) zostawiła dziecko w aucie na parkingu supermarketu, Ludzie zareagowali na płacz dzeicka i wezwali policję. Policja próbowała wybić szybę, ale to się nie udało. Kobieta się tłumaczyła, że wyskoczyła tylko na chwileczkę na zakupy, a ponieważ dziecko spało, to nie chciała go budzić.
    Czy na takiej podstawie na wyciagnąć wnioski
    1. Kobieta jest brutalna- ergo- kobiety ogólnie są brutalne ?
    2. Kobieta ta nie myślała głową?
    3. Czesi są bezmyślni/ głupi/ brutalni ?

A tak właśnie Mama Rózyczki poprowadziła temat.
    Nie dziwię się, że się zagotowała, ja też się zagotowałam i sobie pomyślałam " co za głupota, co za sk... syństwo". Pomyslałam sobie, ze fajnie by było mieć takie prawo, zeby rzeczywiście móc wybić szybę w aucie, w celu uwolnienia psa ( dziecka).

A agresja jest zupełnie innym tematem.

A przerzucanie się linkami w których zmienia sie tylko płeć sprawcy/ oprawcy jest zwyczajnie głupie.
    Myslisz, że temu zamkniętemu w aucie psu ( dziecku) robiło jakoąś róznice, czy osoba, która go zamknęła w aucie jest płci żeńskiej, czy męskiej?

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 21:11:52

Jak zawsze przy tego typu tematach beda offy:)

Najwazniejsze, ze zgadzamy sie z okresleniem "glupota ludzka", obojetnie od plci sprawcy.

• Autor: Somebody Data: 2010-07-13 21:56:31

kurde faceci nie mysla. Oni maja pewne narzady, ktore produkuja testosteron, ktory jest nastepnie wydzielany do krwi, wraz z krwia trafia do mozgu i to ten hormon warunkuje poczynania takiego samca ................. :)))))
    ps. mialo byc zabawnie, prosze sie nie obrazac itd. itp.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-13 22:26:12

hihihi

• Autor: tineczka Data: 2010-07-14 14:35:23

ja sie nie obrazam, bom nie "facet" :)))))))))))))))))

• Autor: agik Data: 2010-07-13 22:00:37

A to ciekawe :)
    Kto się zgadza? ;))))))))))))))))))

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 22:30:40

A kto sie nie zgadza?
    Chyba cos przeoczylam:)))))))))))))

• Autor: falkor Data: 2010-07-13 02:26:10

I o to mi chodziło. Od tego trzeba było zacząc: "głupota ludzka". Szkoda, że temat ten nie został poprowadzony w tę właśnie stronę.

A co do wtrąceń osobistych. To, że opiekuję się dwoma psami nie ma się nijak do tego, że ktoś nie docenił energi słonecznej. Psiaka żal mi przeogromnie, ale daleki jestem od samosądów.

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-07-13 10:27:22

JA myślę że Mama Różyczki napisała w temacie o facetach pod wpływem emocji bo akurat przeczytała jak to uczynił facet. Ale masz racje głupota ludzka nie zna granic. To bardzo smuten i prawdziwe.

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 22:44:20

Moj Drogi, trzeba byc umyslowo niedorozwinietym,bardzo uposledzionym, zeby w roku 2010 i ciaglych informacjach w mediach nie wiedziec, ze w samochodzie/ pojezdzie zostawionym na sloncu a w upaly nawet w cieniu,temperatura wewnatrz moze przekroczyc 60 st C.

• Autor: Imagin Data: 2010-07-13 00:03:36

Użytkownik dagusia_29 napisał w wiadomości:
    głupota ludzka i bezmyśłność
    > dotyka również nas kobiety.

przedewszystkim kobiet

• Autor: falkor Data: 2010-07-13 02:29:20

Te prowokator,
    "zamilcz Waśc i wstydu rodzajowi męskiemu oszczędź."

