W weekend bedziemy wyprawiac roczek malej i chcialam w tygodniu zrobic kotlety i zamrozic. Czy straca one na smaku? Jezeli robic to podsmazyc je od razu czy surowe w panierce zamrozic. I jeszcze jak lepiej odgrzac w piekarniku czy na patelni?
Nie wiem jak robią inni ale ja bym zamroziła je surowe, przyprawione, ewentualnie w panierce, ale nigdy smażone.... Smak odgrzewanej tartej bułki to już nie to. Kotlety nie są wtedy chrupiące tylko takie ciapate... Pozdrówka i miłej rodzinnej imprezki........... a koktail z polewą toffi będzie? hahaha
witaj,ja na Twoim miejscu bym je przygotowala dzien przed impreza tzn.przyprawic nadziac i do lodwki takie surowe w przyprawach moga tam stac nawet dwa dni,a wdzien imprezy tylko jajko bulka i na patelnie.a ile osob bedzie na roczku,moze akurat Ktos Ci pomoze je usmazyc.
Chcialam zrobic wczesniej bo juz w sobote rano przyjezdza rodzina i popoludniu bedzie impreza a w niedziele msza i obiad. W piatek juz bede troche przygotowywac na sobote
Mozesz te kotlety zrobic nawet tydzien wczesniej i surowe obtoczyc w bulce zamrozic a potem przed smazeniem, rozmrozic i ponownie obtoczyc w bulce i na gleboki olej.Ja tak robie i naprawde nie traca na smaku.
W weekend bedziemy wyprawiac roczek malej i chcialam w tygodniu zrobic kotlety i zamrozic. Czy straca one na smaku? Jezeli robic to podsmazyc je od razu czy surowe w panierce zamrozic. I jeszcze jak lepiej odgrzac w piekarniku czy na patelni?
Nie wiem jak robią inni ale ja bym zamroziła je surowe, przyprawione, ewentualnie w panierce, ale nigdy smażone.... Smak odgrzewanej tartej bułki to już nie to. Kotlety nie są wtedy chrupiące tylko takie ciapate... Pozdrówka i miłej rodzinnej imprezki...........
a koktail z polewą toffi będzie? hahaha
Nie chyba daruje sobie domowy koktajl i kupie jakies danonki dla dzieci bo juz sie denerwuje ze nie dam rady ze wszystkim :)
Co do kotletow to wlasnie boje sie ze beda niedobre jak wczesniej usmaze.
witaj,ja na Twoim miejscu bym je przygotowala dzien przed impreza tzn.przyprawic nadziac i do lodwki takie surowe w przyprawach moga tam stac nawet dwa dni,a wdzien imprezy tylko jajko bulka i na patelnie.a ile osob bedzie na roczku,moze akurat Ktos Ci pomoze je usmazyc.
Chcialam zrobic wczesniej bo juz w sobote rano przyjezdza rodzina i popoludniu bedzie impreza a w niedziele msza i obiad. W piatek juz bede troche przygotowywac na sobote
Mozesz te kotlety zrobic nawet tydzien wczesniej i surowe obtoczyc w bulce zamrozic a potem przed smazeniem, rozmrozic i ponownie obtoczyc w bulce i na gleboki olej.Ja tak robie i naprawde nie traca na smaku.
OK dzieki za podpowiedzi :)
Tak jutro zamierzam zrobic :)