WItam i serdecznie pozdrawiam. Poszukuję przepisu na pyszne ciasto na imieniny dla taty. Jest tylko jeden problem. Ja wyjeżdżam wiec muszę zrobic takie ciasto żeby wytrzymało od czwartku do niedzieli i się nie zepsuje. Myślałam o serniku na zimno. Co Wy myślicie? :)
Śmiało możesz zrobić sernik na zimno, tylko nie dawaj surowych jajek. Moja córka wykłada zawsze blaszkę folią aluminiową, wtedy sernik nie przejdzie blachą. Po zrobieniu, zakręć go szczelnie, cienką folią spożywczą i wstaw w najzimniejsze miejsce w lodówce( tylko nie do zamrażalnika) sernik bardzo dobrze się przetrzyma, do niedzieli.
Wytrzyma . wytrzyma ... !! Moja propozycja Tytuniu to .... Stefanka ... ,akurat po 3 dniach nabiear bardzo szlachetnego smaku ... Nie pozałujesz .... robi sie szybciutko .. Moze zrobisz 2 ciasta .... Serdecznie polecam ci przepis od Nutella nie ma tam jaj o ile pamietam .. !
Upss , własnie przepisik sprawdziłam... sa zółtka ..! Powiem ci z mojego doswiadzcenai z przed 2 tyg .... Stefankę z podwójnej porcji zjadalismy w ciagu .. 5 dni i ... codziennie była .... szlachetniejsza ....a my zyjemy .. ! Pozdrawiam ...
Większość ciast, nawet te z kremem czy bitą śmietaną, dobrze znosi mrożenie, toteż możesz upiec ciasto i je zamrozić. Ja robiłam tak już z każdym ciastem: karpatką, sernikiem, drożdżowym, biszkoptem...
WItam i serdecznie pozdrawiam. Poszukuję przepisu na pyszne ciasto na imieniny dla taty. Jest tylko jeden problem. Ja wyjeżdżam wiec muszę zrobic takie ciasto żeby wytrzymało od czwartku do niedzieli i się nie zepsuje. Myślałam o serniku na zimno. Co Wy myślicie? :)
Śmiało możesz zrobić sernik na zimno, tylko nie dawaj surowych jajek.
Moja córka wykłada zawsze blaszkę folią aluminiową, wtedy sernik nie przejdzie blachą.
Po zrobieniu, zakręć go szczelnie, cienką folią spożywczą i wstaw w najzimniejsze miejsce w lodówce( tylko nie do zamrażalnika) sernik bardzo dobrze się przetrzyma, do niedzieli.
Bardzo dziękuję. Jak nie surowe jajka to jakie? Bo w przepisie mam surowe.
Nie dawaj żadnych, bez jajek też jest dobry, wystarczy masło utarte z cukrem pudrem.
Dziękuję serdecznie :)
to sernik na zimno to nie tylo serki homo i roznokolorowe galaretki ale takze maslo,, jajka .....?
Nie wiem, czy sernik na zimno do niedzieli nie straci walorów smakowych. Osobiście obstawiałbym ciasta długowieczne typu piernik i keks.
Wytrzyma . wytrzyma ... !! Moja propozycja Tytuniu to .... Stefanka ... ,akurat po 3 dniach nabiear bardzo szlachetnego smaku ...
Serdecznie polecam ci przepis od Nutella nie ma tam jaj o ile pamietam .. !
Nie pozałujesz .... robi sie szybciutko .. Moze zrobisz 2 ciasta ....
Powodzenia ..!
Upss , własnie przepisik sprawdziłam... sa zółtka ..! Powiem ci z mojego doswiadzcenai z przed 2 tyg .... Stefankę z podwójnej porcji zjadalismy w ciagu .. 5 dni i ... codziennie była .... szlachetniejsza ....a my zyjemy .. ! Pozdrawiam ...
Większość ciast, nawet te z kremem czy bitą śmietaną, dobrze znosi mrożenie, toteż możesz upiec ciasto i je zamrozić. Ja robiłam tak już z każdym ciastem: karpatką, sernikiem, drożdżowym, biszkoptem...