• Autor: Imagin Data: 2010-07-13 22:45:03

Użytkownik falkor napisał w wiadomości:
    > Te prowokator,"zamilcz Waśc i wstydu rodzajowi męskiemu oszczędź."

A cóż to za prostackie odzywki, ale spróbuje dostosować się do Twojego poziomu i zapytam ....te blondynka ...... czyżby dostało Ci się piasku w trybiki????????????????

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-13 22:49:36

ło matko

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 23:56:32

to ja tez, lo matko

• Autor: falkor Data: 2010-07-14 00:50:35

Czyżbyś zarzucał prostactwo klasykowi litreratury polskiej tudzież obiektowi westchnień mnóstwa serc niewieścich?

PS
    Żadna blondynka, jeno nieaktualny już blondyn, bom całą czuprynę nad książkami stacił. Warto było sprawdzić mój profil przed napisaniem riposty. Taki zabieg świadczy o klasie i właśnie braku prostactwa. Podobnie, jak sprawdzenie w słowniku, znaczenia słowa, którego chce się użyć.

• Autor: skopolendra Data: 2010-07-14 08:14:50

Wiesz falkor a moze jednak Mama Rozyczki miala racje w tytule, ze "niektorzy....itp".

• Autor: skopolendra Data: 2010-07-14 08:12:41

Oj nie chodzilo sie do szkoly:) "koncz wasc i wstydu oszczedz) to z Sienkiewicza:)

• Autor: falkor Data: 2010-07-14 09:18:17

Chyba nie rozumiem Twojego zarzutu: "nie chodzilo sie do szkoly". To wcale nie miał być cytat, jedynie parafraza znanych słów. I mam nadzieję, że udało mi się uniknąć prostactwa.

• Autor: skopolendra Data: 2010-07-14 11:43:55

Czyzbym zle sie podpiela????to nie bylo do Ciebie tylko do Imagina.Pozdrowka:)

• Autor: falkor Data: 2010-07-14 18:41:33

Wygląda na to, że to ja się źle podpięłem. Przeproszonka ;-)

• Autor: skopolendra Data: 2010-07-14 19:52:50

• Autor: pralina Data: 2010-07-12 22:13:48

A tak z innej beczki - lato, upały. Dziewczyny pokazują to i tamto, to facetom pracują mózgi na najwyższych obrotach. Tyle że mam na myśli te mózgi w gaciach...

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 00:32:00

Chyba zartujesz, myslalam ,mialam nadzieje, ze mlode pokolenia nie mysla w ten sposob :((((((((

• Autor: tineczka Data: 2010-07-12 22:46:50

Matko, po co  mi to pokazalas? Ja mam pieska chihuhua i nozyce mi sie OTWIERAJA!!!!!!!!!!!
    Kiedys pisalam, ze u nas KAZDY czlowiek ma prawo wybic szybe w samochodzie w upalne dni, albo w zimowe mrozy i uratowac kazde zamkniete dziecko albo zwierze przed smiercia.

Najgorsze, ze obejrzalam rowniez los Bernandyna, sa naprawde tacy ludzie na ziemi??????????

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-12 22:56:46

Tineczko , przepraszam ! nie było tam żadnych drastycznych zdjęc , dlatego wstawiłam ten link, bo mamy upały, nie tylko nam jest gorąco. Dlatego pamiętajmy o  zwierzętach, a ludzie myślący w zwolnionym tempie, niech się obudzą. Gdybym tylko zobaczyła pieska w samochodzie, na pewno bym nie odeszła stamtąd.

