Do dziś nie wiem do czego ona służy:) Za płytkie koła żeby smażyć w nich jajka:) a poza tym jest tych kół za dużo bo 19, a kto zje tyle jaj:). Średnica jednego koła to 5cm. Może ktoś z Was wie do czego tak na prawdę służy to dzieło człowieka:)
Ta patelnia ma plastikową rączkę więc wsadzanie jej do piekarnika odpada:) a poza tym nie jest ona składana:) a koła zbyt płytkie by dało się w nie dać ciasto.
Użytkownik toffik napisał w wiadomości: > Ta patelnia ma plastikową rączkę więc wsadzanie jej do piekarnika odpada:) > a poza tym nie jest ona składana:) a koła zbyt płytkie by dało się w nie > dać ciasto.
Ja smażyłbym w nich mini racuszki drożdżowe wkładając do każdego, po wlaniu ciasta, kawałek jabłka lub innego owocu lekko go wciskając . Ciekawe gdzie można zdobyć takie cudo.
Użytkownik toffik napisał w wiadomości: > To by faktycznie były mini racuszki:) Pojęcia nie mam gdzie patelnię > kupiono, ale mogę się dowiedzieć:)
OK, dowiedz się. Z góry wielkie dzięki ... no i cenę. Wyobraź sobie: zamiast owocu kawałeczek usmażonej uprzednio pieczarki lub plasterek kiełbaski ... racuszki jako zakąski pyziol
Użytkownik toffik napisał w wiadomości: > Dziękuję za informacje:) Dobrze wiedzieć co się ma w domu i do czego to > służy:) Czyli niechcący trafiłem. ;))
Dostałam taką zagadkową patelnię.
Do dziś nie wiem do czego ona służy:) Za płytkie koła żeby smażyć w nich jajka:) a poza tym jest tych kół za dużo bo 19, a kto zje tyle jaj:). Średnica jednego koła to 5cm. Może ktoś z Was wie do czego tak na prawdę służy to dzieło człowieka:)
Pewnie do jajek przepiórczych.....
Bahus
Do ciastek,super rzecz.
http://www.gotujmy.pl/orzeszki,przepisy,33460.html
Np.takich.
http://wielkiezarcie.com/recipe29229.html
Na WŻ też jest przepis
Ta patelnia ma plastikową rączkę więc wsadzanie jej do piekarnika odpada:) a poza tym nie jest ona składana:) a koła zbyt płytkie by dało się w nie dać ciasto.
Użytkownik toffik napisał w wiadomości:
> Ta patelnia ma plastikową rączkę więc wsadzanie jej do piekarnika odpada:)
> a poza tym nie jest ona składana:) a koła zbyt płytkie by dało się w nie
> dać ciasto.
Ja smażyłbym w nich mini racuszki drożdżowe wkładając do każdego, po wlaniu ciasta, kawałek jabłka lub innego owocu lekko go wciskając .
Ciekawe gdzie można zdobyć takie cudo.
To by faktycznie były mini racuszki:) Pojęcia nie mam gdzie patelnię kupiono, ale mogę się dowiedzieć:)
> To by faktycznie były mini racuszki:) Pojęcia nie mam gdzie patelnię
> kupiono, ale mogę się dowiedzieć:)
OK, dowiedz się. Z góry wielkie dzięki ... no i cenę.
Wyobraź sobie: zamiast owocu kawałeczek usmażonej uprzednio pieczarki lub plasterek kiełbaski ... racuszki jako zakąski
pyziol
Jak tylko będę coś wiedziała to dam Ci znać:)
To jest patelnia do pieczenia placuszkow /dutch pancakes - holenderskie, niemieckie?/.
:
Tutaj link do przepisu i zarazem do patelni, aby nie bylo, ze cos wymyslilam
http://culinairydelights.blogspot.com/2010/04/poffertjes.html
Ps. Najlepiej wlewac na patelnie z "butelki plastikowej" wyciskajac, bo ciasto jest lejace:).
Dziękuję za informacje:) Dobrze wiedzieć co się ma w domu i do czego to służy:)
> Dziękuję za informacje:) Dobrze wiedzieć co się ma w domu i do czego to
> służy:)
Czyli niechcący trafiłem. ;))
Równie dobrze może służyć do jakiś małych placuszków,np,z jabłkami.Dobra rzecz.
A to nie do skorupiaków zapiekanych przypadkiem?Wygląda podobnie.