Chcę do przedszkola chłopcom na urodziny kupi tort w cukierni. Już raz tam kupowałam i było ładnie i smacznie. Tort chcę kupić na 20 osób by nie brakło. Jak myślicie jaka to będzie średnica i ile mniej więcej będzie mnie to kosztować?
Aniu, ja kupowałam na komunię dwa torty, każdy na 12 osób.. Jeden był w normalnej cenie, (śmietankowy)-ok 16,00 za kg a drugi, zdobiony komunijnie, trochę droższy (czekoladowy- czarny las) -ok 36-40zł. - i za oba zapłaciłam ok 120 złotych.Każdy z nich ważył około 2 kg. Nie wiem jak to się ma do tortów dzisiaj, ale jako takie rozeznanie może CI da...
hm. Z dwoma małymi to też nie głupi pomysł bo są to urodziny bliźniaków. Tylko muszę sprawdzić jak wyszło by to finansowo i czy poradzę sobie sama z dostarczeniem dwóch tortów do przedszkola.
Tortownica 30 cm. Koszt zależy od tego co dasz do środka! Przy takiej kanikule jak teraz zrób jogurtowo - truskawkowy. Zwykły obligatoryjny biszkopt poprzekładaj kremem z posłodzonego jogurtu, umocnionego żelatyną. Na to pokrojone truskawki, pociągnięte cukrowym syropem "skażonym" agar-agar i po balu
Ja chyba też zrobiłabym sama. Mój najstarszy też obchodził kiedyś urodzinki w przedszkolu. Zrobiłam dwa serniki na zimno i mufinki. Koszty dużo niższe niż kupione ciasto a dzieciaczki chyba takie wolą niż słodkie śmietankowe czy maślane torty zwłaszcza przy takim upale. Pracy nie za dużo a radości wiele. W październiku moje córy mają urodziny i obie idą do przedszkola do dwóch grup więc pewnie będzie szykowania na dwa razy więcej ( na szczęście urodzinki mają w 10 dniowym odstępie więc damy radę :) ).
Niestety chce kupić bo upiec może bym i dała rade ale moje dekoracje to tragedia a nie dzieła sztuki. Nie mam żadnych zdolności manualnych. Do domu pewnie sama coś zrobię bo będzie tylko najbliższa rodzina i chyba mało osób.
Zadzwoniłam do cukierni w której chcę zamówić. Tort okrągły z motywem bajkowym na 2 osoby kosztuje 130 zł:( Taki sam tort ale ze zwykłym przybraniem 85 zł. Tort prostokątny od 30 do 35 zł za kg.
Dekoracje to już w tych czasach chyba nie problem, w każdej cukierni można kupić gotowe dekorki cukrowe - fajnie wyglądają owocki albo małe zwierzaczki. Można też poukładać owoce, których teraz w bród. Ceny gotowców jak dla mnie kosmiczne.
Aniu, tort na 2 osoby kosztuje 130 zlotych????????????? Chyba, ze zloto sie leje w tym torcie? Naprawde jestes taka nie zdolna do zrobienia tortu dla dzieci? Biszktopt, krem, owoce,dekoracja nie musi byc udziwniona:)
Wtrace swoje trzy grosze...bo ten pomysl z tortem do przedszkola (!) jest dla mnie zaskakujacy. Z dzieciakow robic "stare-malutkie"?? Mysle, ze dzieci beda sie cieszyly z duzo prostszych wypiekow, nie musisz wcale wydawac tyle pieniedzy. Myslisz, ze dzieci docenia smak masy tortowej? Wtrazala w piec sekund i za chwile zapomna co jadly:) Moze muffiny, oblane roznokolorowywi lukrami, czekolada i posypane kolorowymi drazetkami, miskami itd? Do tego duza miska galaretki, a la ocean, kilka warst galaretki z gumowymi rybkami? Im bardziej wszystko zwariowane, tym lepiej.
Pewnie masz rację ale moje dzieci nie pierwsze obchodzą urodziny. Wszystkie dzieci, które do tej pory robiły urodziny przynosiły torta. tylko jedna mama dała lody. Myślałam czy też nie kupić roladę lodowa ale największą radością jest dmuchanie świeczek a na lodach jakoś sobie tego nie wyobrażam. Gdybym kupiła prostokątny to wyliczyłam, że cena była by bardzo podobna. Tort już dziś mąż zamówił. Zapłacił zaliczkę 20 zł i jest do odebrania w czwartek po godz 15.ma mnie kosztować niestety ok 80 zł. do tego jeszcze talerzyki, łyżeczki i soki. Trochę to wyjdzie niestety, a ten miesiąc jest cienki finansowo:(
Nie uwazasz, ze to jakas presja jest? Wszystkie dzieci mialy torty na urodziny, to Wy tez musicie, niezaleznie od tego, czy Was na to stac, czy nie...Szkoda, ze takie klimaty zaczynaja sie juz w przedszkolu. No i ze przedszkole nie posiada naczyn, przeciez to logiczne, ze dzieciaki maja urodziny, sa tez inne okazje, gdzie mozna byloby z dziecmi celebrowac jakies swieto, np. Dzien Dziecka itd. Mam nadzieje, ze torci bedzie smakowal dzieciakom. Spelnienia marzen dla blizniakow:))
Chcę do przedszkola chłopcom na urodziny kupi tort w cukierni. Już raz tam kupowałam i było ładnie i smacznie. Tort chcę kupić na 20 osób by nie brakło. Jak myślicie jaka to będzie średnica i ile mniej więcej będzie mnie to kosztować?