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 00:03:06

Nie masz za co mnie przepraszac, ale dziekuje! Bardzo dobrze, ze chociaz ulamek spoleczenstwa zda sobie sprawe z niebezpieczenstwa! Dzisiaj bylo okropnie goraco u nas i pieski na wsi lezaly pod jabloniami owiniete w reczniki zmoczone zimna woda i "podlewane" prysznicem ze szlaufu ogrodowego.....hihi. Kazdego dnia jezdzimy nad jezioro , zeby pieski poplywaly i sie ochlodzily:)

• Autor: ursula Data: 2010-07-13 01:22:23

a u mnie w domu zaluzje pozamykane, wiatraki chodza na okraglo, bo tez goraco i psinki wola byc wewnatrz, na spacer chodza o 5.30-6 AM i poznym wieczorem, a do parku tez uwielbiaja, bo kapia sie w rzece...
    ja tez ogladnelam film o bernardynie, straszne...

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-13 01:50:01

Brak słów:( nie widziałam tego filmu wcześniej o bernardynie, teraz zobaczyłam:( jestem w szoku, mam nadzieje że dziada wsadzą na te 2 lata, które mu grożą.

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 02:04:11

A mnie serce sie juz raduje po szoku, bo pies sobie biega na wolnosci, uratowany od bezzebnej baby i jej "partnera"!!!!!!

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 01:57:11

Urszulko, u mnie w domu okna i wszystkie drzwi pootwierane, zeby byl przeciag, mimo upalow mamy wiatr gorski i kazdy woli na zewnatrz w cieniu byc niz wewnatrz:)

film o bernardynie byl dla mnie wstrzasem.....straszne......a ile takich przypadkow jest ?
    Nie rozumiem kompletnie, jak tego typu psy moga trafic w niewlasliwe rece, u nas nawet "kundel" kosztuje tysiace, nie ma zadnej szansy na tylko "wziecie" psa z ochrony.

• Autor: bahus Data: 2010-07-12 22:51:51

Użytkownik Mama Rozyczki napisał w wiadomości:
    > Jak to przeczytałam, skoczyło mi cisnienie i bym go
    > .http://www.tvn24.pl/12690,1664619,0,1,ugotowal-psa-w-samochodzie,wiadomosc.html

Bestialstwo nie jest przypisane płci.....Mogę podać wiele przykładów...
    Bahus

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 01:34:56

Oczywiscie!!!!!!

• Autor: Imagin Data: 2010-07-14 00:06:41

Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    Bestialstwo nie jest przypisane płci.....Mogę podać wiele przykładów...Bahus

uuuuuuu bahus.... po raz pierwszy zgadzam się z tym co piszesz

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-12 23:16:17

Polecam o mamusiach, paniach , kobietach:
    http://www.google.com/search?q=pozostawi%C5%82a+dziecko+w+samochodzie++upa%C5%82&hl=pl&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&rlz=1I7ADBF_en&ei=6YM7TO-cDJqTOOXkwYoK&start=10&sa=N
    między innymi:
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,0,wid,12435142,martykul.html?ticaid=1a82f
    i jeszcze:
    http://www.tvp.info/informacje/polska/w-upale-zostawila-psy-w-aucie/1908982
    i to:
    http://info.wiadomosci.gazeta.pl/szukaj/wiadomosci/zostawi%C5%82a+dziecko

... jak z tego wynika nie tylko mężczyźni mają mózg między nogami. Jakoś nie znalazłem informacji by ojciec, dziadek, mężczyzna pozostawił dziecko w upalny dzień w samochodzie.
    Zdarzyło się też, że wnuczek pod opieką babci (kobiety!) wypadł przez okno.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-12 23:33:58

Kazik, przeczytaj post do falkora, bo nie będę się powtarzac:) kobiety są  nieodpowiedzialne, ale.............też  tylko niektóre!

