moja ulubiona: brokuł ugotowany, a właściwie zblanszowany, porozrywać różyczki i ułożyć w głębszym naczyniu, np. salaterka zalać sosem czosnkowym ( jogurt naturalny + majonez, w równych częściach, sól, pieprz i czosnek starty - ile kto lubi) i posypać serem Feta lub podobnym pokrojonym w grubszą kostkę ( sprawdzony ser to żółta Favita ) sałatka schodzi momentalnie ( przepis mam z internetu, niestety nie znam autora, a powinnam mu podziękować, bo jest za co) pozdrawiam
Użytkownik julitac napisał w wiadomości: > moja ulubiona: brokuł ugotowany, a właściwie zblanszowany, porozrywać > różyczki i ułożyć w głębszym naczyniu, np. salaterkazalać > sosem czosnkowym ( jogurt naturalny + majonez, w równych częściach, > sól, pieprz i czosnek starty - ile kto lubi) i posypać serem Feta lub > podobnympokrojonym w grubszą kostkę ( sprawdzony ser to żółta > Favita )sałatka schodzi momentalnie ( przepis mam z internetu, niestety nie > znam autora, a powinnam mu podziękować, bo jest za co)pozdrawiam
Robiłam jest super. Szybko się robi i tak samo szybko znika
Moja rodzinka bardzo lubi do grilla "sałatkę z warzywami" ( jest w moich przepisach ). Możesz dodać do niej młode ziemniaczki i do kiełbasek będzie super, a wychodzi spora porcja :-)
Najpierw z podanych składników przygotować sos i odstawić do lodówki. Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Sałatę porwać na małe części. Ogórka, cebule i jabłka pokroić w plasterki. Jabłko skropić sokiem z cytryny. Koperek posiekać i wyjąć z puszki kukurydzę. Wszystkie składniki wymieszać razem i polać zimnym sosem. Wstawić na chwilkę do lodówki.
Teraz w sobotę u teściowej mieliśmy zrobionę sałateczkę do smażonych kiełbasek: pomidor,ogórek świeży,cebulka,sos knorra cebulowo ziołowy i majonez.Pozdrawiam!!!
Moja ulubiona to ziemniaczana z sosem bazyliowym, chrupiace zimniaki upieczone na grilu pokroic na cwiartki dodac pokrojony szczypiorek, usmazony bekon(pokruszyc na male kawalki) wymieszac z sosem jogurt+majonez+sok z cytryny+duzo listkow bazyli+sol & pieprz.PYCHOTA! Wszelakie surowki z czerwonej kapusty tez beda fajnym dodatkiem
Bardzo Was proszę o fajniutkie przepisy na sałatki do pieczonych kiełbasek.Z góry dziękuję.
moja ulubiona: brokuł ugotowany, a właściwie zblanszowany, porozrywać różyczki i ułożyć w głębszym naczyniu, np. salaterka
zalać sosem czosnkowym ( jogurt naturalny + majonez, w równych częściach, sól, pieprz i czosnek starty - ile kto lubi) i posypać serem Feta lub podobnym
pokrojonym w grubszą kostkę ( sprawdzony ser to żółta Favita )
sałatka schodzi momentalnie ( przepis mam z internetu, niestety nie znam autora, a powinnam mu podziękować, bo jest za co)
pozdrawiam
Użytkownik julitac napisał w wiadomości:
> moja ulubiona: brokuł ugotowany, a właściwie zblanszowany, porozrywać
> różyczki i ułożyć w głębszym naczyniu, np. salaterkazalać
> sosem czosnkowym ( jogurt naturalny + majonez, w równych częściach,
> sól, pieprz i czosnek starty - ile kto lubi) i posypać serem Feta lub
> podobnympokrojonym w grubszą kostkę ( sprawdzony ser to żółta
> Favita )sałatka schodzi momentalnie ( przepis mam z internetu, niestety nie
> znam autora, a powinnam mu podziękować, bo jest za co)pozdrawiam
Robiłam jest super. Szybko się robi i tak samo szybko znika
Moja rodzinka bardzo lubi do grilla "sałatkę z warzywami" ( jest w moich przepisach ). Możesz dodać do niej młode ziemniaczki i do kiełbasek będzie super, a wychodzi spora porcja :-)
A ja do grilla lubię pekińską, ze wszystkim co wpadnie w ręce, albo sałatkę z tortelinii, z pomidorarmi i świeżym ogórkiem :))
Acha:)) i ogórki małosolne są świetne!!!!!!!!!!
Witam!!!! Ja bym zrobiła na Twoim miejscu sałatkę gyros, sałatkę ziemniaczaną,którą robiłam i jest pyszna, niżej podaję przepis:
SAŁATKA ZIEMNIACZANA
1/2 kg ugotowanych ziemniaków w mundurkach,
1 puszka kukurydzy,
1 sałata,
1 zielony ogórek,
2 jabłka (najlepiej winne),
2 cebule,
pęczek koperku,
sos:
5 łyżek oleju,
3 łyżki octu winnego,
sok z 1 cytryny,
2 łyzki soku jabłkowego,
1 łyżeczka musztardy,
cukier, sól, biały pieprz
Najpierw z podanych składników przygotować sos i odstawić do lodówki.
Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki.
Sałatę porwać na małe części.
Ogórka, cebule i jabłka pokroić w plasterki. Jabłko skropić sokiem z cytryny.
Koperek posiekać i wyjąć z puszki kukurydzę.
Wszystkie składniki wymieszać razem i polać zimnym sosem.
Wstawić na chwilkę do lodówki.
Żródło:http://www.naszakafejka.fora.pl/bar-salatkowy,48/salatka-ziemniaczana-rewelacyjna-do-potraw-z-grilla,164.html
Teraz w sobotę u teściowej mieliśmy zrobionę sałateczkę do smażonych kiełbasek: pomidor,ogórek świeży,cebulka,sos knorra cebulowo ziołowy i majonez.Pozdrawiam!!!
Moja ulubiona to ziemniaczana z sosem bazyliowym, chrupiace zimniaki upieczone na grilu pokroic na cwiartki dodac pokrojony szczypiorek, usmazony bekon(pokruszyc na male kawalki) wymieszac z sosem jogurt+majonez+sok z cytryny+duzo listkow bazyli+sol & pieprz.PYCHOTA!
Wszelakie surowki z czerwonej kapusty tez beda fajnym dodatkiem