Forum

Gawędy o jedzeniu

Przepis na szaszłyki

  • Autor: Kicia150 Data: 2010-07-23 09:32:27

    Witam ,proszę osprawdzone przepisy na szaszłyki z piersi kurczaka. Szykuje mi się impreza i muszę je zrobić.Jakiego należy użyć boczku wędzonego,czy surowego? Dziękuję i pozdrawiam

  • Autor: kasia146 Data: 2010-07-23 10:10:49

    jesli maja byc z boczkiem to lepsze beda z wedzonym ale ja robilam inaczej kroilam piers w dlugie cienkie paski i doprawialam curry sola i troszke przyprawa do drobiu z kotani i polewalam odrobinke olejem i do lodowki na minimum godzinke a po tym czasie nawlekalam na patyki zygzakowato i na grilla

  • Autor: ania86 Data: 2010-07-23 10:43:29

    Ja używam wędzonego boczku. Szaszłyki robię z piersią kurczaka zamarynowaną w ziołach, anasem, kolorową papryką, czerwoną cebulą i boczkiem.

  • Autor: Kicia150 Data: 2010-07-23 11:16:54

    Dziękuję za przepisy.Jeśli ktoś ma fajny przepis na sałatkę na grila to bardzo proszę o przepis (również na ciekawą z szynką). 

  • Autor: Aleex Data: 2010-07-23 11:59:11

    Przepisy na szaszłyki, kawałki kurczaka, karkówkę, kaszankę i wiele sałatek do grilla znajdziesz na moim blogu. Pozdrawiam, Aleex.

  • Autor: Kicia150 Data: 2010-07-23 17:44:10

    Aleex bardzo ciekawe przepisy są na Twoim blogu,.Zastanawia mnie tylko w jakim celu należy namoczyć patyczki przed nałożeniem składników.

  • Autor: renataz36 Data: 2010-07-23 19:40:45

    Użytkownik Kicia150 napisał w wiadomości:
    > Aleex bardzo ciekawe przepisy są na Twoim blogu,.Zastanawia mnie tylko w
    > jakim celu należy namoczyć patyczki przed nałożeniem składników.\

    Dobrze jest namoczyć wcześniej patyczki, pomoga to potem dobrze nadziewać składniki (nie oddziela się wiór drewienka - co czasem sie zdarza), a również po to żeby podczas pieczenia patyczki sie nie paliły. Pozdrówka miłego grilowania

  • Autor: till Data: 2010-07-23 15:23:47

    http://wielkiezarcie.com/recipe60753.html polecam :)

  • Autor: Kicia150 Data: 2010-07-23 17:32:00

    Kawałki kurczaka przygotuje dzień wcześnij, pózniej nałożę wszyskie składniki na patyczki. Mam pytanie  i  co dalej? Czy całość  łącznie z boczkiem i dodatkami smaruje sie jeszcze olejem( ewentualnie marynatą ,w której trzymałam mięso)? Czy zrobić to przed grillowaniem,czy lepiej ,żeby poleżało z tym tłuszczem dłużej? Przepraszam za drobiazgowe pytani,ale to wyjątkowy grill i nie chcę" dać plamy".

  • Autor: kasia146 Data: 2010-07-23 21:07:45

    http://wielkiezarcie.com/recipe44350.html mi sie jeszcze ten przepis podoba

Przejdź do pełnej wersji serwisu