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-13 11:18:56

No więc znów zabawie się w "wykładowcę|":
    - podklejajac sie pod Twojego posta i podajac linki traktowałem swoj post jako odpowiedź na tytuł, podkreslając to w komentarzu pod linkami, jako odpowiedź nawiazujacą do Twojego tytułu wątka. Nie napadam w swoich (idiotycznych, jak to zostało okreslone, może innym słowem przez kogoś niedawno nawet tez), watkach na Was, kobiety, nie stosuję nieprzyjemnych tytułów wątkach, chociażby dotyczyło jakiejś nawet małej grupy, co innego w poscie jakimś potraktowac jako odpowiedź, a co innego zasugerować już tytule TEMAT > faceci to debile , a wy, kobiety to tylko ZAWSZE dobre, a faceci to tylko czasem dobrzy.
    Nie bawię sie w statystykę, ale poszukaj jest(!!) w i-necie ilosc skazanych za rózne przestepstwa i wykroczenia, porównaj wg płci i rodzaju przestepstw, włosy Ci staną dęba, a jesli wejdziesz w statystyke "rozwojowa" przestępczości wg podziału na płeć, ... zamilkniesz na kilka dni prawdopodobnie. Po prostu przeraża taka statystyka, "rozwój" nastepuje już w ciągu geometrycznym nieomal.
    Co jest najgorsze, że postep tego zdegenerowania (inaczej nie można nazwać tego zdziczenia) największy nastąpił, ... no właśnie, i to jest najbardziej bolesne(przynajmniej dla mnie) .

Pozdrawiam i ... nie napadaj na facetów tak bardzo, parafrazując znane (małosympatyczne) powiedzienie o tym gdzie kto ma mózg, odpowiem cytując słowa jednej ze znanych postaci: "...narzędzie sexu kazdy ma między uszami, a nie miedzy nogami..."

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-13 13:39:47

Kazik,odróżniasz słowa niektórzy faceci , a wszyscy faceci? bo ja tak! Ja nigdzie nie napadam na facetów, napisałam tylko że niektórzy nie myślą głową, zdania nie zmienię. Nie wiem po co się tak bulwersować:) nigdzie nie bronie też kobiet, ale powiem szczerze! że akurat na swojej drodze spotykam te mądrzejsze:)) od niektórych panów.
    Moja znajoma miała starą ale bardzo dobrą lodówkę, z którą nie mogła się rozstać, bo bardzo dobrze mroziła.
    Wyłączyła lodówkę, bo dawno nie odmrażała i pojechała na zakupy, w tym czasie jej mąż chciał sobie piwa schłodzić , i zaczął jej pomagać w szybkim odmrażaniu.
    Wziął jakiś śrubokręt i zaczął odrywać lód w zamrażalniku, oczywiście tak się śpieszył że przebił zamrażalnik i zaczął się ulatniać freon.
    i trzeba było kupić nową.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-13 13:44:57

Dobra, pogadajmy na "skróty":
    - zacznij podawać teraz pozytywne przykłady działania szarych komórek u facetów (rodzinę wyklucz). No i oczywiście bez znanych z encyklopedii.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-13 13:53:11

Ciebie pochwalę, Kazik:)) za dobre serce dla swojego psa,  wierzę w 100% że nie zostawiłbyś swojego psa w samochodzie, w taki upał.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-13 14:48:14

Użytkownik Mama Rozyczki napisał w wiadomości:
    > Ciebie pochwalę, Kazik:)) za dobre serce dla swojego psa,  wierzę w
    > 100% że nie zostawiłbyś swojego psa w samochodzie, w taki upał.

Ciicho, wieeeeem (skąd to cytat?!, zgadnij sobie ;)).
     Jeśli chodzi o serce dla zwierzaków ... nawet chyba mam ale to jak niektorzy mawiają "zassane z pokarmem matki".
     Ja temu sierściuchowi okno z tyłu nawet otwieram w czasie jazdy chociaż niezbyt mi to "pasi" bo zawirowania w samochodzie dają po łbie jak nie wiem co, ale jadę wolniej by nie urwało "łeba".