Aniu, ja kupowałam na komunię dwa torty, każdy na 12 osób.. Jeden był w normalnej cenie, (śmietankowy)-ok 16,00 za kg a drugi, zdobiony komunijnie, trochę droższy (czekoladowy- czarny las) -ok 36-40zł. - i za oba zapłaciłam ok 120 złotych.Każdy z nich ważył około 2 kg. Nie wiem jak to się ma do tortów dzisiaj, ale jako takie rozeznanie może CI da...
hm. Z dwoma małymi to też nie głupi pomysł bo są to urodziny bliźniaków. Tylko muszę sprawdzić jak wyszło by to finansowo i czy poradzę sobie sama z dostarczeniem dwóch tortów do przedszkola.
tydzień temu kupiłam tort urodzinowy synkowi i za kg płaciłam 41zł.
Tortownica 30 cm. Koszt zależy od tego co dasz do środka!
Przy takiej kanikule jak teraz zrób jogurtowo - truskawkowy.
Zwykły obligatoryjny biszkopt poprzekładaj kremem z posłodzonego jogurtu, umocnionego żelatyną.
Na to pokrojone truskawki, pociągnięte cukrowym syropem "skażonym" agar-agar i po balu
Ja chyba też zrobiłabym sama. Mój najstarszy też obchodził kiedyś urodzinki w przedszkolu. Zrobiłam dwa serniki na zimno i mufinki. Koszty dużo niższe niż kupione ciasto a dzieciaczki chyba takie wolą niż słodkie śmietankowe czy maślane torty zwłaszcza przy takim upale. Pracy nie za dużo a radości wiele. W październiku moje córy mają urodziny i obie idą do przedszkola do dwóch grup więc pewnie będzie szykowania na dwa razy więcej ( na szczęście urodzinki mają w 10 dniowym odstępie więc damy radę :) ).
Niestety chce kupić bo upiec może bym i dała rade ale moje dekoracje to tragedia a nie dzieła sztuki. Nie mam żadnych zdolności manualnych. Do domu pewnie sama coś zrobię bo będzie tylko najbliższa rodzina i chyba mało osób.
Zadzwoniłam do cukierni w której chcę zamówić. Tort okrągły z motywem bajkowym na 2 osoby kosztuje 130 zł:( Taki sam tort ale ze zwykłym przybraniem 85 zł. Tort prostokątny od 30 do 35 zł za kg.
Dekoracje to już w tych czasach chyba nie problem, w każdej cukierni można kupić gotowe dekorki cukrowe - fajnie wyglądają owocki albo małe zwierzaczki. Można też poukładać owoce, których teraz w bród. Ceny gotowców jak dla mnie kosmiczne.
Aniu, tort na 2 osoby kosztuje 130 zlotych????????????? Chyba, ze zloto sie leje w tym torcie? Naprawde jestes taka nie zdolna do zrobienia tortu dla dzieci? Biszktopt, krem, owoce,dekoracja nie musi byc udziwniona:)
Tort na 24 osoby a nie na 2
Wtrace swoje trzy grosze...bo ten pomysl z tortem do przedszkola (!) jest dla mnie zaskakujacy. Z dzieciakow robic "stare-malutkie"??
Mysle, ze dzieci beda sie cieszyly z duzo prostszych wypiekow, nie musisz wcale wydawac tyle pieniedzy. Myslisz, ze dzieci docenia smak masy tortowej? Wtrazala w piec sekund i za chwile zapomna co jadly:)
Moze muffiny, oblane roznokolorowywi lukrami, czekolada i posypane kolorowymi drazetkami, miskami itd? Do tego duza miska galaretki, a la ocean, kilka warst galaretki z gumowymi rybkami? Im bardziej wszystko zwariowane, tym lepiej.
Pewnie masz rację ale moje dzieci nie pierwsze obchodzą urodziny. Wszystkie dzieci, które do tej pory robiły urodziny przynosiły torta. tylko jedna mama dała lody. Myślałam czy też nie kupić roladę lodowa ale największą radością jest dmuchanie świeczek a na lodach jakoś sobie tego nie wyobrażam. Gdybym kupiła prostokątny to wyliczyłam, że cena była by bardzo podobna. Tort już dziś mąż zamówił. Zapłacił zaliczkę 20 zł i jest do odebrania w czwartek po godz 15.ma mnie kosztować niestety ok 80 zł. do tego jeszcze talerzyki, łyżeczki i soki. Trochę to wyjdzie niestety, a ten miesiąc jest cienki finansowo:(
Nie uwazasz, ze to jakas presja jest? Wszystkie dzieci mialy torty na urodziny, to Wy tez musicie, niezaleznie od tego, czy Was na to stac, czy nie...Szkoda, ze takie klimaty zaczynaja sie juz w przedszkolu. No i ze przedszkole nie posiada naczyn, przeciez to logiczne, ze dzieciaki maja urodziny, sa tez inne okazje, gdzie mozna byloby z dziecmi celebrowac jakies swieto, np. Dzien Dziecka itd.
Mam nadzieje, ze torci bedzie smakowal dzieciakom. Spelnienia marzen dla blizniakow:))