Poszukaj prawdziwych przykładów. ;))

• Autor: Imagin Data: 2010-07-13 23:01:28

Kaziu nie wysilaj się, ona i tak tego nie zrozumie

• Autor: skopolendra Data: 2010-07-14 08:21:55

No........ widze ze mamy potwierdzenie tego, ze rzeczywiscie niektorzy maja cos innego w miejscu mozgu(plec nie ma tu nic do rzeczy).Czego niby nie zrozumie MR?Z Twoich postow wynika, ze jestes przeciwny plci przeciwnej, przejawiasz pogarde dla kobiet. Masz z kobietami jakies problemy???Moze kompleks malego...?Jakie masz prawo maluczki uwazac ze baba i tak nic nie zrozumie.Myslisz sobie ze jak wirtualnie poklepiesz Kazika po ramieniu to bedzesz fajny gosc. Zacytuje Ci innego polskiego literata ale i tak go pewnie nie znasz: "jak sie nie ma nic do powiedzenia to wypadaloby milczec"

• Autor: bahus Data: 2010-07-14 13:04:36

Więcej tolerancji skopolendro. Nie jego wina, że kocha inaczej i nie lubi kobiet. Pewnie jego oriantacja seksualna kazała mu wejść tutaj i udawać starego bywalca. Myślę, że gdyby nim był to nie musiałby zmieniać nicka.
    Bahus

• Autor: skopolendra Data: 2010-07-14 13:12:25

myslisz...moze i tak.mam znajomego"kochajacego inaczej".Twierdzi,ze kobiety to najlepsze kolezanki.Mysle raczej, ze to rodzaj macho, ktory uwaza,ze kobieta to zwierze domowe, ktore stworzone jest do obslugi faceta.Taki maly obly czlowieczek.Fuj!!!jestem wsciekla

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-14 14:00:01

Skopolendro, nie przejmuj się jakimś nieudacznikiem , szkoda nerw:) Napij się coś zimnego , 3 głębokie wdechy i wydechy i uśmiech na buzi:)

• Autor: tineczka Data: 2010-07-14 14:40:49

dobrze, ze F a nie H :)))))))))))))))))))

Kochana, niedlugo rozszyfrujemy kto to taki, ten nasz "stary" znajomek:))))

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-13 11:26:01

Tineczko, mnie "licytujmy" się, ja odniosłem się do tytułu, a jeśli tak bardzo chcesz licytacji ... przeczytaj moją odpowiedź do MR.

P.S.
     Nie znam szwedzkiego ale ciekawy jestem jak to wyglada na Twoim "terenie" .
    Nie zrozum tego broń Boże jako wytyk/przytyk, napaśc ale po prostu jako zwykłą ciekawośc,( jesli ??? mogę sobie na to pozwolić).
    Ciekawe czy w innych krajach też nastapiły jakieś zmiany w "tym zakresie".

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 21:04:30

Oczywiscie, ze i u nas zdarzaja sie takie wypadki, ale juz pisalam, ze kazdy z obywateli ma prawo wybic szybe samochodu i uratowac dziecko, psa najpierw a potem zawiadomic  policje. Za takie postepowanie sa u nas wysokie kary. W markietach slyszy sie czasami z megafonu numer rejestracji samochodu i nawolanie o natychmiastowe wypuszczenie psa, nawet jak okna pojazdu sa porzadnie otwarte. Ludzie po prostu reaguja natychmiast. Zreszta w ciagu upalow we wszystkich gazetach, w tw i radiu ostrzega sie ludzi o zostawieniu dzieci i zwierzat w pojazdach nawet na chwile. Ludzie sa po prostu uswiadamiani o ryzyku i wiedza, ze nawet 5 minut zagraza zyciu zostawionego w goracym samochodzie dziecka, czy psa.

Ps, nie chce zadnej licytacji, to za powazny temat:)

• Autor: Imagin Data: 2010-07-13 22:52:31

Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
    kazdy z obywateli ma prawo wybic szybe samochodu i uratowac dziecko, psa najpierw a
    > potem zawiadomic  policje.

to mi się podoba

• Autor: tineczka Data: 2010-07-14 00:01:07

:)

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-14 00:58:05

No to Ci powiem: u nas czyli w Polsce jest też takie wywoływanie klienta czasami, tyle ze już policja stoi przy samochodzie takiego "miłośnika zwierząt" , przynajmniej w moim mieście juz taka historia miała miejsce ... tylko, że właściciel pojazdu i psa był z Niemiec.

• Autor: tineczka Data: 2010-07-14 14:45:47

No widzisz, nacja i narodowosc nie ma znaczenia,  duren , to duren!

• Autor: lajan Data: 2010-07-13 10:21:41

Pozwolę sobie wstawić:
    Autor: Zofked
    Temat: Odp: Protal 22 Łakome grzesznice
    Data: 2010-07-13 08:32:58Jeszcze dowcip:

Dlaczego blondynki nie potrafią podwoić proporcji w przepisie kuchennym?
    - Bo nie mogą rozgrzać pieca do 500 stopni...

*

Dlaczego blondynka nie może przedstawić doktorskiego przewodu?
    - Bo nie wie, ile metrów przewodu ma kupić.

*

Dlaczego blondynka złamała nogę gdy grabiła liście.
    - Bo spadła z drzewa.

• Autor: tineczka Data: 2010-07-13 22:45:44

Dobrze, ze nie jestem blondynka :)))))))))))))))))))))

• Autor: skopolendra Data: 2010-07-14 08:24:20

A ja jestem i tez sie ciesze, bo blondyni sa wyjatkowi, stanowia jedynie 2% populacji ludzkiej.Lubie kawaly o blondynkach,uwazam ze fajnie jest smiac sie z samego siebie:)

• Autor: tineczka Data: 2010-07-14 14:48:12

Tylko, ze tu chodzillo chyba o te farbowane? :))))))))))))

• Autor: skopolendra Data: 2010-07-14 15:10:13

ups....:)

• Autor: skopolendra Data: 2010-07-13 15:52:12

Zmienilabym facetow w tytule na ludzi i byloby ok. Plec nie ma tu nic do rzeczy. Czyn oczywiscie bulwersujacy, ale w tym watku nie o artykule mowa tylko w wyzszosci kobiet nad mezczyznymi. Jestem zdeklarowana feministka i uznaje rownosc kobiet i mezczyzn tzn rownosc w prawach i posiadaniu obowiazkow.Po co sie przepychac czy kobiety sa cacy a faceci bleee?Przeczytalam tu nawet , ze babcie nieodpowiednio opiekuja sie wnukami bo zdarzaja sietragedie. Widzialam w swoim zyciu niewielu dziadkow zajmojacych siewnukami stad i statystyka nie moze byc miarodajna.Co to jest?Czyzby woja plci???

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-13 18:13:03

Jaka tam wojna? takie są fakty :) faceci myślący nie wezmą tego do siebie ! Na pewno gdzieś tam i są złe babcie nie wnikam, myślę że ja chyba złą nie będę:)  Znam natomiast wspaniałych dziadków, którzy wychowują wnuki,(moja córka miała wspaniałego dziadka, który bardzo mi pomógł w jej wychowaniu)

• Autor: Kazik45 Data: 2010-07-13 19:28:40

Kurde , miało nie być nikogo z rodziny jako "facet pozytywny"

• Autor: Scooby Data: 2010-07-13 22:12:38

Ja też to słyszałam w radiu i naprawdę bardzo mnie to zasmuciło,że tak ludzie nie myslą co robią. Jakieś miesiąc temu jak pojawiły sie pierwsze upały matka zamkneła w samochodzie małe dziecko w samochodzie i poszła na zakupy,tylko całe szczęście,że napatoczył sie radiowóz policyjny i zauważył dziecko siedzące w samochodzie nieruchomo. Dziecko naszczęście uratowano a matka nieźle teraz odpowie.

• Autor: Czeslaw Data: 2010-07-13 22:29:09

Chyba założę wątek "Czym myślą niektóre Mamy Rozyczki? Bo chyba nie głową!!" :-)))

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-13 22:39:06

Oj chciałbyś Czesław myślec, tym co myślą niektóre mamy MR :))) ale chyba Ci to nie grozi:) Niektóre mamy Mr mają cholesterol całkowity 148 mg/dl , nie zapominają o dzieciak w fotelikach, i zwierzętach zamkniętych w samochodzie.

• Autor: agik Data: 2010-07-13 22:54:10

A ten cholesterol całkowity, to jakaś wazna zmienna w temacie zamykania psów? ( nie wiem- że np ludzie z wysokim cholesterolem zamykaja psy w aucie, a z niskim nie zamykają... albo jakos inaczej) czy zwykła przysrywka w czyims kierunku?

Pytam, bo od jakichs dwóch godzin mam o 30 cm krótsze włosy- inklinuje mnie to jakoś do zamykania psów? bądź nie zamykania?

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-13 23:03:43

Witaj Agik czyżbyś miała wysoki cholesterol i wzięłaś to do siebie? absolutnie nikomu nie chciałam przysrac, ale nie wiem czy wiesz, że wysoki cholesterol powoduje miażdżyce, a ona zaniki pamieci, więc łatwo można zapomniec o czymś.

• Autor: agik Data: 2010-07-13 23:11:15

:)
    Nie, ja nie mam wysokiego cholesterolu :) Jak zapewne wiesz, podstawą mojego pożywienia sa pomidory, a one nie powoduja wysokiego cholesterolu :)
    Ale już rozumiem, jakimi drogami szło Twoje rozumowanie :D

Tylko ( jak zwykle) nie wzięłas pod uwage wszystkich okoliczności :)

Zbytnie skupianie się na sobie- tez powoduje roztargnienie w innych życiowych sprawach.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-13 23:29:05

No to teraz wiem dlaczego pamiętam nawet o świnkach morskich mojej córki:) (dzisiaj zrobiłam im kąpiel w chłodnej wodzie, ale podskakiwały z radości po niej) bo też jem bardzo dużo pomidorów:) dzisiaj zjadłam 4  malinowe .

• Autor: agik Data: 2010-07-13 23:34:46

hi
    ja nie napisałam, że pomidory dobrze robią na pamięć ;))) tylko, ze nie podwyższają poziomu cholesterolu :D

Twoje wnioskowanie ( jak zwykle) mnie zadziwia :)

A tam... to pierdoły... ;))) sorry, że w temacie zamykania psów, ale sama zaczęłaś :)

Pozdrawiam.

• Autor: Czeslaw Data: 2010-07-13 23:40:43

Ten wątek nie jest w zamyśle MR o zamykaniu psów, tylko o tym, że mężczyźni są o wiele niżej w hierarchii społecznej od kobiet.
    Agik dla Ciebie

• Autor: agik Data: 2010-07-13 23:50:41

• Autor: andi Data: 2010-07-14 14:35:49

Czesław skoro myślisz głową ,to nie stresuj się chłopie bo stracisz włosy na niej

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-13 23:51:23

No własnie Agik, skoro mam niski cholesterol, dobrą pamięc,  jem dużo pomidorów, to chyba  jedno z drugim ma coś wspólnego:)
    Pozdrawiam i spokojnej nocki życzę.

• Autor: agik Data: 2010-07-13 23:52:48

A z tematem psów?

Kokosowych :)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-07-13 23:55:06

:))

• Autor: Imagin Data: 2010-07-13 22:39:49

Użytkownik Czeslaw napisał w wiadomości:
    > Chyba założę wątek "Czym myślą niektóre Mamy Rozyczki? Bo chyba
    > nie głową!!" :-)))
    Odpowiedź jest prosta, myslą tym czego my nie mamy ale śmiało Czesiu, to będzie hicior,

Przejdź do pełnej wersji serwisu